-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bambano
titán
az eredeti windowsos megvalósítása annyira lyukas, hogy tűzfal nélkül kevesebb, mint 20 perc alatt felnyomják a gépet. és ez már a w2k időkben is így volt, nem volt elég idő lehúzni a service packet, mert lenyomták a gépet a netről.
hogy mennyire bugos a samba program, azt nem tudom, nem teszteltem.
-
-
-
újraregelt
tag
A 0.0.0.0 cím ebben az esetben azt jelenti, hogy nincs korlátozva, valamennyi interface valamennyi IP-jéről fogad klienseket.
Viszont a régmúltból rémlik egy olyan, hogy a windows-os fájlmegosztó protokoll nem route-olható, tehát csak LAN-ról lehet használni. De ez utóbbi infóért felelősséget nem vállalok!
Ha jól értem, hogy az openwrt WAN lábáról próbálod elérni, akkor javasolnám, hogy használj VPN-t! -
zsohun
újonc
Na ja igaz, szervert szeretnék mindenképp, volt egy v1 es verzióm röpke 2hónap után sikerült valahogy elindítanom az openvpn szervert, de most Barrier Breaker 14.07-Rc3 van fenn v2-es hardwarén. Az elsőn is csak a tiszta szerencse vezérelt, és nem is volt stabil. De az ujjon meg elvesztem, most stabilan fut van egy zyxel 310-em azt meg az otthoni gépet szeretném, elérni. Bárhonnan. Több eszközről. A csomagok se tiszták nekem melyik kell, felraktam valahogy a Luci app openvpn de ahhoz meg nem találok leírást. És most stabil kapcsolatom van, már elindult hogy telepítgetek mindent fogy a hely, és ezzel meg az ismeretlen beállítások halmazával, megint unstabil lesz. Ezért gondoltam egy hozzáértőnek, ez pikk pakk megy.
-
HoaryFox
őstag
Hello!
Lenne egy érdekes problémám: van egy TP-Link WR740N típusú router OpenWrt-vel felszerelve és valamiért nem tudok kapcsolódni a WiFi-n lévő laptopomról a LAN-ra kötött asztali gépemmel. Eredeti szoftverrel jól ment a dolog, csak volt egy idegesítő bugja, ami QoS nélkül is elosztotta a 6 Mbps-es netet annyi részre, amennyi eszköz van csatlakoztatva, tehát ha asztali és laptop is rajta volt, mindkettőn 3 Mbps, akármit csinál a másik, mindig annyi marad. /OFF. Pingelni sem tudom.Valamit be kéne állítanom OperWrt-ben? Static Route kéne vagy esetleg UPnP?
Laptopon Win 8.1, asztalin Win 7. Router FW: OpenWrt Attitude Adjustment 12.09 Final
Előre is köszöntem!
Bocs, nem válasz akart lenni
-
Hali!
Olvastam a te leírásodat is, de valahogy nem megy az újraélesztés.
Gépen beállítok a fix IP (mondjuk 192.168.1.2), és aztán a router újraindítása (átp ki, táp be, majd Ping-elés)
- előtte már nyomom a Reset gombot,
- csak után kezdem el nyomni a Reset gombot,
- 5, 10, 20, 30, 60mp-ig nyomom,
de semmi. Nincs válasz a Ping-re :-(
Sőt! A router és a gép közé még egy switch-et is beraktam, hogy az újraindítás után a Windows ne sz***kodjon a LAN Status kitalálásával.
És WireShark-ot is használok, mivel a Wrt160NL esetében észrevettem, hogy ugyan a Ping-re nincs válasz, de a router MAC Address-ét már fel tudta oldani a Ping-elés folyamán a gép. Ilyenkor már indítottam is a TFPT-t, és jó is lett. Viszont a 1043ND v1 esetében ezek a trükkök nem műxenek. A soros kábel mizériára
pedig még nem szántam el magam. Először is soros egy kábel kellene :-) -
vargalex
Topikgazda
Azt azért tegyük hozzá, hogy nem mindegyik gyári bootloader-ben van benne ez a funkció (tftp kliens). Néhány modellnél az újabb bootloaderek esetén igen, de az biztos, hogy az első TL-WDR4300/3600, valamint a viszonylag újabb TL-WR1043ND gyári firmware-ok esetében nem volt ez a lehetőség. Pontos verziót nem tudok mondani, hogy mióta van, mert már régen nem ellenőriztem.
-
woodworm
veterán
"Nekem TP-Link routerem van, és ott le kellett volna vágnom az eredeti firmware elejéről 200 bájtot..."
Látod pórul jártál mégse emlékszel pontosan. Csak akkor kell vágni, ha a visszarakandó gyári fw tartalmaz bootloadert (a neve tartalmazza a boot szót), és nem 200 bájtot kell vágni, hanem 131,584-et. Amire emlékszel az a hexában megadott méret 0x20200.
-
bambano
titán
bocs, most látom, hogy a hsz-ből nem látszik egyértelműen, hogy ezek ethernet sebességek.
240 meg 560 megabit levegőben piszok jó eredmény lenne, de dróton gagyi.(#4262) zsolt501: ezek a számok a torrentezésről kb. nullát mondanak, ha a routeren futtatod a torrentet, akkor meg pláne nem lehet semmire következtetni.
de ha mondtok olyan torrentet, amit legálisan le lehet tölteni és sokan seedelik egyszerre, megtesztelhetem azt is.
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Ezek szerint nem hallottál a Digi 1000/100 Mbps-es net-jéről. Pedig 1 hét és indul...
-
vargalex
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Bittorrent topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Mozilla Firefox
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged