- iPhone topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Mobil flották
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Az iPhone-t oktatja a Vivo X200 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crus
őstag
válasz
Baltazár123 #135 üzenetére
Nyugi... szinte biztos, hogy a Switch Pro-ra érkező játékok a PS4-PS5 váltáshoz hasonlóan vagy 2 verzióban jelennek meg jó ideig, vagy a régin Switch-en is futni fog csak 720p 30 mellett, az újon meg akár 4k 60-nal valamilyen DLSS megoldással.
"Pár tárgyi tévedésed van, "7-8W-ból tudja azt amit tud." ,"
Tehát nem 7-8W-ból oldja meg? Akkor mennyiből? Ne fáradj, lemértem már sok éve... ennyiből oldja meg és ezt is állítottam. Semmiféle tárgyi tévedés nincs ebben, ez egy tény, lemérheted te is.
Eszem ágában nem volt idehozni a tablet és mobil gaminget! Arra akartam utalni, hogy ezek letettek az asztalra egy olyan hibrid konzolt, ami ilyen alacsony fogyasztás mellett egy csomó baromi jól kinéző játékot képes futtatni.A Zelda Botw-ot éppen a WiiU érintettség okán hoztam fel, ugyanis ott a gen végén arra is jött, meg a Switch-re is, tehát mind a 2 platformon megtolta az eladásokat.
"200k--ért kapsz egy olyan vasat, ami várhatóan nem fogja tartani a sebességet a most már jelen levő konkurrenciával"
Nem számítanak. Kit érdekel a haldokló XBOX, PC-re a bal mellét is fillérekért kiáruló Sony? A Nintendo SOHA nem törődött ezekkel, mert a saját útját járja és most is tarolni fognak. Már az nagy dolog lesz, hogy 4k felbontásban fog futni kb. mindenük ami Switchre létezik + egy rakás játék biztos 60 frémes megoldást is kapni fog, akár DLSS támogatással. És persze ömleni fognak rá az AAA címek.
Na.... aztán te is leírtad: "de nem fognak és soha nem is akartak versenyezni erőben az aktuális csúcs konzolokkal" - Ez így van!"Árban viszont felzárkóznak az nem kétséges"
Már hová? A 330.000 + 50.000-es PS5 Pro-hoz? Oda biztos nem. Az XSX-nek meg szerintem nem nagyon lesz gen közbeni facliftes verziója, oda mondhatjuk, hogy felzárkózik, jah.
Azt, hogy te vagy bárki miért nem akar venni Switch-et én azt tökre elfogadom és megértem! Azt kellene már csak valahogy megérteni, hogy mi akik vesszük és nagyra tartjuk a céget, miért szeretjük őket... Pl. azért is, mert itt nincs lila hajú kövér, tolószékes CEO, akit csak azért vettek fel mert ilyen és nem azért, mert tehetséges! Itt nincs Mario és Luigi között smárolás, nincs mentsük meg a feka Princesst se. Itt nincs propaganda, meg bullshit, csak minőségi core gameplay és csak ez számít.
-
Crus
őstag
1. Nagyszerű! Tehát te is látod, hogy konstans minőséget szállít az N. Na... akkor már csak azt nézd megfelé, hogy amikor jól megy a N-nak mennyire tudja elengedni magát és mennyi MarioZelda jön? Több! Soha a büdös életben nem jött ki ennyiféle IP, Remaster, Remake a témákban mint most. Helyes! Szeretjük! MÉG!
Köszönik szépen a N. fejlesztők, anyagilag eléggé rendben vannak. Értsd: Gazdagok.
Nem! Én azt hiszem, hogy amikor NINCS más módszer a vágyott játék pótlására, akkor a nép zöme fogja és kiizzadja! A nép mindig a legkisebb ellenállása felé megy! Ha könnyű és egyszerű letőtikézni', akkor a zöme azt is fogja tenni.
Azt meg hagyjuk, hogy Kelet-EU-ban nem telik rá. Apple-re telik, meg német dízel/benzinesre is, meg 600 Ft-os üzemanyagra, cigire, Hell-rem bulikára dettó! Erről ennyit!Amikor én NES tulaj voltam (wait... vagyok is), akkor is azt tudtuk tenni amit most: a legkisebb ellenállás felé mentünk. Igen ám, de akkor a legkisebb ellenállás a bécsi videójátéküzletben történő legál cartridge vásárlás volt az egyetlen lehetőség! Megtettük.
C64-re meg rendeltük az 576-tól a warez kazettákat és esküszöm neked, hogy ott és akkor totál nem tudtam, hogy ez így legál-e vagy se. PC-n sokat warezoltunk, de ezt egyre inkább elhagytuk a 2000-es évek beindulásával. Irgalmatlan mennyiségű eredeti, dobozos játékot vettem, aminek jó része még mindig itt van. Aztán a Steam megjelenésével még inkább felpörgött az eredeti játékvásárlás.
Ha 1-2 millával több elmegy, akkor azt nem fejlesztésre költik, hanem jogászokra. Vagy nem és fejlesztésbe megy a zöme... ez így eléggé demagóg, de főleg a tetvezés az.
2. Van egy csomó olyan téma és tartalom, amit xy cég nem enged a YT-ra, aki pedig ebből az engedélyük nélkül pénzt csinál, azt megszabják. A Nintendo is ilyen. Igen, védik az értékeiket, mert VAN MIT! Mije van a MS-nak? Mije van a Sony-nek? Filléres cafkák lettek.
Az élet meg a Nintendót igazolja, ők folytatnak nyerő üzletpolitikát... ebben a genben a Sony-n csak röhögni lehet, a MS meg már nem tényező!Egyébként pedig én se hagynám, hogy az én általam gyártott bármivel egy porbafingó kis YT-er pénzt keressen! Majd esetleg akkor, ha engedélyt kér tőlem! (Mielőtt még: Nekem eonok óta nem monetizált a csatim és nem is az a cél, ha az lenne itt könyörögnék évek óta szaros +15 emberért. Le se tojom! Nem ez a lényeg.)
3. Nálam az látszódik, hogy zuhanásról írtál. Ha nem volt fontos a zuhanást említeni, legközelebb talán ne említsd.
Bár még több ilyen "zuhanás" játék lenne... főleg a bukott XSX és PS5 konzolokra
Ja várj... most van egy Astro! Azt most lehet véres kardként körbehordani, meg majd a 18. TLOU Remasterriméket. SzakadokA Nintendo SAJÁT MAGÁT menti meg és tartja vastagon a víz felett azzal, hogy SOHA nem hagyja lemenni kutyába a saját IP-it! Itt nincs Fanaticalos 0.5€/játék bundle és a büdös életben nem is lesz. Értéket gyártanak, amiért pénzt várnak el. Példás amit művelnek és működik is!
Engem egyetlen dolog zavar, de NAGYON MINDEN konzolon: Ha én el akarok indítani egy 12 éves játékot, vagy 20 évest, 25 évest, azt elég gyakran NEM tudom megtenni legálisan, mert semmilyen legális mód nincs már rá. Nem tudom megvenni digitálisan, vagy vehetem valami rohadék scalpertől a fizikai adathordozót 10x áron és még örülhetek neki, ha csak kicsi ondófoltos a sarka
Ez zavar, de ez kegyetlenül! Ezzel kéne valamit tenni!
-
Crus
őstag
válasz
Baltazár123 #131 üzenetére
Azt mondod mindent gyűlölni kéne? Még azt is amit szeretünk?
7-8W-ból tudja azt amit tud. Egészen elképesztő ez még manapság is! A Covid MINDEN odabent végezhető szórakoztatásra alkalmas eszköz eladását durván meglökte. Emlékszem alig tudtunk értelmes áron notikat szerezni, legyen az új vagy 2nd hand, mert minden is le volt rabolva. Lego? Mintha ingyen lett volna úgy fogyott el a boltok polcairól, de igaz ez a Playstation-re, Xbox-ra, PC alkatrészekre is.
A Switch értékesítési grafikonja példás! Egy etalon konkrétan. Ahogy jöttek ki rá a jobbnál jobb címek, úgy látta be egyre több gamer, hogy jó vétel. Ami nagyon meglökte az eladásaikat még az a Zelda Botw.
Nagyon nehéz családi preferenciából jósolni. Van ahol a gyerek hallani sem akar a Marióról, Roblox, Fortnite érdekli, van ahol meg magára tetováltatná. Vegyes.
A Switch Pro/2.0 akkor lesz sikeres, ha nem csak egyszerűen ezt a hibrid megoldást viszi tovább, hanem valami extrát és innovációt még. Fogalmam sincs mi lesz az, de a Nintendo dörzsölt bagázs, tudják mitől döglik a légy. Mondjuk már ha kitolnak egy Mario Odyssey 2-öt, már azzal elfognak adni pár 10 millió Switch Pro-t az 100%.
Az ára szvsz 200k körül lesz. Ha nem eszek abban a hónapban akkor is preorder. Rengeteg örömet okozott nekem és a gyerkőcnek is a Switch.
-
Crus
őstag
válasz
Baltazár123 #127 üzenetére
Észre kellene venni, hogy nem csak a Nintendo játékokat warezolják az emberek, hanem PC játékok ezreit is, brutális számban! Sőt! Jóval nagyobb számban, mint bármit ami kijött Switchre!
A Nintendo NEM titkolt politikája kb. a kezdetektől a következő: a lehető legolcsóbban, de azért relatív strapabíró készüléket megalkotni, a hardver specifikációkat emiatt alacsonyan tartani, a kiadott gépen és eszközökön IS keresni, de minőségi és értéket képviselő, szórakoztató játékokkal megszórni. Működik? Kegyetlenül.
Egyébként a megjelenés körül idehaza olyan 100k körül indult a gép. Cserébe hordozható, dokkolható, innovatív controllerekkel, azok széles körű felhasználási módjával és remek akku idővel. Ez minden volt csak nem méregdrága. Ez egy teljesen korrektül beárazott gép volt. Nem véletlenül taroltak az eladásokkal.
A Nintendo a saját exclu címeit nagyra tartja és soha nem is engedte őket lemenni kutyába... értsd. ezek nem kerülnek bele bundle csomagokba, ezekre nem megy 90%-os akció és mégis fogynak.
De többször írtam már és mindenki ignorálta: Egyetlen Nintendo Switch játékot kell csak megvenned 2nd hand, nyilván azt se teljes áron. Azt letoltad, eladod, veszed a következőt. Na bumm néha bukni fogsz 1-2 ezret esetleg, de az egész exclu palettát fillérekből végigtolhatod. De nektek ez se jó, meg is kaptátok a Sonytól a digitális PS5-ön 330 ezerért, amihez vehetd a drive-ot 50 ezerért, ha 2nd hand szeretnél játszani és nem méregdrágán a Sony boltjából... Ez most így jó? Ez már tetszik? Még mindig szar a Nintendo? Csak azért kérdezem, mert a Switch Pro továbbra is cartridge-okat fog használni és persze lesz digitális store, mint eddig.
A cirka 8 éves Switch drámai elavulását nem is vitatom. NAGYON itt van már az ideje a gen. váltásnak, de ez is a N üzletpolitika része, hogy az utolsó cseppet is kifacsarják a konzolból a váltás előtt. Jól teszik. Amíg valami atombiztosan nyomtatja a pénzt, minek kellene váltani? A Nintendo játékosok nem a frame-re meg a "K"-ra erektálnak, hanem a fun factorra, meg az örömjátékra. Hogy az csak FHD 30 frém... na bumm. A zöme azt sem tudja mi az a frame!
Az Apple az teljes elmebaj. Ott Kínában legyártott prémiumnak behazudott, a right2repair ellen menő irgalmatlanul túlárazott termékek zömével bombázzák a piacot. Jobs halála óta az egész cég önmaga paródiája. Nincs innováció, nincs egyedi ötlet, csak a konkurenciák másolása és a nagyobb, gyorsabb vonal követése. Hozzájuk képest a Nintendo sokkal korrektebbül áraz és innováció az dögivel van. Elvégre még a Valve is aztán őket másolta le, aztán az Asus és a Lenovo is csatlakozott... a kínai klónok tömegéről már nem is beszélve.
És akkor pont ide tartozik az általad említett szabadalom kérdése. Nem volt és nem is lesz per, mert xy cég szintén ilyen hibrid handheldet adott ki, de mindig lesz per, ha valaki a szoftver termékeik ellen megy...
-
Crus
őstag
Igen, megengedték, hogy egy senkit nem érdeklő gépelős izében használható legyen a figura. Megengedik azt is, hogy Lego figura készüljön belőle, vagy poszterre nyomtassa egy 3rd party cég... nyilván nem ingyen! Teljesen más univerzum, mintha egy önálló Mario rész jelent volna meg PC-re, annak nem kicsit komolyabb licenc költsége lett volna, már ha engedik. Legutóbb amikor a MS megkereste a N-t, azok szó szerint a képükbe röhögtek...
-
Crus
őstag
Csak nem mindegy a siker, meg a kirobbanó siker. Minél nagyobb a bevétel annál több effort fog belemenni a folytatásba, vagy lehet spinoff is, mert telik rá. Ráadásul engem rohadtul nem zavar, hogy az egyik ott dolgozónak a nagyobb eladások miatt már Malibuban is lesz háza, nem csak Hawaii-on. Még csak véletlenül se irigylem attól a javakat, aki vérrel-verítékkel ilyen munkákat pakol le az asztalra.
Vajon mennyi ment volna el a Zeldából, ha nincs wrz? Csak idehaza, csak az egyik torrentoldalon, csak a Botw-ot több, mint 10k felhasználó marta lefelé... és akkor még hol van az összes többi nemzetközi oldal? Milliós nagyságrend! Nekem ezt ne próbálja meg már senki beadni, hogy ez nem veszteség a N-nek!
"Tetvek" mert védik az értékeiket?
Tehát tolod az Astrot egy 10.3 TFLOPS-os gépen, már azt az Astrot, ami 2024-es cím, majd zuhanásról beszélsz, amikor egy 8 éves hardveren, 1 TFLOPS mellett elindítasz egy 6 éves játékot, ami alapvetően egy 10 éves WiiU cím átirata.
Az a zuhanás az még így is mocsokjónak és kegyetlen szépnek számít azon a vason és abszolút remekül játszható! Ezt tudja a Nintendo... nem kell RTX, nem kell 4k, se félmillás GPU, hanem optimalizáció, fun factor, lélek, meg szív. De, hogy pont te ezt nem akarod látni az egészen elképesztő!
Telesírjátok a netet azzal, hogy a játékipar meg van rohadva, hogy lelketlen szarok tömege áramlik mindenhonnan. De a Nintendo a "tetű", mert védi saját értékeit.
-
Crus
őstag
Aki nem akar enni, vagy nem tudja megvenni a lazacot, az nem fogja megvenni. Az ég kék, a füvet meg elszívják.
A gond itt továbbra is azzal van, hogy játszana vele, meg tudná venni, de nem veszi meg, inkább letölti, ezzel pedig veszteséget realizál a fejlesztőnél és a kiadónál. -
Crus
őstag
válasz
direwolf #118 üzenetére
Nem a szoftveren levő védelem a lényeg, hanem a szoftver minősége. Ha a játék minőséget képvisel, szórakoztató, akkor venni fogják azt a védelemtől függetlenül. A Nintendo excluk nagy része még a nem Nintendo kedvelők között is eléggé vonzó, így nyilván keresik a lehetőségeket a velük való játszadozásra.
-
Crus
őstag
Majd sírjunk akkor, ha így lesz. Egyelőre Switch-en nem így van és fogadjunk, hogy a Pro-n se így lesz, ez 100%.
Egyébként PC-n teljesen jól bevált, hogy a lemezezős móka kb. ki is halt. Cserébe bitang olcsón lehet vásárolni nagyon gyakran, sőt egy rakás ingyen játék osztogatás is folyik szinte 2 naponta. Ez így tud csak működni. Az nem fog menni, hogy 60€-ért adom a játékokat lemez nélkül és soha nem adok rájuk komolyabb akciót.
-
Crus
őstag
válasz
direwolf #107 üzenetére
Az MS azonnal baxtat magánszemélyeket, ha képbe kerülnek, de jellemzően nem kerülnek. Túl kis halak nekik. Egyelőre.
Balkánon a döntéshozatali helyzet meg úgy működik, hogy amelyik addig warékolta a warét, az céges környezetben is u.e. fogja tenni, főleg amikor megnézi a balkáni költségvetést. De igen, nyugaton ez is más.Miért lenne arrogancia? Nem tudjuk, nem tudod, ők se tudják, csak az adott user tudja, hogy wrz nélkül megvette-e volna. Na most az a baj a warezzel, hogy rémesen könnyű, gyors és egyszerű hozzájutni, de annyira, hogy sokan úgy vannak vele, hogy önigazolnak: lehet, hogy nem is fog tetszeni, jobb ha letöltöm, játszok, aztán majd kiderül. Csak sok esetben végig is játssza és aznap nem néz a tükörbe.
De tényleg nem értem: A 2nd hand lemezezés szinte ingyen van! Nem győzöm leírni: Megveszed, letolod, eladod. Senki nem szól érte. Törvényes. Legális. Én is csinálom, miért is ne tenném, ha lehet? Szóval minek Switch játékokat warezolni letolási szándékkal?
Azért mert emun szebb? Erre is van megoldás... stay tuned és jön a Switch Pro, addig pótold a brutális backlogod más platformon.Annyira nem állja meg a helyét a bíróságon, hogy odáig el se jut az ügy, mert az összes vádlott tudja, hogy esélyük sincs. Hupszika.
-
Crus
őstag
válasz
direwolf #102 üzenetére
De most ugye nem arra akarsz célozni, hogy a wrz Wördök és Winek mennyire frankó reklám? Csak azért, mert tőlünk nyugatabbra azért ezzel nem ennyire elnézők és nem is nagyon jellemező arrafelé, hogy valaki ezen spórolna.
Az meg, hogy egy cég mennyire megy utána a wrznak és mennyire nem, az legyen már az ő dolga. Ha a helyükben lennék én is védeném az ÉRTÉKEIM. Mert a Mariozeldakirbymetroid és tsai értékek.
-
Crus
őstag
válasz
Baltazár123 #101 üzenetére
Miért lenne véleményes? A saját termékük. Ha akarják adják 1$-ért, ha akarják alig engednek belőle akciókkor is. Azt csinálnak vele amit csak akarnak. Egyébként pedig nem igaz amit írsz, mert a saját exclu címeikre is van néha engedmény igaz, 20-30%-nál több nem szokott soha lenni.
Ahogy már írtam ott a 2nd hand piac. Megveszed, letolod, eladod. Nem szól érte senki.
Egy normális világban nem kellene, hogy legyen wrz. A konzol pedig cirka 8 éves, nyilván bűngyengének számít, amikor 3 éve kijött egy Steam Deck kategóriás hw...
-
Crus
őstag
Így van, szerinted. Voltam abban a helyzetben ott és akkor, hogy mind a kettővel játszhattam és a Giana finoman szólva is egy rakás szŐr volt a SMB-hez képest. Egy ócska klón volt.
DE! Hogy technóban mennyire volt zseniális az előtt viszont én is meghajlok, mert C64-en alig 1 MHz-en tudtak nagyjából olyasmit megalkotni, amire NES-en cirka 4x akkora errőforrás volt és 2x annyi memória. Ez előtt leborulok bármikor.
-
Crus
őstag
Tehát, ha egy szoftverfejlesztő éhen hal mert vitték a játékát, az nem ok, de ha keresett már rajta szépen és közben/utána lopkodnak tőle még pár 100 ezren az ok? Most ez ugye nem komoly?
Azt kérdezed, hogyha jók a bevéltek, szépek a számok, akkor rossz vagy jobb lesz a köv. MarioZelda? Tippeljünk arra, hogy jó lesz, mert vastagon lesz rá budget.
Amúgy meg: 2nd piac. Megvesz. Letol, élvez. Elad. Törvényes. Hajrá.
Tolhatod nemsokára jó minőségben a Donkeykongot Switch Proakármin.... wait... a Donkeykong Tropical Freeze volt a legutóbbi Kong cím és mocsokjól néz ki Switchen dokkolva és mocsokjól is fut 4k OLED-en. Ez se elég? RTX kéne rá?
-
Crus
őstag
-
Crus
őstag
válasz
Kalacskepu #71 üzenetére
Szvsz X360-on a superior a cucc :-)
-
Crus
őstag
válasz
Sidorovich #70 üzenetére
Nálam a souls játékok veszik el kegyetlenül az időt... darabjába sok 100 óra belecsúszik, így pl. most az elmúlt 1 évben effektíve 4 játékot toltam végig: Elden, Elden DLC, Lords of The Fallen "új", Lies of P.
Amiket írtál mind lement már régebben a Zelda TotK-on kívül, Botw is lement, kegyetlen jó volt.
-
Crus
őstag
válasz
Kalacskepu #67 üzenetére
Úgy hardig sikerült, de már ott is hibákkal sajna... utána szétesek... mentségemre legyen mondva, hogy tracklisten folyamatosan rajta van, megunhatatlan számomra.
-
Crus
őstag
Van egy kb. 8 órát futott X360-am. A gépet még akkor vettem újként, amikor már kopogtatott a köv. gen és úgy voltam vele, hogy legyen egy gen végi gép, a kimaradt címek pótlására. Ezeket idővel be is szereztem, szóval van itt még vagy 20 játék, amit le kéne tolnom, de közben annyi minden kijött mindenre is, hogy fogalmam sincs tudom-e valaha pótolni. Viszont a Guitar Hero csak ezen megy, ahhoz is itt van minden
-
Crus
őstag
De azt meg kéne azért csak érteni, hogy miért csökkentek az eladások, nem? Ha én most vágnék bele ebben az egészbe és Switch játékokkal szeretnék játszani (nyilván legálisan), akkor nem vennék már Switch-et, hiszen ha minden jól megy, fél év és itt a sokkal nagyobb teljesítményű utód. A Switch jelenleg annak lehet jó választás, aki bőven beéri a kisebb felbontással és frame-mel és eleve nem akar majd ilyen 200 ezer Ft körül új konzolba beruházni.
-
Crus
őstag
Bocsi, magamból indultam ki. Nálam ugyanis van gamer PC, Deck, Switch, XSX, PS5, meg egy rakás régebbi konzol. Szóval, akkor abban egyetérthetünk, hogy PC-n vannak minőségi címek és ha ott vannak, akkor a 144 milliós eladású Switchen is kell legyenek... már csak statisztikai alapon is.
-
Crus
őstag
Mert a minőség nálad a 4k@120 frém. Csak az a gond, hogy ez nem a minőséget jelenti egy játék esetében, hanem a küllemre vonatkozó impozáns paraméter. Ergo egy hulladék játék is futhat gyönyörűen 4k 120 mellett, csak hát minek. A Switch vitán felül mára elavult hardvere dokkolt módba jó, ha 1080p 30 frém mellett futtatja a játékokat, melyek zöme komoly minőséget képvisel, mivel szórakoztatók, érdekesek, jó hangulatúak, tehát maga a core gameplay kiváló bennük. Az van, hogy a valódi minőséget egy játék esetében a gameplay jelenti és nem a grafika.
-
Crus
őstag
válasz
Sidorovich #49 üzenetére
Köszönöm... a végén különösen sikerült nagyot nevetni
De mennyire menő már, hogy 8 milliárd ember él a Földén és ha abból csak 0.01% vett Ferrarit, akkor a Ferrari ennyit is ér? -
Crus
őstag
válasz
fatpingvin #48 üzenetére
A fórumokon a meggyőzésről már rég letetettem, inkább csak empátiát várnék olyanok irányába, akik próbálnak tisztességesen megélni. Mert az aki ott van egy játék stáblistáján, mint programozó, zenei editor, animátor, grafikus, az egy tisztességes melós.
Fogalmam sincs hogy várhatja el bárki ezektől, hogy ingyen dolgozzanak. Uram bocsá', a termékben elhelyezett reklámokért... de az meg milyen lenne már? Tolod a beleélős játékot és hopp ott egy tampon reklám, mert hát azért fizetett a Tampax 10 millát, szóval benne kellett legyen. Helyette nincs reklám, de van egy ára a szoftvernek.
Az egy kiváló hozzáállás, ha valaki olyan szoftvereket használ, melyek ingyenesek. El lehet utasítani ezt az egészet, ami erősen kapitalista. DE! Aki így tesz, az ne warezolja le azok termékeit, akik a termékekért pénzt kérnek.
Kereslet és kínálat. Addig tudnak nagy projektek készülni dollármilliókból, amíg lesz aki ezért fizet is. Onnantól, hogy senki nem akar fizetni ezekért, onnantól nem lesznek AAA címek, csak ilyen garázscégek kis lelkes alkotásai, amiből megélni a büdös életben nem fognak, így hamar fel is hagynak vele.
Ha visszaugrunk cirka 40 évet az időben, már akkor is jól látható, hogy a start az rendben volt freewareként (megtanultál kódolni), de akik szó szerint az életük nagy részét 1-1 programba áldozták, idővel azok mindannyian fizettséget is vártak (és kopogtattak pl. a Novotrade-nél) el értük.
Amit te mondasz, az majd akkor fog működni (soha), ha az élelmiszert és az energiát (gáz, villany, üzemanyag) is majd le lehet emelni a "polcról" kösziért, vagy adományért.
-
Crus
őstag
Azt feltétlenül értem, hogy nem érted, de nagyon nem.
A 144 millió eladott példány qrvára nem a nosztalgiának szól, meg annak, hogy "maradjanak életben a régi nevek". Ez a szám annak szól, hogy a játékaik zöme értéket képvisel, pontosan olyasmit, amit manapság egyre többen hiányolnak a nyugati játékokból: szívet/lelket/fun factort. Ezt a N. rendre szállítja és igazából lényegtelen, hogy a Mario Odyssey-ben egy cirka 40 éve megálmodott figurát terelgetsz, mert nem elsősorban ez adja el, hanem az, hogy egy k. jó platformer.
A Sony a semmiből húzta elő az Astrobotot (PS4 előtt nem létezett) és szintén nagy siker... de lehetne a főhős egy csiga, vagy egy zsiráf is, mert nem ez adja el, hanem a core gameplay. Amiben meg a Nintendo mocsok erős.
A 144m értékesített példány továbbá arra is reflektál, hogy 8 éve amikor megjelent hozott egy hibrid konzolt, olyat amivel konkrétan új piacot kreáltak. Ezt másolta le aztán a Valvétól kezdve a Lenovón át egészen a kínai klónokig egy rakás cég.
A Switch-en nem egy olyan cím van, ami mert kilépni a megszokott kommerszből és innovatív, jó ötleteket szállított. A Ring Fitben pl. ott platformer fittneszkedhetsz a tv előtt, a Pokemon játékok egy részét fizikai pokelabdával irányíthatod/dobhatod, a Starlinkben rendes fizikai űrhajókat pakolgatsz a controlleredre, meg fizikai fegyókat cserélgetsz, hogy adott helyen könnyebben átjuss, a Zeldában meg úgy tudsz egy rakás shrine-t megoldani, hogy a controllernek nem csak a gomjait nyomkodod... de sorolhatnám még sokáig, hogy mire is szavazott az a 144m player.
A gyerekemnek fogalma nem volt arról, hogy mi az a NES, SNES, N64, DS Lite stb. Egyszerűen csak találkozott xy Switch címmel és belezúgott... sokáig azt se tudta mi az amin játszik, egyszerűen csak a content érdekelte, az meg erős.
A PS4, XBOX generációt a Switch nyerte. Tetszik, nem tetszik ez tény. És az mennyire kemény lesz majd, amikor a Switch Pro/2.0-val berúgja majd az ajtót megint a N. és 1-2 év alatt lekörözik a Sony-t... a Decket meg úgy kb. napok alatt... bocs, órák alatt.
Igen, jogos bizonyos emberek fejében tényleg nagy baj van, hogy az ARM processzoron kívül nem látnak úgy tűnik egy métert se...
-
Crus
őstag
válasz
fatpingvin #43 üzenetére
Óóóó nekem csak egyetlen érvem van: Adott egy fejlesztő, aki 5 év, napi 8-10 órányi melóval kifejleszt pl. egy könyvelő szoftvert, majd annak a licencét árulja 30 ezresért. A te világodban nincs azzal semmi gond, ha te ezt másolod/töröd és használod, könyvelgetsz kedvedre.
A Nintendónál u.e. történik, csak ott nem 1 ember fejleszt, hanem mondjuk 100, akinek aztán van gyereke, felesége, hitele és néha éhes is. Úgy értem ez a munkája, abból él, hogy szoftvert fejleszt. Ha ezért nem kapnak ellenszolgáltatást, mehetnek árufeltöltőnek. De ha mindenki árufeltöltő lesz, ki fejleszt szoftver pusziért, meg kösziért?
Amúgy, hogy 2024-ben tényleg ott tartunk, hogy ez egyáltalán vitatéma, az nálam teljes mindfck.
-
Crus
őstag
Ezt az egészet úgy próbálták meg "legálban" eladni, hogy a fw-t és a prodkulcsokat ők közvetlenül nem tették elérhetővé, keresd meg. A user meg 5 perc alatt meg is lelte.
Csak hát ezzel az a gond, hogyha én pl. nukleáris rakétákat teszek elérhetővé bárki számára, de hasadóanyag nélkül, attól az még nagyon nem lesz rendben és érthető módon rám rúgja pár szerv majd az ajtót... De mondhatnám azt is, hogy Ferrari klónokat teszek elérhetővé, de Ferrari motor nélkül, majd amikor a Ferrari ügyvédei kopogtatnak, akkor kikérem magamnak. -
Crus
őstag
válasz
fatpingvin #36 üzenetére
Őszintén várjuk, amikor program fejlesztőként dolgozol és pár 100k user úgy dönt, hogy inkább ellopja a munkádat. Hiába dobálod itt az open projekt jelzőt, mert ez egy emulátor, amivel Nintendo játékokat warezolnak a userek. Ha nem egy warez termék lett volna, úgy mind a Yuzu, mind a Ryu fejlesztője állt volna elébe egy pernek. Nem tették. Farkukat behúzva eloldalogtak... érhető.
-
Crus
őstag
Majd azért nézd meg, hogy állnak pár éves távlatban a N. részvények.
Meg a cikket is jó lenne értőn feldolgozni, mert azt mindenki jól tudja, hogy egy konzol generáció végén, amikor a levegőben a Switch 2.0/Pro, akkor már egyre kevésbé vonzó a friss belépőknek a 8 éves hw, így inkább kivárnak, ergo beesik az új Switch gépek eladása.
Érdemes lesz megnézni majd, hogy mi történik az official bejelentéskor... egyébként lassan 144 millió eladott példánynál tartanak. -
Crus
őstag
De még ez se... mert ami eddig futott az emuk alatt, az fut most és holnap is! A Nintendo nem tudja azt megtenni, hogy minden user gépéről töröltetti ezeket az emukat! Csak nem frissülnek... de attól még az akár holnap megjelenő Switch címet is remekül fogja futtatni, hiszen NAGYON kiforrott emuk már ezek.
-
Crus
őstag
válasz
errorcode06 #19 üzenetére
Igen, az ajánlat a szokásos: azonnali hatállyal befetéma van, vagy egy garantáltan elveszted per, aminek a végén böri és gaylove is kinéz. Szerintem ez annyira ellenállhatatlan ajánlat, hogy még hálás is lennék, ha csak ennyivel megúsznám...
-
Crus
őstag
Lassan 8 éves konzol, ami már a megjelenéskor sem éppen a hw csodákról szólt. Jövőre jön az utód, a Nintendo meg nagyon is helyesen kifejte a Switchből az utolsó cseppet is. Pont u.e. tettem volna, amit tettek... mindeközben én köszönöm szépen remekül szórakoztam a töménytelen és baromi jó Switch játékkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iPhone topik
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- További aktív témák...
- Aoostar WTR pro nas eladó, 8c/16t Ryzen7 5825u, 16GB DDR4 ram, 512GB SSD, 2X 2.5G lan, 4 HDD slot
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- Gamer gép - komphone -tól vásárolt
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Egyedi ékszerdobozka
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Redmagic 10s Pro - Nightfall - Használt karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest