Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Baltazár123

őstag

válasz Crus #134 üzenetére

Nyugodj meg, fogyni fog a 2.0, van elég fan meg van elég olyan család (sajnos nem nálunk, ahol csökken a születésszám) ahol a kisgyereknek megveszik az aktuális nintendo konzolt. A kérdés inkább az, hogy a piacon levő 140, addigra 150-160 millió switch felhasználóval mit kezdjenek?

Ráadásul aki 2.0-t vesz, az tipikusan megpróbálja elsózni a régi switchet valakinek, tehát a switch 1.0 megy tovább egy darabig. Nyilván tönkre megy valamennyi vagy csak félreteszik stb, tehát az aktív switch 1.0 szám fokozatosan csökken, de még 10 év múlva is lesz 50-60 millió és ez nagyon konzervatív becslés. Megteheted, hogy nem foglalkozol 50-60 millió potenciális vásárlóval, de ennyire talán nem hülye a Nintendo. Ugyanez a gond most a PS-nél is, ott a sok sok tízmillió még működő ps4/ps4 pro van. Persze, nem muszáj rá játékot kiadni a régi genre, de elég súlyos bevételtől fosztják így meg magukat. Ez egy nagyon nehéz döntés, amikor egy széria ilyen sikeres.

Pár tárgyi tévedésed van, "7-8W-ból tudja azt amit tud." , az összes tablet ennyiből vagy kevesebből présel ki ennyit vagy manapság már jóval több erőt. A telefont azért nem említem mert a képernyő méret a tablethez van közelebb.

A zelda botw nyitó cím volt, ráadásul kiadták wii u-ra is, az volt talán az utolsó kiadott játék arra a platformra. minden sikerjáték megdobja az eladásokat kissé, ez világos.

200k--ért kapsz egy olyan vasat, ami várhatóan nem fogja tartani a sebességet a most már jelen levő konkurrenciával de a tabletekkel sem. Persze itt van többféle tipp a dokkolt erőről, majd kiderül, de az N-t ismerve ők 200k-ba nagyjából egy ps4 teljesítményét fogják belerakni. Ez se rossz, a játékaik szintet léphetnek grafikában, de nem fognak és soha nem is akartak versenyezni erőben az aktuális csúcs konzolokkal. Árban viszont felzárkóznak az nem kétséges :)

Én nem fogok 2.0-t venni, talán sok év múlva egy használtat, ha lesznek olyan party játékok, amik miatt megéri. De lehet, hogy hagyjuk inkább a fenébe az egészet. Van switch 1.0, arra is nagyon jók a party játékok, most jön ki a jamboree is. Most érted költsek el 120-160e forintot (használt gép + játékok) pár játékért? megtehetném, de csak azért mert megtehetem nem fogom a pénzt értelmetlenül szórni.

• Baltazár123

őstag

válasz Crus #130 üzenetére

Erről beszéltem, hogy a fanok körömszakadtig védik az adott vasat, mintha pénzt kapnának a vállalattól érte. Nem igazán érteni ezt a viselkedést, de mondjuk a másik oldalt se, hogy miért kell túlzottan szapulni egy adott céget. Ez csak egy termék.

A switch már amikor kijött egy elavult hardvernek számított és meglehetősen drága volt. A pletykák szerint felvásárolták az NV elfekvő raktárkészletét a tegrákból :) olcsón. A fele magot letiltották a fogyasztás miatt, meg minek nagyobb teljesítmény? :) A siker meg mérsékelt volt sokáig, bér szépen egyenes vonalban nőtt az eladott darabszám a kiadás után, de főleg a covid durrantotta be az eladásokat. Otthon volt az egész család és megvették a gyereknek, hogy el legyen vele és hagyja a szülőket dolgozni otthonról. Sokan maguknak is behúzták, hogy legyen mivel játszani az ágyban fekve. Az is jó húzás volt, hogy kiadták a lite verziót.

Manapság is, ha valaki kisgyereknek szeretne konzolt venni, első helyen a listában a switch valamelyik verziója van.

Én amit látok az ismeretségi körömben, hogy már mindegyik gyerek kinőtte. Nagy konzolt, pc-t akarnak, akik maradtak "játékosak". Több lány van, aki egyszerűen ráunt, más érdekli. Nálunk is már csak a családi party játékokra vesszük elő, de arra a célra tökéletes. Ha valaha is veszek switch 2.0-t, akkor valami használt példány lesz és csak akkor, ha kijönnek olyan party játékok, amik már a mostani switchre nem.

Egyébként paradox módon a switch nagy sikere egyben a nintendot is korlátozza majd sok mindenben, ha nem sikerül a népeket átterelnie a switch 2.0-ra. Meg fogja próbálni, nyilván, kijön majd pár húzócím kizárólagosan a 2.0-ra, de ha nem úgy alakulnak a játékeladások, akkor még sokáig marad a switch is mint élő platform. Meg várhatóan a 2.0 ára is komoly akadály lesz a váltásra.

• Baltazár123

őstag

válasz Crus #126 üzenetére

A nintendo árpolitikája vastagon benne van abban, hogy ilyen nagy mértékű a warez ebben az ökoszisztémában. Persze warez minden platformon van, előbb-utóbb, csak a mértéke.

Két dolgot emelnék ki, az első a méregdrágán adott HW, ami alapvetően gyenge a konkurrenciához képest és a játékok ára, hogy a játék alap ára soha nem változik. 7,5 éves zelda most is 60 dollár? tudom most az infláció miatt ez magas labda most, de voltak évek alacsonyabb inflációval és hosszabb távon inkább az a jellemző, ráadásul most már inkább 70 dodó a bekerülési ár, szóval beépítik az inflát.

Komolyan elgondolkodtam azon, hogy tudok-e mondani bármilyen terméket, bármit és nem csak szoftvert, amit hasonló árpolitikával adnak, hogy egy 7,5 éves terméket ugyanannyiért adnak, mint amikor zsír új volt. Semmi nem jutott eszembe. Persze játék, nem kopik és nem avul. Vicces, de főleg a gyenge HW az akadálya a játékok fejlődésének, szóval paradox módon a 7,5 éves játékhoz képest most se tudnak sokkal jobbat grafikailag, de mégis ez az egész árazás valahogy nem kerek, remélem ezt érzi mindenki.

Van elég fan, illetve megcélozták a kisgyerekeket, ezt jó érzékkel tették és része a sikernek. Sok szempontból ügyes, jó cég, de nagyon áthatja őket a kapzsiság, magasabb mértékben, mint ami az iparágban, de úgy általában is megszokott. Az apple-höz tudnám őket hasonlítani, akik szintén törést okoznak általában, a fanok semmit nem gondolnak át, csak védik körömszakadtáig őket, a többség meg látja a kapzsiságot, de ők meg persze eltúlozzák a kritikát.

Meg ilyenkor arra gondolok, hogy ez a szabadalmi rendszer. Mi lett volna a világból, ha mondjuk a kerék feltalálásakor vagy a görög, római különféle felfedezések, építészet, hadászat, matematika mind szabadalmi oltalom alá került volna akkoriban? vicces belegondolni ebbe... Manapság meg egérmozdulatokat is le lehet védetni, ami nem vicc, mert megtörtént.

• Baltazár123

őstag

válasz Crus #100 üzenetére

az a gond mindenki mindent kisarkít. Azért az mégiscsak erősen véleményes üzleti politika, hogy a nintendonál a webshopban soha nem csökken egy játék alapára. Amennyivel a shopba bekerült, örökre annyi marad. Ezt egyedül ők csinálják így és ez erősen kérdőjeles üzleti politika. Nyilván akinek nem tetszik, az nem vásárol ott és ennyi, de beszélgetni csak szabad róla.

Azután nem értik, hogy miért őket sújtja legjobban a warez és állandóan hadakoznak vele. Mondjuk ebbe az is benne van, hogy bűngyenge HW-t adnak aranyárban, szinte ordít az emulációért :)

Nincs kétségem, hogy ez csak pár év hatásszünet, aztán jönnek újra az emulátorok.

• Baltazár123

őstag

válasz Sidorovich #59 üzenetére

Én mondjuk nem fogok switch 2-t venni, nincs további igény nintendo játékokra. Biztos lesz olyan családi party játék vagy egyéb, amivel szívesen játszanánk, de pár játék miatt nem fogok beruházni ennyit. Legalább 200e körül lesz az új, ismerve az N árszabását.

Valóban sikeres a switch, de hiánypótló is volt, értelmes kézikonzol nem volt sokáig mellette. A nintendo játékok meg tényleg jók, nem leszólni akarom, amikor azt mondom, hogy mi már kinőttünk belőlük. Már nem szórakoztat, pl ott a zelda, én nem a bogyókat meg a tereptárgyakat akarom piszkálni, hanem mással szeretek játszani, a gyerekek meg szintén úgy vannak ezzel, hogy nem érdekli őket most már. Ez van, ettől még van nagyon sok ember, akinek tetszenek a nintendo játékok.

Mi a party játékokat szeretjük, amikor leül az egész család, most jön ki a jamboree. Azt sajnálni fogom, amikor már csak switch 2-re jön ki, de nagyon sok pénzt kérnek a konzolért, még egyszer nem vágok bele. Így is, hogy pedig sok játékot fizikaiban vettem meg utána eladtam, közel 400e forint ment el a gépre, játékokra, kiegészítőkre. Ez ennyi, amíg működik a switch, addig használjuk, utána meg esetleg egy használt switch vagy valamikor a nagyon távoli jövőben egy használt switch 2, de elég jól tartják a konzolok az árukat, ebből olcsót nem könnyű venni :)

A 140 millió nagy szám, de 8 milliárd emberből simán van 140 millió család/ember aki vesz egy kézikonzolt, mert megengedheti magának. Jól eltalált termék volt a switch, pedig ez a siker nem is látszott, amikor elindult. A wii u-val beégtek, utána javítottak. Jó cég a N, csak hát nem kicsit kapzsi, bár melyik cég nem kapzsi...

• Baltazár123

őstag

már jó ideje ott porosodik a switch, családi party játékokra használjuk már csak. Már se én se egyik gyerek se akar utazás közben játszani, inkább filmnézés és minden szempontból hasznosabb egy laptop ilyenkor. Én se gondoltam, hogy így lesz, mert eleinte sokat használtuk, de ennyi van benne. ezek a mário ugrabugrák, de még a zelda se fog meg senkit, olyan gyerekesek, na. Ez ennyi, sok ember meg oda-vissza érte.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés