Aktív témák
-
kisfurko
senior tag
Öööö...
Hülye kérdés:
A +4-en nincs szín memória?! Kell lennie, hiszen minden karakter lehet más-más színű, nem?
Mert 64-en a grafikus képernyőn karakterhelyenként 3 színt állíthattál, a negyedik a háttér, tehát csak a háttér színe állandó (persze ezt is lehet állítani raszter megszakítással). A 3. szín a szín memóriából jön, az első kettő a karakter mem-ből.
Nehogymá ebben is jobb legyen a 64...:DDD -
-
Okés, így már beugrott. A vízszintes felbontásfeleződésre emléxem, azzal nincs is probléma, csak a használható színekkel kapcsolatban voltam bizonytalan. Tehát ez azt jelenti (multicolor), hogy adott mondjuk a háttér, ami fekete, és ezen kívül még 3 színnel tudok mondjuk logot rajzolni? Vagy tudok több színt is használni? Ebben segíts még...
(Lehet, kicsit értetlennek tűnök, de kib*szott rég nem rajzoltam Plus4-en, éppen 14 éve...) -
-
lavina
tag
hihi.
Amúgy ha valakit érdekel, és van teherautója, akkor tudok egy elvihető KENNEDY gépest. Asszem 9600-as, egy nagy torony, ilyen elemekből:
[L]http://www.photonhunter.co.uk/~art/computers/kennedy-tape.jpg[/L]
Meg van hozzá még egy torony, az meg a printere szegénynek. Szóval két szekrény méretű izé keres gazdát. :) -
rATdrAgOn
senior tag
FelOFF
Khmm... :)
Pontositanek. :)
Az Amiga eppugy kincs mint egy '64, mint egy mukodo +4, egy mukodo ZX Spectrum, Atari 800XL, vagy egy Apple][ (es akkor meg az egyeb misztikusabb vasakrol nem is beszeltem). :)
Az a lenyeg, hogy ami a mult (es kovezettek meg erte, ha akartok) es nem IBM kompatibilis szemelyi ''szamitogep'' (szamitogepnek latszo targy, gy.k.: pC) az _KINCS_.
En ezt az elvet vallom tobb mint ~10 eve es feladatomul tuztem ki minden elerheto oreg vas megmenteset... lassan mar alig ferek a szobamban, a lakasban is mindenfele oreg szamitastechnikai berendezesek hevernek, szuleim legnagyobb banatara (sajat lakas egyelore kizarva sajnos). Szoval, van mar lassan tobb mint ~100 oreg vasam es mindegyiket egyforman tisztelem es becsulom. Jo, szamomra az Amiga az uberszamitogep, mert az mukodik... most sporolok egy Pegasos2-re, mert az tokjo Amiga _MELLE_, helyettesiteni meg nem nagyon tudja... az a nagy szivfajdalmam, hogy hiaba van Sunom, Alpham, VAX-om, SGi-m, a pC-t a tetves kindozos meloim miatt nem tudom vegleg szamuzni az eletembol... nem baj, ez az ido is eljon majd egyszer... remelem. :) -
lavina
tag
programozni mindíg is megmaradtam a pluszinál. :))
A gamék, hát igen, nekem is a WOLFENSTEIN volt, ami elindított a 3d-s butulás ösvényén... de hamar ''visszamentem'' pluszira programozgatni a pc-s lamerkedés mellett. Nekem a többi gép kimaradt. Egyszer volt nálam egy c64 kipróbálásra, hogy esetleg megveszem, de amikor rájöttem, hogy nincs beépített assembler, akkor megköszöntem és visszaadtam... :U
[Szerkesztve] -
2003-ban egy Amiga valóban nem vág földhöz. De lett volna 1990-ben Amigád! Unokatesóm plus4-e, és az én c-64-em után az egy isten-császár gép volt. Mikor először láttam a Csokiban a Test Drive-ot Amigán, egyből elhatároztam, hogy olyanom lesz. Emlékszem, összesen 2 embernek volt a klubban, amikor futtattak egy játékot, odagyűlt az egész klub. Iszonyat kool gép volt, szeretem a PC-met is, de rajongani csak az Amigáért tudtam. :D
-
rATdrAgOn
senior tag
Ehh, hiba volt tuladni rajtuk.. :)
Nemtom miert baj az, hogy nem 1 sec alatt, hanem 10 sec alatt jon be a butkepernyo? :)
En mint (egyesek szerint) oreg ven Amigas, akkor is azt mondom, hogy az Amiganal jobb vas egyszeruen nem letezik a szemelyi szamitogepek kozott (marmint olyan szamitogepek kozott, amik nem 8 bitesek :DDD). A 8 bites vasak az egy total mas vilag - ezt azert el kell ismerni - az osszesben van valami igazan szeretni valo (nekem pl. a commy cuccok mellett a total ismeretlen, abszolut egzotikus cuclik jonnek be nagyon, ilyen pl. a primo - azon kezdtem -, a zx81, a Mikrosa, Apple][, meg ilyesmik). De a szivem csucska lassan tobb mint 10 eve az Amiga... a tortenethez hozzatartozik, hogy akkoriban nagy pC fan voltam (ui, '64 utan lett pC-m, _NEM_ vagyok ra buszke :((( -
abcug
csendes tag
Amigám sajna a hőskorban nem volt. 2003-ban sikerült szereznem egy A500-ast meg egy A500+ -ot 1mb-al, de gyorsan túl is adtam rajtuk, mert felhasználóbarátság szintjén siralmasan gyengén produkált a plus4 basic+gépikód 1sec alatt felálásához képest :) Még akkor is, ha maga a vas sokkal jobb. Szóval amiga nem gyere be. ;] Pluszit most is sokkal szivesebben kapcsolom be (a c16-ok mellett van olyan is) :P Ha nem fogytam volna ki a floppy driveból talán még codeolnék is rá . :9 Jó kifogás ...
-
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Delta Force (2024)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged