- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nunder
őstag
válasz
twollah #6749 üzenetére
nem tudom de nekem már feltűnt hogy a programok törlése és telepítése ablakban a Crystal Eye camhoz két ikon is tartozik ráadásul két különböző bejelentővel! az egyik a sima lencse ikon amivel a képeket készíted de a másik az egy videókamera ikon szal szerintem lehet fele felvenni csak még rá kéne jönni hogyan! rávetem magam a témára! ha megtudok valamit szólok.
-
ludus
aktív tag
válasz
twollah #6717 üzenetére
hát igen, kissé nevetséges hogy mostanában már ha valaki 512MB memoval szeretne gépet használni akkor már mindenki morog itt a fórumon hogy lehetetlen... elmondom hogy ebben a gépben amiről most írok 384mega ram van egy 1.5-ös pentiummal és csodák csodája működik, az XP is szépen fut más dolog hogy azért egy Vistát nem kockáztatnék meg...
ui.:
azért kíváncsi lennék ha nem lennének így a béka feneke alatt a memóriaárak, hány embernek lenne itt a fórumon pl. 2giga ramja a gépében arra hogy netezzen meg filmet nézzen vele... -
csibuci
csendes tag
válasz
twollah #6520 üzenetére
Szia!
Olvastam a tesztedet! Nagyon tetszett! Csak félek kicsit az Acertől, mert nem sok jót hallottam róla! Ezért félek egy kicsit tőle, mert nem akarok olyan gépet venni ami 1 év után szétesik. Viszont ez az új sorozat tetszik! Kinéztem magamnak én is egyet, csak még a többiek megerősítése kell, hogy tényleg nagyon tuti! -
Meekrob
tag
válasz
twollah #6313 üzenetére
Nem továbbra sincs benne, de én mobility modder-t szoktam használni, jól müxik, és legújabb catalyst van fennt a gépen. Szerintem jó, nem is nehéz a telepítés, minimális angol tudás is elég hozzá, szerintem. Szal bárki aki új ati drivereket akar fennt tudni a gépén, ez egy jó megoldás lehet.
-
blackmacs
senior tag
válasz
twollah #6290 üzenetére
Megértelek de közel sem az volt a szándékom hogy mindenáron kicseréljék.Pusztán azért fordúltam "szakemberekhez"hogy megfelelő választ kapjak ami sajnos a leírtak alapján nem sikerült!
Tehát nem ez a bajom csupán az hogy így állnak hozzá a vásárlókhoz meg a témához!Persze voltak jó tapasztalataim is míg Budapesten laktam ott sokkal jobb a helyzet ilyen téren.Amúgy ha te is kicsit utána kutakodsz nem ilyen drasztikus a helyzet ahogy felvázoltad.
-
Maramiri
csendes tag
-
hanee
senior tag
válasz
twollah #6264 üzenetére
Tudom ez nem fog megnyugtatni, de a magyarok híresen manuált nem olvasó nép! Én dolgoztam vevőszolgálaton (pontosabban szervíz volt), és pl. nem egyszer volt olyan, hogy valaki felhívta a céget, hogy "most vettem egy mosógépet, beindítottuk és kattog" - ha elolvasták volna a használati útmutató 1. oldalát, akkor tudták volna, hogy egy fém cuccal le van zárva a dob, és azt el kell távolítani használat előtt.. meg ilyenek, hogy hol kell betölteni a mosogatógépbe a port.. hogy kell beállítani a sütőn a légkeverést.. és még sorolhatnám.
hanee
-
Mirones
tag
válasz
twollah #6243 üzenetére
Na helyzet a következő.
(hálisten) nem vistával vettem a noteszt.
Megpróbáltam vistával haverozni, de ez nem jött össze.
Ezért Xp-t tettem fel szerencsére tudtam minden eszközömhöz drivert szerezni és még az Empowering Technology-ből is néhány dolgot életre tudtam kelteni.
NA az eRecovery nem volt köztük...
Azért tettem fel azt az ominózus kérdést amire szerencsére kaptam is választ.A használati utasításokat meg előszeretettel olvasom mondván ha már megvettem és magyarul van akkor miért ne? Sőt tovább megyek nem csak a vásárlást követően bekapcsolás elött (amíg felveszi a szoba hőmérsékletét az éppen aktuális elektromos berendezés) hanem ha problémám akad akár több hónappal a vásárlást követően is felcsapom.
-
hruodnand
senior tag
válasz
twollah #6192 üzenetére
nem tudom, mivel elraktam a dobozzal együtt az ágyba (van benne sok hely).
annyira nem izgat, csak azért kérdem hátha van valakinek vista-ja és talán megtudja mondani, hogy mi lehet ez.
ha nem leszek lusta igérem utána járok és leírom ide is, hogy mi volt az.
a gép hatása alatt vagyok most is, annyira fasza. -
hruodnand
senior tag
válasz
twollah #6189 üzenetére
elvileg firewire-t felismerte, infra drivert meg nem találtam hozzá.
nem lehet, hogy az "acer felügyelet" vagy mi a neve programnak a drivere?
mert azt nem raktam fel.
MOD:
jut eszembe elvileg ha szemből nézed akkor jobb oldalt van az infra a gép aljánál.
legalábbis szerintem az, mert eléggé olyan formája van. -
poci73
csendes tag
válasz
twollah #6180 üzenetére
A lehető legjobban csináltam. Tökéletesen feltett mindent úgy ahogy kaptam. Sajna én is így látom, hogy nem találok sehol semmit az alaplaphoz. 31-én reggel bekapcsoltam a gépem és kiírta, hogy azonnal mentsem le a rendszerem. Kell hozzá vagy 10cd lemez, vagy 2dvd lemez. Miután megtettem bebútoltam a lemezről és akkor tett vissza mindent.
-
hruodnand
senior tag
válasz
twollah #6102 üzenetére
Értem, csak azon gondolkodom, hogy a Chello előfizetésem Márciusban jár le, és nem szeretném meghosszabbítani, mert a mobil internet szolgáltatások eléggé olcsónak tűnnek. Ráadásul elvileg Budapesten már majdnemhogy teljes lefedettségű a hálózat, ezért tartom jobb ötletnek. Mondjuk márciusig sok víz lefolyik még a dunán (jaj de szép volt
. Ezért várom még a Chello akciókat is. Bár mondjuk addigra nem ártana egy wifi router mondjuk.
Ezt néztem ki magamnak: Linksys WRT54GL -
Sipi
addikt
válasz
twollah #6099 üzenetére
Nem ismerem az Acer laptopok felépítését, de le merem fogadni, hogy nem barmok tervezik.
Mivel a Li-ion akkukat nem lehet csepptölteni, felteszem, a gépben lévő töltőáramkör sem csepptölti. (Már csak azért is, mert a Li-akkuknál előállhat olyan helyzet, hogy felrobban bizonyos töltésektől.)Ergo: _nincs_ csepptöltés, nem kell ilyenek miatt aggódni. Meglepő módon a töltőelektronika NEM tölti az akkut, ha fel van töltve. Főleg nem csepptölti. Ha benne van, max. az árthat neki, hogy ha a gép túlmelegszik, az akku is, márpedig a Li-akku egyik halála a magas hőmérséklet.
Sipi
-
hruodnand
senior tag
válasz
twollah #6095 üzenetére
Értem, majdcsak megbarátkozok vele. Wifi-je jól működik? Hatótávolsága jó?
És az akkumulátort hogyan töltsem fel mikor kibontom a dobozból? Rakjam fel töltőre a gépet vagy már használhatom is, persze töltőre rádugva?
MOD.: Bocs a sok kérdésért, csak sajnos ilyen típus vagyok, tutira akarok menni mindig, hogy mindent tudjak. -
hanee
senior tag
válasz
twollah #6077 üzenetére
Demokráciában élünk, ahol tiszteletben kell tartani másokat. Ezért élből nem illik senkit hülyének nézni, főleg ha nem ismered és itt sincs, hogy védekezzen.
Nem állítottam, hogy nem tévedhet, megjegyzéseket te tettél az általad egyből, kérdezés nélkül feltételezett hozzá-nem értésére, én pedig erre reagáltam, hogy hülyének nézni élből valakit nem kéne, főleg ha itt sincs és védekezni sem tud. Valószínűleg kompetens hozzáértéséből adódóan el tudta dönteni, hogy szükséges-e a BIOS frissítés, vagy sem figyelembe véve a nyomós indok mibenlétét. Mivel ért hozzá, tisztában van azzal is, hogy mit ajánl a gyártó és mit nem. És mivel csinált már valószínűleg vagy ezer BIOS frissítést életében, elég kicsi hibaszázalékkal dolgozik..
Bocsánat az OFF-ért a többiektől.
hanee
-
gorlin
őstag
válasz
twollah #6055 üzenetére
Azért had vitatkozzak!
Elöször is meg kell nézni mit tud az új bios ami engem érint.például az 1.20-as biosz 100fokrol 95-re veszi vissza a vészlekapcsolás hőmérsékletét.És Nagyon nem mindegy mert 100fokon már visszafordíthatatlan károsodások léphetnek fel.(ahogy 95fokon is de kevesebb eséllyel)Mivel ha véletlenül nem indul el nálam az Epower managment akkor bizony ha standbyból jövök vissza nem fog bekapcsolni a ventillátor
Ezért szépen letöltöttem a bios-t .Feltöltöttem az akkumlátort,de a biztonság kedvéért rátettem a töltőre a gépet.leállítottam minden programot ,és elindítottam és megcsinálta.Tehát,mérlegelni kell, kell e nekem a bios,és ha igen akkor a szükséges paramétereket be kell tartani és nem lessz semmi gond
-
chop
őstag
válasz
twollah #6033 üzenetére
Te, twollah, kerdesem volna...aszongyak az okosok, hogy BIOS frissitesnel arra kell ugyelni, hogy nehogy aramszunet legyen kozben, mert akkor hulye marad az alaplap, es nem is tudsz uj BIOS-t beleflash-elni, mert ugye nem jutsz el odaig. Namarmost: notinal az aramszunet hogy okozhat problamat?
(Feltetelezem, hogy akksit nem veszik ki, nem is ertem, hogy miert kellene kivenni...en estenkent, mikor kinyomom, AKKOR lehuzom a toltorol, de amugy nem)
-
poci73
csendes tag
válasz
twollah #5951 üzenetére
Mert elkövettem egy hibát
a géphez engedtem az unokatesómat
kb két óra múlva eljutott egyfajta kékhalálhoz mert ki akart próbálni valamit
hát nem jött be
újratettem a vistát és akkor láttam a harmadik partíciót
gondoltam azon van ami kell a géphez de amit ír a könyv hogy az acer logo van nyomj Alt f10-et arra ezek jönnek befind/menu.lst
find/boot/grub/menu.lst
find/grub/menu.lst
commandline
reboot
halt
bármelyikbe belépek nem tudom hogyan folytassam -
poci73
csendes tag
válasz
twollah #5932 üzenetére
nem találom a biosban a acer disk-to-disk recovery cuccot
ezért azt sem tudom, hogy aktiválva van é.amúgy fent van egy vista crackeltem is és mikor alt f10-et nyomok az acer logonal legalább 5 soros cucc jön be és nem tudom melyikre lépjek. Már tudom mit kéne csinálni mert előttem van a könyv de szeretném az eredeti cuccokat vosszaállítani de lehet hogy mivel van rajta egy crackelt vista nem igazán lehet. -
kybic
tag
válasz
twollah #5900 üzenetére
Üdv.
- "Termeszetesen mindenki ugy szopatja magat ahogy neki jol esik." -
nagyon bölcs meglátás, de engedd meg, hogy aki az XP-t tartja a vason mert neki az jutott, vagy az tetszik jobban, vagy ha úgy gondolod (bár szerintem alaptalanul) hogy ezek a gépek VISTA-ra vannak kitalálva, akkor ez egy nagy tévedés. A felhasználó dönthesse már el, hogy mit akar futtatni. Egyébként a VISTA, és az XP-s driverek is megvannak minden laptophoz, nálam pl. a mellékelt gyári CD-n is. -
gorlin
őstag
válasz
twollah #5887 üzenetére
"Es ugye mindenki megvette mindegyik gepehez a jogtiszta XPt amivel most jelenleg sziv a notebookjaval."
nem azért szívnak mert nem jogtiszta,hanem azért mert nincs driver támogatás hozzá,nem tudom miért kell belekeverni a jogtisztaságot.Bemegyek a boltba és vagy Xp-t veszek vagy vistát.
"Az Xp vs. Vista, 32bit vs. 64bit flamebe nem akarok belefolyni, vannak nalam okosabb es tapasztaltabb emberek akik az erveleseid pillanatok alatt megcafoljak."Jelenleg akkor is az xp a kiforrottab ,megbízhatóbb,és gyorsabb rendszer!Majd lehet hogy 1-2 év múlva jobb lesz az xp-nél de jelenleg nem véletlenül vannak tömeges downgradek Vistáról xp-re.
-
gorlin
őstag
válasz
twollah #5880 üzenetére
Ha az ember Xp-t tesz fel azt is meg kell vennie,nem hiszem hogy itt a kalózkodásról van szó.Én feltettem egy 64 bites windows xp-t és jelentősen gyorsabb a gép mint vista alatt.
Egyszerűen gyorsabb ,megbízhatóbb jelenleg az Xp.Most mindegy hogy 32 bitesről vagy 64bitesről van szó.Kevesebb a rendszerigénye,kevesebb memóriával beéri és gördülékenyebb. -
runner 125
nagyúr
válasz
twollah #5856 üzenetére
Nézd..Nem régóta forumozok,járom a PH-t..
ezért most szembesültem ezzel az "anti FuSi" dologgal,bár megkell h mondjam -lehet én vagyok szerencsés- a gépem lassan 2éves lesz ,és semmi problémám nincs vele!
Úgy h én megvok elégedve ezekkel is
Szóval akkor megbízható gép?! Esetleges "tipushibák"?
Köszi -
gorlin
őstag
válasz
twollah #5758 üzenetére
Rájöttem mikor és miért csinálja
Ha vezeték nélküli egér usb-s adapterét betszem és használom az egeret akkor csinálja ezt.Próbáltam microsoftal,és logitechel is.
Ha valaki használ vezeték nélküli egeret meg tudná hallgatni,hogy hall e magasfrekvenciás hangot?Előre is köszönöm
-
kybic
tag
válasz
twollah #5768 üzenetére
- köszi a linket, köztudott, hogy sem az említett proci, sem a hozzákapcsolt vidkari energiazabálásban nem a spórólásról hires. Nem is vagyok híve ezeknek a dolgoknak. Inkább törekedem minél jobb hatásfokú dolgokat összeállítani, de úgy látom hogy ez a dolog manapság megfordul már egyes gyártók tervezőinek is a gondolataiban.
-
kybic
tag
válasz
twollah #5768 üzenetére
Üdv.
- nem vitázom részletkérdésekben, kösd rá egy wattmérőre a notit, és meglátod mit fogyaszt. Az eredményen meg fogsz lepődni.Egyébként egy cseppet tisztában vagyok a témával. Véletlenűl ismerem a tápok működését, köztük a kapcsolóüzemű tápokét is. Az 550W-os táp pedig csak akkor húz ki a konnektorból 579W-ot, ha a rákapcsolt fogyasztó legalább 510-520W-ot fogyaszt, de ez kivételesen akkor egy nagyon jó hatásfokú tápegység kell hogy legyen.
( fentebb a 65W-oshoz egyébként 45-50w-os fogyasztást írtam, nem pedig 65W> -at.)
-
gorlin
őstag
válasz
twollah #5717 üzenetére
"Első körben tegyél bele 1 giga ramot.Szerintem megoldja.A vista nem szereti az 1gigát,bár az xp-nek ettől még mennie kell,illetve 1 gigán a filmeknek sem illene akadnia vista alatt
"
ha végigolvasod látod hogy a mondat végére ellentmondtam saját magamnak(hangosan gondolkodtam
Ezért mondtam hogy szerintem a megoldás az epower-ben lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Vicces képek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Apple MacBook
- Forrmell.enn
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- További aktív témák...
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest