- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scrym
tag
Üdv.!
Egy másik oldalon már leírtam a problémámat, de nem nagyon kaptam választ, gondoltam itt hátha több az OSX guru!
Frissítettem a MacBook-ot az új frissítésre: macOS Sierra 10.12.2.
Sajnos a következő a problémám, azóta bizonyos fájlokat nem tudok megnyitni a TimeCapsule-ról. Úgy vettem észre, hogy konkrétan azokat a fájlokat nem nyitja meg, amiket még nem nyitottam meg OSX-ről (1-2 hónapja használom a Macbookot, előtte Windows rendszer), de az is lehet, hogy random. Egyértelműen a frissítés óta van probléma. A következő hibaüzenet fogad:A(z) “xyz” alkalmazás nem nyitható meg.
-36Az "xyz" helyén az éppen megnyitni kívánt applikáció neve van: képnéző, word, excel, autocad.
Lehet bármi, jpg, doc, xls, dwg, tényleg bármi.
Maguk az applikációk futnak meg egy-kettő fájlt (utóbbi időben használt) meg is nyit kapásból a Finderből, ha áthúzom TC-ről az íróasztalra megnyitja az adott fájlt!!! Elég édekes jelenség, van még egy ugyan ilyen macbook az irodában ami nem lett még befrissítve, minden fájlt tökéletesen elérünk róla.
Valami nagyon nem sikerült a frissítéssel vagy nem tudom, kezdek már most kiábrándulni az OSX-ből… ha valaki tudna segíteni, nagyon megköszönném! -
Scrym
tag
Lehet, hogy nem fogalmaztam túl jól, működik minden applikáció, program viszont ha a Time Capsule-ról nyitom meg az adott fájlt nem nyítja meg. Ellenben ha áthúzom a Macbook-ra (mondjuk íróasztal) ott meg már megnyítja.
Azt nem tettem hozzá, hogy előtte is a Sierra volt már fent, tehát Sierrán belül frissítettem fel.[ Szerkesztve ]
-
Scrym
tag
Sajnos nem jártam sikerrel ezzel a megoldással sem.
-
Scrym
tag
Akkor hiába keresem!
Köszi a segítséget! -
Scrym
tag
Köszönöm a segítőkészségeteket valamikor kipróbálom a tippeket ha időm engedi, mert ma már nem árt dolgoznom is!
ArrayOfLilly:
TC - MBA többszöri újraindítása megtörtént, tegnap előtt felajánlotta az új firmware-t a TCn, meg is örültem, hogy hátha, de nem igazán frissült, aztán csináltam egy restartot ismét, de még mindig a 7.7.7. van rajta. A piros kis 1-es még mindig ott van, de nem ad lehetőséget a frissítésre és ahogy útána olvasgattam manuálisan meg nem bírom rávarázsolni 7.7.8-t! Valami megkavarta szerintem.
De nem hinném hogy megoldást jelentene, mert van mégegy MBA az irodában és az flottúl működik a TC-vel, csak azt nem frissítettük fel a decemberi update-l.
Egyértelműen az új Sierra frissítés a ludas, most vagy megvárom az új frissítést (hátha, ha egyáltalán észlelték Apple-ék a bugot) és kínlódok, vagy visszatelepítek egy előző osx-t, vagy próbálgatok minden féle varázslást. Az a baj a TM mentésem is az új Sierra-ról van!Ez van, köszi a help-et!
Egyébként így fest a hibaüzenetem:
[ Szerkesztve ]
-
Scrym
tag
Igazad volt, iphone-al egyből sikerült a frissítés, köszi! Viszont a problémámat sajnon nem oldotta meg.
Bepróbálkozok szerintem a TM visszaállítással. -
Scrym
tag
Na túl vagyok a problémán, illetve szerencsére találtam TM mentést a frissítés előtti időből, úgyhogy visszaállítottam, most ok minden!
Köszönöm a segítséget mindenkinek! -
Scrym
tag
Üdv.!
Kissé OFF, de megpróbálom, más fórumokon nem nagyon tudtak segíteni. Előre is köszi!
"Következő problémám lenne. Adott egy irodai helyi hálózat amit egy TC szolgál ki. Nagyon jól muzsikál, macbookról távolról (Vissza a mac gépemhez) is tudunk dolgozni az adatainkal viszont nagyon jó volna ha iPhoneról vagy akár iPadről is el tudnánk érni a TC adatokat mert ugyebár nincs kéznél mindig egy macbook. Erre szeretnék valami megoldást (ha létezik), olvasgattam már, de nem nagyon jutottam semmire. Talán VPN-el lehetne megoldani de ahhoz nagyon ostoba vagyok, esetleg ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném, hozzáteszem nem értem hogy ha OSX-hez gyártott az Apple ilyen funkciót akkor IOS-re mért esett nehezére…"
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- minigép/ i5 6500T 35W/ Dell 3050 micro/ garancia/ ingyen foxpost
- minigép/ G4400T 35W/ 8GB DDR4/ 128GB SSD/ Lenovo M700 Tiny/ garancia/ ingyen foxpost
- GARANCIÁS! GAMER PC - MSI Z790 ATX, I5 13600KF, RTX 3050, 32GB DRR5, 500GB NVME, Corsair 1000W
- Imperium Ryzen 5 Phoenix 8000 PC Ryzen 5-8600G, A620TUF, 16GB DDR5 RAM, 1TB SSD
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest