- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Aktív témák
-
rATdrAgOn
senior tag
válasz
szalai56 #120 üzenetére
Bocsesz, inkabb itt valaszolok. :)
Sz'al a legegyszerubb ha megirod milyen EPROM-ba kell beleegetni a cuclit, meg elkuldod a firmware-t binaris allomanyban. (Ertelemszeruen kiolvasva egy mukodo ROM-bol, ha lehet)... ja, meg kene a kapcsrajz is, mert lehet hogy van valami trukk a cuccon (az enyemen volt, meg volt cserelve a bajtsorrend).
Aztan majd utkozunk... azert gaz talalkozni, mert nem tudom egyik nap sem reggel hogy hogyan alakul epp az adott napom :/ -
rATdrAgOn
senior tag
FelOFF
Khmm... :)
Pontositanek. :)
Az Amiga eppugy kincs mint egy '64, mint egy mukodo +4, egy mukodo ZX Spectrum, Atari 800XL, vagy egy Apple][ (es akkor meg az egyeb misztikusabb vasakrol nem is beszeltem). :)
Az a lenyeg, hogy ami a mult (es kovezettek meg erte, ha akartok) es nem IBM kompatibilis szemelyi ''szamitogep'' (szamitogepnek latszo targy, gy.k.: pC) az _KINCS_.
En ezt az elvet vallom tobb mint ~10 eve es feladatomul tuztem ki minden elerheto oreg vas megmenteset... lassan mar alig ferek a szobamban, a lakasban is mindenfele oreg szamitastechnikai berendezesek hevernek, szuleim legnagyobb banatara (sajat lakas egyelore kizarva sajnos). Szoval, van mar lassan tobb mint ~100 oreg vasam es mindegyiket egyforman tisztelem es becsulom. Jo, szamomra az Amiga az uberszamitogep, mert az mukodik... most sporolok egy Pegasos2-re, mert az tokjo Amiga _MELLE_, helyettesiteni meg nem nagyon tudja... az a nagy szivfajdalmam, hogy hiaba van Sunom, Alpham, VAX-om, SGi-m, a pC-t a tetves kindozos meloim miatt nem tudom vegleg szamuzni az eletembol... nem baj, ez az ido is eljon majd egyszer... remelem. :) -
rATdrAgOn
senior tag
Hejho!
Hat, RR-t nem egyszeru szerezni, meg ara is van. :)
De talan meg ossze tudok dobni neked egy oreg Action Replay MKVI-ot, ha megtalalom a meg ossze nem szerelt maradvanyokat. :)
C64C is viszonylag olcso, igy 3-5e korul hozza lehet jutni szepen.. de irjal mailtot, aztan majd megdumaljuk (sot, lehet hogy egy nagy koszonom is eleg lesz... 64 az van, kartyat meg majd meg meglatom). -
rATdrAgOn
senior tag
Ehh, hiba volt tuladni rajtuk.. :)
Nemtom miert baj az, hogy nem 1 sec alatt, hanem 10 sec alatt jon be a butkepernyo? :)
En mint (egyesek szerint) oreg ven Amigas, akkor is azt mondom, hogy az Amiganal jobb vas egyszeruen nem letezik a szemelyi szamitogepek kozott (marmint olyan szamitogepek kozott, amik nem 8 bitesek :DDD). A 8 bites vasak az egy total mas vilag - ezt azert el kell ismerni - az osszesben van valami igazan szeretni valo (nekem pl. a commy cuccok mellett a total ismeretlen, abszolut egzotikus cuclik jonnek be nagyon, ilyen pl. a primo - azon kezdtem -, a zx81, a Mikrosa, Apple][, meg ilyesmik). De a szivem csucska lassan tobb mint 10 eve az Amiga... a tortenethez hozzatartozik, hogy akkoriban nagy pC fan voltam (ui, '64 utan lett pC-m, _NEM_ vagyok ra buszke :((( -
rATdrAgOn
senior tag
Hmm... az biza lehet cia, bar ha serial es hang nincs egyutt (amugy elindul a gep) en akkor inkabb a 12V-os betapra gyanakodnek... ui, paulanak kell a +12V, serialnak meg a +-12V... elso kanyarban masik tappal probalnam meg, ha akkor sem megyen, akkor szivas van, barmi lehet a baja (soros vonali meghajto, Paula, CIA, stb... ebbol a Paula es a CIA szivas, mert SMD).
Sok szerencset! Esetleg gyere le klubba, es talan elkapod Docky mestert, o talan meg tudja javitani.
A Fuck-Ya Amiga klub cime: Bp. XIII. ker. Jozsef Attila ter 4. Pentekenkent van ~17:30-21:00-ig. -
rATdrAgOn
senior tag
Milyen vas volt? Ha A500 akkor van potalkatreszem eleg - hacsak nem ilyen PAL vagy ilyesmi, mert az kicsit gazos :)
Amugy Amigabol van:
A1000
A500
A2000
A500+
A600
A3000UX
CDTV
A3000T
A1200
A4000
Commybol is van sokminden... ehh, kene mar digitfotogep es csinalnek jo nagy, sok-sok keppel illusztralt lapot a gyujtemenyemrol. :) -
rATdrAgOn
senior tag
En vitaznek... a Plusi (meg a 16 meg a 116) kezdoknek _SOKKAL_ jobb volt, de HW-esen a 64-hez kepest (sot, ha kritikusan szemleljuk meg a VC20-hoz kepest is) _SOKKAL_ gyengebb volt. :)
Programoltam mindkettot assemblyben, tudom mit beszelek... 64 sem volt egy csoda, de sokkal kezesebb barany volt mint a Plusi :)
128 meg uberatom akarki akarmit mond. :)
Apropo, keresek 128 DCR-t, a meglevo asztali es D verziom melle... meg keresek TED-et, hogy legyen vegre mukodo plusim (esetleg mukodo plusit) :) -
rATdrAgOn
senior tag
Ja, amugy egy mukodo C16-om van jelenleg, meg akad +4 es 116 is, csak mindben halott a TED :)
-
rATdrAgOn
senior tag
Nem tudom.
Van EP-m, de igazan nem a szivem csucske. Jo kiserlet lett volna, nem lett volna rossz, csak epp az alapjait csinaltak meg silanyul... nem tudom probaltad-e assemblyben kodolni, de ha nem akkor oruljel neki. A legnagyobb problema a NICK nevu IC volt azt felprogramozni egy esetleges lapvaltashoz az maga volt a remalom (raadasul, ha ugy csinaltad ahogy a nagykonyvben meg volt irva, akkor a lapozas ideje alatt allt a gep, mert a NICK volt a legerosebb kutya a buszon).
Szoval nem volt rossz az EP, de nem is volt jo sajnos :)
(Mondjuk enyim most mar 4 megara fel van tolva ramilag, van hozza floppy vinyo, a billencset meg kicsereltem foliasrol mikrokapcsolosra, szoval azzal sincsen mar tul sok baj - csak egyszeruen nem a szivem csucske na :DDD)
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen autót vegyek?
- Medence topik
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged