- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
direwolf
őstag
Még egyszer mondom, nem tudok tényekkel szolgálni, de ez a fele megvenné szerintem nagyon erős túlzás. Nézd meg csak azt, hogy a denuvo sem tudott pozitívan hatni a bevételekre, pedig azt azért mindenki elismeri, hogy a legnagyobb bevétel mindig a megjelenés utáni pár hét. Tisztelet a kivételnek, pl. GTA-k.
-
direwolf
őstag
"Miért lenne arrogancia? Nem tudjuk, nem tudod, ők se tudják..."
Az, hogy mindenki megvenné aki warezol, ez teljesen kizárt. Max azon vitázhatnánk (feleslegesen), hogy mennyien. Én azt mondom, hogy reklámkiadások kategória a valós "veszteség". Nem kell ezzel egyetérteni, de tények hiányában fejben sakkozunk. Így most ez patt.
@#111 Doratov: nem ferdítek, hidd el sokan vannak akik a warezt demonak tekintik, és ha tetszik valami, azt megveszik. Már csak pl. a multiplayer miatt. Vagy azért mert megvárják azt az árat amit nekik megér.
Egyébként az is egy érdekes kérdés, hogy én itthon ugyan azzal a munkával harmad annyit keresek, mint egy fejlett országbeli kolléga, akkor a szoftvertér miért adjak ugyan annyit? Nyilván ez csak filozofálgatás, de azért van ennek is vitaalapja. -
direwolf
őstag
De, pontosan erre céloztam, csak kifelejtettem a mondandómból, hogy a M$ magánszemélyeket nem basztat, sőt nem is túl burkoltan célozgattak rá, hogy használják csak nyugodtan otthon, majd amikor döntéshozatali helyzetbe kerülnek, nagyobb valószínűséggel válasszák az ő termékeiket.
És ezzel maximálisan egyetértek, csak azt nem értem miért kell ezt ilyen szürke zónában művelni.
A warezről meg annyit, hogy arcátlan arrogancia egyenlőségjelet tenni a kiesett bevétel és a warez közé. Teljes nyugodtsággal tekinthetnék ezt megspórolt reklámkiadásnak, a mérleg pont ugyan annyi lenne. Csak az a kurva kivagyiság, hogy ez az enyém, nem adom...
Ez a téma meg, hogy az emulátorokat üldözik külön pikáns, mert egészen pontosan mi is az illegális egy hw szoftveres emulálásában? A Nintendo a bíróságon max abba kapaszkodhatna, hogy "elősegíti az illegális tartalmak futtatását". Kétlem, hogy ez megállná a helyét, mert ilyen alapon bezárattathatnák (de szép szó) az összes fegyverboltot az USA-ban, mert az AR15-öt egy darab reszelővel automatára lehet barkácsolni.
-
direwolf
őstag
"Tehát, ha egy szoftverfejlesztő éhen hal mert vitték a játékát, az nem ok, de ha keresett már rajta szépen és közben/utána lopkodnak tőle még pár 100 ezren az ok? Most ez ugye nem komoly?"
Reklámra többet költenek, mint amekkora virtuális veszteségük van a warezből. Tekinthetnék ezt is reklámnak, ahogy a M$ fennállása óta remekül elvan ezzel a mentalitással.
-
direwolf
őstag
válasz
Sidorovich #79 üzenetére
Mármint így működik az ipar. És ha kitalálsz valami egyedit, akkor sem lesz a tiéd, sőt még talán több lóvéd sem lesz belőle. De a tulajnak meglesz a következő villája a bahamákon.
Értjük a kapitalizmust, de ez az ami a Nintendo emulátorok bedarálásához vezet (stb.). És hogy ez jó, vagy rossz, az csak nézőpont kérdése. Én nem tudnok olyan éles álláspontot foglalni, mint Te, vagy @fatpingvin -
direwolf
őstag
válasz
Sidorovich #75 üzenetére
"Ha bárki lenyúlhatná a szabadalmat azonnal, szerinted ki rakná bele a K+F-t egy ilyen fejlesztésbe?"
Nagy összegben mernék fogadni, hogy rendkívül kicsi a metszete azoknak, akik a valódi értéket megteremtik és a haszon nagy részét zsebre teszik. Hogy a topicnál maradjunk, pl. a Nintendonál sem a programozók kapják a nagy fizetéseket.
Talán inkább ezen kéne változtatni. -
direwolf
őstag
válasz
Sidorovich #68 üzenetére
Erősen szürkezóna, hogy mit jelent az "értékteremtés". És még véletlenül se keverjük a kultúrát a szórakoztatással. A jelenlegi szabadalmi rendszer meg iszonyú károkat okoz. Lásd 1 milliárdos génkezelés ritka betegségekre. Egy szoftvert, vagy filmet ha nem tudsz kifizetni, le lehet szarni, vagy warezolni, és utána bölcsészkedni a fórumokon. De szívesen beáraznál egy emberi életet is?
-
direwolf
őstag
válasz
fatpingvin #62 üzenetére
Én tökre értem amit mondasz, és valahol egy kicsit egyet is értek veled, de miért zavar az téged, hogy van egy olyan réteg akinek az kell amit gnu licencel már lehetetlen előállítani, és erre épül egy ipar? Legyenek vele boldogok, fizessék meg. Hogy lehetett volna létrehozni pl. Uncharted szériát, The Last of Us-okat, GTA-kat tökingyen? Ezt nem gondolhatod komolyan.
-
direwolf
őstag
Ahogy nyomulnak Nintendoék, nem is értem hogy lehet még cfw chipekhez hozzájutni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- MIUI / HyperOS topik
- NOTEBOOK / MacBook beárazás
- LEGO klub
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hardcore café
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G8, I7-1185G7, 32 GB RAM, 512 SSD (MAGYAR VILÁGÍTÓ BILLENTYŰZET)
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401Q + teljes gamer szett --csere is érdekel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest