-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz
Core2duo6600 #25802 üzenetére
Core2duo6600
„Vannak képek, amik körül ott van általában fehér keret, nyilván kilömböző mértékben... No én ezeket akarom eltávolítani. Eddig ezt úgy csináltam, hogy kijelöltem, majd kijelölés megfordítása majd vágás.”Helló!
Bocs, hogy csak most válaszolok, de el voltam havazva.
Én úgy csinálnám, hogy amennyiben fix az a pár pixel minden képnél, egy Action-nel automatizálnám az egészet.
• Megnyitod a képet, action rögzítését elindítod.
• Mindent kijelöl – CTRL+A
• Kijelölés csökkentése – Select/Contract. Itt megadod, hogy hány pixellel csökkentse a kijelölést minden oldalon egyformán. Alul a kis jelölőnégyzetet pipáld ki, különben nem csinál semmit. KÉP
• Kép, levágás – Image/Crop
• Action rögzítés leállít.Most már van egy action-öd, amelyet akár egy egész mappa képeire csoportosan is alkalmazhatsz az automatizált műveletekkel. File/Automate/Batch (fingom sincs, hogy van magyarul).
-
*Ropi*
félisten
válasz
Core2duo6600 #25817 üzenetére
Ha egyforma méretű a képek hasznos belseje, akkor a crop tool-ban csinálsz egy akkora pixel x pixel méretű kivágást, amit minden képre le tudsz szinkronizálni egy action-el.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Core2duo6600 #25816 üzenetére
"Hisz raszteres képeket állítasz elő, vagy kezelsz, amihez a gpu nak semmi köze..."
Ez, így, nem teljesen igaz: a GPU besegít több effekt számolásába - pl. gaussian blur, a pixel grid (a vászon elforgatása) pl. nem is működik nélküle.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Core2duo6600 #25813 üzenetére
Kijelöli? Akkor Te valami mást csinálsz. Az a radír, ha rákattintasz vele a fehér csíkra, kitörli az egészet aszerint, ahogy beállítottad a tűrése értékét, hogy mennyi árnyalatnyi eltérést vegyen figyelembe. Utána üres helynek kell maradnia (alatta látszik a kockás háttér) és azt trimmeled. Ja, a réteg neve ne "background" legyen, hanem bármi más, mondjuk "layer 0".
-
*Ropi*
félisten
válasz
Core2duo6600 #25811 üzenetére
Miért nem? Egyébként ez is hasznos infó lett volna.
Akkor majd valaki mond okosabbat, nekem most nem jut más eszembe.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Core2duo6600 #25809 üzenetére
Amit írtam, utána meg "trim by transparent pixels".
-
*Ropi*
félisten
válasz
Core2duo6600 #25807 üzenetére
Nem úgy kérdezted, hogy a kép méretének kisebbítéséhez, hanem csak annyit, hogy hogyan tudod eltüntetni a fehér keretet: nem volt egyértelmű.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Varázsradírral, vagy nem tudom, mi a neve, amikor egy adott színtartományt töröl.
-
Met
nagyúr
válasz
Irfanview-val meg tudod csinálni egyszerre sok képen.
-
rii
nagyúr
válasz
próbáld meg az image menüpontban levő trim-et
-
BonFire
veterán
válasz
Core2duo6600 #24960 üzenetére
Öööö… ha jól emlékszem, mindig a legutolsó mentési helyet ajánlja fel. Az miért nem jó?
Csinálhatsz egy actiont is, amelyben megadod a pontos útvonalat, vagy kötegelve a megfelelő helyre mented.
-
válasz
Core2duo6600 #16765 üzenetére
Ez engem is érdekelne, mert van egy CS4 design standard-ünk és elveszett a kód.
-
ViZion
félisten
válasz
Core2duo6600 #16765 üzenetére
Help menüpontban van registration info vagy ilyesmi.
-
ViZion
félisten
válasz
Core2duo6600 #13737 üzenetére
Erről leginkább a hazai disztribútor tud nyilatkozni. Mennyiség és verzió függvényében alakul az ár -meglepő módon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Renault, Dacia topik
- Macrodroid
- Filmvilág
- ROG Strix G16:Tökéletes harmónia
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Everest / AIDA64 topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S24Fe 128Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest