- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Véreshurka #16406 üzenetére
Nem kell egyéb. Persze az is kérdés, hogy melyik interface-ra kötöd, mik a beállítások. Logban látsz valamit?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Véreshurka #16387 üzenetére
Szia!
Nyilván azt az interface-t kell beállítani, ami kapja az IP címet.
Vagy beállíthatod, hogy az IP cím forrása URL legyen és URL-nek beállítod a példaként is látható http://checkip.dyndns.com-et. Ekkor ez az oldal fogja visszaadni a valós külső IP címet. Ezt akkor szokás használni, ha egy másik router üzemmódú eszköz mögött vagy (azaz dupla NAT van).
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Véreshurka #16389 üzenetére
Ott van a hibaüzenetben egyértelműen: "Pubkey auth attempt with unknown algo". Szóval, jól sejted, az ed25519-es kulcsot nem tudja kezelni.
Még a wiki-ben is egy külön fejezet van a támogatásról. Saját dropbear build (esetleg teljesen firmware) kell hozzá. -
Honkydoo
őstag
válasz
Véreshurka #16390 üzenetére
Szia!
Milyen szolgáltató ad publikus ip-t mobilneten?
Milyen csomag kell hozzá?Szerk.: A publikus ip alatt a nem NAT-olt ip-t értem.
-
Tarokk79
aktív tag
válasz
Nekem is volt hasonló problémám valami hasonlóval oldottam meg [link]:
ssh-agent $BASH
ssh-add ~/.ssh/id_ed25519
-
MasterMark
titán
válasz
Ha jól rémlik az úgy működik, hogy a publikus kulcsodat átmásolod a szerverre, és bejelentkezésnél a jelszó helyett a privát kulcsod küldöd be neki. (
Vagy fordítva? Most elbizonytalanodtam.) Ha nem küldesz neki semmit, akkor nyilván kérni fogja a jelszót.szerk.: Visszanéztem a scriptemben, és a privát kulcsot küldi bejelentkezéskor így:
ssh -i private_key user@server
-
MasterMark
titán
válasz
Véreshurka #16387 üzenetére
Publikus IP-t kapsz?
-
stopperos
senior tag
válasz
Véreshurka #15458 üzenetére
A DNS szervereket nem tudod szerintem logoltatni (de lehet este van és nem értem), a router által feloldott neveket látod csak az adblock logban. Kényszerítés esetén pedig ami kimenne, azt is igyekszik megfogni és feloldani.
Ha a dns szerverre vagy kíváncsi, akkor minden forgalmat nézned kellene és kiszűrni azokat, amelyek az 53-as portra mennek. De ez sem garancia, mert más portot is meg lehet adni kliens és szerver szinten.bigdady: 20MHz-es kiosztás mellett az 1-6-11 csatornák nem zavarják egymást, 40 MHz esetén olyan mintha 1+5, 2+6, stb leosztást használnál két csatornát összefogva. Egy telített környéken elkerülhetetlen, hogy a ne zavarják egymást és a sebesség sem olyan jó.
Nekem bőven elég a 130 Mbit/sec elméleti sávszélesség, és az adóteljesítményt is visszavettem, mert így jobb sebességet tudtam elérni (bármennyire is meglepő a nagyobb adóteljesítmény több gondot okozhat). Ahol kell a sebesség, az 5GHz-en van, vagy kábelen. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Véreshurka #15438 üzenetére
Természetesen lehet.
-
krealon
veterán
válasz
Véreshurka #15298 üzenetére
"1. Ezek szerint a raspbian lite is modern op rendszernek minősül?"
Ha kezeli az IPv6-ot, akkor halozati szempontbol modernnek tekintheto.
"2. Ez egyébként (hogy látom őket) openwrt sajátosság (hogy látom zeeket a címeket)?"
Ha nem latod a LAN-ban valami MAC cimet, akkor kommunikalni sem tudsz vele, hiszen Layer 2 szinten az az adott csatolo egyedi azonositoja.
"honnan tudom, hogy melyik a valós MAC"
Ha nem tudod kikeresni gyartoi listabol, akkor lehet, hogy random MAC, de az is lehet, hogy nem pontos a lista.
A MAC address elso fele a gyartot hatarozza meg, a masodik pedig a gyarto altal adott egyedi azonosito."Angry IP Scanner csak a valós MAC címeket listázza ki?"
Egy kulso eszkoz nem tud kulonbseget tenni MAC addressek kozott.
A kulso szemlelo szamara mindegyik MAC valos.Onnan lehet esetleg random MAC addressre kovetkeztetni, hogy ha tudjuk egy Ethernet kapcsolatrol, hogy a tulvegen csak 1 eszkoz van (aminek nincs masik halozati kapcsolata (wifi adapter, virtualis gep, kontener)) es onnan megis tobb MAC cimmel erkezik adatcsomag.
-
krealon
veterán
válasz
Véreshurka #15294 üzenetére
3. A random MAC address, egy maganszfera vedelmi beallitas a modern operacios rendszereken.
https://www.google.com/search?q=mac+address+randomization -
vargalex
Topikgazda
válasz
Véreshurka #15289 üzenetére
Szia!
Jó firmware-t tettél fel, az a jelenlegi legfrissebb build-em.
A reset az általad használt módon ennél a típusnál nem működik, mivel itt nem jffs2 filerendszer, hanem ubifs van.A LuCI csomagok alapból az angol nyelvű szövegeket tartalmazzák, ezért igazából nem is értem, hogy miért vannak külön angol nyelvi csomagok. A felületen a lenyílóban viszont tényleg ez utóbbi csomagok hiánya miatt nincs angol választási lehetőség.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Véreshurka #15285 üzenetére
Szia!
Biztosan nem változtattál pl. LAN IP-t?
Egyébként a változtatásokra én kell ennyit várni, általában szinte azonnal megtörténnek.
Az angol nyelv nincs kiszedve a firmware-ból, nem is lehet. A felület a rendszered (böngésződ) alapértelmezett nyelvén jelenik meg. De most nézem, hogy a nyelv és stílus oldalon nem jelenik meg az angol, mint beállítható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged