- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Aktív témák
-
abcug
csendes tag
Ha logót akarsz rajzolni akkor két lehetőséget ajánlanék :
Ha csinálni akarsz valamit a logóval mozgatni, hullámoztatni, spriteot fölé, akkor érdemes eleve karakteresre tervezni, tehát akkora logót rajzolsz ami belefér egy karakterkészletbe pl. 32x8- karakter méretű (256x64 pixel). Így bármikor szinte bármilyen létező effekthez kényelmesen felhasználható és ilyen esetben én nem csinálnék FLI logót.
De ha karakteres a logó akkor a szinekkel gond lehet: érdemes összesen 4 künönböző szint használnod amiből egy a képernyő háttérszine (ami szabadon állítható de csak a $00-tól $7F-ig használj, mert karakteres multi módban a felső bit elvész !!!), mivel karakteres képernyőn csak egy szabad szined van és három képernyő állandó :)
Ha több szinűt akarsz akkor Bitmap lesz a logó, így ami a csövön kifér az elmélet: Ha spriteot vagy valami apró effektet akarsz fölé akkor sima multicolor, ha meg baromira szép logót akarsz akkor mindenképp FLI-Multicolor. :C Ez esetben a határokat a plus4 hardware-e adja és amit a rajzoló program enged azt nyugodtan csinálhatod :DD -
abcug
csendes tag
Ha megnézed a honlapom akkor ott van egy picike áttekintő angolúl, de leírom ide is a lényeget :
HiColor -> 320x200 pixel, karakter helyenként 2 független szin. (Előtér és háttér) amit a szinmemóriából szed.
MultiColor -> 320x200 pixel, 2 független szin és 2 teljes képernyőre állandó. (color1 és color2 szinmemóriából, Előtér FF15 és háttér FF16-ból) DE !!! Multiban Mivel BITek adják meg, hogy melyik szin látszik és egy BIT két értéket tud csak jelezni, így a vizszintes felbontás úgymond feleződik és 2 pixel (2 BIT) adja az aktuális szint. Vagyis DUPLA MÉRETŰ VÍZSZINTES PIXELEID LESZNEK !!! Így tehát elméletileg a felbontás csak 160x200, de ez csak elméleti felbontás, mert ugyanúgy 320 pixel van kinn a képernyőn mégha nem is tudod csak párosával állítani öket. :C
Amúgy az én és DCD editora is lekezeli ezt, tehát leked ezzel eleve nincs gondod, mert nem is tudsz másképp rajzolni. (Az enyimben viszont menet közben át tudod váltani HI-MULTI között és akkor látszik is ez a trükk amiről írtam.) -
abcug
csendes tag
Ja bezony van: Pixelshop. Van belőlle fenn neten egy újabb beta 1.2-es és egy régebbi is : [L]http://abcug.freeweb.hu[/L] Van egy bizonyos DCD-editor is : az DOS-os és úgy müxik, mint a régi pluszis stuffok, ahhoz nem tudok linket, de [L]http://plus4.emucamp.com[/L] on biztos fenn van, mert vagy 10 éves a ware :) Ha az elöbbivel kapcsolatban gondod van (tehát valami nem tetszik), nyugodtan szólj, ha épp jó kedvemben vagyok még talán meg is csinálok ;]
[Szerkesztve] -
lavina
tag
bizony, elég teljeskörű a plus4 database, ez főleg Csabó-t dícséri a LOD-ból, de azért sokan mások is részt vesznek a teljessé tételében. Így ha már ilyen mákod van, akkor igazán segíthetnél teljesebbé tenni Te is a csapatotok infóit... Pl emailezhetsz nekem bármit, én felrakom. Mondjuk a teljes neved is hiányzik onnan, email-címek, stb. Meg ha van olyan proggi, amit nem látsz felsorolva. Okés? :)
-
lavina
tag
persze. sprite mindíg is hiányzott a plusziból, de már olyan ütős soft-sprite rutinokat írtak pluszira, hogy ez nem akadály.
A zene értelemszerűen megoldható sid kártyával, na meg emu alatt csak bekapcsolod a sid emulációt. ;)
Persze épp ezért írtam, hogy régen ezek nem voltak. Viszont ha grafikus voltál, akkor tudhatod: c64 16 szín, c16 és +4 pedig 256 szín.... :) Legutóbbi egyik partyn scenecon-on a PCseknek is elállt a szavuk az új fejlesztésű fli pluszis grafikáktól... :)
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Borderlands 4
- Linux kezdőknek
- BMW topik
- További aktív témák...
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS x870 Hero + 7800x3D
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest