- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Google Pixel topik
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crus
őstag
válasz
Baltazár123 #135 üzenetére
Nyugi... szinte biztos, hogy a Switch Pro-ra érkező játékok a PS4-PS5 váltáshoz hasonlóan vagy 2 verzióban jelennek meg jó ideig, vagy a régin Switch-en is futni fog csak 720p 30 mellett, az újon meg akár 4k 60-nal valamilyen DLSS megoldással.
"Pár tárgyi tévedésed van, "7-8W-ból tudja azt amit tud." ,"
Tehát nem 7-8W-ból oldja meg? Akkor mennyiből? Ne fáradj, lemértem már sok éve... ennyiből oldja meg és ezt is állítottam. Semmiféle tárgyi tévedés nincs ebben, ez egy tény, lemérheted te is.
Eszem ágában nem volt idehozni a tablet és mobil gaminget! Arra akartam utalni, hogy ezek letettek az asztalra egy olyan hibrid konzolt, ami ilyen alacsony fogyasztás mellett egy csomó baromi jól kinéző játékot képes futtatni.A Zelda Botw-ot éppen a WiiU érintettség okán hoztam fel, ugyanis ott a gen végén arra is jött, meg a Switch-re is, tehát mind a 2 platformon megtolta az eladásokat.
"200k--ért kapsz egy olyan vasat, ami várhatóan nem fogja tartani a sebességet a most már jelen levő konkurrenciával"
Nem számítanak. Kit érdekel a haldokló XBOX, PC-re a bal mellét is fillérekért kiáruló Sony? A Nintendo SOHA nem törődött ezekkel, mert a saját útját járja és most is tarolni fognak. Már az nagy dolog lesz, hogy 4k felbontásban fog futni kb. mindenük ami Switchre létezik + egy rakás játék biztos 60 frémes megoldást is kapni fog, akár DLSS támogatással. És persze ömleni fognak rá az AAA címek.
Na.... aztán te is leírtad: "de nem fognak és soha nem is akartak versenyezni erőben az aktuális csúcs konzolokkal" - Ez így van!"Árban viszont felzárkóznak az nem kétséges"
Már hová? A 330.000 + 50.000-es PS5 Pro-hoz? Oda biztos nem. Az XSX-nek meg szerintem nem nagyon lesz gen közbeni facliftes verziója, oda mondhatjuk, hogy felzárkózik, jah.
Azt, hogy te vagy bárki miért nem akar venni Switch-et én azt tökre elfogadom és megértem! Azt kellene már csak valahogy megérteni, hogy mi akik vesszük és nagyra tartjuk a céget, miért szeretjük őket... Pl. azért is, mert itt nincs lila hajú kövér, tolószékes CEO, akit csak azért vettek fel mert ilyen és nem azért, mert tehetséges! Itt nincs Mario és Luigi között smárolás, nincs mentsük meg a feka Princesst se. Itt nincs propaganda, meg bullshit, csak minőségi core gameplay és csak ez számít.
-
Crus
őstag
1. Nagyszerű! Tehát te is látod, hogy konstans minőséget szállít az N. Na... akkor már csak azt nézd megfelé, hogy amikor jól megy a N-nak mennyire tudja elengedni magát és mennyi MarioZelda jön? Több! Soha a büdös életben nem jött ki ennyiféle IP, Remaster, Remake a témákban mint most. Helyes! Szeretjük! MÉG!
Köszönik szépen a N. fejlesztők, anyagilag eléggé rendben vannak. Értsd: Gazdagok.
Nem! Én azt hiszem, hogy amikor NINCS más módszer a vágyott játék pótlására, akkor a nép zöme fogja és kiizzadja! A nép mindig a legkisebb ellenállása felé megy! Ha könnyű és egyszerű letőtikézni', akkor a zöme azt is fogja tenni.
Azt meg hagyjuk, hogy Kelet-EU-ban nem telik rá. Apple-re telik, meg német dízel/benzinesre is, meg 600 Ft-os üzemanyagra, cigire, Hell-rem bulikára dettó! Erről ennyit!Amikor én NES tulaj voltam (wait... vagyok is), akkor is azt tudtuk tenni amit most: a legkisebb ellenállás felé mentünk. Igen ám, de akkor a legkisebb ellenállás a bécsi videójátéküzletben történő legál cartridge vásárlás volt az egyetlen lehetőség! Megtettük.
C64-re meg rendeltük az 576-tól a warez kazettákat és esküszöm neked, hogy ott és akkor totál nem tudtam, hogy ez így legál-e vagy se. PC-n sokat warezoltunk, de ezt egyre inkább elhagytuk a 2000-es évek beindulásával. Irgalmatlan mennyiségű eredeti, dobozos játékot vettem, aminek jó része még mindig itt van. Aztán a Steam megjelenésével még inkább felpörgött az eredeti játékvásárlás.
Ha 1-2 millával több elmegy, akkor azt nem fejlesztésre költik, hanem jogászokra. Vagy nem és fejlesztésbe megy a zöme... ez így eléggé demagóg, de főleg a tetvezés az.
2. Van egy csomó olyan téma és tartalom, amit xy cég nem enged a YT-ra, aki pedig ebből az engedélyük nélkül pénzt csinál, azt megszabják. A Nintendo is ilyen. Igen, védik az értékeiket, mert VAN MIT! Mije van a MS-nak? Mije van a Sony-nek? Filléres cafkák lettek.
Az élet meg a Nintendót igazolja, ők folytatnak nyerő üzletpolitikát... ebben a genben a Sony-n csak röhögni lehet, a MS meg már nem tényező!Egyébként pedig én se hagynám, hogy az én általam gyártott bármivel egy porbafingó kis YT-er pénzt keressen! Majd esetleg akkor, ha engedélyt kér tőlem! (Mielőtt még: Nekem eonok óta nem monetizált a csatim és nem is az a cél, ha az lenne itt könyörögnék évek óta szaros +15 emberért. Le se tojom! Nem ez a lényeg.)
3. Nálam az látszódik, hogy zuhanásról írtál. Ha nem volt fontos a zuhanást említeni, legközelebb talán ne említsd.
Bár még több ilyen "zuhanás" játék lenne... főleg a bukott XSX és PS5 konzolokra
Ja várj... most van egy Astro! Azt most lehet véres kardként körbehordani, meg majd a 18. TLOU Remasterriméket. SzakadokA Nintendo SAJÁT MAGÁT menti meg és tartja vastagon a víz felett azzal, hogy SOHA nem hagyja lemenni kutyába a saját IP-it! Itt nincs Fanaticalos 0.5€/játék bundle és a büdös életben nem is lesz. Értéket gyártanak, amiért pénzt várnak el. Példás amit művelnek és működik is!
Engem egyetlen dolog zavar, de NAGYON MINDEN konzolon: Ha én el akarok indítani egy 12 éves játékot, vagy 20 évest, 25 évest, azt elég gyakran NEM tudom megtenni legálisan, mert semmilyen legális mód nincs már rá. Nem tudom megvenni digitálisan, vagy vehetem valami rohadék scalpertől a fizikai adathordozót 10x áron és még örülhetek neki, ha csak kicsi ondófoltos a sarka
Ez zavar, de ez kegyetlenül! Ezzel kéne valamit tenni!
-
"Minél nagyobb a bevétel annál több effort fog belemenni a folytatásba, vagy lehet spinoff is, mert telik rá."
1. Az N64 vagy a wiiU "bukta" után szar mariok jöttek?
"Ráadásul engem rohadtul nem zavar, hogy az egyik ott dolgozónak a nagyobb eladások miatt már Malibuban is lesz háza, nem csak Hawaii-on."
Soha nem az veszi a házakat, aki jó mariot FEJLESZT. Ez már nem a 90-es évek, bár a nintendonál szerintem már akkor se azok vették....
"Csak idehaza, csak az egyik torrentoldalon, csak a Botw-ot több, mint 10k felhasználó marta lefelé... és akkor még hol van az összes többi nemzetközi oldal? Milliós nagyságrend! Nekem ezt ne próbálja meg már senki beadni, hogy ez nem veszteség a N-nek!"
Te azt hiszed, hogy ezek a letöltők mind zeldadrogosok, akik ha nem lenne enkór, akkor rohannának tűért... izé, (töretlen) szvicsért és 20-30 ezres játékokért, meg fizetős onlájnért. És pont keleteurópából eljutni ilyen következtetésre, szerintem totál irreális. (gondolom amikor TE fiatalon warezoltál, ha nem tehetted volna, hát nyilván neked is százdarabos SNES gyűjteményed lett volna...!
)
De egyébként simán lehet, hogy 1-2 millával több ment volna el, ÉS?! Nem oszt és nem szoroz a 20 milliós valóban eladott példány tekintetében, ettől a "zelda2"-ben egy fűszál se nézett volna ki máshogy. Az ellenben lehet, hogy ezek a TETVEK ebből a 2 millióból perelnek be, jogászkodnak még a kukába pár szerencsétlen zeldarajongó youtubert.
"Tetvek" mert védik az értékeiket?
"egszisztenciális fenyegetéssel torolja meg a legnagyobb metroid rajongó fantasztikus metroid fan-játékát"
azt bemutató youtuber csatornájának demonetizáltatása
stb stb stb.
2. hát ezek tényleg a "kurvára a megvédték az értékeiket" kategória, ugye?"Az a zuhanás az még így is mocsokjónak és kegyetlen szépnek számít azon a vason és abszolút remekül játszható! Ezt tudja a Nintendo... De, hogy pont te ezt nem akarod látni az egészen elképesztő!"
vedd már le a szelektiv olvasószemüveget:
"Tropical Freezet tolom és pompás a kinézete az oleden, igen"
+
"a "zuhanás" azért elsőre sokkoló... egy órával később meg nyilván már eszembe se jut. "3. ezeket IS írtam. ezek nálad nem látszódtak?
"Telesírjátok a netet azzal, hogy a játékipar meg van rohadva, hogy lelketlen szarok tömege áramlik mindenhonnan. De a Nintendo a "tetű", mert védi saját értékeit."
A nintendo nem azzal menti meg a játékvilágot, hogy csődbejuttat pár youtubert, fan játékkészítőt, bezárat pár romszájtot vagy akár elad még 2 millióval több zeldát. Ezzel csak egy kicsit szarabb hellyé teszik a világot.... pont ahogyan a TETVEK szokták.
Kérlek mellébeszélés helyett a számozott, vastagon szedett kérdéseimre válaszolj, mert ezeket eddig kínosan elkerülted, holott a hsz-em lényegi részét képezték (csak nem voltak kiemelve)
---
#135 Baltazár123
szerintem konzolt általában ott vesznek, ahol csökken a születésszám (értsd: a fejlett(ebb) világban)
"200k--ért kapsz egy olyan vasat,"
alsópolcos telefoncpu, alsópolcos nvidia gpu, spórolós ram által etetve, hitvány elcédékijelzőn tálalva.... és TALÁN, ha minden jól megy, ugyan azt a driftelős, antiergonómikus szar kontrollert kapod, amihez a 8 év alatt már jól hozzászoktál
... najó, a kontrollerben nem vagyok 100%-ra biztos! -
Baltazár123
őstag
Nyugodj meg, fogyni fog a 2.0, van elég fan meg van elég olyan család (sajnos nem nálunk, ahol csökken a születésszám) ahol a kisgyereknek megveszik az aktuális nintendo konzolt. A kérdés inkább az, hogy a piacon levő 140, addigra 150-160 millió switch felhasználóval mit kezdjenek?
Ráadásul aki 2.0-t vesz, az tipikusan megpróbálja elsózni a régi switchet valakinek, tehát a switch 1.0 megy tovább egy darabig. Nyilván tönkre megy valamennyi vagy csak félreteszik stb, tehát az aktív switch 1.0 szám fokozatosan csökken, de még 10 év múlva is lesz 50-60 millió és ez nagyon konzervatív becslés. Megteheted, hogy nem foglalkozol 50-60 millió potenciális vásárlóval, de ennyire talán nem hülye a Nintendo. Ugyanez a gond most a PS-nél is, ott a sok sok tízmillió még működő ps4/ps4 pro van. Persze, nem muszáj rá játékot kiadni a régi genre, de elég súlyos bevételtől fosztják így meg magukat. Ez egy nagyon nehéz döntés, amikor egy széria ilyen sikeres.
Pár tárgyi tévedésed van, "7-8W-ból tudja azt amit tud." , az összes tablet ennyiből vagy kevesebből présel ki ennyit vagy manapság már jóval több erőt. A telefont azért nem említem mert a képernyő méret a tablethez van közelebb.
A zelda botw nyitó cím volt, ráadásul kiadták wii u-ra is, az volt talán az utolsó kiadott játék arra a platformra. minden sikerjáték megdobja az eladásokat kissé, ez világos.
200k--ért kapsz egy olyan vasat, ami várhatóan nem fogja tartani a sebességet a most már jelen levő konkurrenciával de a tabletekkel sem. Persze itt van többféle tipp a dokkolt erőről, majd kiderül, de az N-t ismerve ők 200k-ba nagyjából egy ps4 teljesítményét fogják belerakni. Ez se rossz, a játékaik szintet léphetnek grafikában, de nem fognak és soha nem is akartak versenyezni erőben az aktuális csúcs konzolokkal. Árban viszont felzárkóznak az nem kétséges
Én nem fogok 2.0-t venni, talán sok év múlva egy használtat, ha lesznek olyan party játékok, amik miatt megéri. De lehet, hogy hagyjuk inkább a fenébe az egészet. Van switch 1.0, arra is nagyon jók a party játékok, most jön ki a jamboree is. Most érted költsek el 120-160e forintot (használt gép + játékok) pár játékért? megtehetném, de csak azért mert megtehetem nem fogom a pénzt értelmetlenül szórni.
-
Crus
őstag
válasz
Baltazár123 #131 üzenetére
Azt mondod mindent gyűlölni kéne? Még azt is amit szeretünk?
7-8W-ból tudja azt amit tud. Egészen elképesztő ez még manapság is! A Covid MINDEN odabent végezhető szórakoztatásra alkalmas eszköz eladását durván meglökte. Emlékszem alig tudtunk értelmes áron notikat szerezni, legyen az új vagy 2nd hand, mert minden is le volt rabolva. Lego? Mintha ingyen lett volna úgy fogyott el a boltok polcairól, de igaz ez a Playstation-re, Xbox-ra, PC alkatrészekre is.
A Switch értékesítési grafikonja példás! Egy etalon konkrétan. Ahogy jöttek ki rá a jobbnál jobb címek, úgy látta be egyre több gamer, hogy jó vétel. Ami nagyon meglökte az eladásaikat még az a Zelda Botw.
Nagyon nehéz családi preferenciából jósolni. Van ahol a gyerek hallani sem akar a Marióról, Roblox, Fortnite érdekli, van ahol meg magára tetováltatná. Vegyes.
A Switch Pro/2.0 akkor lesz sikeres, ha nem csak egyszerűen ezt a hibrid megoldást viszi tovább, hanem valami extrát és innovációt még. Fogalmam sincs mi lesz az, de a Nintendo dörzsölt bagázs, tudják mitől döglik a légy. Mondjuk már ha kitolnak egy Mario Odyssey 2-öt, már azzal elfognak adni pár 10 millió Switch Pro-t az 100%.
Az ára szvsz 200k körül lesz. Ha nem eszek abban a hónapban akkor is preorder. Rengeteg örömet okozott nekem és a gyerkőcnek is a Switch.
-
Pikari
veterán
válasz
Baltazár123 #131 üzenetére
stockholm szindróma. megvett egy feldicsőített tetriszt 100 ezerért. nyilván bizonygatni kell a külvilág fele, hogy nem ő a hülye.
-
Baltazár123
őstag
Erről beszéltem, hogy a fanok körömszakadtig védik az adott vasat, mintha pénzt kapnának a vállalattól érte. Nem igazán érteni ezt a viselkedést, de mondjuk a másik oldalt se, hogy miért kell túlzottan szapulni egy adott céget. Ez csak egy termék.
A switch már amikor kijött egy elavult hardvernek számított és meglehetősen drága volt. A pletykák szerint felvásárolták az NV elfekvő raktárkészletét a tegrákból
olcsón. A fele magot letiltották a fogyasztás miatt, meg minek nagyobb teljesítmény?
A siker meg mérsékelt volt sokáig, bér szépen egyenes vonalban nőtt az eladott darabszám a kiadás után, de főleg a covid durrantotta be az eladásokat. Otthon volt az egész család és megvették a gyereknek, hogy el legyen vele és hagyja a szülőket dolgozni otthonról. Sokan maguknak is behúzták, hogy legyen mivel játszani az ágyban fekve. Az is jó húzás volt, hogy kiadták a lite verziót.
Manapság is, ha valaki kisgyereknek szeretne konzolt venni, első helyen a listában a switch valamelyik verziója van.
Én amit látok az ismeretségi körömben, hogy már mindegyik gyerek kinőtte. Nagy konzolt, pc-t akarnak, akik maradtak "játékosak". Több lány van, aki egyszerűen ráunt, más érdekli. Nálunk is már csak a családi party játékokra vesszük elő, de arra a célra tökéletes. Ha valaha is veszek switch 2.0-t, akkor valami használt példány lesz és csak akkor, ha kijönnek olyan party játékok, amik már a mostani switchre nem.
Egyébként paradox módon a switch nagy sikere egyben a nintendot is korlátozza majd sok mindenben, ha nem sikerül a népeket átterelnie a switch 2.0-ra. Meg fogja próbálni, nyilván, kijön majd pár húzócím kizárólagosan a 2.0-ra, de ha nem úgy alakulnak a játékeladások, akkor még sokáig marad a switch is mint élő platform. Meg várhatóan a 2.0 ára is komoly akadály lesz a váltásra.
-
Crus
őstag
válasz
Baltazár123 #127 üzenetére
Észre kellene venni, hogy nem csak a Nintendo játékokat warezolják az emberek, hanem PC játékok ezreit is, brutális számban! Sőt! Jóval nagyobb számban, mint bármit ami kijött Switchre!
A Nintendo NEM titkolt politikája kb. a kezdetektől a következő: a lehető legolcsóbban, de azért relatív strapabíró készüléket megalkotni, a hardver specifikációkat emiatt alacsonyan tartani, a kiadott gépen és eszközökön IS keresni, de minőségi és értéket képviselő, szórakoztató játékokkal megszórni. Működik? Kegyetlenül.
Egyébként a megjelenés körül idehaza olyan 100k körül indult a gép. Cserébe hordozható, dokkolható, innovatív controllerekkel, azok széles körű felhasználási módjával és remek akku idővel. Ez minden volt csak nem méregdrága. Ez egy teljesen korrektül beárazott gép volt. Nem véletlenül taroltak az eladásokkal.
A Nintendo a saját exclu címeit nagyra tartja és soha nem is engedte őket lemenni kutyába... értsd. ezek nem kerülnek bele bundle csomagokba, ezekre nem megy 90%-os akció és mégis fogynak.
De többször írtam már és mindenki ignorálta: Egyetlen Nintendo Switch játékot kell csak megvenned 2nd hand, nyilván azt se teljes áron. Azt letoltad, eladod, veszed a következőt. Na bumm néha bukni fogsz 1-2 ezret esetleg, de az egész exclu palettát fillérekből végigtolhatod. De nektek ez se jó, meg is kaptátok a Sonytól a digitális PS5-ön 330 ezerért, amihez vehetd a drive-ot 50 ezerért, ha 2nd hand szeretnél játszani és nem méregdrágán a Sony boltjából... Ez most így jó? Ez már tetszik? Még mindig szar a Nintendo? Csak azért kérdezem, mert a Switch Pro továbbra is cartridge-okat fog használni és persze lesz digitális store, mint eddig.
A cirka 8 éves Switch drámai elavulását nem is vitatom. NAGYON itt van már az ideje a gen. váltásnak, de ez is a N üzletpolitika része, hogy az utolsó cseppet is kifacsarják a konzolból a váltás előtt. Jól teszik. Amíg valami atombiztosan nyomtatja a pénzt, minek kellene váltani? A Nintendo játékosok nem a frame-re meg a "K"-ra erektálnak, hanem a fun factorra, meg az örömjátékra. Hogy az csak FHD 30 frém... na bumm. A zöme azt sem tudja mi az a frame!
Az Apple az teljes elmebaj. Ott Kínában legyártott prémiumnak behazudott, a right2repair ellen menő irgalmatlanul túlárazott termékek zömével bombázzák a piacot. Jobs halála óta az egész cég önmaga paródiája. Nincs innováció, nincs egyedi ötlet, csak a konkurenciák másolása és a nagyobb, gyorsabb vonal követése. Hozzájuk képest a Nintendo sokkal korrektebbül áraz és innováció az dögivel van. Elvégre még a Valve is aztán őket másolta le, aztán az Asus és a Lenovo is csatlakozott... a kínai klónok tömegéről már nem is beszélve.
És akkor pont ide tartozik az általad említett szabadalom kérdése. Nem volt és nem is lesz per, mert xy cég szintén ilyen hibrid handheldet adott ki, de mindig lesz per, ha valaki a szoftver termékeik ellen megy...
-
Crus
őstag
Igen, megengedték, hogy egy senkit nem érdeklő gépelős izében használható legyen a figura. Megengedik azt is, hogy Lego figura készüljön belőle, vagy poszterre nyomtassa egy 3rd party cég... nyilván nem ingyen! Teljesen más univerzum, mintha egy önálló Mario rész jelent volna meg PC-re, annak nem kicsit komolyabb licenc költsége lett volna, már ha engedik. Legutóbb amikor a MS megkereste a N-t, azok szó szerint a képükbe röhögtek...
-
Pikari
veterán
Pusztán arra reagáltam, hogy azt állította (veled együtt), hogy Mario játékok csak nintendóra léteznek, de ez nem igaz. Ahogy az sem, hogy csak a nintendo engedélye vagy hozzájárulása nélkül létező Mario játékok léteznének PC-re - mert olyanok is vannak, amelyek egyértelműen engedéllyel készültek. Amiről nem tudsz, az nem is létezik?
-
Baltazár123
őstag
A nintendo árpolitikája vastagon benne van abban, hogy ilyen nagy mértékű a warez ebben az ökoszisztémában. Persze warez minden platformon van, előbb-utóbb, csak a mértéke.
Két dolgot emelnék ki, az első a méregdrágán adott HW, ami alapvetően gyenge a konkurrenciához képest és a játékok ára, hogy a játék alap ára soha nem változik. 7,5 éves zelda most is 60 dollár? tudom most az infláció miatt ez magas labda most, de voltak évek alacsonyabb inflációval és hosszabb távon inkább az a jellemző, ráadásul most már inkább 70 dodó a bekerülési ár, szóval beépítik az inflát.
Komolyan elgondolkodtam azon, hogy tudok-e mondani bármilyen terméket, bármit és nem csak szoftvert, amit hasonló árpolitikával adnak, hogy egy 7,5 éves terméket ugyanannyiért adnak, mint amikor zsír új volt. Semmi nem jutott eszembe. Persze játék, nem kopik és nem avul. Vicces, de főleg a gyenge HW az akadálya a játékok fejlődésének, szóval paradox módon a 7,5 éves játékhoz képest most se tudnak sokkal jobbat grafikailag, de mégis ez az egész árazás valahogy nem kerek, remélem ezt érzi mindenki.
Van elég fan, illetve megcélozták a kisgyerekeket, ezt jó érzékkel tették és része a sikernek. Sok szempontból ügyes, jó cég, de nagyon áthatja őket a kapzsiság, magasabb mértékben, mint ami az iparágban, de úgy általában is megszokott. Az apple-höz tudnám őket hasonlítani, akik szintén törést okoznak általában, a fanok semmit nem gondolnak át, csak védik körömszakadtáig őket, a többség meg látja a kapzsiságot, de ők meg persze eltúlozzák a kritikát.
Meg ilyenkor arra gondolok, hogy ez a szabadalmi rendszer. Mi lett volna a világból, ha mondjuk a kerék feltalálásakor vagy a görög, római különféle felfedezések, építészet, hadászat, matematika mind szabadalmi oltalom alá került volna akkoriban? vicces belegondolni ebbe... Manapság meg egérmozdulatokat is le lehet védetni, ami nem vicc, mert megtörtént.
-
Crus
őstag
Csak nem mindegy a siker, meg a kirobbanó siker. Minél nagyobb a bevétel annál több effort fog belemenni a folytatásba, vagy lehet spinoff is, mert telik rá. Ráadásul engem rohadtul nem zavar, hogy az egyik ott dolgozónak a nagyobb eladások miatt már Malibuban is lesz háza, nem csak Hawaii-on. Még csak véletlenül se irigylem attól a javakat, aki vérrel-verítékkel ilyen munkákat pakol le az asztalra.
Vajon mennyi ment volna el a Zeldából, ha nincs wrz? Csak idehaza, csak az egyik torrentoldalon, csak a Botw-ot több, mint 10k felhasználó marta lefelé... és akkor még hol van az összes többi nemzetközi oldal? Milliós nagyságrend! Nekem ezt ne próbálja meg már senki beadni, hogy ez nem veszteség a N-nek!
"Tetvek" mert védik az értékeiket?
Tehát tolod az Astrot egy 10.3 TFLOPS-os gépen, már azt az Astrot, ami 2024-es cím, majd zuhanásról beszélsz, amikor egy 8 éves hardveren, 1 TFLOPS mellett elindítasz egy 6 éves játékot, ami alapvetően egy 10 éves WiiU cím átirata.
Az a zuhanás az még így is mocsokjónak és kegyetlen szépnek számít azon a vason és abszolút remekül játszható! Ezt tudja a Nintendo... nem kell RTX, nem kell 4k, se félmillás GPU, hanem optimalizáció, fun factor, lélek, meg szív. De, hogy pont te ezt nem akarod látni az egészen elképesztő!
Telesírjátok a netet azzal, hogy a játékipar meg van rohadva, hogy lelketlen szarok tömege áramlik mindenhonnan. De a Nintendo a "tetű", mert védi saját értékeit.
-
Crus
őstag
Aki nem akar enni, vagy nem tudja megvenni a lazacot, az nem fogja megvenni. Az ég kék, a füvet meg elszívják.
A gond itt továbbra is azzal van, hogy játszana vele, meg tudná venni, de nem veszi meg, inkább letölti, ezzel pedig veszteséget realizál a fejlesztőnél és a kiadónál. -
Crus
őstag
válasz
direwolf #118 üzenetére
Nem a szoftveren levő védelem a lényeg, hanem a szoftver minősége. Ha a játék minőséget képvisel, szórakoztató, akkor venni fogják azt a védelemtől függetlenül. A Nintendo excluk nagy része még a nem Nintendo kedvelők között is eléggé vonzó, így nyilván keresik a lehetőségeket a velük való játszadozásra.
-
A zeldafejlesztőnek akkor is biztos a melóhelye, ha 10 vagy ha 20 millió megy el a zeldájából. A Nintendonak is mindegy, hogy mennyi kel el, siker-siker. Te részvényesként a végén persze kaphatsz 0.1 centel több osztalékot, ezt aláírom..... (és ezek azért légbőlkapott számok, ill a Zelda ugy ment el 20 millio példányban, hogy volt warez és emu is masszivan!)
Szerintem PONT a nintendonak kellene h félrenézzen egy pécéemu esetén, mert nekik bővenjó így is. De nem, ütnek vágnak mindenkit, legyen az fan-mariojáték fejlesztő, azt bemutató youtuber, vagy a wareztolvaj is, akár. T-e-t-v-e-k.
---
Az N64 vagy a wiiU "bukta" után szar mariok jöttek?
---
Tropical Freezet tolom és pompás a kinézete az oleden, igen. És tökéletesen elég. De PONT az astro vett rá, hogy nekiálljak végre és a "zuhanás" azért elsőre sokkoló... egy órával később meg nyilván már eszembe se jut. De pont a Nintendo eladásai mellett férne bele a magasabb prod value, pont ezeknek a TETVEKNEK kellene, hogy teljen jobb IQ-ra.... az astro szerencsés esetben elmegy 1-2 millió példányban, sony mégse áll neki youtubereket zaklatni, mert kiteszik hogy lehet HEN-t tenni a ps3-ra
A sega pedig fanmade sonic játékkal dűsítja a saját sonic-kínálatát.
Remélem érezheő a kontraszt.
---
#103 badcoke
jah, valami torz értékrendel biztosan védhető a gigamulti, aki egszisztenciális fenyegetéssel torolja meg a legnagyobb metroid rajongó fantasztikus metroid fan-játékát..... ne legyél már ennyire "részvényes" (miközben ember nincs aki kimutassa, hogy egy kurvajó fanjáték károkozása brutttttttális a reklám és hype értékéhez képest) -
-
Doratov
csendes tag
válasz
direwolf #113 üzenetére
De itt most a Nintendo kontextusában beszélgetünk elvileg, hogy emu+warez vs eredeti játék Switchre, és jó reklám lenne ez a Nintendonak. Ha a szoftverstúdiós fejlegetést már figyelmen kívül hagytad, és demonak tekintésről beszélsz: Akinek nincs Switche és warezol, az vajon a konzolt is megveszi hozzá? Vajon megveszi a konzolt annak életciklusa végén, és teljes áron az értéktartó Nintendo exkluzívokat? Esetleg megveszi az olcsón kiszórt utolsó konzol darabokat, illetve sokszoros áron a játékokat, mikor már nem lehet boltban kapni őket, és több száz EUR lesz az áruk?
-
direwolf
őstag
Még egyszer mondom, nem tudok tényekkel szolgálni, de ez a fele megvenné szerintem nagyon erős túlzás. Nézd meg csak azt, hogy a denuvo sem tudott pozitívan hatni a bevételekre, pedig azt azért mindenki elismeri, hogy a legnagyobb bevétel mindig a megjelenés utáni pár hét. Tisztelet a kivételnek, pl. GTA-k.
-
direwolf
őstag
"Miért lenne arrogancia? Nem tudjuk, nem tudod, ők se tudják..."
Az, hogy mindenki megvenné aki warezol, ez teljesen kizárt. Max azon vitázhatnánk (feleslegesen), hogy mennyien. Én azt mondom, hogy reklámkiadások kategória a valós "veszteség". Nem kell ezzel egyetérteni, de tények hiányában fejben sakkozunk. Így most ez patt.
@#111 Doratov: nem ferdítek, hidd el sokan vannak akik a warezt demonak tekintik, és ha tetszik valami, azt megveszik. Már csak pl. a multiplayer miatt. Vagy azért mert megvárják azt az árat amit nekik megér.
Egyébként az is egy érdekes kérdés, hogy én itthon ugyan azzal a munkával harmad annyit keresek, mint egy fejlett országbeli kolléga, akkor a szoftvertér miért adjak ugyan annyit? Nyilván ez csak filozofálgatás, de azért van ennek is vitaalapja. -
Crus
őstag
Majd sírjunk akkor, ha így lesz. Egyelőre Switch-en nem így van és fogadjunk, hogy a Pro-n se így lesz, ez 100%.
Egyébként PC-n teljesen jól bevált, hogy a lemezezős móka kb. ki is halt. Cserébe bitang olcsón lehet vásárolni nagyon gyakran, sőt egy rakás ingyen játék osztogatás is folyik szinte 2 naponta. Ez így tud csak működni. Az nem fog menni, hogy 60€-ért adom a játékokat lemez nélkül és soha nem adok rájuk komolyabb akciót.
-
Doratov
csendes tag
válasz
direwolf #107 üzenetére
Amit te írsz, az is ferdítés. Egy játékot végigjátszol, aztán lehet, hogy sosem veszed elő többet. Hosszú távon lehet, hogy pénzt lát belőle a fejlesztő, mikor 5 év múlva, 90% leértékelésben megveszed a játékot, esetleg a következő játékára befizetsz (persze akkor se feltétlen megjelenéskor, hiszen "játékot nem rendelünk elő"). De pl. mi van, ha az egész cég addigra csődbe megy? Lásd pl. Troika Games, ami független cégként próbált megélni a Steam elterjedése előtti piacon, de pár hónappal a Bloodlines kiadása után bezárt.
Vesd össze ezt azzal, hogy a Microsoft egy munkaeszközt ad ki, aminél tényleg működik, hogy hagyják otthonra az embereknek a warezt, mert tudják, hogy majd mikor dolgozni megy a polgár, akkor úgyis kell szöveget szerkeszteni, meg tábláztot kezelni, és akkor is el fogja indítani a programot, ha amúgy nem szeretné. Akkor már tényleg jól jön, hogy az egyetlen, amihez amúgy is nyúlna, az az ő, évtizedek óta piacon levő terméke. -
ricsip
addikt
A 2nd hand lemezezés szinte ingyen van! Nem győzöm leírni: Megveszed, letolod, eladod. Senki nem szól érte. Törvényes. Legális.
Mintha erre lenne egy olyan globális törekvés, h. megszüntesse minden gyártó a fizikai adathordozós értékesítést. Csakis online -accounthoz láncolt- vásárlás v. szoftverbérlés legyen, ami a 2ndhand értékesítés megszűnésével jár.
De nem kell ennyire előre menni, mi a helyzet azzal a módszerrel h. ha fizikai adathordozót is veszel, online aktivációhoz kötik a használatot, ergo a kulcs egyszeri felhasználása miatt már azt sem tudod eladni később.
Szóval azért a jókva..ját a gyártóknak, h. bepróbálkoznak minden 2ndhand piac megszüntetésével. Az h. a switch-en még valami technikai limitáció miatt ez nem megoldott, az nem azt jelenti h. 5 év múlva ott is ne ugyanez legyen mint ami xbox-on lassan már teljesen kiszorította a lemezes eladásokat (se fizikai adathordozó olvasó nem lesz a gépben, sem a megvásárolt játékot nem tudod aktiválás után függetleníteni a saját account-odtól). -
Crus
őstag
válasz
direwolf #107 üzenetére
Az MS azonnal baxtat magánszemélyeket, ha képbe kerülnek, de jellemzően nem kerülnek. Túl kis halak nekik. Egyelőre.
Balkánon a döntéshozatali helyzet meg úgy működik, hogy amelyik addig warékolta a warét, az céges környezetben is u.e. fogja tenni, főleg amikor megnézi a balkáni költségvetést. De igen, nyugaton ez is más.Miért lenne arrogancia? Nem tudjuk, nem tudod, ők se tudják, csak az adott user tudja, hogy wrz nélkül megvette-e volna. Na most az a baj a warezzel, hogy rémesen könnyű, gyors és egyszerű hozzájutni, de annyira, hogy sokan úgy vannak vele, hogy önigazolnak: lehet, hogy nem is fog tetszeni, jobb ha letöltöm, játszok, aztán majd kiderül. Csak sok esetben végig is játssza és aznap nem néz a tükörbe.
De tényleg nem értem: A 2nd hand lemezezés szinte ingyen van! Nem győzöm leírni: Megveszed, letolod, eladod. Senki nem szól érte. Törvényes. Legális. Én is csinálom, miért is ne tenném, ha lehet? Szóval minek Switch játékokat warezolni letolási szándékkal?
Azért mert emun szebb? Erre is van megoldás... stay tuned és jön a Switch Pro, addig pótold a brutális backlogod más platformon.Annyira nem állja meg a helyét a bíróságon, hogy odáig el se jut az ügy, mert az összes vádlott tudja, hogy esélyük sincs. Hupszika.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
direwolf #107 üzenetére
Mondjuk Ámerikában nem tennének egyenlőségjelet a fegyver és az emulátor közé, mert a fegyver (meg az önvédelem) alkotmányos jog, egy hülye márijó játék futtatása emulátoron meg nem az.
Viszont otthon 3D nyomtatni egy újonnan tervezett kézifegyvert, ha lenne mód rá üzembiztosan, na abból egy izgi per lenne ott -
direwolf
őstag
De, pontosan erre céloztam, csak kifelejtettem a mondandómból, hogy a M$ magánszemélyeket nem basztat, sőt nem is túl burkoltan célozgattak rá, hogy használják csak nyugodtan otthon, majd amikor döntéshozatali helyzetbe kerülnek, nagyobb valószínűséggel válasszák az ő termékeiket.
És ezzel maximálisan egyetértek, csak azt nem értem miért kell ezt ilyen szürke zónában művelni.
A warezről meg annyit, hogy arcátlan arrogancia egyenlőségjelet tenni a kiesett bevétel és a warez közé. Teljes nyugodtsággal tekinthetnék ezt megspórolt reklámkiadásnak, a mérleg pont ugyan annyi lenne. Csak az a kurva kivagyiság, hogy ez az enyém, nem adom...
Ez a téma meg, hogy az emulátorokat üldözik külön pikáns, mert egészen pontosan mi is az illegális egy hw szoftveres emulálásában? A Nintendo a bíróságon max abba kapaszkodhatna, hogy "elősegíti az illegális tartalmak futtatását". Kétlem, hogy ez megállná a helyét, mert ilyen alapon bezárattathatnák (de szép szó) az összes fegyverboltot az USA-ban, mert az AR15-öt egy darab reszelővel automatára lehet barkácsolni.
-
Crus
őstag
válasz
direwolf #102 üzenetére
De most ugye nem arra akarsz célozni, hogy a wrz Wördök és Winek mennyire frankó reklám? Csak azért, mert tőlünk nyugatabbra azért ezzel nem ennyire elnézők és nem is nagyon jellemező arrafelé, hogy valaki ezen spórolna.
Az meg, hogy egy cég mennyire megy utána a wrznak és mennyire nem, az legyen már az ő dolga. Ha a helyükben lennék én is védeném az ÉRTÉKEIM. Mert a Mariozeldakirbymetroid és tsai értékek.
-
Crus
őstag
válasz
Baltazár123 #101 üzenetére
Miért lenne véleményes? A saját termékük. Ha akarják adják 1$-ért, ha akarják alig engednek belőle akciókkor is. Azt csinálnak vele amit csak akarnak. Egyébként pedig nem igaz amit írsz, mert a saját exclu címeikre is van néha engedmény igaz, 20-30%-nál több nem szokott soha lenni.
Ahogy már írtam ott a 2nd hand piac. Megveszed, letolod, eladod. Nem szól érte senki.
Egy normális világban nem kellene, hogy legyen wrz. A konzol pedig cirka 8 éves, nyilván bűngyengének számít, amikor 3 éve kijött egy Steam Deck kategóriás hw...
-
Crus
őstag
Így van, szerinted. Voltam abban a helyzetben ott és akkor, hogy mind a kettővel játszhattam és a Giana finoman szólva is egy rakás szŐr volt a SMB-hez képest. Egy ócska klón volt.
DE! Hogy technóban mennyire volt zseniális az előtt viszont én is meghajlok, mert C64-en alig 1 MHz-en tudtak nagyjából olyasmit megalkotni, amire NES-en cirka 4x akkora errőforrás volt és 2x annyi memória. Ez előtt leborulok bármikor.
-
badcoke
csendes tag
Nem okoskodni akarok, de a Nintendonál ez több évtizedes 'hagyomány', hogy bármi áron megvédik a saját szellemi tulajdonukat. Nem véletlenül nem jelent meg soha sem a Super Mario vagy Zelda pl.C64-re, Amigára vagy bármi másra (nyilván hivatalosan... Szerencsére viszont lett helyette egy Gianánk, ami szerintem jobb is volt a Marionál). Akkoriban ezzel a hardver eladásokat védték, hisz abból éltek... És gondolom most is ez a mondás náluk.
Én, személy szerint nem tudok ezért haragudni. Racionális és védhető a Nintendo hozzá állása.
-
direwolf
őstag
"Tehát, ha egy szoftverfejlesztő éhen hal mert vitték a játékát, az nem ok, de ha keresett már rajta szépen és közben/utána lopkodnak tőle még pár 100 ezren az ok? Most ez ugye nem komoly?"
Reklámra többet költenek, mint amekkora virtuális veszteségük van a warezből. Tekinthetnék ezt is reklámnak, ahogy a M$ fennállása óta remekül elvan ezzel a mentalitással.
-
Baltazár123
őstag
az a gond mindenki mindent kisarkít. Azért az mégiscsak erősen véleményes üzleti politika, hogy a nintendonál a webshopban soha nem csökken egy játék alapára. Amennyivel a shopba bekerült, örökre annyi marad. Ezt egyedül ők csinálják így és ez erősen kérdőjeles üzleti politika. Nyilván akinek nem tetszik, az nem vásárol ott és ennyi, de beszélgetni csak szabad róla.
Azután nem értik, hogy miért őket sújtja legjobban a warez és állandóan hadakoznak vele. Mondjuk ebbe az is benne van, hogy bűngyenge HW-t adnak aranyárban, szinte ordít az emulációért
Nincs kétségem, hogy ez csak pár év hatásszünet, aztán jönnek újra az emulátorok.
-
Crus
őstag
Tehát, ha egy szoftverfejlesztő éhen hal mert vitték a játékát, az nem ok, de ha keresett már rajta szépen és közben/utána lopkodnak tőle még pár 100 ezren az ok? Most ez ugye nem komoly?
Azt kérdezed, hogyha jók a bevéltek, szépek a számok, akkor rossz vagy jobb lesz a köv. MarioZelda? Tippeljünk arra, hogy jó lesz, mert vastagon lesz rá budget.
Amúgy meg: 2nd piac. Megvesz. Letol, élvez. Elad. Törvényes. Hajrá.
Tolhatod nemsokára jó minőségben a Donkeykongot Switch Proakármin.... wait... a Donkeykong Tropical Freeze volt a legutóbbi Kong cím és mocsokjól néz ki Switchen dokkolva és mocsokjól is fut 4k OLED-en. Ez se elég? RTX kéne rá?
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
fatpingvin #94 üzenetére
Ha van topikja, minek osztod itt az észt? Tessék oda menni!
-
válasz
fatpingvin #83 üzenetére
és mi van azokkal a vállalkozókkal, akiknek az egzisztenciája ráment a kockázatra? (éshát picit többen vannak, mint a sikeres vállalkozások....)
eközben te a havi fixed mögül szálltál virágról virágra. ne röhögtesd már ki magad ilyen szintű képmutatással.
---
#40 Crus
és itt erről volt szó? hogy szegény zeldafejlesztők éhenhaltak az emu miatt?
ha 200 millió swics és 40 millió zelda kelt volna el, akkor a következő mario jobb játék lenne?hiszek benne, hogy jó mario akkor is létezne multiplaformként, ha a nintendo kihalna mögüle és nem tudna több mario fan-játék-készítőt tönkretenni, youtuberek csatornáit kinyírni, mert mario gameplayt mutattak, romszájtot lelőni a 30 élves abandonwareikről, stb stb stb. és azért én egy ps5ön astro minőségben szívesebben tolnám a donkyekongot........
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #96 üzenetére
érdekes, mindenesetre most egy új amerikai fejlesztő neve alatt fut.
-
Lehet vótmá, de ELVILEG nem lett / lettek lefizetve a fejlesztők.
-
Tetvek.
(van szvicsem, wiim, snesem, famicomom, bár arra próbálok figyelni, hogy minél kevesebb pénzt lássanak belőlem, pláne direktben)
-
fatpingvin
addikt
válasz
E.Kaufmann #92 üzenetére
hozod is a példát
mármint arra hogy miért van szükség arra amit csinálok.
a megállapításod önmagában simán csak nettó hülyeség. de szerintem a társadalomfilozófiai fejtegetésnek van dedikált topikja -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
E.Kaufmann #92 üzenetére
Nümboj. Világ proletárjai, egyesüljetek!
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
fatpingvin #91 üzenetére
Mert ez a világrend működött eddig a legjobban sokak számára, más világrendben meg még kevesebbeknek volt csak jó.
-
fatpingvin
addikt
válasz
Sidorovich #90 üzenetére
A világrend megbuktatásán kívül (...)
valakinek sajnos ezzel is foglalkoznia kell, és úgy látom a fórumon amúgy nem túl nagy a hajlandóság erre
-
Sidorovich
senior tag
válasz
fatpingvin #83 üzenetére
"jó kis vadkapitalista tündérmese"
Egész pontosan mi a tündérmese? Netán vissza kell fizetni a dolgozóknak a korábban megkapott munkabért, cafeteriat, bónuszt, ha befuccsol a projekt vagy az egész cég? Nem, nem kell.
"dolgozók fizetését csökkentik vagy építik le a létszámot."
Pontosan ezt írtam: "a legrosszabb ami történhet velük, hogy megszűnik a állásuk"
A világrend megbuktatásán kívül szánhatnál 1 percet az értő olvasásra is. Már elnézést a szóért.
A befektetés és kockázat vállalás ugyanúgy értékteremtő (lehet), mint a munka. Hiába van egy nagy ötletem és állnék neki programozni, addig valamiből élnem kell, amíg megvalósítom, a munkaeszközöm (laptop, infrastruktúra) valakinek fizetni kell.
Marha érdekes lenne, hogy a napi 8 órás munkaidődön kívül mást nem teszel bele a cég sikerébe, de vernéd az asztalt, hogy miért nem arányosan részesülsz a profitból, veszteség meg csőd esetén pedig gondolom bocs, ő cégük, így jártak, mész máshova dolgozni. -
Doratov
csendes tag
válasz
fatpingvin #83 üzenetére
Mivel Nintendo hír alá irogatunk, és a Nintendoval kapcsolatban előjön a kapzsiság, a leépítések, stb., ezért írom csak le: japánban náluk az alkalmazottak megtartási aránya 98.8%. Amikor szarul ment a cégnek, akkor Iwatáék a saját fizetésüket csökkentették. Lehet, hogy Mijamoto (aki szintén "egyszerű melósként" kezdte náluk, és ugyan minden, amit a N-nál csinált, az nem a saját tulajdona, de volt lehetősége feltörni) azóta vett n db jachtot, de minden fenti állítást érdemes ebben a kontextusban nézni.
-
Baltazár123
őstag
válasz
Sidorovich #59 üzenetére
Én mondjuk nem fogok switch 2-t venni, nincs további igény nintendo játékokra. Biztos lesz olyan családi party játék vagy egyéb, amivel szívesen játszanánk, de pár játék miatt nem fogok beruházni ennyit. Legalább 200e körül lesz az új, ismerve az N árszabását.
Valóban sikeres a switch, de hiánypótló is volt, értelmes kézikonzol nem volt sokáig mellette. A nintendo játékok meg tényleg jók, nem leszólni akarom, amikor azt mondom, hogy mi már kinőttünk belőlük. Már nem szórakoztat, pl ott a zelda, én nem a bogyókat meg a tereptárgyakat akarom piszkálni, hanem mással szeretek játszani, a gyerekek meg szintén úgy vannak ezzel, hogy nem érdekli őket most már. Ez van, ettől még van nagyon sok ember, akinek tetszenek a nintendo játékok.
Mi a party játékokat szeretjük, amikor leül az egész család, most jön ki a jamboree. Azt sajnálni fogom, amikor már csak switch 2-re jön ki, de nagyon sok pénzt kérnek a konzolért, még egyszer nem vágok bele. Így is, hogy pedig sok játékot fizikaiban vettem meg utána eladtam, közel 400e forint ment el a gépre, játékokra, kiegészítőkre. Ez ennyi, amíg működik a switch, addig használjuk, utána meg esetleg egy használt switch vagy valamikor a nagyon távoli jövőben egy használt switch 2, de elég jól tartják a konzolok az árukat, ebből olcsót nem könnyű venni
A 140 millió nagy szám, de 8 milliárd emberből simán van 140 millió család/ember aki vesz egy kézikonzolt, mert megengedheti magának. Jól eltalált termék volt a switch, pedig ez a siker nem is látszott, amikor elindult. A wii u-val beégtek, utána javítottak. Jó cég a N, csak hát nem kicsit kapzsi, bár melyik cég nem kapzsi...
-
-
Crus
őstag
-
PTM
aktív tag
-
fatpingvin
addikt
ebbe nem akartam belemenni... ez a másik fele.
nem az gazdagodik aki a valódi értékeket megteremti. az meg hogy nem kockáztatnak és akkor is megkapják a fizetésüket ha a projekt befuccsol, pfffff... jó kis vadkapitalista tündérmese. nézd meg hogy mi történik a nagycégeknél ha szorul a hurok: még véletlenül sem a felsővezetők bónuszaiból vesznek vissza, hanem a valódi teljesítményt produkáló dolgozók fizetését csökkentik vagy építik le a létszámot.
ennyire ne legyünk már naiv hülyék, elnézést a szóért. -
direwolf
őstag
válasz
Sidorovich #79 üzenetére
Mármint így működik az ipar. És ha kitalálsz valami egyedit, akkor sem lesz a tiéd, sőt még talán több lóvéd sem lesz belőle. De a tulajnak meglesz a következő villája a bahamákon.
Értjük a kapitalizmust, de ez az ami a Nintendo emulátorok bedarálásához vezet (stb.). És hogy ez jó, vagy rossz, az csak nézőpont kérdése. Én nem tudnok olyan éles álláspontot foglalni, mint Te, vagy @fatpingvin -
Crus
őstag
válasz
Kalacskepu #71 üzenetére
Szvsz X360-on a superior a cucc :-)
-
Crus
őstag
válasz
Sidorovich #70 üzenetére
Nálam a souls játékok veszik el kegyetlenül az időt... darabjába sok 100 óra belecsúszik, így pl. most az elmúlt 1 évben effektíve 4 játékot toltam végig: Elden, Elden DLC, Lords of The Fallen "új", Lies of P.
Amiket írtál mind lement már régebben a Zelda TotK-on kívül, Botw is lement, kegyetlen jó volt.
-
Sidorovich
senior tag
Ebben igazad van. De azt is érdemes hozzátenni, hogy ez azért van így, mert a programozók és kutatók nem kockázatnak olyan sokat. Alkalmazottként dolgoznak, kapják a fizetésüket, az eszközöket a munkájukhoz biztosítja a munkáltató, a legrosszabb ami történhet velük, hogy megszűnik a állásuk. Nem az, hogy veszítenek pár száz millió dollárt.
Ha a projekt befuccsol, ők akkor is megkapták a fizetésüket. Ez így kényelmes és biztonságos, mondom ezt én szoftverfejlesztő alkalmazottként. Nincs se kedvem, se bátorságom, se energiám vállalkozni, hogy a saját profitomért dolgozzak, de persze a saját tőkémet kockáztatva, pedig megtehetném, de inkább beérem a kényelmes és biztonságos fizetésemmel, a fél életem megtakarításának kockára tétele nélkül. Így működik a világ. -
direwolf
őstag
válasz
Sidorovich #75 üzenetére
"Ha bárki lenyúlhatná a szabadalmat azonnal, szerinted ki rakná bele a K+F-t egy ilyen fejlesztésbe?"
Nagy összegben mernék fogadni, hogy rendkívül kicsi a metszete azoknak, akik a valódi értéket megteremtik és a haszon nagy részét zsebre teszik. Hogy a topicnál maradjunk, pl. a Nintendonál sem a programozók kapják a nagy fizetéseket.
Talán inkább ezen kéne változtatni. -
Sidorovich
senior tag
válasz
Sidorovich #75 üzenetére
Tolsztoj-ra gondoltam. Elírtam, de már lejárt a szerk.
-
Sidorovich
senior tag
-
Sidorovich
senior tag
A milliárdos génkezelés ritka betegségekre extrém példa, benne van a gyógyszergyártó kapzsisága, de anélkül se lenne 5.000 HUF a patikában, mert egy ilyen gyógyszer/kezelés kifejlesztése milliárdokba és évekbe kerül, és ahogy írtad, ritka, tehát kevés embernek kell. Ha csak 0-ra akarnák kihozni non-profit cégként, állami vagy egyéb támogatás nélkül akkor se tudna ez olcsó lenni. Milliók életén segítő gyógyszerek már megfizethetők. Ez nem a szabadalmi rendszer hibája.
Ha bárki lenyúlhatná a szabadalmat azonnal, szerinted ki rakná bele a K+F-t egy ilyen fejlesztésbe? Ez, amit itt fatpingvin vizionál, nem egy jobb világ, hanem vadnyugat."még véletlenül se keverjük a kultúrát a szórakoztatással" - márpedig ezek baromira keveredő dolgok. A szórakoztató ipari termékek egyben a kultúránk is. A minőség és a mélység változó, nem mondom, hogy egy Far Cry-t vagy a popcorn mozit egy mondatban lehet említeni Tolsztov-val, de vannak olyan játékok, filmek, amik igenis művészi és kulturális értékkel bírnak.
-
ricsip
addikt
válasz
Sidorovich #68 üzenetére
Azért lenne sokak szerint pár köztes lépcsőfok a szerzői jogban aközött h. a) valaki megalkot valamit és az azonnal lopható bárki által vagy b) Mozart megkomponált egy művet 250 évvel ezelőtt, és az ük-ükonokái még mindig szedik érte a jogdíjakat 2024-ben is, holott nekik aztán már tényleg semmi közük ahhoz amit a zseni létrehozott, csak a hasznát szedik pióca módjára.
-
direwolf
őstag
válasz
Sidorovich #68 üzenetére
Erősen szürkezóna, hogy mit jelent az "értékteremtés". És még véletlenül se keverjük a kultúrát a szórakoztatással. A jelenlegi szabadalmi rendszer meg iszonyú károkat okoz. Lásd 1 milliárdos génkezelés ritka betegségekre. Egy szoftvert, vagy filmet ha nem tudsz kifizetni, le lehet szarni, vagy warezolni, és utána bölcsészkedni a fórumokon. De szívesen beáraznál egy emberi életet is?
-
bbattila92
csendes tag
Más netes közösségekben azt is rebesgetik, hogy a hamarosan előhúzni kívánt Switch 2 nem sokban fog előrelépést jelenteni a Switch-hez képest és Nintendoék fosnak, hogy másnap már fenn lesz egy működő emulátor, ami többet is nyújt, mint az ő hardverük. Ezt szeretnék megelőzni azzal, hogy lekapcsolnak mindent, amit tudnak.
Mellesleg emulátor - warez témában érdemes lenne meghallgatni, milyen választ adott egy ragebait tweet-re az indie Ultrakill fejlesztője, Hakita.
"Culture shouldn't exist only for those who can afford it" -
-
Sidorovich
senior tag
Ezt a problémát nagyon átérzem. Nekem 2-3 évet elvitt az életemből 2 live service játék (World of Warcraft Classic és War Thunder), meg a PS4 és a Nintendo Switch az teljesen kimaradt. A 2010-es években csak Xbox One és PC volt nálam.
Na ez az idő alatt és azóta annyi gyöngyszem jelent meg és került a figyelmembe, hogy nem győzőm pótolni őket! Az elmúlt 3 évben végignyomtam a Dark Souls játékokat, a két Last of Us-t, God of Warokat, Horizonokat, Uncharted szériát, Days Gone-t, a 2 nagy Zeldát, emellett régi nagy nevű szériákat is pótoltam amik kimaradtak és sok játék tartozik oda (pl. Resident Evil, Halo). Csak kapkodom a fejem, hogy hol voltam eddig.
Túl sok a jó játék és túl rövid az élet! -
Crus
őstag
válasz
Kalacskepu #67 üzenetére
Úgy hardig sikerült, de már ott is hibákkal sajna... utána szétesek... mentségemre legyen mondva, hogy tracklisten folyamatosan rajta van, megunhatatlan számomra.
-
Sidorovich
senior tag
válasz
fatpingvin #62 üzenetére
Tehát mindenki, aki értékteremtő munkával könyvet ír, zenét szerez, szoftvert fejleszt, vagy kutatás fejlesztéssel valami új technológiát, szabadalmat alkot, azonnal lopható a szellemi terméke, és hogy képzeli, hogy esetleg megpróbálna megélni belőle vagy legalább X évig rendelkezni felette?
Ez nem szabad szoftveres forradalom, hanem totális anarchia, egy baromság. Szinte semmi se jönne létre. Ennyi erővel a fizikai munkástól is elvárható, hogy ingyen dolgozzon a közjóért.Pont ugyanennyi empátiát érzek az ellen, aki élősködő piócaként mások munkáját lenyúlja, és emiatt jogi vagy anyagi következményekkel szembesül. Úgy kell neki!
-
-
Crus
őstag
Van egy kb. 8 órát futott X360-am. A gépet még akkor vettem újként, amikor már kopogtatott a köv. gen és úgy voltam vele, hogy legyen egy gen végi gép, a kimaradt címek pótlására. Ezeket idővel be is szereztem, szóval van itt még vagy 20 játék, amit le kéne tolnom, de közben annyi minden kijött mindenre is, hogy fogalmam sincs tudom-e valaha pótolni. Viszont a Guitar Hero csak ezen megy, ahhoz is itt van minden
-
direwolf
őstag
válasz
fatpingvin #62 üzenetére
Én tökre értem amit mondasz, és valahol egy kicsit egyet is értek veled, de miért zavar az téged, hogy van egy olyan réteg akinek az kell amit gnu licencel már lehetetlen előállítani, és erre épül egy ipar? Legyenek vele boldogok, fizessék meg. Hogy lehetett volna létrehozni pl. Uncharted szériát, The Last of Us-okat, GTA-kat tökingyen? Ezt nem gondolhatod komolyan.
-
ricsip
addikt
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
fatpingvin #62 üzenetére
rofl
-
fatpingvin
addikt
válasz
Sidorovich #50 üzenetére
ha már így rákérdeztél, természetesen. az információ nem materiális dolog, ebből egyenesen következik hogy eként kezelni értelmezhetetlen.
aki meg ennek a rendszernek a dinamikájára alapozva akar megélni, az maximum a sajnálatomra tarthat igényt, hogy benyelték ezt az embertelen maszlagot, mert az empátiámat nem fogom rájuk pazarolni.
-
Crus
őstag
De azt meg kéne azért csak érteni, hogy miért csökkentek az eladások, nem? Ha én most vágnék bele ebben az egészbe és Switch játékokkal szeretnék játszani (nyilván legálisan), akkor nem vennék már Switch-et, hiszen ha minden jól megy, fél év és itt a sokkal nagyobb teljesítményű utód. A Switch jelenleg annak lehet jó választás, aki bőven beéri a kisebb felbontással és frame-mel és eleve nem akar majd ilyen 200 ezer Ft körül új konzolba beruházni.
-
Crus
őstag
Bocsi, magamból indultam ki. Nálam ugyanis van gamer PC, Deck, Switch, XSX, PS5, meg egy rakás régebbi konzol. Szóval, akkor abban egyetérthetünk, hogy PC-n vannak minőségi címek és ha ott vannak, akkor a 144 milliós eladású Switchen is kell legyenek... már csak statisztikai alapon is.
-
Sidorovich
senior tag
Fent már kifejtették, hogy ez miért van. Mert már kb. mindenki vett, aki akart, és a Switch 2-re várnak, ami közismert tény, hogy fél éven belül jön. Elképesztő, hogy ennyire nem látod a fától az erdőt.
Ennek a random ténynek mindenféle kontextus nélkül kb. annyi értelme van, mint a korábban linkelt hsz-edben a föld népességének a konzoleladásokhoz való hasonlítása. Egyszerűen ennyire buta és szűklátókörű nem lehetsz, ezért gondolom, hogy tudatosan trollkodsz. -
Pikari
veterán
válasz
Sidorovich #56 üzenetére
A vásárlók ezt már eldöntötték, mivel 40%-al csökkentek a switch eladásai egy év alatt.
-
Pikari
veterán
Nálam nem 4k 120 frém a minőség, mivel egyrészt a monitorom 1920x1200, a videókártyám kb 8 éves, a processzorom meg kb 14. De örülök, hogy megpróbáltál sztereotipizálni, mivel így rá tudok mutatni arra, hogy a pc gaminget mennyire félre értik. Amiről te beszélsz, az az érem másik oldala, és az is hulladék, és ugyanolyan átverés. Ráadásul ugyanazokat az emberek célozza.
-
Sidorovich
senior tag
Ezt majd a vásárlók eldöntik, hiába toporzékolsz.
Jelen állás szerint 144 millió Switch-et eladtak, a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom-ból pedig több, mint 20 milliót. Rengeteg játékkal játszottam, de ez az egyik legszórakoztatóbb, legkreatívabb, legjobb, amivel valaha. A felfedezés örömét és a valódi nagybetűs open worldot kb. csak az Elden Ringben meg a Red Dead Redemption 2-ben éltem meg mostanában annyira, mint a Zeldában.
Minden fejlesztő és művész megérdemli a fizetését, aki rajta dolgozott, és a Nintendo is a profitot (még ha amúgy egy szemét cég is), hogy ezt így összehozta. -
Crus
őstag
Mert a minőség nálad a 4k@120 frém. Csak az a gond, hogy ez nem a minőséget jelenti egy játék esetében, hanem a küllemre vonatkozó impozáns paraméter. Ergo egy hulladék játék is futhat gyönyörűen 4k 120 mellett, csak hát minek. A Switch vitán felül mára elavult hardvere dokkolt módba jó, ha 1080p 30 frém mellett futtatja a játékokat, melyek zöme komoly minőséget képvisel, mivel szórakoztatók, érdekesek, jó hangulatúak, tehát maga a core gameplay kiváló bennük. Az van, hogy a valódi minőséget egy játék esetében a gameplay jelenti és nem a grafika.
-
Pikari
veterán
válasz
Sidorovich #49 üzenetére
Hívd trollkodásnak, de engem mindig megmosolyogtat, hogy egyes emberek azt hiszik, hogy a pittyegő tejfölösdobozuk körül forog a naprendszer, miközben sokkal jobb élményt kapnának egy nyílt platformot használva. Sajnálom a konzolosokat, mert felmarketingelt tömegtermelt szemetet fogyasztanak játéknak álcázva, és megfosztják magukat a valódi élménytől.
-
Crus
őstag
válasz
Sidorovich #49 üzenetére
Köszönöm... a végén különösen sikerült nagyot nevetni
De mennyire menő már, hogy 8 milliárd ember él a Földén és ha abból csak 0.01% vett Ferrarit, akkor a Ferrari ennyit is ér? -
Crus
őstag
válasz
fatpingvin #48 üzenetére
A fórumokon a meggyőzésről már rég letetettem, inkább csak empátiát várnék olyanok irányába, akik próbálnak tisztességesen megélni. Mert az aki ott van egy játék stáblistáján, mint programozó, zenei editor, animátor, grafikus, az egy tisztességes melós.
Fogalmam sincs hogy várhatja el bárki ezektől, hogy ingyen dolgozzanak. Uram bocsá', a termékben elhelyezett reklámokért... de az meg milyen lenne már? Tolod a beleélős játékot és hopp ott egy tampon reklám, mert hát azért fizetett a Tampax 10 millát, szóval benne kellett legyen. Helyette nincs reklám, de van egy ára a szoftvernek.
Az egy kiváló hozzáállás, ha valaki olyan szoftvereket használ, melyek ingyenesek. El lehet utasítani ezt az egészet, ami erősen kapitalista. DE! Aki így tesz, az ne warezolja le azok termékeit, akik a termékekért pénzt kérnek.
Kereslet és kínálat. Addig tudnak nagy projektek készülni dollármilliókból, amíg lesz aki ezért fizet is. Onnantól, hogy senki nem akar fizetni ezekért, onnantól nem lesznek AAA címek, csak ilyen garázscégek kis lelkes alkotásai, amiből megélni a büdös életben nem fognak, így hamar fel is hagynak vele.
Ha visszaugrunk cirka 40 évet az időben, már akkor is jól látható, hogy a start az rendben volt freewareként (megtanultál kódolni), de akik szó szerint az életük nagy részét 1-1 programba áldozták, idővel azok mindannyian fizettséget is vártak (és kopogtattak pl. a Novotrade-nél) el értük.
Amit te mondasz, az majd akkor fog működni (soha), ha az élelmiszert és az energiát (gáz, villany, üzemanyag) is majd le lehet emelni a "polcról" kösziért, vagy adományért.
-
Sidorovich
senior tag
válasz
fatpingvin #48 üzenetére
Hogy te mit nem vagy hajlandó elismerni, az egyéni probléma.
A társadalom elismeri a szerzői jogokat, ugyanúgy szoftverekre, mint filmekre, zenékre, bármire. Ezekre mind igaz, hogy zéró erőforrással sokszorosítható.
Képzeld, a műszaki tervekre, know-how-ra, mindenféle információra is igaz ez, akkor mondjuk az ipari kémkedés is teljesen oké?A vadkapitalizmus, kapzsiság és monopol mamutcégek tényleg olyan dolgok, ami ellen küzdeni kell, de ezt kár összemosni a szerzői jogok semmibe vételével. Főleg egyfajta szabadságharcos erkölcsi fölényt kár hozzá társítani.
-
Sidorovich
senior tag
Pikari rendre széttrollkodja az összes topicot aminek a játékkonzolokhoz bármi köze van, ez a hobbija, nem érdemes túl sok energiát fektetni a vele való diskurzusba.
Ehhez hasonló hozzászólásokkal emeli a fórum színvonalát:
https://prohardver.hu/tema/megporgetne_a_playstation_5_eladasait_a_sony/hsz_60-60.html
-
fatpingvin
addikt
ezt az egész per-copy licensz koncepciót nem vagyok hajlandó elismerni. adott egy konkrétan zéró erőforrással sokszorosítható eszköz (jelen esetben egy szoftver) és erre valaki rá akar állni hogy márpedig a zéró erőforrással sokszorosíthatóság útjába fog állni. én ezzel nem tudok azonosulni és nem fogsz tudni meggyőzni.
meglehetősen sok szabad és nyílt forráskódú szoftver van a piacon, én nagyjából csak ezeket használom, amit rendszeresen használok ésvagy pénzt csinálok belőle, azoknak a finanszírozási keretrendszereinek rendszeresen juttatok is pénzmagot, a jelképesnél lényegesen nagyobb összeget. ha már ott tartunk hogy az egzisztenciának jelen állás szerint ez az alapja, akkor játsszunk így, viszont aki erre alapoz és eképp próbálja definiálni a játékszabályokat, az se a létjogosultságának elismerését, se az együttműködésemet nem kapja meg. a probléma gyökerét én ott keresném hogy az egész társadalmi berendezkedés mindenkit próbál a vadkapitalista profitmaximalizáló működésmód felé tolni, aminek része az is hogy hagyjuk éhen halni azokat akik a közösségért tennének miközben hizlaljuk a mamutcégeket. én ez ellen foglalok állást.
a videojátékok speciel teljes mértékben hidegen hagynak, szóval nekem nincs lovam ebben a futamban, csak elvi álláspontom. -
válasz
fatpingvin #43 üzenetére
Jó hát én is pipa lennék ha lelőnék a kedvenc letöltögetős oldalaimat de ettől még nem állítom be valami szabadságharcnak.
Full illegál az egész, nem kell ezt szégyellni csak ilyenkor a pakliban benne van az, hogy utána mennek az ügyvédek és volt-nincs emulátor.
#44 én sose gondoltam a switchem-re mint valami világmegváltó ketyerére de fut rajta márió meg a kirby meg még régebbi retro játékok is és mindez hordozható formában szóval örülök neki.
-
Crus
őstag
Azt feltétlenül értem, hogy nem érted, de nagyon nem.
A 144 millió eladott példány qrvára nem a nosztalgiának szól, meg annak, hogy "maradjanak életben a régi nevek". Ez a szám annak szól, hogy a játékaik zöme értéket képvisel, pontosan olyasmit, amit manapság egyre többen hiányolnak a nyugati játékokból: szívet/lelket/fun factort. Ezt a N. rendre szállítja és igazából lényegtelen, hogy a Mario Odyssey-ben egy cirka 40 éve megálmodott figurát terelgetsz, mert nem elsősorban ez adja el, hanem az, hogy egy k. jó platformer.
A Sony a semmiből húzta elő az Astrobotot (PS4 előtt nem létezett) és szintén nagy siker... de lehetne a főhős egy csiga, vagy egy zsiráf is, mert nem ez adja el, hanem a core gameplay. Amiben meg a Nintendo mocsok erős.
A 144m értékesített példány továbbá arra is reflektál, hogy 8 éve amikor megjelent hozott egy hibrid konzolt, olyat amivel konkrétan új piacot kreáltak. Ezt másolta le aztán a Valvétól kezdve a Lenovón át egészen a kínai klónokig egy rakás cég.
A Switch-en nem egy olyan cím van, ami mert kilépni a megszokott kommerszből és innovatív, jó ötleteket szállított. A Ring Fitben pl. ott platformer fittneszkedhetsz a tv előtt, a Pokemon játékok egy részét fizikai pokelabdával irányíthatod/dobhatod, a Starlinkben rendes fizikai űrhajókat pakolgatsz a controlleredre, meg fizikai fegyókat cserélgetsz, hogy adott helyen könnyebben átjuss, a Zeldában meg úgy tudsz egy rakás shrine-t megoldani, hogy a controllernek nem csak a gomjait nyomkodod... de sorolhatnám még sokáig, hogy mire is szavazott az a 144m player.
A gyerekemnek fogalma nem volt arról, hogy mi az a NES, SNES, N64, DS Lite stb. Egyszerűen csak találkozott xy Switch címmel és belezúgott... sokáig azt se tudta mi az amin játszik, egyszerűen csak a content érdekelte, az meg erős.
A PS4, XBOX generációt a Switch nyerte. Tetszik, nem tetszik ez tény. És az mennyire kemény lesz majd, amikor a Switch Pro/2.0-val berúgja majd az ajtót megint a N. és 1-2 év alatt lekörözik a Sony-t... a Decket meg úgy kb. napok alatt... bocs, órák alatt.
Igen, jogos bizonyos emberek fejében tényleg nagy baj van, hogy az ARM processzoron kívül nem látnak úgy tűnik egy métert se...
-
Crus
őstag
válasz
fatpingvin #43 üzenetére
Óóóó nekem csak egyetlen érvem van: Adott egy fejlesztő, aki 5 év, napi 8-10 órányi melóval kifejleszt pl. egy könyvelő szoftvert, majd annak a licencét árulja 30 ezresért. A te világodban nincs azzal semmi gond, ha te ezt másolod/töröd és használod, könyvelgetsz kedvedre.
A Nintendónál u.e. történik, csak ott nem 1 ember fejleszt, hanem mondjuk 100, akinek aztán van gyereke, felesége, hitele és néha éhes is. Úgy értem ez a munkája, abból él, hogy szoftvert fejleszt. Ha ezért nem kapnak ellenszolgáltatást, mehetnek árufeltöltőnek. De ha mindenki árufeltöltő lesz, ki fejleszt szoftver pusziért, meg kösziért?
Amúgy, hogy 2024-ben tényleg ott tartunk, hogy ez egyáltalán vitatéma, az nálam teljes mindfck.
-
Pikari
veterán
Dolgozd fel értőn te is: a 144 millió eladott példány annak szól, hogy az emberek támogatni szeretnék a nintendót, szeretnék, hogy legyenek még ilyen konzolok, életben maradjanak ezek a régi nevek. Nem arra reflektál, hogy mennyire piacképes a dolog, vagy hogy a rá létező játékok mennyire értékesek. Úgy fogja az emberek döntő többsége egy fél mozdulattal a nintendót a szemétbe dobni, mint a wc-t lehúzni, hogyha a nintendo esetleg nem úgy viselkedik, ahogy azt a közösség elvárja. Aztán akkor majd annyit eladást fognak produkálni, amennyi a tényleges szakmai hozzáadott értékük alapján várható lesz: semennyit. Nagyon nagy baj van a fejekben, ha egy joysticktartóba integrált arm processzort valamiféle világraszóló termékként próbálnak értelmezni egyesek, mert nem az
.
-
fatpingvin
addikt
nem fejlesztek nem open szoftvert. ahol ilyesmit várnak oda nem megyek dolgozni, ilyen egyszerű
azért fejlesztek hogy a többiek átvegyék és használják.
az emulátorban önmagában meg semmi illegál nincs, akármennyire is visonganak a nagycégek.
az meg hogy a warez... hát... nem fogsz tudni meggyőzni róla hogy ez rossz dolog lenne, nem tudok együtt érezni a nagycégek profitéhségével. az hogy a zéró efforttal sokszorosítható szoftvert próbálják úgy eladni mint egy darabra legyártandó terméket, ez már a legelejétől fogva brainrot volt. a számítógépek elterjedésekor lett ez elb*szva hogy ezt a vadhajtást nem darálta be a társadalom abban a pillanatban amikor kihajtott. nyithatunk róla vitát de ez a véleményem megmásíthatatlan és az általam elfogadható szempontrendszeren belül kétlem hogy fel tudnál hozni olyan érvet ami ezt képes kikezdeni. -
Crus
őstag
Ezt az egészet úgy próbálták meg "legálban" eladni, hogy a fw-t és a prodkulcsokat ők közvetlenül nem tették elérhetővé, keresd meg. A user meg 5 perc alatt meg is lelte.
Csak hát ezzel az a gond, hogyha én pl. nukleáris rakétákat teszek elérhetővé bárki számára, de hasadóanyag nélkül, attól az még nagyon nem lesz rendben és érthető módon rám rúgja pár szerv majd az ajtót... De mondhatnám azt is, hogy Ferrari klónokat teszek elérhetővé, de Ferrari motor nélkül, majd amikor a Ferrari ügyvédei kopogtatnak, akkor kikérem magamnak. -
válasz
fatpingvin #36 üzenetére
Azért ez az emulátor biznisz eléggé warez kategória, nem? Mert oké, hogy régi gépeknél már nincs profit így nem szép ha azokat az emulátorokat lekapcsolják de a Switch-nél akinek van gépe az nem emulál akinek meg nincs nem hiszem hogy megveszi a játékot.
-
Crus
őstag
válasz
fatpingvin #36 üzenetére
Őszintén várjuk, amikor program fejlesztőként dolgozol és pár 100k user úgy dönt, hogy inkább ellopja a munkádat. Hiába dobálod itt az open projekt jelzőt, mert ez egy emulátor, amivel Nintendo játékokat warezolnak a userek. Ha nem egy warez termék lett volna, úgy mind a Yuzu, mind a Ryu fejlesztője állt volna elébe egy pernek. Nem tették. Farkukat behúzva eloldalogtak... érhető.
-
Crus
őstag
Majd azért nézd meg, hogy állnak pár éves távlatban a N. részvények.
Meg a cikket is jó lenne értőn feldolgozni, mert azt mindenki jól tudja, hogy egy konzol generáció végén, amikor a levegőben a Switch 2.0/Pro, akkor már egyre kevésbé vonzó a friss belépőknek a 8 éves hw, így inkább kivárnak, ergo beesik az új Switch gépek eladása.
Érdemes lesz megnézni majd, hogy mi történik az official bejelentéskor... egyébként lassan 144 millió eladott példánynál tartanak. -
Pikari
veterán
válasz
fatpingvin #36 üzenetére
Pont amiatt váltottak ilyen agresszív stratégiára. A nintendo folyamatosan komoly anyagi problémákkal küzd már évtizedek óta. Eddig mindig a szerencsének volt köszönhető, hogy talpra tudtak állni, de aztán a talpraállás után mindig egyből visszazuhannak.
Most is éppen egy szerencsétlen periódusban vannak:
[link] -
fatpingvin
addikt
őszintén várom hogy mikor érik már be végre hogy ez a hatalmi eszközökkel fenntartott walled garden teljesen mínuszosba menjen át. az open projekteket így nem lehet lelőni.
teljesen hidegen hagynak ezek a videojátékok, csak azt akarom látni ahogy a nagycég lyukra fut és pofára esik -
Crus
őstag
De még ez se... mert ami eddig futott az emuk alatt, az fut most és holnap is! A Nintendo nem tudja azt megtenni, hogy minden user gépéről töröltetti ezeket az emukat! Csak nem frissülnek... de attól még az akár holnap megjelenő Switch címet is remekül fogja futtatni, hiszen NAGYON kiforrott emuk már ezek.
-
Pikari
veterán
-
Crus
őstag
válasz
errorcode06 #19 üzenetére
Igen, az ajánlat a szokásos: azonnali hatállyal befetéma van, vagy egy garantáltan elveszted per, aminek a végén böri és gaylove is kinéz. Szerintem ez annyira ellenállhatatlan ajánlat, hogy még hálás is lennék, ha csak ennyivel megúsznám...
-
Crus
őstag
Lassan 8 éves konzol, ami már a megjelenéskor sem éppen a hw csodákról szólt. Jövőre jön az utód, a Nintendo meg nagyon is helyesen kifejte a Switchből az utolsó cseppet is. Pont u.e. tettem volna, amit tettek... mindeközben én köszönöm szépen remekül szórakoztam a töménytelen és baromi jó Switch játékkal.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
E.Kaufmann #10 üzenetére
-
válasz
errorcode06 #19 üzenetére
Magyarul tudták hova kell menni, mivel kideríthették. Mivan akkor ha semmi infójuk nincs az adott emberről, akkor hova kopogtatnak ?
-
-
hokuszla
senior tag
PlayStation 2 Home Sony 2000 >155 million
Nintendo DS Handheld Nintendo 2004 154.02 millio
Nintendo Switch # Hybrid Nintendo 2017 143.42 million
Nintendo 1989, 1998 118.69 million
PlayStation 4 Home Sony 2013 117.2 million
-
errorcode06
őstag
Asmongold youtube csatornáján nemrég megjelent egy videó erről az esetről.
A névtelen forrás szerint, egy nintendo-t képviselő ügyvéd kopogtatott be a lakhelyére egy "ajánlattal".
-
Pikari
veterán
válasz
p a s s e r #17 üzenetére
Akkor miért titkolózna?
-
p a s s e r
őstag
megpróbálok segíteni... ha arcot akarnék menteni a helyében, én is azt mondanám, hogy "kaptam egy ajánlatot", még akkor is, ha (ami azért lássuk be, hogy sokkal valószínűbb) egy selyemzsinór az... a nintendo azért nem kis cég, és itt nem is kérdés, kinél vannak a jogok... minek alkudozna?
-
jerry311
nagyúr
válasz
Kalacskepu #13 üzenetére
Akkor lett volna egy birosagi eljaras, aminek a vegen akar az is lehet a jogeros dontes, hogy az emulator teljesen legalis. Aztan azzal a Nintendo jol tokon lotte volna magat, mert minden emulator fejleszto ezt hozna fel precedensnek.
Valoszinuleg olcsobb es biztosabb modszer megvenni egy-egy fejlesztot, mint birosagra vinni az ugyet. -
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #13 üzenetére
Biztos próbálkozott volna a nintendo tovább, de sok mindent nem tudnak csinálni. Még ha a nintendo pereskedni is kezd, és még ha meg is nyeri, akkor 1-2 papíron munkanélküli autista programozópalántára hiába szabnak ki kártérítést, behajtani úgyse tudják. Csak mégtöbb donationt kap shitcoin formájában a hírverés miatt. X év után elévül. Még a nintendo lett volna utána masszív minuszban. A másik emuval könnyebb dolguk volt, mert ott egy játékszabályokat betartó céges struktúra volt mögötte.
-
-
Pikari
veterán
válasz
Kalacskepu #11 üzenetére
Így sem tudott csinálni semmit, ezért fizette le őket. Nem tudott szerzői vagy védjegy alapján sem követelést indítani, hiszen a forráskód mirrorjai most is fent vannak magán githubon is [link] - csak kérdés, hogy lesz -e más fejlesztő, akinek megtan a tapasztalata és tudása ahhoz, hogy a meglévő forráskódot érdemben, koordináltan tovább tudja fejleszteni.
-
+1
Mondjuk már igazából b*szhatják, játékok többsége amúgy is jól futott az emulátoron, a forráskód meg minden egyéb meg úgyis szét lesz osztva a neten mint Yuzu esetén is, szóval megy minden tovább csak nem lesznek HIVATALOS frissítések illetve javítások (de majd a community megoldja valahogy).
Amúgy nem azért, de ha teljesen Anonymous-ként (tényleg semmit nem tudni a fejlesztőcsapatról, támogatás crypton keresztül nem pedig Patreon meg ilyenek) csinálták volna ezt az egészet, akkor kb semmit nem tudott volna csinálni a Nintendo nem ?
-
Landro
tag
143m ember úgy döntött, hogy vesznek ebből a túlárazott, zárt, szarból.
-
Pikari
veterán
válasz
Baltazár123 #4 üzenetére
Semmit nem érnek ezek a zárt platformú játékkonzolok, pár tetszőleges 10 éves pcs vagy androidos game nagyobb szórakozást nyújt, mint összesen bármi, amit ezekre a túlárazott zárt szarokra írnak.
-
=WiNTeR=
senior tag
Switch tulajként a ropi gagyiműanyag ház, a kora 2000-es éveket idéző UI és appstore megfejelve a Commodore 64-es szédítő sebességgel valahogy nem igazán kompenzálja a Nintendo játékait. Ismerősöknél dettó ugyanezt látom, mindenki aki ilyesmi ketyerét használt rég váltott már Steamdeckre.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Baltazár123 #4 üzenetére
Azért messze nem csak ennyiből áll a Switch-es felhozatal.
-
Baltazár123
őstag
már jó ideje ott porosodik a switch, családi party játékokra használjuk már csak. Már se én se egyik gyerek se akar utazás közben játszani, inkább filmnézés és minden szempontból hasznosabb egy laptop ilyenkor. Én se gondoltam, hogy így lesz, mert eleinte sokat használtuk, de ennyi van benne. ezek a mário ugrabugrák, de még a zelda se fog meg senkit, olyan gyerekesek, na. Ez ennyi, sok ember meg oda-vissza érte.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Yamenasai, samonakereba seppuku shikereba narimasen."
?
-
direwolf
őstag
Ahogy nyomulnak Nintendoék, nem is értem hogy lehet még cfw chipekhez hozzájutni.
-
.LnB
titán
Valószínűleg talált egy levágott Yoshi fejet az ágyában, a fejlesztő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Videós, mozgóképes topik
- Nyaralás topik
- Szemüveges topik
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Formula-1
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- Lenovo Gamer Laptop: Ideapad Gaming 3 (i5 12500H, RTX3050, 32GB RAM)
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RX 6700XT 12GB +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC! i7-10700K / RTX 3060 Ti / Z490 / 32GB 3200MHz / 500GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Yamaha MX 630 (végfok)
- Lemezes PlayStation 5 + 2 kontroller
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest