- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Hová lett 1000 mAh?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
Superman
nagyúr
Hát most mit mondjak. Az Acorpé az Abit? Akkor miért van az, hogy az Abit sokkal jobban tunuingolható, míg az Acorp egy legjobb esetben is középkategóriás termék, na és persze a felhasznált anyagoknak megfelelően gondolom, sokkal olcsóbb, mint az Abit.
Más: én könyvekből tanultam programozni és elhittem, amit leírnak. Nem tudom te hogy vagy vele, lehet, hogy létrehozol egy külön programnyelvet, gratulálok hozzá. Az újságok cikkeit nem kell 100% - san komolyan venni, de ha nem tesszük meg, akkor minek veszzük őket? csak azért, hogy elszórjunk egy pár ezrest?
Mellesleg még mindig nem tudtál megfeleő bizonyítékot felsorakoztatni amellett, hogy az Acorp = Abit. Ez olyan, mintha azt mondanám: a Visual Basic hasonlít a C - re bizonyos vonatkozásban, tehát ugyanaz. Pedig korántsem.
Karib: nem értem a véleményedet teljes egészében. Szerinted az Acorp ugyanolyan minőséget képvisel, mint az Abit? Számos emberrel találkoztam már ez ügyben, de nem volt olyan, aki elégedett lett volna az Acorppal. Nem véletlen az, hogy ha tesztelnek alpokat, csak nagy ritkán kerül szóba az Acorp. Egyébként én bármilyen tesztet olvastam is, az Acorp minőségben, megbízhatóságban mindig elmaradt az Abittól. Az Acorp 6Via85P például egyszerűen tunungolhatatlan, megbízhatatlan, esetleg az Office fut rajta ideig - óráig. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az Abit ne gyártana selejtet, de az Acorp szerintem gagyi. -
karib
addikt
Lehet, hogy van átfedés a tulajdonosi szerkezetben, de a termékskálában nem látszik. Tény, hogy Acorp és Abit cuccokra 2-2 év garanciát adnak (rendesebb helyeken), továbbá ugyanaz a forgalmazó itthon, de ilyen alapon akár az MSI-t is összeköthetném az Asussal. (Sőt, a hirdetések egybeesése tán pont a forgalmazó azonosságával függ össze...)
Minőségben pedig leginkább azt tudom mondani, hogy egy szinten állnak. Legjobban az ingadozó jelző illik rájuk - nem akarok senkit bántani, de ez igaz. Acorp cuccok általában alapnak beválnak, Abit holmikkal pedig jól el lehet játszadozni (én is KT7E-t hajtok, nagy megelégedettségemre), de kritikus alkalmazási területen kerülném.
Visszatérve kérdésedre: Abiték 3 fajta KT133x lapot gyártottak/gyártanak: KT7, KT7A, KT7E. Ezek ráadásul megszólalásig hasonlítanak egymásra. Ellenben közel sem hasonlítanak a te lapodra (pölö az FDD csati teljesen máshol van... nem egy triviális átrendezés...).
Nekem leginkább a "value" Abit lapok jöttek be eddig: ZM6, KT7E. Olcsók, és ahhoz képest eleget tudnak, ráadásul így könnyebb elnézni egyes nüanszokat. Drága pénzért zavaróbbak a gondok (pl. KT7A nálam ezért nem nyert). Amúgy pedig egyes úttörő cuccaik elég pofásak, bár nem problémamentesek (BH6, BE6, KT7 első szériái), míg kiforrottabb lapjaik kimondottan ütősek (BF6/BE6-II páros, TH7-II, KG7, meg a mostaniak...?).
Más területen tényleg fel lehet lelni gyártói összefonódásokat, lásd ECS 7KS5A és Amptron/PC Chips M830 lapok. No, ezek TÉNYLEG ugyanazok.
Videokártyák területe egy fokkal egyszerűbb, mert sok gyártó csak a referenciadizájnt dobja gyártásba, tehát nem csoda, hogy olyanok, mint a tojások. Egyedül arra kell figyelni, hogy a "noname" gyártók sokszor olyan helyeken spórolnak, ami igényesebb felhasználás mellett erősen szemet szúr. Pl. 1024x768 85 Hz fölötti kalandozásokhoz nagyon meg kell válogatni a videokártyát (irgalmatlan minőségromlások vehetők észre 2D-ben)... és most nem azt mondom, hogy csak Asust, MSI-t vegyél, mert ők is tudnak gagyit produkálni, hanem azt, hogy nagyon sok múlik a gyártó becsületén, és ezt sokszor könnyebb megkapni egy neves gyártótól, mint egy költségfaragó "kisiparosnál". Mellesleg járt nálam is Eagle MX 5 nanós Winbondokkal - rulla :D -
guest
veterán
Most viccen kívül!!!
Elhiszed amit az ujságok írnak?
Rossz lehet!!!
Nem akarlak megsérteni, de a chip magazinba pl volt olyan hogy 5 oldal különbséggel ugyanaz a konfig 2000 pont különbséget ért el a 3dMark2000 Defaultjában. Csak 1-ik Intel kontra AMD cikk.
A másik pedig Sima pc teszt.
Intelbuzik Azt hozták ki gyorsabbnak.(tunig nélkül) 50 oldallal késöbb 2000 ponttal lassabb.
Amúgy nézd csak meg valahol hogy Az Acorpé az Abit.
Nem vicc. Ha tudok linket akkor küdok.
Ja és kérdés! Ha egy ujság belső hátlapján Acorpot látsz, akkor a külsőn Abitot. Nem furcsa.
Ja és olvass forumokat. Mert az mx sorozatok közül az Asus (nagy márka!!!) csinál vizszintes csíkokat. Javítás nem driver, hanem kártya csere!!! Amugy nem rossz lap az Acorp se. Semmivel nincs elmaradva. Csak egy komoly bios kellene. Mert a hardware a Raiden kívül megvan: -
Superman
nagyúr
Ez így gyenge indoklásnak tűnik. Az összes nagy gyártó szinte tajvani. Ezzel az erővel mondhatjuk azt, hogy valamennyien egy szupertrösztben egyesültek, csak éppen felosztották a piacot maguk között: az Asus gyártja a csúcskategóriás cuccokat, az Abit a középkategóriásat, az Acorp pedig az alsó szintet. De hol van komoly bizonyíték erre? Ugyan már. Olvass el egy komoly szaklapot, sehol nem írnak ennyire légből kapott dolgokat. Én is mondhatom, hogy az ismerősöm ismerőse ezt meg azt mondta, meg kiskereskedése van, de attól még nem látta a tajvaniak egymás közötti szerződéseit.
Csak meg kell nézni egy Abit és egy Acorp videokártyát. Egyik cég sem arról híres, hogy a profiljába vágna, de az Abit egyre jobb minőségben gyártja a VGA kártyákat, míg az Acorp még mindig a lejárt TNT 2 - vel szerencsétlenkedik. Ráadásul a Chip Magazin egyik számában azt gyanították, hogy az Acorp felvásárolta az NVidiától azokat a TNT2 chipeket, amik nem mentek át a minőségellenőrzésen és ezért visszavett a mag és a memóriaórajelekből, átlagosan mintegy 10 - 15% - ot, így az má csaknem a béka fenekét súrolja. Mi ez, ha nem gagyigyártás? -
guest
veterán
Pedig az ABIT=Acorp
1. Mind a kettő .com.tw
2. 1 konszern pl.: Audi,VW,Seat,Skoda,Bugatti,Lamborghini,Ben...
Na komolyra fordítva a szót:
Az Audi A3-as motorjai ugyanazok mint a Golf 4-é.
Az A-4 meg ugyanaz mint a passat. Csak szebb csomagban. Na most ez is ugyanaz.
Eladnak 2 ugyanolyan lapot 2 biossal.
1. Acorp: zöld, gyenge manual, passzív hűtés, nincs szorzó állítás, napraforgós doboz
2. Abit : kékre festett, közepes manual , aktív hűtés (ami felesleges) ,nagyjábol sok beállítás, ronda doboz.
Ugyan ez igaz a VGA kártyákra. Mivel van haveromnak szátech boltja ezért már le is teszteltünk mindent. És az ABIT nem gyorsabb és stabillabb mint az Acorp. Ugyanaz a chipset. Csak más tájváni rugott bele a dobozába.
Az Eagle Geforce 2 MX 400 (200/166) ugyanazt tudja mint az ASUS V7100 (200/166). Ja és sz Eaglen Samsung 4.5 vagy 5 n-os SDRAM van.
És megy az ASUS biossal az EAGLE kártyám. Mert ugyanaz. -
Superman
nagyúr
Az Acorp tényleg nem az igazi tuningra és most általánosságban beszélek. Az irodai alkalmazások elfutnak rajta, de egyebet igazából ne várjunk tőle. Nem egy aszfaltszaggató csúcsmodell egyik Acorp alaplap sem és a megbízhatóságukkal is van gond bőven. Tehát inkább valami más: még inkább Tomato. ha végignézzük az alaplap palettát, akkor szembetűnő, hogy mindegyik cég tud újítani az öldöklő alaplap versenyben, csak éppen az Acorp nem. Nekem is volt egy ilyen alaplapom, azért mondom ezt.
-
Panther
HÁZIGAZDA
Bocs, nem akartam leszólni az alaplapod, de tuningra tényleg nem az igazi. :(
-
Panther
HÁZIGAZDA
Mármint az Abit KT7A a nyerő. (Persze v1.3 :) ) Nem az Acorpról beszélek :) ) nem lehet se feszültséget, se szorzót állítani.
Panther -
Panther
HÁZIGAZDA
Khmm...
Az Acorp korántsem Abit... korántsem. Tehát egyik sem felel meg neki... mind sokkal jobb :D . Az Acorp KT7AP tuningra egy semmi, a KT7A pedig a legnyerőbb.
RAID kérdésében csatlakozom Karibhoz.
Panther -
karib
addikt
-
guest
veterán
Van egy Acorp 7KTAP alaplapom.
ATA 100-as.
Mivel az Abit=Acorp , ezért kérdésem az, hogy melyik Abit alaplap felel meg az Acorp 7KTAP-nek.
Mert nagyon szeretnék szorzót állítani.
Ja és kérdésem hogy a lapom RAID-es -e?
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged