- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Légies iPhone halvány színei
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sidorovich
senior tag
válasz
fatpingvin #83 üzenetére
"jó kis vadkapitalista tündérmese"
Egész pontosan mi a tündérmese? Netán vissza kell fizetni a dolgozóknak a korábban megkapott munkabért, cafeteriat, bónuszt, ha befuccsol a projekt vagy az egész cég? Nem, nem kell.
"dolgozók fizetését csökkentik vagy építik le a létszámot."
Pontosan ezt írtam: "a legrosszabb ami történhet velük, hogy megszűnik a állásuk"
A világrend megbuktatásán kívül szánhatnál 1 percet az értő olvasásra is. Már elnézést a szóért.
A befektetés és kockázat vállalás ugyanúgy értékteremtő (lehet), mint a munka. Hiába van egy nagy ötletem és állnék neki programozni, addig valamiből élnem kell, amíg megvalósítom, a munkaeszközöm (laptop, infrastruktúra) valakinek fizetni kell.
Marha érdekes lenne, hogy a napi 8 órás munkaidődön kívül mást nem teszel bele a cég sikerébe, de vernéd az asztalt, hogy miért nem arányosan részesülsz a profitból, veszteség meg csőd esetén pedig gondolom bocs, ő cégük, így jártak, mész máshova dolgozni. -
Sidorovich
senior tag
Ebben igazad van. De azt is érdemes hozzátenni, hogy ez azért van így, mert a programozók és kutatók nem kockázatnak olyan sokat. Alkalmazottként dolgoznak, kapják a fizetésüket, az eszközöket a munkájukhoz biztosítja a munkáltató, a legrosszabb ami történhet velük, hogy megszűnik a állásuk. Nem az, hogy veszítenek pár száz millió dollárt.
Ha a projekt befuccsol, ők akkor is megkapták a fizetésüket. Ez így kényelmes és biztonságos, mondom ezt én szoftverfejlesztő alkalmazottként. Nincs se kedvem, se bátorságom, se energiám vállalkozni, hogy a saját profitomért dolgozzak, de persze a saját tőkémet kockáztatva, pedig megtehetném, de inkább beérem a kényelmes és biztonságos fizetésemmel, a fél életem megtakarításának kockára tétele nélkül. Így működik a világ. -
Sidorovich
senior tag
válasz
Sidorovich #75 üzenetére
Tolsztoj-ra gondoltam. Elírtam, de már lejárt a szerk.
-
Sidorovich
senior tag
-
Sidorovich
senior tag
A milliárdos génkezelés ritka betegségekre extrém példa, benne van a gyógyszergyártó kapzsisága, de anélkül se lenne 5.000 HUF a patikában, mert egy ilyen gyógyszer/kezelés kifejlesztése milliárdokba és évekbe kerül, és ahogy írtad, ritka, tehát kevés embernek kell. Ha csak 0-ra akarnák kihozni non-profit cégként, állami vagy egyéb támogatás nélkül akkor se tudna ez olcsó lenni. Milliók életén segítő gyógyszerek már megfizethetők. Ez nem a szabadalmi rendszer hibája.
Ha bárki lenyúlhatná a szabadalmat azonnal, szerinted ki rakná bele a K+F-t egy ilyen fejlesztésbe? Ez, amit itt fatpingvin vizionál, nem egy jobb világ, hanem vadnyugat."még véletlenül se keverjük a kultúrát a szórakoztatással" - márpedig ezek baromira keveredő dolgok. A szórakoztató ipari termékek egyben a kultúránk is. A minőség és a mélység változó, nem mondom, hogy egy Far Cry-t vagy a popcorn mozit egy mondatban lehet említeni Tolsztov-val, de vannak olyan játékok, filmek, amik igenis művészi és kulturális értékkel bírnak.
-
Sidorovich
senior tag
Ezt a problémát nagyon átérzem. Nekem 2-3 évet elvitt az életemből 2 live service játék (World of Warcraft Classic és War Thunder), meg a PS4 és a Nintendo Switch az teljesen kimaradt. A 2010-es években csak Xbox One és PC volt nálam.
Na ez az idő alatt és azóta annyi gyöngyszem jelent meg és került a figyelmembe, hogy nem győzőm pótolni őket! Az elmúlt 3 évben végignyomtam a Dark Souls játékokat, a két Last of Us-t, God of Warokat, Horizonokat, Uncharted szériát, Days Gone-t, a 2 nagy Zeldát, emellett régi nagy nevű szériákat is pótoltam amik kimaradtak és sok játék tartozik oda (pl. Resident Evil, Halo). Csak kapkodom a fejem, hogy hol voltam eddig.
Túl sok a jó játék és túl rövid az élet! -
Sidorovich
senior tag
válasz
fatpingvin #62 üzenetére
Tehát mindenki, aki értékteremtő munkával könyvet ír, zenét szerez, szoftvert fejleszt, vagy kutatás fejlesztéssel valami új technológiát, szabadalmat alkot, azonnal lopható a szellemi terméke, és hogy képzeli, hogy esetleg megpróbálna megélni belőle vagy legalább X évig rendelkezni felette?
Ez nem szabad szoftveres forradalom, hanem totális anarchia, egy baromság. Szinte semmi se jönne létre. Ennyi erővel a fizikai munkástól is elvárható, hogy ingyen dolgozzon a közjóért.Pont ugyanennyi empátiát érzek az ellen, aki élősködő piócaként mások munkáját lenyúlja, és emiatt jogi vagy anyagi következményekkel szembesül. Úgy kell neki!
-
Sidorovich
senior tag
Fent már kifejtették, hogy ez miért van. Mert már kb. mindenki vett, aki akart, és a Switch 2-re várnak, ami közismert tény, hogy fél éven belül jön. Elképesztő, hogy ennyire nem látod a fától az erdőt.
Ennek a random ténynek mindenféle kontextus nélkül kb. annyi értelme van, mint a korábban linkelt hsz-edben a föld népességének a konzoleladásokhoz való hasonlítása. Egyszerűen ennyire buta és szűklátókörű nem lehetsz, ezért gondolom, hogy tudatosan trollkodsz. -
Sidorovich
senior tag
Ezt majd a vásárlók eldöntik, hiába toporzékolsz.
Jelen állás szerint 144 millió Switch-et eladtak, a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom-ból pedig több, mint 20 milliót. Rengeteg játékkal játszottam, de ez az egyik legszórakoztatóbb, legkreatívabb, legjobb, amivel valaha. A felfedezés örömét és a valódi nagybetűs open worldot kb. csak az Elden Ringben meg a Red Dead Redemption 2-ben éltem meg mostanában annyira, mint a Zeldában.
Minden fejlesztő és művész megérdemli a fizetését, aki rajta dolgozott, és a Nintendo is a profitot (még ha amúgy egy szemét cég is), hogy ezt így összehozta. -
Sidorovich
senior tag
válasz
fatpingvin #48 üzenetére
Hogy te mit nem vagy hajlandó elismerni, az egyéni probléma.
A társadalom elismeri a szerzői jogokat, ugyanúgy szoftverekre, mint filmekre, zenékre, bármire. Ezekre mind igaz, hogy zéró erőforrással sokszorosítható.
Képzeld, a műszaki tervekre, know-how-ra, mindenféle információra is igaz ez, akkor mondjuk az ipari kémkedés is teljesen oké?A vadkapitalizmus, kapzsiság és monopol mamutcégek tényleg olyan dolgok, ami ellen küzdeni kell, de ezt kár összemosni a szerzői jogok semmibe vételével. Főleg egyfajta szabadságharcos erkölcsi fölényt kár hozzá társítani.
-
Sidorovich
senior tag
Pikari rendre széttrollkodja az összes topicot aminek a játékkonzolokhoz bármi köze van, ez a hobbija, nem érdemes túl sok energiát fektetni a vele való diskurzusba.
Ehhez hasonló hozzászólásokkal emeli a fórum színvonalát:
https://prohardver.hu/tema/megporgetne_a_playstation_5_eladasait_a_sony/hsz_60-60.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision 5540 / i7-9750h / 16gb ram / 512gb SSD / Nvidia 4gb dedikált / Világitó Bill
- Lenovo IdeaPad Flex 5 - Érintőkijelző, ujjlenyomatolvasó, USB-C töltés, és ez még nem minden!
- Új, Gamer - ASRock Z690 PG Riptide + Intel I9 14900K + TeamGroup 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- GamerPC - RTX 3060,Ryzen7,SSD,32GB RAM
- Iphone 13 Pro 128 gb (fehér)
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest