- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Friss lapkakészlettel érkezett meg a Honor X8c
- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToMy_
tag
Contractors: Showdown open béta március 1-től március 17-ig.
Steam-en lehet jelentkezni, azonnal adják a hozzáférést.
Battle Royale a Contractors! készítőitől, egész jónak tűnik. -
ToMy_
tag
válasz Raymond #58933 üzenetére
Füleshez egy kiegészítés, bluetooth füldugókkal is megy, én egy Lenovo GM2 Pro-val nézek Netflix/HBOMax/Disney/Primevideo-t.
Az akkus dolgot meg lehet úgy kerülni, hogy nem rakod rá a fejedre rendesen, hanem hanyattfekve az akkut felhajtod a fejed tetejére, a szemüveg teljesen jól megáll úgy is. -
ToMy_
tag
válasz nimfas #58476 üzenetére
Ha neked többen mondják, hogy ne fuss arra csukott szemmel, mert ott a fal, akkor te azért biztos ami biztos, kipróbálod, hogy tényleg ott van-e?
Ha igen, akkor takarítds nyugodtan amivel akarod, sőt, izopropil alkohollal én meglocsolnám a helyedben jó vastagon, biztos ami biztos, szedje csak le azt a szennyeződést teljesen... -
ToMy_
tag
Van benne játék is, nem csak a "deszkánvégigsétálokésbeleugrokazlcdtévébe"...
Kézben tartott jetpack-kel lehet a város fölött repkedni meg tüzet oltani a toronyházak tetején, meg pár hasonló egyszerűség. Legalábbis a Pico4 verzióban.
Demózni jó, meg behúzni embereket a VR-ba. -
ToMy_
tag
válasz gulasoft #52990 üzenetére
Pico4, pancake lens, ha van türelme az embernek kiválogatni a sok problémás egyed közül azt, amelyiknek nincs (vagy csak éppen minimális) "wavy lens" gondja, akkor tévézésre, filmezésre szerintem nagyon frankó.
Mivel android alapú, natívan telepíthető rá a Netflix, HBO, Disney, TelekomTVGO, Skyshowtime, Prime, egyszóval kb. mindegyik stream kliens.
Hangja elfogadható, ha az ember egy kicsit megtuningolja a hangszórók körül, képe hozza, amit elvárhatunk tőle, az ára meg nem veszélyes.Nagyon sok natív app van már rá, jellemzően Quest2-portok, Pico-exclusive nemigen van.
PCVR-hez egy 3rd party applikációval (Virtual Desktop) és egy jó ax-et tudó routerrel vagy jó minőségű USB kábellel kiváló.
-
ToMy_
tag
válasz Raymond #52326 üzenetére
TP-Link AX23 van, Pico4 + Virtual Desktop, hibátlan és gondmentes üzemelés, az alábbi konfigban:
Az 5Ghz-s rádióján csak a headset van, a 2.4Ghz-s rádiójához csatlakoznak a kliensek (klíma, inverter, tv, laptop, range extender, mobiltelefonok, stb...), az egyik LAN portjához meg a PC, ahonnét megy a stream.
Előtte egy telekomos HGW, amin PPoE-vel megy át a netre.Megküzdöttem vele, amire jó lett, de ez leginkább a HGW miatt volt, a PC-router-headset beállítás kb. plug'n'play volt.
Ja, és a OneMesh-sel szívtam egy darabig, mert jó ötletnek tűnt, de aztán a nem túl flexibilis lehetőségek miatt kikapcsoltam.
Azóta nincs gond vele.
[ Szerkesztve ]
-
ToMy_
tag
válasz csuzda #52165 üzenetére
A 2022.10-12. havi gyártású headseteknél fordult elő nagy százalékban az ún. "wavy lens" probléma. (reddit-en is van külön topik erről)
Állóképnél nagyon zavaró, simán rosszullétet is okozhat
Rögtön látszik a home environment-ben, ha az úszómedencés hegyoldalban lévő házat választod. A hegyeket nézve lassan fordítja az ember a fejét, akkor konkrétan hullámzik a kép.
Én múlt héten küldtem vissza a 2. headsetet ezzel a gonddal, az első 2022.11. havi gyártás volt, amit küldtek helyette (és rosszabb volt vele a helyzet) az meg 2022.10. havi.
Most kifejezetten kértem a bestware-t, hogy nézzék meg postázás előtt és lehetőség szerint 2022-12. vagy későbbi gyártású legyen, amit küldenek, mert ha szar lesz, vissza fogom küldeni ugyanúgy.Ezen kívül más gyakran előforduló hibáról nem tudni egyelőre.
-
ToMy_
tag
válasz PROTRON #51600 üzenetére
Az [Immersed] -ben azért látni fantáziát, akár ilyen felhasználásra is.
Ahogy most megtapasztaltam a Virtual Desktop + Pico4 látványvilágot mezei desktop streamingnél, ha mondjuk szoftverfejlesztő lennék, nem gondolkodnék azon hogy vegyek 2-3 monitort vagy egy headset-et plusz egy ilyen szoftvercsomagot.
[ Szerkesztve ]
-
-
ToMy_
tag
Nekiduráltam magam, és a japán VPN-ről bekattintottam a kuponos Virtual Desktop-ot.
Azért az vicces kicsit, hogy egy 3rd party streamer szoftver nagyságrendekkel jobb eredményt ad, és flexibilisebben konfigolható, mint a gyártó sajátja...
Most már csak az ax-es routernek kellene megjönnie, mert ez a telekomos potato hgw wifije leginkább csak az állóképek átküldésére alkalmas... -
ToMy_
tag
Ha esetleg valakit érdekel, és éppen natív pico programokat venne a Pico store-ban, van február 19-ig elég komoly kuponosztás.
Nem minden országban érvényes, de a VPN-ek korában ez nem lehet probléma.
4 db összesen, 1db 50%-os költési határ nélkül, 1 db 30%-os költési határ nélkül, 1 db 9.90EUR kedvezmény legalább 18.90EUR vásárlás esetén, és 1 db 12.90EUR kedvezmény legalább 29.90EUR vásárlás esetén.
Telefonos Pico app-ban lehet behúzni, illetve ugyanitt lehet felhasználni is a vásárláshoz. Egy free VPN appot letöltve és elindítva pl. japán szerverhez konnektálva működik a dolog, de akár spanyollal is.
Behúzás után 15 napig valid a kupon. -
ToMy_
tag
Nos, én is bepikósodtam, közepes mennyiségű dilemmázás után a CV1-et nyugdíjba küldtem, és a Q2/Pico4 versenyből az utóbbi jött ki győztesen.
2022.11.hó végén bestware.com-ról vásárolt, kb. bruttó 4 órát ment eszközt sikerült szerezni, egyelőre csak standalone, illetve usb link üzemmódban megy, mert az ax-es router még nem jött meg.
Kíváncsiságból 'vettem' pár app-ot (Minigolf, Superhot, Eleven Tabletennis) a PicoLand telegram-os csatorna 'boltjából'
Jó, persze hogy nem vagyok rá büszke, de legalább ki tudtam próbálni, hogy mit tud natívban a gép.
Hát azért ezek a palacsintalencsék más kávéház, mint az Oculus CV1 vagy Rift S. A saját távtartó, amit adnak, ha szemüveggel használná az ember a headset-et, tök jól használható.
A headset nagyon könnyű érzésre (CV1-hez képest), a felvétel a gyári strap-pal is gyors és egyszerű, stabilan áll a fejen még komoly ugribugrizás közben is. Jó a súlyeloszlása is.
Egyedüli negatívum egyelőre (nekem legalábbis) az akkuidő, vagy sokat fogyaszt a gép, vagy az akku nem túl combos.
A Pico saját streaming megoldása (Streaming Assistant) egyelőre nem egy világverő dolog (legalábbis USB-n) elég sokat kellett vele tökölni, mire hajlandó volt összeállni a dolog.
MSFS, Assetto Corsa, Beat Saber - ezekkel próbáltam a PCVR-t, FS-t még kell kicsit reszelni, hogy normális legyen, AC pöcc-röff, Beat Saber-nél meg fura volt a latency a CV1-hez képest, de gondolom azt is lehet majd finomhangolni, ha meglesz a router meg a végleges architektúra.És a végén egy kérdés a többi pikóshoz: tudom, hogy a Virtual Desktop kötelező vásárlás lesz, de nem tudom, hogy az is támogatja az USB-s csatlakozást? Mert olvastam olyat is, hogy a kábeles csatlakozás abban nincs implementálva, csak a wifi. Akkor viszont szimulátorozáshoz meg kell tartani a Streaming Assistant-et, de akkor meg küzdelem lesz, mert a SteamVR-ben a openvrpaths.vrpath-ban csak egy external driver bejegyzés lehet, és azt meg cserélgetni kell akkor, ha használnám a Virtual Desktop-ot és a Streaming Assistant-et is felváltva.
-
ToMy_
tag
Olyat próbált már valaki, hogy közvetlenül a PC-n hozni létre hotspotot, és arra konnektelni a Quest2-vel?
-
ToMy_
tag
Sziasztok,
perpillanat honnét érdemes a Quest2-t beszerezni? -
ToMy_
tag
válasz Reibek #50149 üzenetére
Engem a BoneLab meg a BoneWorks rak taccsra. Ezekkel - hiába nagyon szeretnék - nem tudok 30-40 percnél többet játszani. Fizikai rosszullét, szédülés, liftező gyomor, van minden - nagyon komoly.
Ezen a kettőn kívül semmi mással nincs problémám, bármilyen szimulátor (Xplane, FS2020, Elite Dangerous, Assetto Corsa és ACC, Star Wars Squadrons) meg lövölde (Contractors) vagy hullámvasút vagy Beatsaber 360-ban, mindennel bármennyit is.
De a fenti kettő, az mumus.
-
ToMy_
tag
Na, megjavult időközben, szóval ment privátban, elnézést az előző offtopicért.
És hogy legyen valami ontopic is, az Oculus CV1-emhez használt VRCover-es facepad-ek nagyon átadták már magukat az enyészetnek, ezért beújítottam Aliexpress-ről cseréket.
Két típust böktem ki, mert asszonynak a vékonyabb párnázású jött be (közelebb a szeme a lencsékhez, neki úgy jobb a kép, nekem meg egy vastagabb cucc (22 mm), mert nekem meg távolabb jó)
Kicsivel ezres fölötti árra jött ki darabja postával, kb. 10 nap alatt megérkeztek, és teljesen jól felapplikálhatók a tépőzáras maszkra, tök jó anyagból készültek, megfelelően puhák, de azért tartanak is, úgyhogy most örömbódottá van.
A vékonyabbik volt csak típusspecifikus, a vastag eredetileg HTC Vive-hoz passzoló lenne, de teljesen jól be lehet hajtogatni. Tudom ajánlani mindkettőt.
Ilyenek: -
ToMy_
tag
válasz Liba Gyuri #49972 üzenetére
Szia,
a privát üzenet szolgáltatás éppen "Internal Server Error" üzeneteket dobál most, úgyhogy itt írnék, ha az "I expect you to die" még megvan, akkor azt szívesen elhasználnám.
Köszönöm. -
ToMy_
tag
válasz Domi1957 #47232 üzenetére
Nagyon komoly kompromisszumokkal.
Nekem i7 8700k - 2060s - 32g van Oculus CV1-el, de képes megfeküdni. Üres csatatéren leginkább low-mid beállításokkal örömrepkedni alkalmas, de ha már zajlik az "élet", akkor visszaesik eléggé a teljesítmény.
Az alap modulok (P51 és Su25) valamint a Kamov BS van meg, azokról tudok nyilatkozni. A mostani komolyabb modulokkal (Apache pl.) még inkább meggyűlhet a baja a gépednek.[ Szerkesztve ]
-
ToMy_
tag
válasz bali777 #44525 üzenetére
Ha steam-en vetted, akkor a KÖNYVTÁR-nál katt a játékra, mintha játszani szeretnél vele, és a zöld színű JÁTÉK gomb mellett jobbra látod a játékidődet. Még jobbra van egy ... gomb, arra kattintva előjön a TÁMOGATÁS, ahol végigkattogva tudsz VISSZATÉRÍTÉS-t kérni.
Egy-két nap alatt elbírálják, a steam-pénztárcába szinte azonnal, paypal-ra vagy kártyára meg 1-6 nap alatt visszamegy a pénz.Oculus shopnál meg így: [link]
[ Szerkesztve ]
-
ToMy_
tag
válasz gulasoft #44286 üzenetére
Ugyanarról beszéltek.
Te kérdezted a #43840-ben, hogy mi a vélemény a Tales of Glory-ról, abéla válaszolta erre, hogy "ha a Mount&Blade-et bírod, akkor kötelező (mármint a Tales of Glory), ha nem (bírod), akkor (csak) ajánlott.
A Mount&Blade valóban nem VR, sosem volt és nem is lesz, ezt leszámítva a harc kb. tökugyanaz, mint a Tales of Glory, plusz van még benne némi RPG és stratégia is.[ Szerkesztve ]
-
ToMy_
tag
Akit esetleg érdekel, az utóbbi idők egyik legimmerzívebb VR űrrepülős tétele, a Star Wars Squadrons ebben a hónapban az Amazon Prime Gaming előfizetők részére ingyenesen behúzható.
Aki nem előfizető, lehetősége van egy 7 napos ingyenes kipróbálási időszakra regisztrálnia, amivel szintén megszerezhető. Origin kódot ad, tehát nem kell accountokat linkelni, és a 7 nap lejárta után is megmarad a játék.
Star Wars rajongóknak kötelező darab, nagyon jól átjön az "űrcsata" hangulat.
Szóló kampány mindkét oldalon, plusz multiplayer is van. -
ToMy_
tag
válasz kiskuplung #37280 üzenetére
Average FPS | 36.28
0.1% Low | 26.56
0.3% Low | 26.12
Specs:
VR Headset | Oculus - Oculus Rift CV1
Rendering Resolution | 1344 x 1600
Refresh Rate | 89.998001 hz
Horizontal FOV Per Eye | 79.552139°
Vertical FOV | 89.661057°
Rendered PPD | 16.89 | 17.84
GPU | NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
GPU Memory | 8031 MB
GPU Driver | 460.89
CPU | Intel Core i7-7700K
Cores 4; Threads 8
RAM | 32 GB
Windows | 10.0.19041.1.768.64bit
SteamVR | 1.15.16 (2020-12-23)
OpenVR Benchmark | 1.04Hát, ennyivel jobb a 3070 a 2060Super-nél.
-
ToMy_
tag
-
ToMy_
tag
válasz _Lorke_ #26172 üzenetére
Csekkold le mindhárom gépen a supersampling beállításokat mindenhol: steam, oculus, és esetleg a játszott játékban is. Illetve mindhárom gépen nézd meg a SteamVR verziót, hogy egyforma-e.
Nézd meg a SteamVR-ben mit mutat a headset felbontásának, nem-e ott van valami durván elkalibrálódva.Nem írtad ugyan, hogy milyen játéknál van ez (steam-esnél vagy oculus-osnál) de a SteamVR egyik régi update-e okozott ugyanilyet nálam még a Pimax headset-tel, rosszul detektálta a kijelző felbontását, és vmi óriási nagynak gondolta, a kártya meg nem bírta kiszolgálni.
Szerintem szoftveres probléma lesz, ha hw gond lenne, akkor nem állna helyre a Home-ba lépéssel még kis időre sem.
-
ToMy_
tag
válasz aerosmith #25662 üzenetére
Hehe, ez attól függ, melyikről váltott melyikre...
Ha Pimax-ről Riftre, akkor elképzelhető, tegnap ugyanis megválaszolódott a kérdésem, sikerült személyesen is próbálgatni egy Rift S-t.
Hát, 4k kijelző ide vagy oda, a Pimax elbújhat. Igaz, hogy a fizikai felbontása az S-nek jóval kisebb, de a színhűség és az intenzitás alapján nincsenek egy ligában. Tök default beállításokkal egyébként a felbontásbeli különbség sem annyira szembetűnő, supersampling és egyéb állítgatással még tovább javítható valószínűleg.
Engem nagyon meggyőzött, röpke 1-2 óra alatt is. -
ToMy_
tag
Sziasztok,
van olyan itt, aki használt Pimax4k-t és Oculus CV1-et is?
Mennyivel gyengébb az Oculus képe?
Új hozzászólás Aktív témák
- Interactive Brokers társalgó
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Windows 11
- Külpolitika
- Fujifilm X
- Asszociációs játék. :)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Ezekkel a szoftverekkel lehet gond a Nintendo Switch 2-n
- Google Pixel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning