- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
abcug
csendes tag
Ha logót akarsz rajzolni akkor két lehetőséget ajánlanék :
Ha csinálni akarsz valamit a logóval mozgatni, hullámoztatni, spriteot fölé, akkor érdemes eleve karakteresre tervezni, tehát akkora logót rajzolsz ami belefér egy karakterkészletbe pl. 32x8- karakter méretű (256x64 pixel). Így bármikor szinte bármilyen létező effekthez kényelmesen felhasználható és ilyen esetben én nem csinálnék FLI logót.
De ha karakteres a logó akkor a szinekkel gond lehet: érdemes összesen 4 künönböző szint használnod amiből egy a képernyő háttérszine (ami szabadon állítható de csak a $00-tól $7F-ig használj, mert karakteres multi módban a felső bit elvész !!!), mivel karakteres képernyőn csak egy szabad szined van és három képernyő állandó :)
Ha több szinűt akarsz akkor Bitmap lesz a logó, így ami a csövön kifér az elmélet: Ha spriteot vagy valami apró effektet akarsz fölé akkor sima multicolor, ha meg baromira szép logót akarsz akkor mindenképp FLI-Multicolor. :C Ez esetben a határokat a plus4 hardware-e adja és amit a rajzoló program enged azt nyugodtan csinálhatod :DD -
abcug
csendes tag
Aloha!
Még egy pár szó a FLI módokról, nehogy bezavarjon, mert míg a DCD editor asszem csak MCFLI képet tud szerkeszteni, addíg az enyimmel egy csomó formátum közűl választhatsz :
-Hires-standard (sima Hi-Res mód 320x200 pixel / 2 szin karakterhelyenként)
-Multi-standard (sima Multi mód ''160x200'' pixel / 2 szin karakterhelyenkét + 2 szin képernyő állandó!
FLI Módok :
------------------
A Hires-FLI : 320x200 De a szinmemória fel van raszterezve és így gyakorlatilag minden karakterhelyen belül is soronként lehet 2 különböző szined.
Olyan mintha a 8x8 pixeles karakterek le lennének csökkentve 8x1 pixel méretűre.
A Multi-FLI (DCD-nél MCFLI): ''160x200'' és a szinmemória és a képernyő állandó szinek is raszterezettek, vagyis úgyanúgy mint Hi-res módnál itt is egy karakter helyen belül több szined van.
Interlaced módok: Itt két szinmemória vibrál felváltva így mégtöbb szined van, de mivel hol az egyik, hol a másik látszik így a kész kép eredeti vason villogni fog !
Jah igen: A Pixelshopban a standard módoktól eltérő felbontást is be tudsz állítani (tehát rajzolhatsz akár 640x400-as képet is), amit ugyan megjeleníteni nem tudsz pluszin csak ha csinálsz valami scroller rutint vagy egy scalert (és erre van összesen 1mhz-ed) ;] -
abcug
csendes tag
Ha megnézed a honlapom akkor ott van egy picike áttekintő angolúl, de leírom ide is a lényeget :
HiColor -> 320x200 pixel, karakter helyenként 2 független szin. (Előtér és háttér) amit a szinmemóriából szed.
MultiColor -> 320x200 pixel, 2 független szin és 2 teljes képernyőre állandó. (color1 és color2 szinmemóriából, Előtér FF15 és háttér FF16-ból) DE !!! Multiban Mivel BITek adják meg, hogy melyik szin látszik és egy BIT két értéket tud csak jelezni, így a vizszintes felbontás úgymond feleződik és 2 pixel (2 BIT) adja az aktuális szint. Vagyis DUPLA MÉRETŰ VÍZSZINTES PIXELEID LESZNEK !!! Így tehát elméletileg a felbontás csak 160x200, de ez csak elméleti felbontás, mert ugyanúgy 320 pixel van kinn a képernyőn mégha nem is tudod csak párosával állítani öket. :C
Amúgy az én és DCD editora is lekezeli ezt, tehát leked ezzel eleve nincs gondod, mert nem is tudsz másképp rajzolni. (Az enyimben viszont menet közben át tudod váltani HI-MULTI között és akkor látszik is ez a trükk amiről írtam.) -
abcug
csendes tag
Ja bezony van: Pixelshop. Van belőlle fenn neten egy újabb beta 1.2-es és egy régebbi is : [L]http://abcug.freeweb.hu[/L] Van egy bizonyos DCD-editor is : az DOS-os és úgy müxik, mint a régi pluszis stuffok, ahhoz nem tudok linket, de [L]http://plus4.emucamp.com[/L] on biztos fenn van, mert vagy 10 éves a ware :) Ha az elöbbivel kapcsolatban gondod van (tehát valami nem tetszik), nyugodtan szólj, ha épp jó kedvemben vagyok még talán meg is csinálok ;]
[Szerkesztve] -
abcug
csendes tag
Ez érdekes egy dolog amúgy.
Én pl. amiga500-at 3500-ért vettem egérrel + joyyal. De 5000-ért odaadták volna egy rgb monitorral együtt is. Aztán 4 felet attam el talán ?!
Az 500+-osat 1mb rammal önnmagában 6000-ért :)
DE ! Nem mérvadó, hogy mennyivel jobb egy amiga a C64-nél, hisz az előbbi jóval hamarabb született és mivel ezeknél a 20+ éves gépeknél már csak eszmei értékről beszélhetünk, szerintem egy C64 nagyobb kincs, mint a500. :D -
abcug
csendes tag
válasz
Intelligencs #81 üzenetére
Hát elég gáz volt az első találkozásom vele. Nem tudok pontos évszámot (talán 92 vagy 93), csak annyit, hogy az ''Indi500''-at játszottuk anno DOS-alatt 386DX40-en és azon EGA (csúnya és lassú programozásilag, mint az amiga bitplanejei) mégis szaggatás nélkül hasított és amikor amiga 500-on láttam sirva fakadtam, hogy beszaggat :D
-
abcug
csendes tag
válasz
rATdrAgOn #76 üzenetére
Hát ha érdekel [L]http://www.vatera.hu[/L] -n számítástechnika egyéb-ben van fenn egy árverésem : HT2080Z/64 -es ''iskolaszámítógép'' -re. :D Egyezkedhetünk ha gondolod ;), nekem A600-kellene, mert az 500-asok nagyon nem jöttek be (ráadásúl az 512k-snak 1.2kickje az 1megásnak meg 1.3kick-je volt), 1200-asra meg sajnálom a pénzt :( Kináltak egy 1200-ast Blizzard 1230/IV-el 32000-ért, majdnem meg is vettem, de valahogy ellenkezett bennem valami. Natur A1200-ast meg nem kinál senki, pedig még arra talán vevő lennék... A 32-őt sajnáltam, mert annyiből simán felbővithettem volna az P2, 500-as celeronomat egy 2000-es Athlon XP-s konfigra...
-
abcug
csendes tag
Amigám sajna a hőskorban nem volt. 2003-ban sikerült szereznem egy A500-ast meg egy A500+ -ot 1mb-al, de gyorsan túl is adtam rajtuk, mert felhasználóbarátság szintjén siralmasan gyengén produkált a plus4 basic+gépikód 1sec alatt felálásához képest :) Még akkor is, ha maga a vas sokkal jobb. Szóval amiga nem gyere be. ;] Pluszit most is sokkal szivesebben kapcsolom be (a c16-ok mellett van olyan is) :P Ha nem fogytam volna ki a floppy driveból talán még codeolnék is rá . :9 Jó kifogás ...
-
abcug
csendes tag
Bocsi: picit OFF...
Lavina neked Abit NF7-es alaplapod van ha jól látom...
ATX vagy ATX12V táp kell nekije ??? Akarok én is venni
de nem akarok házat cserélni, mert ez olyan szép és
vadi új táp van benne :)
Én példáúl a barátnőm sulijának a padlásáról szedtem
össze 3db. C16-ost és egy fantasztikus HT2080Z/64-es
computert. Elötte meg két darab 1541-es floppyt is
szereztem amit egy demoparty során ki is osztottunk
dijjnak a 8-bites demó kategóriában.
Szóval akinek van ilyen vas-a (bármilyen 8-bites gép,
floppy, ilyesmi) és nem kell neki az írjon please mert
vannak még páran akik újra effektive használják...
Bevallom nekem is jól jönne egy drive mert kettőt
ugye elajándékoztam, a harmadik meg rossz :((( -
abcug
csendes tag
válasz
Intelligencs #40 üzenetére
Mennyire másfél ? :DD Esetleg egy ? ;]
Igen ez az életérzés tökéletesen tükrözi a lázadó undergroundot ;]
Aztán kaptam fateromtól (bosszú édes bosszú) juszt is egy c16-ot
és onnan már minden ment, mint az ágyba pisilés ;] -
abcug
csendes tag
Na és olyat, hogy Barton ? :DD
Ez kérem diszkrimináció :D
64-en én nem nagyon néztem demókat, csak olyan szemmel figyeltem
a 64-warékat, hogy mi az amit át tudok convertálni (játék demó egyre-
megy) plus4-re. Játszani is csak alig egy pár waréval volt energiám,
mert hát mégiscsak a plus4-felé húz a szívem :t -
abcug
csendes tag
Volt 64-es részlegünk, de ha jól emléxek nem csináltak semmit. :DDD
Mondjuk a plus4-es is érdekes volt, mert Charlie/DS csinálta az idétlen
tooljait és poén stuffjait, meg volt egy Megademónk és kész. A többi
stuff az mind (st.)gls/ds termék volt. Játékok, megademók, toolok,
mindenféle vacak ;] [L]http://plus4.emucamp.com[/L] -on fenn is van
szinte minden (meg az összes többi csapat / egyén munkája is). -
abcug
csendes tag
Amikor az asszonnyal hoztuk le a suli padlásáról a HT2080Z/64-et
akkor egy pillanatra oda adtam neki, hogy tartsa amíg ki kaparok
a kupac alól még egy c16-ot és szegény majdnem elejtette, úgy
meglepődött, hogy milyen nehéz :DD
Aztán amikor kipucoltam és tiszta lett akkor fele annyit nyomott :D
Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Hálózatokról alaposan
- Reklámblokkolók topikja
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Milyen autót vegyek?
- Kerékpársportok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- droidic: EA GAMES – élő emberrel a supportban 2025 ben
- További aktív témák...
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest