Új hozzászólás Aktív témák

• wollnerd

aktív tag

Sziasztok!
    Nem oly sűrűn használom mostanság a htc-t, de ma is újra ED-ben akartam használni. 3 nappal ezelőtt is használtam,semmilyen probléma nem volt a sötét űrben, vígan működött akár 2 óráig is.
    De ma: Működött probléma nélkül (Ma újra a lakott rendszerek között voltam, az állomások között utazva vettem-cserélgettem a modulokat a hajómhoz.) 25-30 percig, majd hirtelen elkezdett egy bizonyos irányban (jelen esetben a monitorom iránya, ahol előre nézek.) szürke villogások... És ez bizony nagyon irritáló. Elveszi a kedvét az embernek... :( Különösen nem tudom/értem hogy milyen összefüggés van a dologban a VR rendszer 30 percig jól müködik, aztán majd a láthatólag a szemüveg folyamatosan kezdi veszíteni a tracking-ot!!
    Sejtésem van, de nem tudom mennyire igaz: Az játékban előfordul gyakori, nagyobb fps dropping-ok előhozhatja a fenti problémát, idővel is? Aki ED-ezik az tudja hogy a állomásoknál relative sokkal kevesebb az fps, mint az űrben és nálam az űrben/ Supercruise-ben megvan akár 80-110 fps is, de az állomásoknál gyakorlatilag csak 45-30 fps körüli érték van. :( (Sajnos az olvashatóság érdekében kénytelen voltam emelni egy kicsit a SS-ot és a HMD image-t a graf beállításokban. És csak gtx970-em van még mindig.....
    A másik ami miatt talán úgy gondolom az is okozhatja (De továbbra is :F hogy fél óráig OK, aztán bumm.) hogy az egyik bázisállomás helyzete, a két képen látszik.

Ez valójában a polc szélén áll, egy 1.5 kg-os súlyzó tarja, úgy van helyesen döntve, ahogy kell látja a másik állomást, ami az ágyam szélén és felett van.
    Nos, ahogy az első linkben látható kép is kérdezi, egyáltalán tényleg jó helyen van így az állomás? Úgy akartam hogy az ülő vr tényleg működjön a tracking. (Érdekes h júnitól jul. közepéig sem volt a fenti probléma egyáltalán, igaz akkor többféle játékot is próbáltam és rövidebb ideig)
    Ha ott, a falon lenne az a állomás is, jobb lenne? Az egymást láthatóság, roomscale, és az ülő vr szempontjából is? :U (Kicsit problémás lehet a fal, mert az egy gipsz vagy vászon fal, nem úgy mint ahol van a másik állomás (hagyományos fal).

Válaszokat köszi előre is.

[ Szerkesztve ]

PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház

Új hozzászólás Aktív témák