- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
590227
aktív tag
válasz
Yodafon #3287 üzenetére
Tisztán nem értettem,mit vásárolsz.Az Enelop akku,valószínűleg itthoni gyártmány,mivel régóta Magyarországon gyártják.Lényegtelen,milyen akkut veszel,mert megfelelő töltő nélkül,semmit nem ér,egyik sem.Ahogy nézegetem,a Conrad forgalmaz,. kistestvéreket is.Azt már ne kérdezd,miért ilyen drága minden,amikor a keresetek,meg alig vannak.Még a posta,és az átutalási költség is,többszöröse,a német költségeknek.Gyanítom,hogy az Enelop akksik ára,valahol,a 200ft/db-ot sem éri el.Majd utána nézek.Az Energizer csomag:4db AA,2 db AAA.és a töltő,került 1400 ft-ba.Igaz,ajándékba kaptam,nagyker származásból.Amikor,az Energizer töltővel kezdtem feltőlteni az akkukat,akkor jöttem rá,hogy az Enelop,Sanyo tültője,tette tönkre az akkuimat.Tehát,semmit sem ér,egy jó akku,ha nincs megfelelő töltő,amivel gondozhatjuk,használhatjuk őket.Köszönöm a fórumtársaknak,akik leírták a megoldást,a töltőkkel kapcsolatban.Ha lessz konkrét árinfóm,közlöm.
-
And
veterán
válasz
Yodafon #3281 üzenetére
Az eneloop-ok (meg még néhány másik márka) megkülönböztető tulajdonsága az alacsony önkisülés. Egyéb tekintetben ugyanolyan NiMH-akkuk, mint a hagyományos kivitelűek, így ugyanazokkal a töltőkkel tölthetőek is. De ha jót akarsz magadnak, olyan töltőt válassz, amely ismeri legalább a töltés előtti kisütést. Egyéb kritériumokat inkább nem írok, mert elég hamar kikötnénk a Voltcraft IPC-1L típusnál, ami talán a legjobb ár/érték arányú töltő a 10e forintos ár alatti töltők mezőnyében.
-
And
veterán
válasz
Yodafon #3279 üzenetére
Igen, 1,2V-osak, mint minden NiMH-akku. Márpedig azt a fényképezőt két ceruzaelemhez / akkumulátorhoz tervezték. Vagyis inkább azokhoz, mint egy Li-ionhoz, amelynek a névleges feszültsége sokkal nagyobb 2,4..3V-nál, teljesen feltöltve egy Li-ion 4,2V-os. Lehet, hogy nem lesz ettől baja, de a kapacitás okán - itt kivételesen - jobban jársz NiMH-val (merthogy a Li-ion fajlagos kapacitása nagyobb, de ezen az RCRV3-as akkun ez nem jön ki, a két AA közül valószínűleg csak az egyik helyet foglalja el a cella). Ha pedig köztudott, hogy nagyon érzékeny a feszültségesésekre, akkor az eneloop különösen jó választás, mivel kicsi a belső ellenállása, és elég sokáig tartja a kapocsfeszültségét a névleges érték felett ill. közelében (lásd a korábbi teszteket).
-
And
veterán
válasz
Yodafon #3277 üzenetére
Nem tudom, hogy neked mennyire volna jó ez, mivel az RCR-V3 (és klónjai) Li-ion technológiájú akku, így a feszültsége 3,7V-os. Ez aztán vagy tetszik a gépednek, vagy nem. Tény, hogy a kapacitása kisebb, mint akár egy LSD NiMH-akkué, és csak a saját töltőjével lehet feltölteni. Az egyetlen előnye egy jó NiMH-val szemben a bármely állapotban elkezdhető töltés (a memóriaeffektus elkerüléséhez nem kell kisütni feltöltés előtt, mivel a Li-ion teljesen mentes a memóriaeffektustól). Inkább válassz helyette két darab eneloop-ot, ha már felhoztad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest