- Fotók, videók mobillal
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- iPhone topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- One mobilszolgáltatások
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Redmi Note 7 - nota bene
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
hapakj
őstag
Természetesen, akkor FPS-ben a te videókártyád a legjobb, csak persze teljesen értelmetlen eredményekkel. A DLSS azért csinál is valamit. Ezért mondom, hogy jobban kell ma már specifikálni, hogy milyen metrika mentén hasonlítjuk a teljesítményt.
Pl mennyire igazságos, hogy sok esetben csak a raszter teljesítményt nézik az emberek, s ilyenkor hátrányba kerülnek azok a kártyák, amik nagyobb hangsúlyt fektetnek Tensor vagy RT teljesítményre.
S persze természetesen csúsztatás volt az nvidia állítása, de hazugságnak is erős állítani, hisz bizonyos körülmények között igaz csak nem részletezték. Engem meglep, hogy az embereket meglepi, hogy a marketing sosem a tényekről szólt, hanem ráfókuszálásra a szar termékem legjobb képességeire.
-
paljani
aktív tag
Én még ezzel is együtt tudnék élni (hogy mindig a legfrissebb széria kapja meg a jóságokat), de ha kijön a 6000 széria akkor viszont igenis tegyék elérhetővé az 5000 széria okosságait a régebbieken is. Az Multi FrameGen miatti "AI Model" amit váltotta a "fizikai" -"optical flow accelerator"-t (ami a 4000-es szériában "volt" és miatta "nem tudta" a 3000 széria a 4000-es széria okosságait) is egy hatalmas bullshit, elfut az már bármin ami számolni tud... (legfeljebb lassabban, nagyobb latencyvel de akkor is fut).
-
miqlas
őstag
válasz
Juhaszatti #46 üzenetére
Pontosan! Az Nvidia már a 40XX-el indult el ezen az úton - kicsi hardver fejlesztés, mert ez drága - és sok szoftveres taknyolás, amit csak az új szériának engedünk meg, ezért gyorsabb lesz a 30XX-nél.
Mivel ez bejött nekik, még pofátlanabbak lettek az 50-es szériával és bedobták a 4090 vs 5070TI bullshitet!
Persze pár hónapja valamelyik Nvidia szoftvermérnök elismerte, hogy megoldható lenne a 30XX szérián is mûködtetni a DLSS4-en alapuló frame gen-t, de nem valószínû, hogy ezt élesben kiadja az Nvidia, mert az új hardvert akarják eladni! Ez így akár érthetõ is lenne, csak hát a marketinges bullshit (megint), hogy a régebbi generációkban nincsenek meg azok a hardverelemek, amik ehhez szükségesek. -
Sokaknál van keveredés. Egyrészt nem az NVIDIA lobbizott a vámokért, hanem az amcsi állam döntött mellettük (hogy ne lopják el ezeket a technológiákat is a kínaiak, akik ellen 'otthon' nem tudnak fellépni, hiszen a kínai törvények bármit megengednek a kínai cégeknek, ami Kínának is jó), mert az NVIDIA bármit és bármennyit is eladna a rövid távú haszonért (azt most épp magasról lepottyantja, hogy ezzel tulajdonképp hosszabb távon maga alatt vágja a fát - majd akkor törődnek azzal a problémával, ha odaérnek).
Ugyanakkor most nem az amcsik 'sz@rtak be' kongresszusi szinten (ahogy egyes emberek gondolják, állítják), hanem csak az NVIDIA, mert úszni látja az általad is felvázolt tervezett milliárdos bevételeit. A Huawei 910D-s procijáról mondják azt, hogy majd hozni fogja a H100 teljesítményét (de azt is csak 1-2 felhasználási területen), ami még az NVIDIA előző generációs megoldása, és már most ezért izgulnak a zöldek - de egyrészt ezt csak a kínaiak állítják (aztán vagy igaz, vagy nem), másrészt még el sem kezdték a termelését (vagyis egyelőre csak tervezőasztalon létezik, talán a hónap végén lehet mintapéldány; a SMIC-nél meg ki tudja, hogy tudják a gyártást beindítani, megvalósítani - hiszen keveset tudnak legyártani a 910 B és C variánsából is, ami töredéke az NVIDIA általi volumennél, és biztosan nem elég még otthonra sem). -
Nem vita, csak gondolati kérdés, felvetés, kísérlet, ..... vagy valami hasonló.
Ha csinálok egy olyan videokártyát, ami produkál 1000 fps-t, de ebből csak 1-2 a valós (és amíg a következőt nem számolja ki, addig az előzőt adom meg rengetegszer), akkor az én VGA-m a leggyorsabb (ezáltal a legjobb, a ...) a világon, hiszen teljesítményben én nyerek? Mert mintha ezt említenéd...Illetve erről eszembe jut a régi vicc is (azt hiszem, a Pentium-éra legelejéről), amikor az Intel és az AMD procikat versenyeztették, és megkérdezték tőlük, mennyi 2+2. Az Intel villámgyorsan rávágta, hogy 5, majd kicsivel később az AMD, hogy 4. Mire az Intel: de ugye, milyen gyors voltam?
-
hapakj
őstag
válasz
Juhaszatti #46 üzenetére
A metrika FPS. Frame Per Second. Előállít annyi Frame-t? Előállít. Számít a módszer? Nem. Tehát ugyanakkora a teljesítmény.
Ha konkrétabban akarunk teljesítményt összehasonlítani, akkor jobban kell specifikálni a körülményeket.
-
hapakj
őstag
válasz
tranceplanet #44 üzenetére
Most ezeket minek nézzem meg, ha már egyértelműen linkeltem a tényeket?
-
hapakj
őstag
válasz
tranceplanet #42 üzenetére
nemtudom, itt egyértelműen látszik, hogy meg van a teljesítmény. Akkor hol a hazugság? [link]
-
Soulles
aktív tag
Várjunk, várjunk, várjunk...ez AZ az NVIDIA amelyik tonna számra exportalta a kártyáját Kínába milliárdos haszonra téve szert? Amelyik bőszen lobbizot a vámok miatt?... Na, csak nem túl nagy lett a hízlalt liba?
-
nuke7
veterán
nem tudom, hogy miben a legjobbak, de pl. ha gaming ár / érték (ár/fps) arányt nézel már évek óta meg se próbálják ebben legyőzni az AMD-t.
az 5xxx széria szinte nem hozott hardveres előrelépést a 4xxx-hez képest(sőt, van ahol gyengébb is volt korábbi driverekkel, az aktuálisakat nem tudom)
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Tutti Georg #31 üzenetére
Az szándékos volt!
-
-
hapakj
őstag
válasz
Plazmacucci #23 üzenetére
miben hazudott?
-
-
tibaimp
nagyúr
Ha most vennék VGA-t (tavaly vettem a 4070TiS-t mákom volt
), a 9070-en erősen elgondolkoznék, sőt, azt vennék!
A korábbi 6-7000 széria nem (RT-ben gyenge, nekem ez is fontos!!), de ez az új, igen. Az 9070XT már megint nem, mert annyival nem tud többet, amennyivel drágább a 9070-től. -
hapakj
őstag
válasz
Plazmacucci #16 üzenetére
Miért kell utálni azt a céget, amelyik a világ legjobb / legprofibb videókártyáit csinálja?
-
Annyira megutáltam az nvidiát meg a hülye ceóját, hogy olvasni sincs kedvem róla.
-
Strezi
őstag
Szó sem volt akkor még AI gyorsítóról, amiről a cikk szól.
Ez biza a kovid alatt megjelenő 3080, 4080 sorozattal párhuzamos H100 stb. vel vált piaci termékké. Az meg full Biden volt.De, hozzuk akkor már a COCOM listát, 1975-ből, meg azót az összes amerikai elnököt
Reagen, .... Bush, Obama ...
-
paljani
aktív tag
Nem a mostani vámok miatt fejlesztették a kínaiak a gyorsítóikat - amúgyis jóideje roadmapon voltak. Biden papáékkal elhitették, hogy minél nagyobb teljesítményűek ezek az eszközök annál nagyobb a versenyelőny. Ezért már az a brigád korlátozta a kínába eladott teljesítményt (pl. 4090D). Aztán a DS R1-el a kínaiak megdöntötték ezt a mítoszt ez pedig egyből jobb színben tüntette fel 910B, C és társait - a globális piacokon IS. Ez az utóbbi a szopó most nagyon odaát, hogy párezer milliárdot beletettek ebbe az iparba meglehet feleslegesen (megtérülés gatya).
-
paljani
aktív tag
Nem kell itt aggódni, hamarosan megjelennek itt a “szokásos” fórumtársak és elmondják, hogy kína rósz és amúgyis hazuglopcsal és mindenki hülye aki mást gondol. Ugyanezen kollégáknak már tavaly megemlítettem a Huawei Ascendeket de akkor a putyinbérencségem mellett az egész csak egy nagy, büdös kamu volt… most meg, hogy kongresszusi szinten aggódnak miattuk a nagyvizen túl… izé… most hol vagytok kollégák?
-
Ricardo
titán
Ez várható volt. Összességében szerintem rosszabbul jártak. Anno talán volt valamennyi hatásuk/ rálátásuk, volt a dolgokra. A tiltással, azonban rákényszerítették a kínaiakat a saját fejlersztésre. Most teljesen önállóan fejlesztenek, a másik oldal meg figyel, mikor mit lépnek.
-
zzola
titán
Kíváncsi vagyok erre mit lép Trump? Okosok azt hitték, hogy megállíthatják a fejlesztést kínai vonalon? Lassan öngól lesz ebből...
-
Strezi
őstag
Mégis mit képzelnek ezek a kínaian! Nem adnak el nekik, erre képesek és megcsinálják maguknak?! Hallatlan!
Frelháborító
Új hozzászólás Aktív témák
ph Aggályát fejezte ki az amerikai törvényhozók felé az NVIDIA, mivel egyre jobb AI-képességeket ér el a Huawei.
- Kézilabda topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- BestBuy topik
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- Tudományos Pandémia Klub
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest