Keresés

Aktív témák

• karib

addikt

válasz guest #9 üzenetére

Lehet, hogy van átfedés a tulajdonosi szerkezetben, de a termékskálában nem látszik. Tény, hogy Acorp és Abit cuccokra 2-2 év garanciát adnak (rendesebb helyeken), továbbá ugyanaz a forgalmazó itthon, de ilyen alapon akár az MSI-t is összeköthetném az Asussal. (Sőt, a hirdetések egybeesése tán pont a forgalmazó azonosságával függ össze...)

Minőségben pedig leginkább azt tudom mondani, hogy egy szinten állnak. Legjobban az ingadozó jelző illik rájuk - nem akarok senkit bántani, de ez igaz. Acorp cuccok általában alapnak beválnak, Abit holmikkal pedig jól el lehet játszadozni (én is KT7E-t hajtok, nagy megelégedettségemre), de kritikus alkalmazási területen kerülném.

Visszatérve kérdésedre: Abiték 3 fajta KT133x lapot gyártottak/gyártanak: KT7, KT7A, KT7E. Ezek ráadásul megszólalásig hasonlítanak egymásra. Ellenben közel sem hasonlítanak a te lapodra (pölö az FDD csati teljesen máshol van... nem egy triviális átrendezés...).

Nekem leginkább a "value" Abit lapok jöttek be eddig: ZM6, KT7E. Olcsók, és ahhoz képest eleget tudnak, ráadásul így könnyebb elnézni egyes nüanszokat. Drága pénzért zavaróbbak a gondok (pl. KT7A nálam ezért nem nyert). Amúgy pedig egyes úttörő cuccaik elég pofásak, bár nem problémamentesek (BH6, BE6, KT7 első szériái), míg kiforrottabb lapjaik kimondottan ütősek (BF6/BE6-II páros, TH7-II, KG7, meg a mostaniak...?).

Más területen tényleg fel lehet lelni gyártói összefonódásokat, lásd ECS 7KS5A és Amptron/PC Chips M830 lapok. No, ezek TÉNYLEG ugyanazok.

Videokártyák területe egy fokkal egyszerűbb, mert sok gyártó csak a referenciadizájnt dobja gyártásba, tehát nem csoda, hogy olyanok, mint a tojások. Egyedül arra kell figyelni, hogy a "noname" gyártók sokszor olyan helyeken spórolnak, ami igényesebb felhasználás mellett erősen szemet szúr. Pl. 1024x768 85 Hz fölötti kalandozásokhoz nagyon meg kell válogatni a videokártyát (irgalmatlan minőségromlások vehetők észre 2D-ben)... és most nem azt mondom, hogy csak Asust, MSI-t vegyél, mert ők is tudnak gagyit produkálni, hanem azt, hogy nagyon sok múlik a gyártó becsületén, és ezt sokszor könnyebb megkapni egy neves gyártótól, mint egy költségfaragó "kisiparosnál". Mellesleg járt nálam is Eagle MX 5 nanós Winbondokkal - rulla :D

• karib

addikt

válasz guest #1 üzenetére

Honnan veszed, hogy az Abit = Acorp?

Szerintem elég távol állnak egymástól... Minőségben persze néha versenyt futnak, de ez más kérdés.

RAID kérdése egyszerű: hány IDE csati van a lapon? Ha a kettő, akkor nem RAID-es, ha négy (azaz 8 ketyerét tudsz rákötni), akkor igen.

Aktív témák