-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
robi0604
őstag
válasz
emitter #1796 üzenetére
Nem csak ezért gyorsabbak... nem kell pl. 1 adathoz csomo lebegőpontos műveletet számolni...
AltiVec: Olyasmi mint a HT, több szálon engedi az adatokat és ettől sokkal gyorsabb.(itt működik!!!)
''Minél rövidebb a pipeline, annál hamarabb van kinnt az adat''
''Az, hogy a G5 melegszik, az az IBM hibája. Az IBM-nek gyártási
gondjai vannak, illetve az AMD procikat is neki kell gyártani, és
mivel erre nem tart fennt 100 gyárat, ezért a fejlesztései mind
elméleti szinten mennek''
Egyik nagyon jó barátom olyan jól fogalmazta meg ezeket, hogy az ő szavaival írtam le... -
robi0604
őstag
válasz
emitter #1794 üzenetére
'92-ig gyártotta a Motorola a procikat, utána az IBM és ez volt a PPC.
Még lehet kapni PPC-s gépeket. Álltalában válaszhatsz, hogy melyiket szeretnéd, mert még van PPC-ből készlet.
Nem hozták ki időre a procikat (IBM) és tény, hogy a komolyabb G5-öknek már komolyab hűtés kell... Azt, hogy hangos az attól függ, honnan nézzük, vagy mihez viszonyítjuk. -
robi0604
őstag
válasz
emitter #1789 üzenetére
Sokkal stabilabb az osx és nem fagy! Teljesen más elven működik mint pl 1 win...
Több dolgot tudsz vele csinálni mindenféle lassulás, kerregés, fagyás és akadozásnélkül.
(bizonyos programokat kivéve, mondjuk azok mellett senki nem foglalkozik egyidőben mással)
Elvileg minden hw-t bele tudsz rakni (vga,winyó, ram, stb), csak valamiből válogatósabb.
''Gagyi minőség...''Hát ezt cáfolnám!
Pont a mac figyel a legjobban a beépített elemekre! Ezért vannak pl mac edition-ok...
Persze drágábbak egy kicsivel, de tesztelt, kiváló minőséget kapsz érte.
Példa: iMAC G4 700mhz, 512 sd 133, ati radeon 9200 32mb.
És simán fut rajta minden!(Játék, alkalmazás) Jah és min. 1024x768-ban.( képernyő mérettől függ)
Ugyan ezzel az adottságokkal összerakott pc, mit művel a mai játékokkal, komolyabb alkalmazásokkal?Erre szentem Te is tudod a választ...
-
emitter
őstag
válasz
emitter #1789 üzenetére
ja és még annyit, hogy a procin kívűl minden egység kompatibilis egy pc-vel, nem? merthogy macen is van pci-express,sata,usb, firewire,stb. A rammal mi a helyzet - a PC-ddr ramok is belemennek a mac-be?
mod:
közben itt az apple webjén az előző teszttől eléggé eltérő eredményeket találtam [link]
kinek van igaza, mennyire objektívek egy-egy ilyen teszt eredményei
[Szerkesztve] -
biker
nagyúr
válasz
emitter #1738 üzenetére
van a G5 single core, meg a dual core, és ezekből 1 vagy 2 db lehet, így 1-4 mag lehet egy gépben.
Miért lehet gyorsabb? mert. csak.
Az AMD ugyanezért gyorsabb, azt se kérdezi senki. abban is csak 16 lépcsős pipeline van, ill 18 vagy 20 a 64bitesben.
tehát gyorsabb, mert
- fele a csővezeték
- 2x-ese a 64 bit a 32-nek
- FSB-je 1ghz és nagyobb, nem pedig 800 MHz
- soroljam még? risc vs cisc pl, stb stb stb stb
- és van amiben meg lassabb, de ez van. -
biker
nagyúr
válasz
emitter #1736 üzenetére
1: passz, nemtom.
2: 64kbyte = 2x32kbyte, nem olvastad el rendesen, 32k instructon, 32k data
3: nem, nem én terveztem
4: gyanítom, de nem biztos, hogy csoportosítja az ugyanazon utasítást igénylő adatokat, hogy azokat egy betöltött utsítással oldja meg, ne pedig állandóan akkor töltse be az utasítást, amikor épp kell, stb stb stb
optimalizáció.
11: ugyanezt csinálja minden gyártó, pl azért jobb a G5 mint a P4, mert a G5-ben 16 szakaszú pipeline van, amit ki kell üríteni majd újratölteni egy hibás becslés esetén, a P4 prescottban meg éppen 32 szakaszt kell újratölteni
és nem arra gondoltak, hogy TE milyen utasítást fogsz gyaníthatóan adni majd, hanem pl ha képalkotásról van szó, és bezúz neked egy rahedli képpontot, amit át kell kódolni mert pl átméretezel, akkor előre betölti azt a kódot, ami majd megjeleníti a képpontokat, meg előre betölti a következő utasításokat, amik a lemezre íráshoz kellenek majd neki.
(remélem nem megyünk le adig, hogy az elektronok a rézben milyen sebességgel nem vándorolnak?) -
biker
nagyúr
válasz
emitter #1734 üzenetére
nincs konkrét kérdésed, amire válaszoljunk.
tehát
- mi érdekel?
- vagy go to apple developer site részleg, és orrvérzésig tölthetsz le tech sheeteket, meg how-to-kat G4-G5 procikról, gépekről, technlógiákról, stb stb
nekem csak az engem érdeklő dolgok is kb 200mb-ot tesznek ki, ha ez segít
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +Új RTX 3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- Apple iMac 24 Blue! 16GB / M3 CPU / 512GB SSD!
- Asztali PC , i7 10700 , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest