Hirdetés
- Apple iPhone 17 - alap
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dauphin
aktív tag
Sziasztok! A kérdésem azokhoz szól, akik ismerik és/vagy használják is az ACER E5-411-es vagy az E1-530 és E1-531-es modelleket. Ami érdekel engem az az, hogy az ODD keret vastagsága hány milliméter? Szeretnék vásárlás előtt képbe kerülni, mert SSD-re váltanék és az optikai meghajtó helyére szeretném tenni az eredeti HDD-t. Eddigi kutatásom során láttam, hogy kétfajta méretet is kínálnak (javítsatok ki, ha tévedek): a 12,7 mm-es és 9,5 mm-es között választhatok. Az általam megjelölt gépekhez melyik illik? Előre is köszönöm a válaszotokat.

-
Louro
őstag
Köszönöm. Avira-t azért szerettem meg, mert kb. faék egyszerűségű program és a kevésbé jártas családtagok kevésbé problémáznak, mint pl. Avast miatt. De majd a vírusírtós topikba benézek, hogy mi a javasolt. A rendszert pedig lecserélem, akkor XP-re. A grafikai extrák másodlagosak asszonynál. Az SSD-t pedig ellenőrzöm.
@Sanya: Megnézem, de úgy emlékszek, hogy SSD van benne.
-
Peak
addikt
Nézd... egy AMD C-60as processzorral szerelt gépről beszélünk. Ezen 64GB memória sem segit, mert egyszerűen a HDD lassúsága és a processzor tragikus lassúsága a szűk keresztmetszet.
Az AVIRA erre csak rátesz egy lapáttal, t.i. gyengén párhuzamosított működése elviszi ennel az amúgy is lassú gépnek az erőforrásainak legalább 30%-át.
Nincs min csodálkoznod, ez a gép ennyit tud. Ez a hardver nem véletlenül lett XP-vel kereskedelmi forgalomba hozva, illetve talán Windows 7 Starter Edition 32bit is volt hozzá. -
Louro
őstag
Sziasztok!
Adott egy Acer Aspire One 725 alany. Windows 7-tel. 2-ről 4-re emeltem a memóriát, de mégis olyan lassú szegényem,hogy szégyellem magam asszony előtt, hogy ezt javasoltam neki.
Ami lassú: Youtube videók (nem HD minőség), képek nézegetése (Irfanview-val és a Win saját képnézegetőjével).
A gép XP-vel jobban muzsikálna vagy tudtok valami okosságot, amivel lehetne tempósítani? A megjelenítési, vizuális effekteket kikapcsoltam, hogy még az Aero-val se nyüglődjön a gépecske. Avira fut és az alap Windows alkalmazások mellett a laptop saját szoftverei. Semmi más.
Köszi!
-
patrik320
újonc
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Acer E1-572G típusú laptopot, feltelepítettem rá a windows 8.1-t. REndesen működik minden féle funkció,de amikor lecsukom a laptop fedelét akkor nem küldi el alvó állapotba, csak tölt és úgytűnik h a képernyő kapcsolt volna csak ki, illetve ha bevan állítva egy bizonyos időre hogy kapcsoljon ki a képernyő ki is kapcsol, de nemtudom semmivel se vissza"éleszteni". Ilyenkor csak úgy lehet hogy hosszan nyomom a kikapcs gombot aztán bekapcsolás. :/
Megpróbáltam windows7-el is és ott működött minden

Most feltettem újra egy másik windows 8-at de ennél se csinálja azt amit kellene. :/
Valaki esetleg járt már így? tudja a megoldást? vagy valami tippeket tudtok adni hogy mit lehet ezzel kezdeni?
-
oszy
veterán
A 3830TG laptop 4GB-s memóriáját ki lehet bővíteni 12GB-re. Vennék lehet egy 8-asat bele.
-
Jarod1
veterán
Acer 7520g laptop milyen procikat fogad el? Amd turion tl56 van benne de valószinűleg megdöglött , bekapcsolva rohadtul melegszik és nem indul a gép.
-
valeno
tag
Hopp lemaradt a laptop:
http://www.usanotebook.hu/acer/aspire-e5-571g-69d4-nxmpveu005/P37639
Ez lenne az.
-
valeno
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek ez a laptop mennyire erős? Most vettek fel az egyetemre gépészmérnöki szakra és ezt találtam ami szerintem erősnek mondható ilyen árban.
Előre is köszi a választ.
-
€uro
őstag
Sziasztok!
Használt notebookot szeretnék vásárolni. Kinéztem ezt az Acer Aspire 7741G-t.
Az iránt érdeklődöm, hogy mennyire jó ennek a hűtése? Szeretnék minél csendesebb laptopot. Szerintetek ez elég halk?
-
Peak
addikt
válasz
m165le2
üzenetére
hát csináld úgy hogy ne látszódjon a csavarokon kopás, ügyesen.
a belső részre is vigyázz és akkor senki se veszi észre.
akkor van szopóág, hogy ha pl. egy memóriafoglalat az alaplap túloldalán van és lekell bontani hozzá mindent.
ez azért kicsit kellemetlenebb
ha mákod van mindent elérsz csak az aljának levételével. -
m165le2
csendes tag
-
Peak
addikt
hát pedig sajnos van egy darab szabály, mégpedig amit már leirtam, hogy szerkezeti megbontás esetén ugrik a garancia. ez az alaptézis.
amennyiben van pl. 1 vagy 2 csavarral rögritett kis műanyag panel takaróelem, ami alatt van memória slot, vagy bármi más, az esetben abban a felhasználó is cserélhet alkatrészt.
ha viszont nincs, akkor logikusan az első alapszabály értelmében nem fog a júzer garidőn belül szétbombázni egy gépet sem.
-
m165le2
csendes tag
Ha egy V-573G -be bővítésnek én rakok plusz memóriát, és msata SSD -t akkor a garancia nem veszik el?
-
frici69
tag
Ismét segítséget kérnék! Feltettem a realtak drivert fel is ment de,nem találom a managert ahol állíthatom a hangzást! Vagy ez ezzel a driverrel nem megy fel,mint az asztali gépeknél

-
Ti Bo
aktív tag
válasz
Muerte
üzenetére
Köszi!
512-es 7520 + dedikált 2 gigás 7670 van a gépben. Laptophűtő folyamat megy alatta, és én anno 1 éve már végigjátszottam mind a két részt ezzel a géppel. Újrapasztáznám Mx2-vel, de még 1 év gar van rá és nem akarom bukni emiatt. Sebaj, lejjebb veszem a beállításokat, megnézzük mit reagál.

-
Muerte
addikt
A Trine hardverigénye gyilkos még a mai hardverekre is,de nem a procihasználata hanem a vga igénye a nagyon magas.Mivel egy körös a hűtés a gépedben ezért az történhetett hogy a vga felfűtötte a procit is és azért kapcsolt be a hővédelem.Feltéve ha van benne lapra integrált vga vagy dedikált,ha nincs akkor egyértelmű hogy csak a proci tud elmelegedni mert abban van a grafikus vezérlő is.Kitakarítás,újrapasztázás, laptop cooler segíthet,ezenkívül fixáljátok le az FPS-t 60-ra vsynch-kel.Addig kell lentebb venni a beállításokat míg a 60 FPS stabilan megvan,mert ezzel kicsit tehermentesíted a vga-t,ergó nem fog melegedni annyira.
-
Ti Bo
aktív tag
Adott egy Acer V3-551G notebook. A problémám az, hogy tegnap párom játszott a Trine első részével és kikapcsolt a gép. Naplózva 94 fok körüli proci hőmérsékletet írt. A szép csak az, hogy laptop hűtőn használom és eddig semmi ilyen gond nem volt... Ha csak a HWinfo sensor része megy, 45-64 fok között ingadozik.
-
törölt tag
Sziasztok!
Aspire E1-570 notebook SD kártyaolvasóval kapcsolatban szeretnék informálódni,segítséget kérni!
Egy SD kártya tartalmát szerettem volna megnézni,(a kártya működik,nem hibás) de nem tudom működésre bírni a kártya olvasót. Az eszközkezelőben felismeri,látja a kártyaolvasót,az illesztő szoftver is rendben van a kezelő szerint, de 10-es hibakódra hivatkozva nem indítja el a meghajtót.Mit lehet tenni?
-
szabyka95
őstag
ilyen acer 573G laptopja van valakinek 720m vidikartyaval ???? velemenyt szeretnek kerni rola, mert erdekel, leginkabb a kijelzo
-
Peak
addikt
a bios frissitése nem felhasználói feladat.
kizárólag saját felelősségre, a garancia elvesztésének rizikója mellett lehet hülyéskedni vele.
ha rossz bináris kóddal flesseled meg a bios chipedet, ugrik a gari.
még akkor is, ha a honlapról töltöd, t.i. simán lehet ott hibás link a kódban!!! akkor is a júzer felelősége.
szóval én nem b@#akodnék vele. -
Peak
addikt
válasz
frici69
üzenetére
a chipgyártói honlapokon találtok régi operációsrendszerekhez meghajtókat, úgy mint intel, realtek, broadcom, nvidia, amd, stbstbstb.
az acer oldalán felesleges keresni, mert nem hozta ezeket a modelleket forgalomba W7-tel, ergo nem is kell lennie drivernek az oldalán w7hez. -
Ti Bo
aktív tag
Sziasztok
Páromnak kinéztünk egy Acer Aspire E3-111 laptopot és az lenne a kérdésem, hogy linux-al adják, honlapon csak win 8.1 drivereket találtam, de fog menni win 7-el?

-
harkhon
tag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm venne egy Acer Extensa EX2510g-48ME
típusú laptopot, [link] érdeklődnék, hogy van valakinek bármiféle tapasztalata ezzel kapcsolatban? -
Sziasztok
Találkoztatok már azzal a jelenséggel, ami főleg Samsung gépeken figyelhető meg, de utóbbi időben már az Acer gépeken is jelentkezik az, hogy tökéletesen üzemel, aztán kikapcs, majd következő indításkor nincs hang. Win8 és 8.1 alatt a leggyakoribb a hiba, de találkoztam már vele win7 esetén is.
Hiba sehol nincs, minden olyan mint ha rendben lenne, de még sincs hang.
Újraindítás és újra van.
Van erre valami megoldás? -
dh66e
veterán
Sziasztok!
Aspire 5750 gépemen meghalt a touchpad,most egy külső optikaival használom.Lekaptam a palmrestet de ahogy nézem a tp rész rá van ragasztva így nem feszegettem.Lehet ezen külön a touchpad részt cserélni vagy csak a palmrest-el együtt?
Köszi! -
forest_ns
tag
Újabb probléma

Win7-et raktam fel, sikerült is a driverek java részét felrakni (az eszközkezelő szerint 2 még nem jó, egyelőre nem tudom i lehet). Wifivel van net, de a böngészők ssl meg tanúsítvány hibára hivatkozva nem nyitnak meg több oldalt, pl. google.hu-t, youtube-ot.Valakinek ötlet?
-
forest_ns
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Most vettem egy E5-511-est, és nem tudok rendszert rakni rá. Van rajta Linpus Linux, ami elindul. A BIOS-ban már beállítottam a boot sorrendet, plusz ha megnyomom az f12-őt, csak a HDD-t mutatja. Mi lehet a gond? -
oszy
veterán
Szerintetek érdemes videókártya drivert frissíteni ha nem játékra használom a gépet?
-
mexel
veterán
Köszi. Rábízom. Én csinálom
Csak úgy láttam én is hogy már nem támogatott a kütyü sajnos,. Megpróbálom egyesével összevadászni a drivereket, de ezt igyekeztem elkerülni, nem sok kedvem van ezzel foglalkozni, és időm se sok. Majd valamikor ősszel nekiállok, csak most szóltak hogy majd jó lenne rá valami új rendszer az xp helyett. -
mexel
veterán
Sziasztok! Egy gyors kérdést tolmácsolnék: egy barátom vett egy Acer Aspire 7720G notit. Win 8.1-et akar majd feltenni, de hirtelenjében nem találtam drivert. Lehet hogy ehhez már nem lesz win 8.1 driver? Vagy csak rossz helyen kerestem? Mondjuk nem sok időm volt rá, de talán itt valaki fejből tudja a választ és nem kell keresgélnem. ( Vista x64 driver van a gyári honlapon is)
Előre is köszönöm a segítséget. -
domiromm
tag
Üdv. ACER Aspire V5-573G valakinek valami véleménye róla, hátul mindkét szélén fúja ki a levegőt?

-
nincskedvem
aktív tag
Üdv!
Acer espire e-1 571g notim van, és elég gyakran csinálja azt, hogy lehajtom a képernyőt, de nem rakja magát készenlétbe, mikor felnyitom akkor sötét a képernyő, majd utána bejön és kiírja, h nem válaszolt az intel kártya. Másnak is volt már hasonló?
-
Sanyi19
őstag
Sziasztok, egy ACER 5552 laptopnak mennyi az üzemi hőmérséklete? Az normális-e ha, youtube alatt 64 fok?
-
artiny
őstag
Miert nem kapcsol fel a notebookom?
Bekapcsolaskor csak egy ideig porog (egyforman forog)a ventilator majad leall es a kepernyo egesz vegig fekete.Ha a toltotis radugom akkor a ventije nem kapcsol le,csak fekete kep es a venti forogACER 5552
-
Mónika91
csendes tag
válasz
NEMO1968
üzenetére
Chrome-t használok, csak az a gond, ha VLC-vel próbálok filmet nézni, akkor is hajlamos rá,hogy elmenjen a hang. Újraindításon kívül más nem is hozza vissza.
viszont, ha újraindítom egyszer-kétszer akkor már a chrome-mal is és a bármilyen egyéb lejátszóval van hang(míg el nem megy újra). -
NEMO1968
őstag
-
Mónika91
csendes tag
Sziasztok! Nekem egy Acer Aspire v5-472-s notebookom van, windows 8-cal fut és az lenne a kérdésem, hogy mi lehet a gond akkor, ha egyszer van hang, másszor nincs? Tehát, ha filmet elindítok vagy a youtube-nál sincs hang, néha a videót el sem indítja. Próbáltam nézni hang beállításoknál, elvileg működnek a dolgok(igazából nem értek hozzá) és az újraindítás szokta általában megoldani a problémát. Előre is köszönöm a segítséget.

-
Peak
addikt
BIOS szintű támogatás kell hozzá.
A virtualizáció az üzleti felhasználású modellekben használatos, a konzumer termékekbe teljesen felesleges is volna "beépíteni" vagy aktiválni, az Aspire 3830 pedig ebbe a kategóriába tartozik, még ha maga a processzor tudja is.Sajnos nem tudod bekapcsolni.

-
oszy
veterán
3830TG laptop BIOS-ban nem találok olyan lehetőséget, hogy engedélyezni lehessen a Virtualization technology-t. Elvileg a processzor tudja: i5-2410M Vagy csak magának kapcsolná ha kellene?
Virtuális gépet akarok futtatni rajta a VMware Workstation programmal.
-
imibá
csendes tag
Acer E1 530G 2117u processzor helyett i3,i5 proci csere lehetséges-e,?A típus jelzését ha leirnátok megkösszöném.
-
Dévacsen
senior tag
Sziasztok.Vettem egy Acer Aspire E5-511(P5FJ) típusú gépet.Írok róla pár szót hátha valaki a jövőben ilyet vesz és hasznos lesz számára.Először is op rendszer nélküli típust vettem,aztán Win 8.1 x64 est vettem hozzá.Első indításnál linux akar települni,aki ezt nem akarja és Windowst akar rá tenni,(a 8.1 ről tudok írni,a win 7 et nem próbáltam)az gyorsan ütemesen nyomkodja az F2 billentyűt,ekkor bejön a Setup Utility ablak,itt először is UEFI ről Legacyra kell állítani,majd menteni,utána engedélyezni kell az F12 billentyűt szintén itt, mert alapból tiltva van.Ezen lépések nélkül csak az előre felrakott linux megy fel.Pár nap után egyszer csak a semmiből elkezdett pattogni a kurzor és végkép leállt a tapipad,Acer.hu ról raktam fel a drivereket,rendszert ujra stb....semmi,láttam külföldi fórumon 1-2 őn hogy másnál is fennáll ez a probléma,amit ajánlottak nem segített,egyébként is friss típus még nem nagyon van róla semmi írva.Láttam egy friss Biost is az Acer oldalán,de nem mertem bevállalni.De gyanús volt hogy csak egy exe, fájl van a csomagban,meg a leírás,elindítottam, minden lement,hálózati kábelt kért csatlakoztatni,ennyi.Bekapcsolom,tapipad működik,gondolom ezt is javították.Amúgy a gép szinte hangtalan,gyors,nem akad nem gondolkozik azonnal reagál,jól össze van rakva,nem játékra vettem,arra van atomreaktor külön.Ez 20 w az meg 200 w fogyasztású,ezért kellet ez a kis gép,keveset játszom már és minek az erőmű,olvasni,filmet nézni.Elnézést hogy szájbarágós voltam,azoknak szól akik nem szakik a témában.

-
gerii
addikt
Sziasztok!
Valakinek van esetleg talapsztalata, véleménye az alábbi típusról:
ACER V3-371Hol érdemes venni a gépet, illetve garancia kiterjesztésről van-e talasztalata valakinek?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

,közben megoldódott! User error volt a "baj" fő oka

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)