- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kyle23
tag
20x40 zártszelvény keret van felheggesztve az ülés alsó fémszerkezetére. Egyébként baszott nehéz volt a régi szék hátlapján amiben a vas volt, szerintem nincs 5kg + az ülés javára. Meglepődtem mikor szétszedtem. A csúszó sínből kivágva egy 4cm-es rész, mert az elején bekellett süllyeszteni, hogy vízszint én legyen az ülő pozíció. Forgórész felcsiszolva és újra fújva ezüst festékkel. Már csak a könyök támasz hiányzik, mert csak kell, mert elfáradt egy kicsit a karom több óra gépezés közben/után.
-
scott_free
senior tag
Köszönöm a jótanácsot, sikerült nekem is beszereznem egy szinte hibátlan állapotú Steelcase Think v1-et 40e forintért a jófogásról.
(az egyetlen "hibája", hogy a baloldali karfa kb. fél centivel lejjebb áll, de pl. a hátsó mesh szöveten még kopás sem látszik)Nagyon masszív, nagyon minőségi, viszont eddig valahogy nem sikerült tökéletesen beállítanom. (170cm/60kg)
Vagy legalábbis átszoknom a régi székemről. Azt kb. 20 éve használom/használtam, ergonomikus forgószék, ami azért az idők során szépen lassan tönkre ment. Az utóbbi pár évben már szinte semmit sem lehetett állítani rajta: az ülőlap magassága a legalacsonyabb állásban volt (kb. 2-3 centivel lejjebb, mint a Think alsó állása), a hátlapja is legalul állt meg, egész picit hátrafelé dőlve, de azért kellő támaszt biztosítva.A legnagyobb különbség az ülőlap formája: a régi székemen ilyen kényelmes bemélyedés volt a fenék részen (hasonlóan ehhez és ehhez), pont ideális méretben.
A Thinknél ez nincs, és - talán - emiatt egy idő után kényelmetlenné válik és nyomni kezdi a fenekemet. (Ha pedig előrehúzom az ülőlapot, akkor meg a combom alját.)Ezen kívül a Think jobban "előrenyom", vagyis egyenes ülőtartásra "kényszerít". (Sajnos a hátlap dőlésszögét, vagy feszességét nem lehet állítani.) Ettől pedig jobban elfáradok ülés közben (mintha állandóan ellen kellene tartani).
A kérdésem az lenne, hogy ez csak az új szék miatti szokatlanságból ered és elmúlik majd pár hét múlva, amint hozzászokik a testem az új ülés formához?
Vagy kezdjek más széket nézni? -
Robeast
tag
Nálunk az irodában vannak Steelcase székek, talán Criterionok. Azokat használtan vette a cég valami irodafelszámolásból kb 15 éve. Elég sok van, ami még ma is használható. Jellemzően a gázrugó adta meg magát vagy a kartámasz. Mindkettő orvosolható lenne egy kis akarással (persze nem lesz, mert inkább vesznek új széket, amire akár 30 ezret is rászán a cég).
Itthon két éve hardveraprós fejtámla nélküli Steelcase Gesture van (150 ezer környéke volt, de láttam már ugyanattól az eladótól 130-ért). Egy fél éve elkezdett ropogni a háttámla, ahogy mocorgok benne, de szerintem simán orvosolható lenne, csak annyira minimális, hogy még nem lépte át az ingerküszöbömet. Egyébként új állapotú még mindig, 165cm vagyok, 80-85kg-ommal nyomom napi minimum 10-14 órát (home office + amúgy is).
Derék-térd-nyak fájások 90%-ban megszűntek (hozzájárul, hogy vettem normális cipőket is), annak ellenére, hogy nem szabályosan ülök rajta. Mivel alacsony vagyok, lehetne egy 5cm-el alacsonyabb a legalsó állása.
Egyetlen dolgot hiányolok igazán, hogy a kartámasz vízszintes mozgását fixálni lehessen. Most már megszoktam, de ez egy darabig furcsa volt, hogy elmozdul.
Az ülőpárna sem a legpuhább, de ez engem nem zavar. Legalább 1-2 óránként jelzi a valagam, hogy álljak már fel kicsit.
A kinézet szubjektív, nekem tetszik még mindig. Egy percig nem bántam meg, hogy rászántam ennyit. Mérlegelni kell, hogy ki mennyi időt tölt el benne és mennyire fontos neki, hogy 10-20 év múlva, hogy fog mozogni. Mint az ágymatrac. Ha már az élete harmadát abban tölti az ember, akkor vegyen normálisat. Vagy a cipő, ha valaki egész nap abban van. A minőségre is sokszor igaz az, hogy a drágább hosszútávon nem biztos, hogy drágább, ha két-három évente újra kell vásárolni a Jyskes széket, mert széthullik és közben is csak szív az ember vele és még bele is rokkan.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gyúrósok ide!
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad Yoga 2in1 Touch Laptop! AMD Ryzen 7 PRO 7730U / 16GB 3200MHz / 256GB NVMe
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3147
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3146
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3145
- Nitro ANV15-52 15.6" FHD IPS i9-13900H RTX 5050 MaxQ 32GB 1TB NVMe gar
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Dell 5050 i5 7500 8Gb RAM 128Gb SSD
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest