- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Aktív témák
-
c41r0^
őstag
Konklúzió:
Ricinek volt igaza.
Valóban anno feltelepíthettem (kihagy az agyam :) ) az én mostani gépemre és a programozó kollégám gépére egy Microsoft Office-t, a registryben van rá utalás, lehet, hogy az uninstall nem volt teljes.
Egy telepítéssel és teljes uninstallal megszűnt a dolog.
Köszönöm mindenki segítségét!! -
c41r0^
őstag
VÉGRE volt időm és kapacitásom leülni más gépek mellé.
Tapasztalat:
domainen belüli gépeknél pl. winXP, és win2000, ahol csak OpenOffice van feltelepítve:gond nélkül behozza az IE-en keresztül a doc állományt.
A vaklármát az okozta, hogy az én gépemen és a programozó kollégám gépén ez volt (még mindig) a hibaüzenet, és ebből egyből arra gyanakodtam, hogy az egész domainen ez a helyzet (mivel active directory hibát írt ki).
Tehát lokális probléma valóban. -
c41r0^
őstag
A win2000 szervert kb 3-4 hete én telepítettem fel, és mégegyszer mondom (de mostmár vagy 5ödször), hogy nem volt a csoportházirendben beállítva SEMMILYEN telepítőcsomag, és ráadásul nem MSOffice, mivel nem azt használjuk, hanem az OpenOffice-t.
Itt pont ez az érthetetlen, hogy az MsiInstaller miért fordul a szerverhez, azon belül a group policyhez, amint egy doc-ot akarok megnyitni exploreren keresztül. -
c41r0^
őstag
''Remélem, a kliensen rendszergai jogosultsággal lépsz be ''
igen, ennyire nem vagyok lúzer
''ugye nem állítottál kézzel a SYSVOL mappa jogosultságain?''
nem
Mindezt már tegnap megcsináltam, azzal a kivétellel, hogy a WINNTSYSVOLsysvol''tartománynév''.huPolicies-ból nem töröltem manuálisan a könyvtárakat és fájlokat. -
c41r0^
őstag
nem, és még1szer mondom, semmi telepítőkészlet nincs a gpo-ban a szoftver telepítésénél beállítva (mostmár default), úgy tűnik, mintha a kliens gépeken ez nem akarna mégsem frissülni? :
A Windows nem tud hozzáférni a rendszerleíró információhoz a következő helyen: \''tartománynév''.husysvol''tartománynév''.huPolicies{azonosító}Machine egistry.pol. (Hibakód: 5).
|moonman| : a szerveren már nincs hiba az alkalmazásnapló szerint (amióta a tartományra integráltam a default policykat, kis változtatással jelszó terén)
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
Nem...ezt a kliensgép eseménynaplója jegyzi fel, sőt még ezt is:
A Windows nem tud hozzáférni a rendszerleíró információhoz a következő helyen: \''tartománynév''.husysvol''tartománynév''.huPolicies{''azonosító''}Machine egistry.pol. (Hibakód: 5).
Nem értem, pedig alkalmazza a beállításokat. -
c41r0^
őstag
Pont most keresem :)
Az eseményazonosító (10000) leírása a forrásban (MsiInstaller) nem található. A helyi számítógép nem rendelkezhet a szükséges rendszerleíró információkkal vagy az üzenet DLL fájljaival ahhoz, hogy távoli számítógépekről kapott üzeneteket tudjanak megjeleníteni. A következ Product: Microsoft Group Policy Management Console with SP1 -- You must be running Windows XP SP1 or Windows Server 2003 build 3602 or later to install Microsoft Group Policy Management Console with SP1; (NULL); (NULL); (NULL); (NULL); (NULL); (NULL). -
c41r0^
őstag
De ekkor új azonosító generálódik (új asztal, stb.).
Ezt ki akarom kerülni. De amúgymeg ahhoz, hogy a szerverről a tartományi házirendet újraolvassa, elég ki-be jelentkezni. Ez nálam működik, ahogy a szerveren frissítem a gpo-t, valamint a kliensgépen ki-be jelentkezem, már aktuálissá is válik. Semmivel nincsen probléma, csak ezzel a rohadt doc-kal. -
c41r0^
őstag
Szerintem ugyanarról beszélünk. Nektek is a domain policy kuszálódott össze, és mivel az az AD egyik ''komponense'', ezért telepítettétek újra az egész AD-t. De én újratelepítés nélkül szeretném megoldani :))
Amúgy a reinstallt csak 7végén tudnám megcsinálni, van egy pár user fenn :)
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
Tehát a probléma, hogy tiszta legyen minden segítőkész ember számára:
Ha egy TARTOMÁNYI számítógépen az IE-ben linkként egy ''doc'' kit. állományt írok be, akkor nem a megnyitás-letöltés-cancel panel ugrik be, ill. nem nyitja meg az alapértelmezett ''doc''-néző programmal (OpenOffice, Mic. Off.), hanem ezt írja ki:
Hiba: Az osztály nincs regisztrálva
OK
Az Active Directory szoftvertelepítési adatai hibásak.
OK
Ez lenne az. -
c41r0^
őstag
Igen, SceCli hibaüzenet, 1202 hibakód, és a supportban meg is néztem, mit kell csinálni. Egy darabig el is jutok, kiderítettem, hogy a hiányzó fiók a ''Kiemelt felhasználók'', azonban ez a bejegyzés NEM szerepel egy gpt*.* fájlban sem, így nem tudok továbbhaladni a support-leírás alapján. Ez a hibaüzenet csak akkor jelenik meg, ha a domainre nincs definiálva egy csoportházirend sem, amint a defaultokat rárakom és frissítem a secedit /refreshpolicy machine_policy /enforce paranccsal, az alkalmazódik is, a hibajelentések nem folytatódnak, hanem azt írja, hogy házirend sikeresen alkalmazódott.
Tehát a jelszó-probléma megoldódott, azonban ez a fránya doc nem akar megoldódni, még mindig azt írja ki, hogy az AD-ban a szoftvertelepítési adatok hibásak. Holott most a default policy van alkalmazva (igaz, héhány dolgot átírtam benne), azzal a TOOL-lal állítottam vissza, amit belinkeltél. -
-
c41r0^
őstag
Átállítottam a Tartományi bizt. házirend és a tart. vez. bizt. házirendben is, hogy 0, azaz nulla karakter jelszót is engedélyezzen, és mégsem lehet jelszó nélküli usert hozzáadni, és a tartományi bizt. házirend alatt nem is lehet konfigurálni a szoftvertelepítést.
érdekesség tobábbá, hogy eddig csak *.doc kit. állományoktnál írja ezt ki, amit fenn írtam, pdf, xls, xlt és képformátumok (gyakori fájlok) - ezeket leellenőriztem és működnek, csak a doc-ot nem szereti. -
c41r0^
őstag
Sziasztok!
Anno win2000 server telepítésénél játszadoztam a csoportházirendekkel, tesztelgettem, mi hogyan működik. Ezek után a próba csoportházirendeket töröltem, mégis megmaradtak a beállítások (min 2 karakter a jelszó, stb., amiket állítgattam és emléxem is rájuk), holott egy szervezeti egységen, csoporton sincs már definiálva csoportházirend az Active Directory-n belül. A default domain controllers policy és a default domain policy sincs definiálva egy szervezeti egységen sem. Tehát valami felülírja ezeket a beállításokat, csak nem találom, hogy mi. Az active directoryn kívül a helyi biztonsági házirendben is minden defaulton van, mégis ehhez képest eltérő házirend alkalmazódik (tudom, hogy pont a lokális biztonsági házirend a leggyengébb prioritású,de a tartományi bizt. házirendet és a tartományvezérlő bizt. házirendet is úgy állítottam be direkt, hogy próbálja felülírni ezt az elcseszett ''beragadt'' temp házirendet, amitől azóta sem tudok szabadulni.
Összegezve:
Hiába állítok AKÁRMEILYIK, Windowsban elérhető csoportházirenden (legyen az Active Direcoryból ill. Felügyeleti Eszközökből), egy ''beragadt'' csoportházirend felülír mindent, és nem tudok tőle szabadulni.
2 hátrányát vettem észre eddig:
1., usert csak akkor lehet hozzáadni az act. dir.-n belül, ha minimum 2 karakteres jelszót megadok
2., a tartományon belül a böngészőben ha külső linkként rákattintanak egy *.doc kit. fájlra, nem a szokásos ''Megnyitás/Mentés'' ablak jön elő, hanem a következő:
''Hiba: Az osztály nincs regisztrálva!''
''Az Active Directory szoftvertelepítési adatai hibásak!''
A temp csoportházirendben beállítottam ezt a 2 karakter határt, viszont a telepítéssel kapcs. semmit.
Muszály lenne megszabadulnom ettől a házirendtől, nem tud valaki olyan eljárást, hogy az összes csoportházirend defaultba álljon?
u.i.: szerver restart még nem volt, és scandisk sem...
Szal valakinek valami 5lete?
Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Magisk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Quadro FX 570 eladó
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest