- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Aktív témák
-
c41r0^
őstag
Konklúzió:
Ricinek volt igaza.
Valóban anno feltelepíthettem (kihagy az agyam :) ) az én mostani gépemre és a programozó kollégám gépére egy Microsoft Office-t, a registryben van rá utalás, lehet, hogy az uninstall nem volt teljes.
Egy telepítéssel és teljes uninstallal megszűnt a dolog.
Köszönöm mindenki segítségét!! -
Rici
tag
Hadd idézzelek:
''nem, és még1szer mondom, semmi telepítőkészlet nincs a gpo-ban a szoftver telepítésénél beállítva (mostmár default), úgy tűnik, mintha a kliens gépeken ez nem akarna mégsem frissülni? :''
Ez számomra azt jelenti, hogy korábban volt beállítva szoftvertelepítése, de most már nincs. De ha te azt mondod, hogy korábban sem volt ilyen beállítás, akkor induljunk ki úgy, hogy tényleg nem is volt.
Pedig ez a .doc fájlos hibajelenség _tipikusan_ az a hiba, amit előző hozzászólásomban leírtam. Ezért érdekes a dolog, hogyha nálatok nincs MSOffice, hogy jön elő az ilyen. Tudniillik az OpenOffice nem használ msi-t, csak az MSOffice. Tehát ha doc fájlok kapcsán msi-s hibaüzenetet kapsz, akkor azt elvileg csak egy elcs*sződött MSOffice telepítés okozhatja, esetleg egy OpenOffice vs. MSOffice összeakadás.
Bocsánat, hogy fel merem tételezni, de tegyük fel, hogy vmikor volt egy MSOffice hozzárendelés a GPO-ban (esetleg egy régebbi szerver kapcsán), mégpedig felhasználó szinten, nem számítógép szinten, és igény szerinti telepítéssel. Ez azt jelenti, hogy alapból nem települ fel semmi, de ha az adott user rákattint egy .doc fájlra, akkor elkezdődik az Office telepítése. Lehet hogy valahonnan régről egy ilyen beállítás van a klienseken megmaradva, és ezért problémázik a doc fájlok megnyitásánál a gép. Esetleg a GPO-s eseménynapló-hibaüzenet is egy régebbi, már nem létező tartományban lévő policy-ra vonatkozik, amit nem tud alkalmazni. (De a jelenlegi szerver házirendjét tudja alkalmazni, mint ahogy írtad is, hogy amit beállítasz, az érvénybe lép.)
Egy kérdés: csak az Internet Explorerben van gond a .doc fájlokkal, vagy mondjuk Windows Intézőből sem lehet megnyitni őket?
Egyébként ha sehogy sem akar megoldódni a probléma, előbb-utóbb meg kell próbálni egy klienst teljesen újratelepíteni, beléptetni a tartományba, és megnézni hogy reagál. -
Májki
tag
A következő KB cikk leírása alapján próbáld a basicdc.inf file-t importálni. (Természetesen utána a megfelelő jelszópolicyit újra kell állítani.) Lehetséges, hogy az sysvol ACLS-e miatt a kliens gép nem fér hozzá.
[L]http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=http://support.microsoft.com:80/support/kb/articles/q256/0/00.asp&NoWebContent=1[/L] -
moonman
titán
Remélem, a kliensen rendszergai jogosultsággal lépsz be :)
Itt valami jogosultság-probléma lesz. Nem fér hozzá a gpo-khoz. (ugye nem állítottál kézzel a SYSVOL mappa jogosultságain?) A szerveren töröld a fenébe a WINNTSYSVOL''tartománynév''.huPolicies mappából az összes szutykot. (legyen üres) Aztán az X-COM által adott cuccal állítsd vissza a default-okat. Kettőnek kell majd lennie: ''Default Domain Policy'', ''Defauld Domain Controller Policy''. Persze ezt csak AD snap-inből fogod látni, fájlrendszerben csak a két ''kód''-könyvtár lesz.
[Szerkesztve] -
moonman
titán
''De ekkor új azonosító generálódik (új asztal, stb.).''
:F Helyi rendszergazda amúgy is van.
''hogy a szerverről a tartományi házirendet újraolvassa, elég ki-be jelentkezni''
Elviekben.
''ahogy a szerveren frissítem a gpo-t, valamint a kliensgépen ki-be jelentkezem, már aktuálissá is válik''
Ennek a frissítési időközét is meg lehet adni policyben, nem is kell kijelentkezni, ha pl 5 percre van állítva. Nálunk pl negyed óra, ha állítok valamit negyed órán belül az összes gépen aktualizálódik. Reggelente pedig nem is engedi bejelentkezni a usert, amíg nem alkalmazta teljesen a policyt.
Eseménynaplót tényleg jó lenne látni. -
moonman
titán
Mivel a policy-t ugye bootkor meg bejelentkezéskor olvassa le a szerverről, jobb ötletem nem volt, kiléptettem a tartományból, reboot (ilyenkor ugye a localt olvassa be, ami nem konfigurált - alaphelyzet), vissza tartományba, reboot, újraolvasta. Ennyi. (lehet van jobb módszer is)
-
c41r0^
őstag
Tehát a probléma, hogy tiszta legyen minden segítőkész ember számára:
Ha egy TARTOMÁNYI számítógépen az IE-ben linkként egy ''doc'' kit. állományt írok be, akkor nem a megnyitás-letöltés-cancel panel ugrik be, ill. nem nyitja meg az alapértelmezett ''doc''-néző programmal (OpenOffice, Mic. Off.), hanem ezt írja ki:
Hiba: Az osztály nincs regisztrálva
OK
Az Active Directory szoftvertelepítési adatai hibásak.
OK
Ez lenne az. -
X-COM
nagyúr
a magyar hibaüzenetekkel meg vagyok lőve, de gondolom szép kis userenv/scecli hibák
gondolom a DNS az AD-s DNS-re mutat kliensen és szerveren is egyaránt
de, ha a hibaforrást és id-t begépeled a lenti címbe kapsz szerintem egy rakat találatot
holnap sajna csak este vagyok, de csak jár valaki erre, aki tud segíteni, vagy megoldod magadtól is -
X-COM
nagyúr
az active directory sites and services alatt (vagy xp-ről GPMC-vel)
a default domain policy-t nem tanácsos törölni
itt egy tool ezek visszaállításához [L]http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=b5b685ae-b7dd-4bb5-ab2a-976d6873129d&DisplayLang=en[/L]
a doc problémát még átolvasom, most lassan mennem kell
Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest