- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
No, látod én pont az ilyen miatt már az első hülyeségél hanyagoltam volna, és megkértem volna mást, mert elejétől fogva látszott, hogy a másikat totál palira veszi, és heccelődik, méghozzá eléggé durván.
Persze az egész sztori hitelessége is megkérdőjelezhető. ?Fail?
Na, jót offoltunk ma is.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
"..a végén a kalapos már túlzás volt."
Ezt kifejthetnéd egy nehezebb felfogású fórumtársadnak, mert ezt nem értettem. Talán arra akart célozni vele, hogy már régen "nyúlszőr" kalap formájában reinkarnálódott a cicus?
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
Ezt néhányszor én is észrevettem, bár én azt hittem, túlterheltem a rendszert, és ilyen hibával válaszolt. Mert ugye nyomja az ember a szóközt meg egyebeket miközben lasszózik, de csak az utóbbi időben vettem észre ezt a furcsaságát.
Nem tudom, hogy egyáltalán hibának számít-e.
-
BonFire
veterán
Egyelőre azt próbálom kitalálni, mitől vagyok két napja megint dögrováson... Valamint azt, hogy az asztali gépről miért nem nyit meg semmit a böngésző! Még a Google-et sem. Megnéztem: pingre jó. Torrent megy. UDownloaderrel meg a letöltés. De sem Firefox-szal, sem Internet Explorerrel nem tudok egyetlen oldalt sem megnyitni!
Ez érdekes lesz...
Aszongya tegnapelőtt egy gyerek a TESCÓban az eladónak, hogy a webkamera kompatíbilis-e Windows8-cal? Szegény csaj azt se tudta, mi az? Mondom neki: rá van írva, hogy XP-vel és W7-tel kompatibilis. Erre azt mondja, de neki Windows 8 van felrakva a gépre. Egy haverja hozta!!!
Asszem 2012-ben fogják kiadni, és nem is biztos, hogy Win8 lesz a neve! Mekkora gyökerek vannak!
[ Szerkesztve ]
-
Wyll
őstag
Nekem sem resize-olja , ez tényleg elég érdekes (gáz)
Ötlet1:
Csináld meg jó nagyban a kiindulási méretet, ahonnan már csak lefele méretezel, ekkor lehet raszterizálni.Ötlet2:
Írd fel a méretezési százalékokat, így utána ugyanazon értékekkel (és persze ugyanahhoz a referenciaponthoz képest) átméretezheted a maszkot is.Ötlet3:
Próbáld ki, hogy Illustratorban megcsinálod az alakzatot a stroke-kal, majd smart objectként beilleszted, és arra teszed a layer maskot.
Vagy: eleve a vectormask-os layert konvertáld smart object-té, és arra jöjjön a layer maskÖtlet4:
Ez lehet, hogy a te esetedben pont nem alkalmazható, de hátha: szóval van olyan checkbox is, hogy "Vector mask hides effects"...[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
BonFire
veterán
Felétek is rengeteg ilyen terepakadály van, mi?
Viccen kívül, akitől mindez kiindult, az egy tanyasi gyerek volt, aki ezeket az erdőben csinálta. Aztán amikor a szülei úgy döntöttek, hogy beköltöznek a városba, nagyon elkeseredett volt, mert ott nem voltak vízmosások, kidőlt és álló fák, egyebek. Voltak viszont mesterséges akadályok, kerítések, balkonok, háztetők. Jobb híján ezeken kezdte el a szabadfutást, és járványt csinált belőle. Ha jól tudom, már Mo-n is van ilyen klub.
Szóval ez eredetileg egy egészségmegőrző, természetes akadálypályán lefolyatott akadályfutásnak indult, és ez lett belőle.
Azért mekkora fizikai erő kell oda, hogy az a kis ropi csávó az oszlopon megtartja magát "zászlóba", teljesen vízszintesen. A hivatásos testépítők elmehetnek a sunyiba. Pedig olyan kis gizda, mint én. És mekkora erő van benne. Pörög a falon!
-
BonFire
veterán
Már nem azért, mintha előítéleteim lennének, de amikor ott nekiállt az egész utat elfoglalva bénázni a beparkolással, ott kapásból megmondtam, hogy ez nő. És lőn, amikor kiszállt és átadta a kulcsot a fekete úrnak, hogy beparkoljon.
Amelyik padlógázzal kivitte a kaput és felfordult, az is nő volt, Mint amelyik az automata sorompó oszlopának hajtott neki, balra tekert kormánnyal.
A parkolási mizéria még érthető; azt mondják: a nők kockázatkerülőbbek, ezért nem mernek a bizonytalan (szűk) helyekre beparkolni, továbbá lehet valami a térlátás elméletében is. Márhogy a férfiaké jobb. De a hülyeségre nincs mentség. Ahelyett, hogy megfordulna a kocsival, inkább kitépi a benzinkút töltőcsövét a helyéről. Ehhez már abszolút tyúkszerűnek kell lennie, hogy Laár András szavaival éljek.
De azért jó volt.
-
BonFire
veterán
Naná! A versengés vagy verseny feljeszti a képességeket. Aki nem vesz benne részt, ellustul.
Wyll: 800 Mbps HD MP4-ben 1 perc 11, csak 3,89 MB!
Egy bizonyos képkockaszám és szín fölött nem éri meg GIF-et gyártani, mert baromi nagy bír lenni, és a mai tömörítési algoritmusok a porig alázzák. No, meg lehet flash videót is csinálni, swf kiterjesztéssel, ami még ennél is kisebb bír lenni, mert az csak a tényleges mozgásokat fényképezi le, a többit összeköti állóképekkel, amit pl az Adobe Captivate csinál. Csak azt nem mindenki tudja lejátszani. De egyébként nagyon jó videókat csinál nagyon takarékosan. És lehet ugye interakív is, mint minden flash.
Erről jut eszembe! Öltöztesd fel a néniket! — interaktív videó Alul kommenteljétek, hogy a csúnya fekete sávokat szedjék le a videóról!
-
BonFire
veterán
Engem mindig is lenyűgöz a határtalan fantázia, amikkel ezeket a képeket csinálják. Igazából nem a kivitelezés a nehéz, hanem kitalálni, hogy miből mi legyen.
No, és nem szabad elfelejteni, hogy ilyet spontán összeguglizott fotókból nem csinálunk. A legtöbb esetben precízen meg van tervezve, hogy milyen pozitúrában és mit kell lefényképezni, hogy ezt az eredményt kapjuk. Pl a háromarcú embernél.
De ez mit sem von le az alkotás értékéből. A könyvől kipotyogó betűk nagyon tetszettek.
-
BonFire
veterán
Semmit se tudok megnézni! Az ISP-m annak a nyamvadt 2 Mbitnek pontosan az egytizedét szolgáltatja jelenleg, és azt mondja, hogy az ő oldalukon mérjem a sebességet. Holnap leordítom személyesen a fejüket, eddig csak a válaszmélben mondtam, hogy én csak annak a statisztikának hiszek, amit én hamisítottam – Churchill után szabadon. Összeütöttek egy csicsás flasht, ami szerintük releváns sebességmérő, mert mindig azt mutatja, amit ők látni szeretnének. No, nem. A legautentikusabb sebességmérő oldalak meg mind a tizedét mérik a sebességemnek.
Holnap bemegyek a központba, összetöröm a berendezést, meg összevissza rugdosok mindenkit!!! Egy nyamvadt 360p YouTube videót nem tudok lejátszani. Már második napja ez megy.
*#$Łß*°%!
Tud valaki ennél jobbat? 5550 Ft-ért 0,2 Mbps
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
Mondjuk cseppet vicces ez a Személyes Azonosító Szám (szasz!), mert ezek szerint nem lenne szabad tízezernél több embernek léteznie a Földön.
Egy jó kis bruteforce-szal simán törhető. Nem is kell hozzá nagy ész, hogy összeüssön valaki egy programot hozzá. (Bár az én képességeimet minden bizonnyal meghaladná.)
-
BonFire
veterán
Szvsz pihenj le akkor! Szunya mára. Annyira nem bonyolult. Ugyanis háromféle lehetőség van. Adott egy shape körvonallal.
• A körvonallal megvastagított shape-et vágjuk ki — ez esetben ki kell terjeszteni a shape-et, hogy a körvonal is a része legyen. Ezt az Expanddal, vagy az Outline Stroke-kal lehet elérni.
• A körvonalat magát akarjuk kivágni, úgy, hogy a shape megmaradjon — ezt szemléltettem a B betűs képpel. A módszer ugyanaz, mint az előbb, csak szét kell grouppolni a körvonalat a shape-től.
• A körvonal nélküli meztelen shape-et akarjuk kivágni — ez esetben semmi különleges extrára nincs szükség, mivel az Illu nem is veszi figyelembe kivágáskor, hogy mekkora körvonala van. Ha nem bűvészkedünk el vele előzőleg, akkor figyelmen kívül hagyja, és csak magát az alakzatot vágja ki. Mintha nem is lenne ott az a körvonal.
No, el van szépen sorolva; mehetünk alukálni... Szép álmokat, meztelen lányokat!
Szerkesztés: Az Illustrator kicsit másként viselkedik, mint a Ps. Csomó dolog másképp van benne. Amikor először próbálgattam, nagyokat szívtam vele, mert a kezelőfelület annyira a Ps-re hajaz, hogy az emberbe azok a beidegződések győznek, és úgy nem működik. Szerintem kissé fapadosabb kezelni, mint a Ps-t, de aki meg azzal dolgozik ritkábban, biztos azt tartja nehezebbnek.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
Oké, és köszi az infót. Igyekszem nem elhanyagolni a gépemet, töredezettség-mentesítek, kézzel válogatom ki a már nem kellő fájlokat (munka közben keletkeznek), CCleanerrel pucolok, de ezek szerint úgy látszik, itt is érvényes a több szem többet lát. Több program több lomot talál és takarít ki.
Akkor maradok a Free változatnál.
-
BonFire
veterán
És szerinted házi használatra megfelel egy free is, vagy szerezzek be belőle egy pro-t? Egy free portable-t letöltöttem, és most azt nézegetem, egyelőre még nem látom át öt perc alatt, de azt már látom, hogy néhány funkciója le van korlátozva. Például pont a rendszer optimalizáció, amire a legnagyobb szükség lenne, az csak Basic-ben érhető el.
A rendszerdiagnózisban a rendszervédelemben 6350! hibát talált. (Prevent spyware from being installed in your PC — ezt a mondatot nem igazán tudom értelmezni. Megvéd a kémprogramoktól, mielőtt azok felkerülnének a rendszerre telepítés által? Jól értem?). Ez a szám reális lenne szerinted?
No, mindegy, lefuttatom a tesztet, aztán meglátjuk, széna-e vagy szalma? Azért csináltam backupot a progi használata előtt a biztonság kedvéért.
Ha úgy gondolod, hogy itt off lenne ezekre válaszolni, légy szíves adj tanácsot mailben. Nem vagyok nagy hekker.
Jeleneg 39 folyamatom fut. Az lenne a cél, hogy ezeket csökkentsük. Ha erre nem képes, akkor nem kell a progi, pedig úgy látom, egy helyen van benne minden. Csak kissé nehézkes átlátni így öt perc alatt.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Oldalanként 3500HUF, az alatt ne vállald el. Az ilyenekkel csak az idődet pazarlod.
Pécsen, 2000-ben kértek számla nélkül 36db A5-oldalért 2000HUF/oldal árat. Ez már akkor is erősen nyomott ár volt. Mások akkor 3500HUF+ÁFA áron csinálták."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
BonFire
veterán
Még az XP-nél nagyjából tudta az ember, mit lehet leállítani, mert annyi súgó anyag volt hozzá a weben, hogy nocsak, a Win7-hez nincs ilyen összefoglaló, hogy melyik folyamat mi is akar lenni. Ezért én sem merek hozzápiszkálni és kilőni párat, mert lehet, hogy éppen fontos lenne.
Majd ha a W7 is nyolc éves lesz, gondolom, lesz hozzá ugyanennyi segédlet, de az NMSuAcces.exéből nem tudom eldönteni, mi a frászkarika akar lenni. Meg a várólista-alrendszer kezelőszolgáltatása, vagy a Windows szolgáltatások gazdafolyamata. Tömény, semmitmondó bullshit.
-
nagyúr
Nekem ez alap.
Mondjuk a PS nek csak 1500MB RAM-ot engedélyezek, de ha látom, hogy el kezd lassulni a gép, amire allergiás vagyok, akkor elkezdem kilőni a böngészőket.
De nem tudom mitől megy így a gépem, a hideg boot is 80-85s alatt meg van BIOS-szal együtt. De leginkább hibernálom a gépet, mert mindig mindent bezárni meg kinyitni rohadt sok időbe telik.A fontkezelő indítás nálam akár egy percig is eltart, na azért morcos szoktam lenni.
A procit 100%-ra kihajtani meg csak a PS tudja meg a tömörítő.[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
biker
nagyúr
export layers to files
na, pont ezt keresem, basszus, hol van? mert nem találtam. ez kb megoldaná minden gondomat, mivel minden ablak keret, háttér, minden egy egy layer, ha kapnék a 30 layerből 30 filet, akkor nem kellene ilyen kitt katt dolgokkal vergődni, utána mehetne a css-be
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
BonFire
veterán
Tőlem akár gyakorolhat is. Nem is ő reklamált, hanem sanyixXx, hogy belezavarjuk, meg összevissza dobálózunk a megoldásokkal. Az jobb lenne, ha senki sem válaszolna, merthogy olyan egyszerű dologról van szó, ami "szót sem érdemel"?
-
Dexter68
addikt
Na kb. ezért írtam, hogy egy üres réteggel kell összeolvasztani, mert akkor az effekt már nem effekt, hanem a kép része. Az effekteket meg ilyen formában sem a png, sem a html nem támogatja, tehát nincs szükség arra, hogy effektként működjön.
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
BonFire
veterán
Épp most szemetelte tele a postaládámat, a Köztársasági Elnök Úr, és a Vezénylő Tábornok Úr, valami Epson nyomtatón kinyomatott szórólappal, hogy adakozzak a vörösiszap áldozatainak! Én, a rokkantnyugdíjas kódus, aki havi 27000-ből tengődik!
Még arra sem veszik a fáradságot, hogy nyomdában nyomtassák ki a szórólapjukat, valakivel megszerkesztették a lapot, aztán gondolom szétküldték az önkormányzatoknak mailben, hogy nyomtassátok ki annyi példányban, amennyiben tudjátok, és osszátok széjjel!
Van egy jobb tippem: oldják meg maguk! NEM EZ VOLT MEGBESZÉLVE! Arról volt szó, hogy minden megoldásnak az a kulcsa, ha ők jönnek. Most ők jöttek. Megválasztottuk őket 2/3-addal, így én mosom kezeimet ezek után. Én megtettem, amit választópolgárként megtehettem: elmentem választani. Tejhatalmuk van, gyakorlatilag azt csinálnak ezek után, amit akarnak. Ne lejmoljanak, amikor azt is megtehetik, hogy holnaputántól egyszerűen eltörlik a szociális segélyt is, azzal a címszóval, hogy a magamfajta nyomorék nem hasznos tagja a társadalomnak, és legott bújjon a föld alá.
Persze ilyenkor én vagyok a Tisztelt Polgár. Amúgy meg a társadalmon élősködő parazita, mert harmincéves koromra belenyomorodtam a 36 órás munkanapokba, a kubikolásba, a 80-100 kilós rackek, hangfalak, és 2 mázsás kábeles ládák cipelésébe, betonozásba, színpad építésbe-bontásba, nonstop nyomdázásba. És mivel nem értem még el a nyugdíjkorhatárt és nincs 30 évem bedolgozva, nem vagyok jogosult rokkantsági nyugdíjra, ezért csak szociális segély jár. 27 rongy. Lehet belőle mulatni.
Hát énhozzám ne jöjjön egy se, mert én úgy elzavarom őket a b... – mint a fater a lányát a tévé elől!
Jól van, nem politizálom tele a Ps topicot. Különben sem vagyok panaszkodós fajta, csak az ilyen postaláda-küldemények rendesen ki tudnak akasztani.
-
BonFire
veterán
És ki, ha nem én, ugye? Én meg tudtam, hogy a "félreértéssel" ki fogom csapni a biztosítékot!
Amúgy hogy vannak a hájas politikusok? Még mindig csíkos inges képet nagy pocakkal küldenek retusálni?
[ Szerkesztve ]
-
C64
őstag
-
Dexter68
addikt
Én egy Astra 4000U-val tolom. Még megy Egy ismerősöm ilyet vett néhány éve és nem bánja.
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
meroly
veterán
Igazából scanneltem, mert csak papíron voltak meg, de hármójukból szeretnék egy képet, sírra lenne, de sepia nem kell, azt majd az megcsinálja aki rányomja a kerámiára.
bal szélső kép
középső kép
jobb szélső képÚgy kellene hogy fekvő legyen, de végül egy ovális képet csinálnak belőle és a bal szélső kép alul, a középső valahol feljebb és a jobb szélső megint alul. Jó ha van ilyen ovális átmenetű kerete a képeknek.
De mindez nem kötött, a kedves feladatvállaló fantáziájára bízom. Lényeg hogy sírra lesz, tehát valami ízléses formában.
Előre is köszönöm.
Ja és bocs a felbontásér, de ez volt a max...
Impossible is nothing
-
meroly
veterán
Ja áthúzás sikerült, köszi, előtte ki kellett jelölni valamelyik kivágóval, vagy micsoda.
De feladom, három arcképet kellett volna egymás mellé montírozni, úgy hogy ne legyen túl feltűnő, hogy tök máshol és máskor készültek. Olyan izlésesen, de már a fej körformájának kijelölésénél elakadtam, ennél a PS-nél számomra még a paint is gyorsabb lenne
Ha valaki vállalná és tényleg nem nagy meló, azt megköszönném.
Impossible is nothing
-
Dexter68
addikt
Powerpointtal.
De lehet, hogy photoshop.
A pacák fehérre van mázolva, plusz fehér a ruhája, a szöveg rajta meg displacement map és liquify, de jó kis tökölős meló, az tuti.Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
BonFire
veterán
-
-
-
Met
nagyúr
Nem kell penezni.
Alulra egy pl. 10 cm-es kör, félbevágod, jobb oldali fehér, bal oldali fekete.
Föléjük egy 5cm átmérőjű kör, az egyik fehér színű és a két félkör tetejével egy magasságban, a másik 5 cm-es kör fekete és a két félkör alljával egy vonalban (az allja)És még a 2 kis kör
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
BonFire
veterán
De az úgy nem lesz ám jó, mert a Ying-Yang nem tükrözve van, hanem csak elfordítva 90 fokkal. Ha megtükrözöd, az már nem az a jel lesz.
Amúgy jut eszembe: Aki megmondja, hogy kell megszerkeszteni ezt a szimbólumot, kap egy virtuális Tibi csokit! Tudom, hogy kör, meg kunkor van benne, de valahogy nem tudok rájönni, hogy lehetne megszerkeszteni szabályosra. A képen láthatóban is vannak hibák. Pedig általánosban véletlenül geometriából éppen elég jó voltam, azonban ez valahogy kimaradt a tananyagból.
-
BonFire
veterán
Igazából nekem a barna egyetlen árnyalata sem tetszik, pedig láttam már néhány oldalon. Amíg még narancs, addig elmegy ( igen, tapsot a narancsszínnek! ), de ez a sötét kifejezetten zavaró. Csak azt már nem akartam említeni, mert még a végén az jött volna le, hogy én akarom az egészet megcsinálni.
Fognak még ezen alakítani, itt-ott kérnek változtatásokat, de azt hiszem, a fő vágányra sikerült ráállítani.
Jó szín volt az a narancs, amíg nem jelentek meg hozzá bizonyos képzettársítások. Én maradok a piros-fehér-zöldnél, bár egy weboldalon, ami nem hivatalos nemzeti oldal nem mutat feltétlenül jól.
-
Speeedfire
félisten
Ez a kuler egyre jobban bejön, hogy eddig miért nem ismertem?
Azt hiszem elkaptam a fonalat, egyre jobban tettszik, de még mindig nem az igazi. Lehet a menüt megpróbálom úgy ahogy mondtad.
[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Speeedfire
félisten
Azt nem a PS, hanem a kuler adja meg pl.
Ezt hogy érted? Valami alapján csak meglehet határozni egy képre jellemző színvilágot.Ezt is egy templateből vettem át, ez volt az ami jobban bejött.
Ha a fentebb linkkelt képpel megnézed akkor te is látod, hogy csak kicsit igazítottam rajta.
Próbálgatom a narancsos árnyalatokat, lehet lesz belőle valami. Címer sajnos nincs, vagy legalábbis nem tudok róla. A panoráma kép, illetve a halványítás dolog tettszik, lehet kipróbálom.
[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Sajna még nem cég, csak itthon.
Igazából a fő munkafolyamat ez lenne: kézi rajz---->szkenner--->PS+rajztábla és mehet a 100 000 rétegű festés. Illusztrációk. Ha lehet, nyomdaképes végeredménnyel.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Hát alapvetően festeni szeretnék PS-pal. Egyelőre Dell P992-n, későbbiekben talán egy Eizo Flexscan P931-essel/IBM P275-össel. Vagy ha kapok, Sony GDM-F520. Meg szeretném kalibráltatni is akkor már. Meg ezek még kalibráltan is 3-ad annyiba kerülnek, mint a legolcsóbb IPS-es TFT.
Szóval véleményed szerint (a 2D-sek közül) akkor inkább Quadro NVS 290, mint Matrox P690 (egyébként nem olyan drágák ezek használtban, 8-10k-ért már látni)?
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Hmmm...
Én úgy hallottam nem egy helyen, hogy ezek a professzionális 2D-s kártyák (Matrox-ok, Quadro NVS-ek)képminőségben és színhűségben eléggé odaverik a legújabb Radeon-okat, meg GeForce-okat (amik ugye alapvetően 3D-re lettek tervezve)is. Ergo színhelyesre kalibrált monitoron is látszik a különbség az előbbiek javára.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Köszi. Ahogy nézem, azonos Unimátrix-ban látunk el feladatokat.
A VGA-t a színhűség és képminőség szempontjából kérdeztem.
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
Most találtam rá a topikra, szóval sajnos nem volt időm mindent kijavítani (ti is tudjátok, hogy sok dolog nem 1-1 kattintás, hanem koncepcióváltás kérdése), de legközelebb odafigyelek ezekre, köszönöm a sok véleményt!
Egyébként így van, tapasztaltam már párszor (nem csak ebben), hogy sokszor a megrendelő sem tudja, hogy pontosan mit akar, ilyenkor kicsit nehéz megfelelni az "elvárásainak."
-
BonFire
veterán
De összeolvasztotta, mert dilettáns Ps tutorialokban azt hallotta, hogy azt úgy kell, és most szeretné szétszedni, ami igen fájdalmas lesz neki.
Javaslatom, színtelenítsd Ctrl+Shift+U-val a réteget, majd növeld a kontrasztját, majd színtartomány kijelöléssel a feketét jelöld ki, amit aztán új rétegen kitölthetsz bármilyen színnel. A fekete is jó, a rétegstílusokban bármilyen színnel lefedheted. Az eredetivel is.
És tanuld meg egyszer s mindenkorra: a Photoshop dokumentum, vagyis a PSD fájl arra való, hogy a rétegeket külön-külön megőrizze nekünk, ha később változtatni támad kedvünk egy egy részleten, mondjuk egy fontot kicserélni, ne kelljen az egész műveletet elölről kezdeni. Nem olvasztunk egybe rétegeket, csak azután ha már készítettünk róluk másolatot, hogy mindig meglegyen az eredeti, amihez nyúlhatunk.
Amúgy így megfelel? Nem a legjobb, de hát rücskös JPEG-be tömörítetted, eleve ronda lett, amikor növeltem a kontrasztját.
Dupla klikk a rétegre, és Color Overlay-jel bármilyen színűvé változtathatod.
Pá!
[ Szerkesztve ]
-
petymeg
addikt
most elkezdtem renderelni az artlantissal. így állítottam be: felbontás 2500*1500 72 dpi a nyomtatás mérete 70*50 cm ez vajon normális lesz projektorral kivletítve?
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
BonFire
veterán
A High passos megoldásban ráadásul az a jó, hogy minél többször másoljuk le a high-pass réteget, annál élesebb lesz. Ha eltúloztuk, csak ki kell törölni néhányat.
Olvastam egy fotós blogján egy eléggé összetett, de annál hatásosabb élesítési technikáról, amit plagizálni fogok, mert az én blogomba jobban illik, mint az övébe, de azért természetesen meg fogom említeni, hogy az ötlet honnan származik, mert úgy illik.
-
Játékos
addikt
Köszi szépen a segítséget!
BonFire által linkelt tutorialban ismertetett automatika nagyon jól dolgozik! Viszont a kép nem is annyira jó, mint gondoltam...
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
BonFire
veterán
Azért, mert az idők folyamán a Corelból is egy böhöm nagy szoftvercsomag lett, ami kismillió segédalkalmazást, fontot, kiskutya farkincáját feltelepít több Gigányi helyre, akárcsak az Adobe Master Collection vagy akármelyik más csomag. Egy napig csak telepítget, meg beállít. Aztán 30 nap múlva kezdheti a gyomlálást. A Photoshop is egy fél napig telepszik, az Illustrator dettó, és közben még csak nem is böngészhetsz, mert azt is be kell zárni, sőt, még az MSN is zavarja. Az Adobe Reader ugyanilyen kényes. A Corel dettó. Kábé egy- másfél éve volt hozzá szerencsém; elég keserves volt teljesen megszabadulni tőle. XP uninstaller futtatása, utána CrapCleaner, azt megfejelve egy RevoUninstallerrel, + a registry kézzel gyomlálása...
Szóval macerás, meg minden. Pont ezért nem szeretik az emberek a próbaváltozatokat; az ilyenek miatt. Akkor már warezol valami krekkelt verziót, ami nem is működik megfelelően, és még a gépet is teleszórhatja vírussal. Néhány fájl megnézéséhez egy kicsit túlzásnak tűnik.
Mindazonáltal nagyon úgy néz ki, hogy mással nem tudja megnyitni. A Corel évtizedek óta úgy be van zárkózva, hogy nocsak. Elvannak a maguk kis klikkjével, és köpnek a világra. Gondoskodnak róla, hogy az ő programjuk által létrehozott fájlt ne nyithassa meg más, mint ahogy pl a PSD-t megnyitja az IrfanView.
-
BonFire
veterán
"Jah, BonFire a zenéid elég furák, rockosabbat vártam, de majdnem trance"
Az a 2003-as album egy kísérlet volt, egy ismeretlen programmal. Egyébként imádom a szintetizátort, ha azon tud is valaki játszani. Imádom a Dream Theatert, amiben mindig is volt billentyűs, de igazából akkor teljesedett ki, amikor az isteni Jordan Rudess csatlakozott hozzájuk.
Ő úgy bánik a szintetizátorral, mint egy őrült. Nem egy Vangelis és nem is Jean Michell Jarre. Egy igazi kísérletező típus, aki a legelvetemültebb dolgokra képes. Néhány tutorial alatt az ő zenéjét használtam fel. (Szidtak is miatta eleget néhányan! ) Szóval én is efféle kísérletezős ember vagyok. Szeretek kipróbálni mindenfélét.
Ezt hallgasd/nézd meg: Jordan Rudess – Time Crunch
Most készítgetek egy újabb albumot, már egy maxira való anyag van, csak szeretném, ha több összegyűlne, mint 30 perc. Abban sok rockos szám van, de többnyire balladák. + electro is, ami afféle szintikísérlet. Szóval vegyes, de nálam szépen megférnek a dolgok egymás mellett.
Na, nem offolok tovább.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Én teljesen megértem BonFiret, én is hasonló cipőben járok. Az ember dolgozik több ezer órát, oktatóvideókat készít erre olyan dolgokat kérdeznek amire a Googlenek minimum 10 magyar videótalálat van.
Például ma a képkeret készítésével kapcsolatban azért sem válaszoltam, mert a Photosop képkeret keresésre minden választ megkapott volna."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
BonFire
veterán
Most mi van? Unatkoztok, vagy mi? Kinek a lakásában? Ezt nem értem. A közhiedelemmel ellentétben békés ember vagyok; nem szokásom itthon törni-zúzni, még ordibálni sincs kivel!
Sajnos arról nem tehetek, hogy olvasott vagyok, és szeretem választékosan kifejezni magam. Ha szarkasztikus kívánnék lenni, akkor úgy írnék, de attól, hogy néha irodalmi magasságokban szárnyalok, az még nem ad okot senkinek a sértődésre. Különben muveszur sem sértődött meg szerintem.
Na, most azért is megyek, azt' jól szétflémelem a gyakorikérdéseket!
-
BonFire
veterán
Nekem a karomon van egy ilyen, de azt mondták, hogy az idegsebészet nem garancia, sőt, lehet, hogy még rosszabb lesz. Akkor inkább hanyagolom. A ruha nemigen zavarja, én meg nem piszkálom.
-
BonFire
veterán
A legsz*rabb mégiscsak az, ha életben maradsz, és összevarrnak, csak éppen a vágással megsérül néhány ideg, mert egész életében olyan érzékeny lesz a helye, mint a
faizé... lelkünk.A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
A YouTube-on hetente áthegesztenek valamit. Már meg sem kísérlem követni, csak úszom az árral. Nem vagyok ellenére az újításoknak (ha van értelmük), azonban hagyni kell időt a usereknek, hogy megtanulják és megszokják. Most meg egy héten kétszer átszabják. Ez így tényleg vaskos.
-
BonFire
veterán
Éppen pár napja volt, hogy délután 3-kor lefeküdtem, és másnap délelőtt 11-kor ébredtem fel, ami akárhogy is számoljuk 20 óra volt egyhuzamban. Lehet, hogy pont aznap volt, és akkor tényleg kiesett egy nap.
Jó hunyókám van, pedig nem is iszom!
-
-
Steve-0
őstag
Én a http://www.tumblr.com/ ajánlanám, saját domaint is beállíthatsz alá, ha zavarna tumblr.com végződés.
Saját oldalam így néz ki: http://human-after-all.tumblr.com/
[ Szerkesztve ]
-
aldebaran
őstag
Amit én szeretek és a legjobb szerintem: http://okhost.eu/
Teljesen ingyenes weboldal, még reklám sincs. Lehet lesz, de akkor évi piri pénzért le lehet majd szedetni.Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
BonFire
veterán
Bloghoz mit szólsz? Az ingyé' van, kirakhatod rá a képeidet, sőt, ha jól tudom szlájdsót meg egyebeket is enged, ha valaki ért hozzá. Szvsz a statikus weboldalaknál sokkal jobb, főleg, ha valakinek időnként frissül a mondanivalója, csak elég egy új poszt és kész. Egyszerű de nagyszerű.
Én a blog.hu-nál vagyok, de sokan használják a bloggert. A tesóm viszont azt mondta, hogy a bloggerre a képeket a Google picasába kell feltölteni, az meg köztudottan korlátozott (1024 MB), így ha kifogy, nem tudom, mi van. A blog.hu-n a saját szerverére lehet feltölteni a képeket. Kevesebb a sablon (de az oldal desingnját te meg tudod oldani, értesz annyit a Ps-hez is meg a CSS-hez is – utána meg súgsz nekem is CSS-tippeket ), fapadosabb a szövegeditor, mint a bloggeren, cserébe korlátlanul tölthetsz fel képeket.
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
Tudom, hogy kizárják, csak kb. mindig az a 2. amit mondanak amikor azt találgatják, hogy mi baja van a páciensnek
Ez a portfólió dolog engem is érdekelne, a deviantart-ra szoktam fel töltögetni de elég elcseszett logikája van.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
BonFire
veterán
-
BonFire
veterán
Csináltam egy javító telepítést és most már szépen megy minden.
Egy 3D szöveget kellett a múltkor csinálnom, így letöltöttem a Xara3D demóját, mert igaz, hogy csak szöveges logókat tud kezelni, azt viszont jól, és nem kell hozzá olyan szintű ismeret, mint a Blenderhez, amit már tanulmányoztam jó darabig, mégsem jutottam vele semmire. Pedig láttam már vele jó dolgokat.
Viszont ennek a Xara3D-nek is van egy hiányossága: az OpenType fontokat meg sem jeleníti a listában, így azokkal nem lehet dolgozni. Pont a saját új logóm OpenType fonttal készült (Princedown), így nem tudtam megcsinálni...
Szóval akárhogy is tupírozzák, a Photoshop 3D-je egy nagy rakás parasztvakítás (akárcsak a Content-Aware Scale és Content-Aware Fill is). Már akkor is azt mondtam, amikor a CS4-bemutatón ott ültem, és ott ecsetelték az előadók, hogy hű de faxa, mert közvetlenül is lehet festeni a modellre... Na ja! Csak kell egy emberke, aki lemodellezi, amit szeretnénk 3D-ben, mert ezek a 3D-s programok valami horrorszerűen átláthatatlanok és logikátlanok. A Blenderben 2 napig tartott, mire rájöttem, hogy hogy lehet a betűtípust megváltoztatni‼ Másrészt a Photoshop 3D-jéhez vegyen az ember egy 20+ ezer forintos videokártyát, mert a mezei, alaplapra hegesztett nóném zsuga nem támogatja, így nem lehet vele dolgozni, mert mindent memóriába pakol, illetve lemezre ír! A Blender meg úgy hasít ugyanazzal a kártyával, hogy öröm nézni. Csak dolgozni vele nem öröm.
A CorelDrawban volt egy olyan effekt, hogy "Extrude". Azzal bármilyen vektoros alakzatot 3D-s térbelivé lehetett tenni. Ezt már a 3.0 is tudta, igazán megjelenhetne a Photoshopban is.
-
BonFire
veterán
Miért?! Nem Admin fiókban számítógépezünk, kikapcsolt UAC-cal? Én legalábbis igen. Nem lenne értelme bekapcsoláskor jelszavazni, meg ki-bejelentkezni, amikor csak magam vagyok, és csak én használom a gépet.
-
BonFire
veterán
Igazság szerint én is csak nem túl régen használom ezt a módszert, mert fel sem merült bennem a drag&drop, míg itt valaki meg nem említette. Akkor rájöttem, hogy jé, ez működik. Azóta én sem mentem le az Asztalra és Openezek, hanem belehúzom, és csak akkor mentem, ha kész.
De attól még a Win7E+PsCS5 kombóban is működnie kéne. Bár az én Winem "csak" egy OEM Home Premium, a Ps-em meg CS4, ez nem olyan funkció, ami Photoshop-függő, mert ez az operációs rendszer funkciója, már nem is tudom mióta, tán a Windows '95 óta lehet fogni és dobni.
Azért mondtam, hogy ott másvalami forog fenn. (Vagy lenn.)
-
BonFire
veterán
De ez már a lementett kép, ha jól látom! A vincseszteren ott igen, ott van a Photoshop. De a böngészőben csak az a helyi menü jelenik meg, amit bemutattam.
No, és a drag&drop kényelmes dolog.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Spórolós topik
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest