-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
SPeti1984 #31235 üzenetére
Szerintem ha huzamosabb ideig nagyteljesítményen futtatod, akkor beáll egy sebességre, amit a hőmérsékleti tartományban egyenletesen tud produkálni. Inkább a balance beállítást javaslom. Akkor leviszi a sebességet 1Ghz alá is, amikor nem szükséges, és fülugrik 2.4 fölé amikor kell a teljesítmény.
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
SPeti1984 #31232 üzenetére
Kösz a választ! Szerintem is ez a legizmosabb alsó kategóriás konfig. SSD-vel használom az ES1-131-et. 500Mb/sec feletti írás-olvasás sebességgel fut. N3700 CPU, 8GB ram 1600Mhz CL9-es késleltetéssel, csak az alaplap nem támogatja, így CL11-ben fut. Ha lenne még egy ram-slot a gépben, akkor két csatornával szerintem elég ütős lenne. Meglepően jól fut rajta a World of Tanks, és a Mass Effect 2, Dirt 3. Kíváncsi vagyok milyen lesz az N4200-es teljesítménye. Már az N3710-es is gyorsabb IGP-vel rendelkezett.
Az N4200-ashoz DDR4 SO-DIMM ramokat is lehetne rakni ami a grafikus teljesítményen javítana. Kár, hogy ezt nem alkalmazzák a gyártók. Szerintem direkt szorítják vissza az alsó kategória sebességét ezekkel a megkötésekkel, hogy ne versenyezzen a belépő szintű rendszerekkel. NVMe M.2 foglalatot is tehetnének bele a gyártók.
Rendeltem egy ES1-332-es 13 colos gépet ismerősömnek. Szintén N4200-as CPU, viszont aktív hűtés is van a laptopban. Teszteltem majd, hogy mennyire hatékony illetve hangos terhelés alatt. Utána rendelek magamnak is valamelyik típusból.
-
arcsi84
aktív tag
válasz
SPeti1984 #31219 üzenetére
Szia!
Próbáld meg ezt a megoldást. Nekem segített.
Miért nem látja a pendriveon/DVD-n a telepítőt?
Nem UEFI kompatibilis pendriveot/DVD-t akarsz megetetni a géppel. Rufus esetén, miután beadod neki az ISO filet előfordul, hogy visszaállítja a partíciós sémát "MBR partíciós séma BIOS-os vagy UEFI-s gépekhez"-re, ilyenkor állítsd vissza GPT-re, különben nem fogja látni a gép.
A pendrive nem lehet 32 gigánál nagyobb és FAT32 rendszerre kell formázni, ellenkező esetben ugyancsak nem fog tudni bootolni.Switch10 és egyéb windows oprendszerrel rendelkező táblagép(W1-W4, stb.) így sem, azok csak a saját recovery pendriveról tudnak bootolni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged