- Mobil flották
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- VoLTE/VoWiFi
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Macrodroid
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roland-87
aktív tag
válasz
Roland-87 #31962 üzenetére
A helyzet egyre rosszabb, most már kézzel nem tudom alvóba tenni mert arra is csak pörögni kezd a venti ezerrel és melegedni az alja de nem áll át, viszont magától továbbra is random módon elmegy aludni. Driver probléma lehet az oka? A legújabb van fent elvileg, ennél újabb nincs jelenleg....
-
Roland-87
aktív tag
Újabban magától alvó módba lép a laptopom annak ellenére is hogy be van állítva hogy ne aludjon el soha ha hálózati áramforrásról üzemel de sajnos hiába mert néha már 2 perc tétlenség esetén alvóba kerül. Illetve nagyon gyakran ha le akarom állótani akkor a windowsból kijelentkezik de utána felpörög a venti és a végtelenségig pörög de nem áll le csak ha hosszan nyomom a powert. Valaki tapasztalt már hasonlót? Mit lehet tenni ellene? Beállításokat már átnéztem...
-
Roland-87
aktív tag
Én forrástól függően 62-65% színtér lefedettséget olvastam, és ránézésre sem lehet több, a színek roppant halványak fakóak, bizonyos tartományok teljesen hiányoznak, ilyen pl. a rózsaszín tartomány ami halvány pirosként érződik inkább, olyan az egész mint amikor egy megfakult színes fényképet néz az ember, ott vannak a színek csak mégis hiányoznak. Több teszt oldal kiemeli a kijelző gyengeségét bár bizonyos helyeken azt is hozzáteszik hogy némi kalibrálás után élvezhetővé válik sőt van aki úgy is mer fogalmazni hogy visszajönnek. Nos ezt senki ne vegye be, ez gondolom marketing duma, kalibrálással hangyányit sikerült javítani, kb. annyit hogy amennyi színt megjelenít és ahogy teszi az valamivel helyesebb legyen de ettől ugyanolyan fakó minden tehát a kalibrálás nem hoz vissza 10-20% színteret ami hiányzik egy átlag kijelzőhöz képest, ugyanis olyan 75-80% srgb már megfelelő mindennapi használatra, 90 meg afeletti nem jellemző az elérhetőbb árú laptopoknál és egyébként nem is ez a mérvadó. Az előző samsungom tn panele is olyan 69% körül tudott mégis sokkal élénkebbek voltak a színek csak érződött képeknél hogy az árnyalatok száma kevesebb de itt az a fő gond hogy halovány és fakó az a kevés is ami amúgy van. Ja és eddig 2 vevő jelölt nem vitte el jóval áron alul pont a botrányos kijelző miatt... tehát aki megveszi és a végén csalódik még eladni se fogja tudni könnyedén, én is bánom hogy megvettem, bár azóta többet ülök az asztalinál
-
Roland-87
aktív tag
válasz
Jodanovich #31893 üzenetére
1366x768-as TN panel van benne, csodát nem kell tőle várni, húgomnak is ez a kijelző van, egyébként nem rosszak a színei és a betekintési szöge sem annyira vészes de azért nem egy IPS, bár inkább legyen ilyen mint az a fajta IPS ami az enyémben van.
-
Roland-87
aktív tag
Sajnos nem, külső megjelenítőn minden tökéletes, kalibrálni is próbáltuk de sokkal jobb nem lett. Teszteken is sokan szidják, érdekes hogy itthon is elterjedt ez a modell még is kevesebb a hasonló probléma de azért olvastam róla itt-ott, munkához meg böngészéshez lehet elég ez is csak ha az ember egy ilyen tudású gépet vesz és használni szeretné multimédiára is akkor bizony kevés.
-
Roland-87
aktív tag
Nos voltam az üzletben és hát teljesen esélytelen a csere vagy levásárlás, egy szerviz bevizsgálást ajánlottak fel de annak sok értelmét nem látom, tudják hogy ez a kijelző ilyen (és most már én is), ezen semmi nem fog változtatni. Már csak az a kérdés hogy mennyit lehet érte elkérni? Az új ára 210-230 ezer között változik így ennek fényében jó lenne kapni érte legalább 180 ezret de nem vagyok biztos abban hogy ez reális ár.
-
Roland-87
aktív tag
válasz
programozoGe #31871 üzenetére
Így kb. 5 perc keresés után én azt látom hogy az az AMD proci erősebb mint a 7200U. Viszont én ma már nem vennék SSD nélküli gépet, és ez megint csak 1 db HDD-t tartalmaz. Egyébként nem rossz gép, ha leszámítjuk a kijelző gyengeségét, mivel ezekbe egységesen ugyanaz a panel kerül.
-
Roland-87
aktív tag
Wifinél könnyen előfordulhat az is hogy a router körül van a bibi, és akkor is ha amúgy más eszközökkel nincs gond ugyanazon a wifi hálózaton. Érdemes lenne a router web felületén is körülnézni, amit ilyenkor mindenképpen érdemes beállítani:
- fix csatorna, a legtöbb routerben valamiért az automatikus csatorna választást szokták erőltetni amit viszont nagyon sok eszköz nem szeret.
- fix 20mhz csatorna sávszélesség, ez sajnos csökkenteni fogja a sebességet 75mbitre amiből a valós 35-40 lesz de legalább próbaként érdemes kipróbálni.
- fix dhcp is okozhat gondot.Nekem is vannak helyek ahol a laptopom/telefonom egyszerűen nem akar menni rendesen, itthon az Asus N18U routeremmel viszont tökéletesen megy szinte minden eszköz de régen a TP-Link bizonyosn eszközökkel mindig szívózott. A szolgáltatói eszközök szintén problémásak lehetnek. Máshol más wifin amúgy megy vagy ott is ugyanez a jelenség?
-
Roland-87
aktív tag
válasz
programozoGe #31863 üzenetére
Én úgy tudom bővíthető a memória, ráadásul szét se kell hozzá szedni, csak le kell venni a burkolatot és bepattintható, azt viszont nem tudom hogy ilyenkor a gyárihoz adódik hozzá vagy csak a külső memória fog működni, gondolom ha ugyanolyan órajelűt veszel akkor összeadódik. Nekem egyébként nem teljesen ugyanaz a típus van ha jól láttam. Az enyém A515-51G-5934, i5 8250U procival.
Ahogy nézem a linked abban is ez a cpu van, de akkor az nem SSD-vel szerelt, az enyém az, ssd+1TB rendes vinyó is van, meg az se írja hogy DDR3 vagy 4, ebben 4-es van már.
-
Roland-87
aktív tag
Sajnos nem fogom tudni visszavinni a gépet mert az üzlet zárva tart egy teljes hétig így meg már 2 hét után nem hinném hogy visszavennék. Egy dolog maradt, megpróbálok túladni rajta, kérdés van-e esélyem erre karácsony után illetve hogy mekkora lesz a tanulópénz amit kifizetek... Egy biztos, akinek bármennyire fontos a kijelző és nem színvak az ne vegyen A515-51G szériát mert nagy csalódás lesz belőle jó drágán. Attól is félek ha sikerül is eladni akkor vissza fogják hozni mert eddig bárkinek mutattam szörnyülködött mennyire gyenge a kijelző, volt aki a 15 évvel ezelőtti első lcd monitorokhoz hasonlította (én is kb pont olyannak látom) Amióta megvan inkább az asztalinál ülök mert ott legalább vannak színek is tehát van egy élvezhetetlen laptopom 230 ezerért. Rég buktam ekkorát műszaki cikken az egyszer biztos.
-
Roland-87
aktív tag
Mindenképp megyek vissza még mert kell vennem pár dolgot náluk aztán rákérdezek hátha van remény. Routerrel már csináltam náluk ilyet és nem nagyon kötekedtek de ott a 3 napon belül voltam. Ha meg nem sikerül akkor lehet meghirdetem hátha jó áron elviszik. Az biztos hogy hosszan nem akarom megtartani mert az én PVA és IPS-hez szokott szememnek ez szörnyen gyenge. Egyébként utána néztem és az sRGB színtér 65%-át fedi le... ez elég gyenge ennél tényleg sokkal többet tud bármi.
-
Roland-87
aktív tag
Üzletben, Dorogon a Comp-L-ben. Általában itt vásárolok mert eddig pozitív tapasztalataim vannak róluk és itt sem a termék hibás hanem ez ennyit tud. Úgy érzem képtelen leszek megszokni ezt a fekete fehéres színvilágot csak kérdés az mekkora bukóval fogom tudni eladni hogy utána vehessek egy olyat aminek valóban normális kijelzője van. De ez már az én hülyeségem hogy nem néztem kellően utána mit is veszek...
-
Roland-87
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy Aspira A515-51G-5934 típusú gépet, részben pont az fHD IPS panel miatt részben pedig a többi kedvező tulajdonsága miatt. A gépre azonnal win10-et raktam, alapvetően nagyon elégedett is vagyok vele kivéve 1 dolgot mégpedig a kijelzőt. Botrányosan gyengék a színei, de annyira hogy húgom 90 ezres alap tn paneles laptopja ehhez képest színkavalkád, napok óta próbálom megszokni de képtelen vagyok rá, sajnos kalibrálni se nagyon tudom mert akármerre állítom csak rosszabb eredményt kapok, vagy bizonyos színtartományok elmásznak szóval a "legjobb" eredmény alapbeállításon érhető el. Szóval az lenne a kérdésem hogy más is tapasztal ilyet akinek ugyanez a panel van? Van erre valami trükk esetleg valakinek sikerült finomítani kicsit? Szívesen fogadnék beállítási tippeket is. (Szívem szerint visszavinném és cseréltetném egy komolyabb gépre aminek normális kijelzője is van de erre már nincs mód mivel letelt a 3 nap)
Sajnos sok helyen olvastam hogy a kijelzője nagyon gyenge ennek a típusnak, alig vannak színek szóval nem is nagyon ajánlott megvenni... Én nem voltam elég alapos így belefutottam rendesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 256GB SSD Win11Pro 2,5 év garancia
- P1 Gen3 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10875H T1000 MaxQ 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest