- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
gulasoft
őstag
válasz
Aethel #65608 üzenetére
Nem rég volt róla szó. A q2-es pc mellé raksz egy ap-ba kapcsolt routert, csak a quest menjen rá, keress egy olyan 5g-s csatornát ami nem terhet, és nem DFS csatorna és akkor jó lesz a kép. Az index felbontása sokkal kissebb, a lencse ugyan olyan, mondjuk ott a szemtávolságot lineárisan tudod állítani, maga a fejszett jó, de megint csak kábeles, és a kábelt 1 év alatt lezúztam felfüggesztőkkel. A kontrollerek egy horror, eleinte nagyon jó, de ahogy használod, egyre kevésbé fog menni, a 2 állomást jól kell elhelyezni, mert különben elveszti a követést, szóval macera, nehézkes, elavult. De maga a fejszett kényelmes, oculushoz meg kell egy bobo m2 (a q2-hőz) és kényelem megoldva.
Jobban jársz egy Q3-al szerintem amazonról 230 körül bent van olasz amazonról és fényévekkel jobb a felbontás, a lencse és a követés. (csak ehhez kell egy bobo m3 és a már említett router). -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Aethel #38901 üzenetére
2080 Super-rel nem kell aggódnod a G2 miatt... Ahogy te is írtad, a jelenlegi piaci helyzetben pláne de egyébként sincs túl sok minden felette, pláne ha nem kb egyenértékű hanem szignifikáns upgrade-eket nézünk.
Szvsz a káprázatos felbontás kompenzál mindent, hamar elfelejted azt a feketét, ha éles képet látsz magad előtt VR-ban.
Egyébként a színei nagyon szépek, a feketéje persze LCD-s, csodát ezért ettől nem kell várni viszont én CV1 után egyáltalán nem mondanám botrányosnak, igaz én nem vagyok egy megszállott feketézős, de a különbséget én is látom. A CV1-nek szebb a feketéje ez tény, de ennyi. Alyx-ben főleg a sötét helyeken, mert ott van belőle bőven. De így is egyszerűen szögre akasztottam a CV1-emet mert G2-ben végre káprázatosak a részletek, még ha a FoV kicsi is a gyári faceplate-tel amit még mindig nem cseréltem le. Ha netán G2-t veszel, ne csak a feketét hasonlítsd össze. Nézd meg jól a kezeidet az Alyx-ben...Egyébként tegnap is nézegettem a Quest 2-met is, mert itt olvastam valaki írta korábban, hogy ha elmozdul pici a sweet spot és problémás. Az az igazság, hogy ha teszteli az ember a HMD-ket és nem játszik vele, akkor minden sz@rba bele lehet kötni mindegyik HMD esetén. De ha indítod a kedvenc játékodat és tényleg játszol, akkor két szörny támadása között a fene fogja a FoV-ot nézni vagy a feketét... Én is pont így tettem tegnap, rövid vizsgálódás után inkább indítottam egy Beat Sabert és daráltam egy másfél órácskát.
Szerintem ma már bármelyik piacon kapható HMD érdemes arra, amire kitalálták: Elindítod a játékot és benne vagy és tudnak olyan kikapcslódást nyújtani amire más eszközök jelenleg nem képesek.
Bár az igaz, hogy ahogy írtad neked Steamen vannak a játékaid, akkor én a G2-t jobban ajánlom, mint a Quest 2-t. Kábelen zavaros a kép, VD-vel a többiek elmondása szerint nem olyan rossz, én nem teszteltem vele mert ha PC VR kell akkor én a kettő közül a G2-ért nyúlok egyből.
-
gulasoft
őstag
válasz
Aethel #38901 üzenetére
A 2080super az kicsit gyorsabb a 1080ti-nál és ugye a DLSS lehetőség a 20-astól adott. Ezek szerint a G2 is reális, bár azt főleg szimulátorozni használják mostanában. A quest2-t 90 %-ban nen az usbs link kábellel hajtom, hanem a Wifi-s VD-vel, bár épp tegnap akadtam egy játékra ami linkkel elindult VD-vel meg lefagyott, de ez egy ocolus only játék volt, steamessel még ilyennel nem találkoztam. Powerbankot szoktak egyébként a Quest2 hátára felrakni ez ki is eggyensúlyozza, és 4 óra játékot tesz lhetővé (cirka, powerbankja válogatja)
Viszont egyes vélemények szerint a rift-s-ről nem érdemes Q2-re váltani. Én kevesebbet szimulátorozok, és jobban élvezem így 2 év után a kábelmentességet (Q2) minthogy egy G2-vel megint csak a géphez "láncoljam" magam. Mindenesetr a jelek zerint a G2 is jó választás lehet és Q2 az olcsósága miatt is jó választás. Most neked könnyű dolgod van, mert q2-őt berendeled, megnézed, nem jön be, 14 napon belül visszaküldöd. Reverb G2-nél gondolom ugyan ez a folyamat. Addig meg amíg ezek zajlanak hasznáhatod a rift-s-edet :-) -
Raymond
titán
válasz
Aethel #38894 üzenetére
A Samsung-ot felejtsd el szerintem. Az Odyssey es az Odyssey+ is EOL, ezen kivul Europaban soha nem voltak hivatalosan forgalmazva mert a Samsung PC-s reszlege ala tartozott ami nincs Europaban jelen. Ha talasz hasznaltat az valami import lesz es mostanra mind gari nelkuli. Az O+ eseteben pedig nagyon egyenfuggo hogy az anti-SDE megoldasuk bejon vagy nem, mert ugyan nincs lathato SDE, de soha nem lesz eles a kep mert amolyan homalyosito reteggel oldjak meg az SDE eltunteteset.
-
sheep
addikt
válasz
Aethel #38894 üzenetére
Ha már WMR-re váltasz, nem akarsz inkább a jelentősen nagyobb felbontás felé elmozdulni az OLED helyett? Nem biztos hogy képminőségben annyit nyersz a kis felbontású oled-del mint egy nagy felbontású lcd-vel.
Ha a Rift után kipróbálnál pl. egy Reverbet, szerintem meglepődnél a kép minőségén. -
bbmt
senior tag
válasz
Aethel #17097 üzenetére
Én voltam az, köszi a beszámolót!
Még nem döntöttem melyik legyen, vonz a PSVR-is, de a WMR is, a PS zárt világ a WMR nyitottabb és vannak régebbről már megvett játékaim a steam-en is meg Oculus játékaim is.
Ami hiányzik a PS-ről azok a kis egyszerű indie programok ezzel pl órákat szórakoztam még a Rift-el
Jövőhéten eljutok egy Média Markt-ba és felpróbálom a PVR-t, állítólag a WMR is ugyan olyan hordásra.
Aki USA-ból rendelt WMR-t az akár privátban is, dobjon már egy linket, hogy honnan/kitől rendelte.Jobban bízok olyanban aki már küldött ide headset-et,mint találomra kiválasztani egy eladót. -
Raymond
titán
válasz
Aethel #16723 üzenetére
Igen, atszamoljak az AFA-t ha Mo-ra megy a termek, tehat 379EUR lesz plusz a szallitas. Fizeteskor ugy csinald hogy a te bankod valtson, tehat az Amazon-nak eleve EUR menjen, igy lesz a legjobb a szorzo. Egyebkent azt irjak ott hogy meg Karacsony elott leszallitjak, de oszinten szolva ez valoszinutlen, inkabb valamikor az unnepek utan jovo heten szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Autós topik
- EA Sports WRC '23
- OpenMediaVault
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- TV antenna és jelerősítés
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest