- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Skylake-
addikt
válasz
Truman #38839 üzenetére
megkerdezhetem amugy, hogy itt most mi a cel ? marmint ok, volt benne 1GB ram. az eleg arra, hogy az ELSO szemetesbe kidobd ugy ahogy van. most raktal bele kettot, ez ugyan ugy az elso szemetesig eleg csak igy 1 modullal nagyobb a gep sulya. rakuzdessz egy liont de mi a faszert ? tehat ha itt MINDEN mukodik ahogy elkepzelted es semmi problema nem lesz, a vegeredmeny akkor is legjobb esetben egy 2GB ramos Lion-os hulladek. minek ez az egesz kuzdes, mi lesz a haszna ennek a gepnek ha egyszer elkeszul ? azon kivul hogy valakivel egy eletre megutaltasd a macet, mire lesz jo ez a gep ? egy ajtot / billego zongorat ki lehet bele tamasztani, de arra meg minek az OS ?
engem tenyleg oszinten (OSZINTEN) erdekel, hogy mi a szart akarsz/akartok ezzel a geppel csinalni ha egyszer "kesz" lesz ? ez az egesz mire jo ? azon kivul persze hogy az egvilagon semmire. miert nem mondod meg a tulajnak hogy ezt az egeszet elbol ott baszta el, hogy ez a gep a birtokaba kerult ? ha akar egy macet vegyen egy M1 airt, az egy olcso es jo gep. miert szenvedtek ezzel a szarral de oszinten ? nem erzitek, hogy mennyire gaz az, hogy a tulajnak BIZTOS, hogy potenesebb a TELEFONJA mint amilyen ez a laptop lesz ha egyszer kesz lesz ?mond meg kerlek, hogy mi itt az elkepzeles. ha ez valami vedjuk a bolygot mentsuk meg a szemetet elkepzeles akkor ok, de akkor is hasznosabb lenne orokbe fogadni egy menhelyes kutyat. az a baj, hogy nem tudok racionalis indokot kepzelni emoge a project moge, mert HA (es ez a legnagyobb ha amit eletemben leirtam) hobbybol akarnatok eletre kelteni aztmondom ok. de evidens, hogy nem errol vam szo.
-
Czo
addikt
válasz
Truman #38837 üzenetére
Meg mindig nem ertem, hogy miert kell a rEFIt
A kb 2008-2009 elotti gepeik a FW updatek utan tartalmaznak CSM-et (a kesobbiek is), siman bootol a 32 es 64 bites Windows telepito igy CSM modban. Valamikor 2010 kornyeken megjott a GOP az UGA helyett, igy mar nativ modban, CSM nelkul is be tudnak bootolni a Windows telepitok.
Soha nem csinaltam Windows alatt macOS telepitot, de forditva se akartam ilyet soha sem. Miert is akarnek? Windows alatt barmikor tudok Windows telepito USB-t kesziteni, ahogyan macOS alatt is
-
cigam
titán
válasz
Truman #38827 üzenetére
Legyen rajta korszerű támogatott böngésző.
Feleslegesen futottad a köröket, mert nem lesz rajt. Ahogy az XP/Windowss 7-hez nem találsz uptodate böngészőt, úgy OS X 10.14-en sem fogsz találni ilyet. Plusz 1GB RAM-al böngészni 2023-ban?
Szerencsére a memóriabővítés egyszerű. -
Czo
addikt
válasz
Truman #38832 üzenetére
Ez a "BIOS" updatenek megfelelo moka. A Lion is kb 10 ever unsupported. Nem veletlenul van/volt kidobva a gep.
Telepitsd fel a frissiteseket, koztuk lesz ez is. (pont ugy, ahogyan egy Dell gep is kepes telepiteni firmware updatet).
Szerk: Ha teszemazt, kikapcsolod, mikozben frissiti a firmwaret, akkor tenylegesen tudod teglasitani (pont ugy, ahogy egy PC-t). Amit eddig muveltel, azt nem neveznem teglasitasnak, hiszen megiscsak tudod hasznalni
. De az se "igazi" teglasitas, mert ezekhez a regi gepekhez volt az Appletol letoltheto firmware restore dvd, persze kerdes az, hogy tizeniksz ev utan, ez elerheto-e meg. Ha minden kotel szakad, akkor is kiforraszthato a flash IC (ahogy ma mar PC-n se divat a BIOS/EFI flasht foglalatba helyezni).
-
Truman
senior tag
válasz
Truman #38831 üzenetére
Sikerült az unbrick!
De erre ugyan úgy nincs használható böngésző. Szóval csak kell rá valami Windows. Ahogy nézem Boot Camp Assistant -al lehet megoldani. De az meg nem indul. Azt írja frissítsem a Boot ROM firmware -t. Azt hogy kell? (Remélem ez nem olyan, amivel megint téglásíthatom)
-
Czo
addikt
válasz
Truman #38829 üzenetére
Amennyiben szukseged van case sensitive filerendszerre, ugy case sensitivet keszitessz, amennyiben nincs szuskeged ra, ugy nem olyat keszitessz. Ha akarsz csinalhatsz tobbet is.
Alapbol 1 particio van, ami nem case sensitive. De ugye, gondolom, megnezted mi volt a gepen, mielott mindent toroltel
-
Parson
addikt
válasz
Truman #38824 üzenetére
'Csak hogy álmomban sem gondoltam volna hogy ezt ilyen könnyű téglásítani'
Ne haragudj, nem fog tetszeni, amit írok, de:
1. Ezzel a hozzáállással mindent csak szétbarmolni lehet, és nem biztonsággal felépiteni - MINDIG tudnod kell, hogyan tudod helyreállitani a rendszert biztonsággal, mielött nekilátsz kisérletezni vmit vele (ez PC-re is ugyanúgy igaz). Lásd rendszermentések és -visszaállitások. HW-esen is igaz ez.
Ez nem windows PC, itt nem minden zajlik ugyanúgy, ezzel tisztában kellett volna lenni a legelején. Kiismerni mit és hogyan lehet, és ha esetleg egy rendszervisszaállitást még le is teszteltél, csak utána lendülni a susnyásba a bozótvágó késsel, hogy vmi idióta hasonlatot is mondjak...2. Minden ember követ el hibákat, legalább most tanulsz belöle - ez nem vigasz, tudom, de végeredményben ez csak egy eszköz, nem döl össze a világ -> állj neki kicsit komolyabban, és akkor biztos helyrehozható még, hiszen HW-esen még müködnie kell, csak egy OS-t kell felvarázsolni rá helyesen.
Sok sikert, menni fog!
-
cigam
titán
válasz
Truman #38824 üzenetére
És ha teszem fel azt merevlemez meghalna, akkor is ez van, amit most én csináltam.
Nem ez van. Minden egyes géphez járt telepítő lemez, aminek a segítségével újra lehetett húzni a géppel kiadott operációs rendszert.
Ahogy a dobozt/tartozékokat nem szokták továbbadni, úgy a telepítő lemezeket is elkavarják. Kérdezz rá attól akitől vetted, hogy megvannak-e a telepítő lemezek.Később áttértek az interneten keresztüli telepítésre, vagyis már egy ideje nem adnak lemez(eke)t a gépekhez, hanem a gép képes letölteni és telepíteni az operációs rendszert.
Vagy keresel egy szervízt aki némi aprópénzért segít megrenoválni, vagy ebay-en(vagy más apróhírdetés portálon) veszel egy hozzá illő lemezt. Fontos hogy hozzá illő legyen! Régen nem volt univerzális kiadás, vagyis egy macbook-hoz adott lemezzel biztos hogy újratelepíthető egy iMac. (De lehet ez még ppc-s időkben volt, szóval nem biztos, de érdemes odafigyelni.
Ha jó a Linux is, akkor 32bites EFI-re (és macintoshra) felkészített image (windows-on is kiírható .ISO) fájlokat pl. itt találsz.
-
cigam
titán
válasz
Truman #38822 üzenetére
Biztos a gépben van a hiba, és nem az ismereteid hiányosak.
Téglásítod, majd megkérded hogy mit kellett volna csinálni. Ugye Te is érzed hogy itt nem bennünk vagy az Apple-ben van a hiba. Persze sokkal egyszerübb mindenki mást hibáztatni, mint olvasni, tanulni ...De hogy ne csak okoljalak, tessék: Indítási billentyűkombinációk a Macen
A Command (⌘)+R és társai nem fognak működni, ahoz túl régi a géped, ezt csak a jóval újjabb modellek tudják csak.
Viszont az ⌥ (Option) gombot nyomvatartva választhatsz honnan próbálja meg a rendszert indítani. -
Truman
senior tag
válasz
Truman #38814 üzenetére
Ez most tényleg kajak ennyire f*s?! Beraktam egy DVD amit nem tud olvasni, és most már a pen drive -ot sem olvassa, mert a DVD olvasást erőlteti folyamatosan, de ki nem adja a billentyűzet gombjára. Vésznyitó? ugyan már mire gondolok én, az hülyeség.
Soha nem volt még Apple cuccom, de ezek után biztos nem is lesz.
-
Czo
addikt
válasz
Truman #38816 üzenetére
Soha nem probaltam olyan gepen, amiben nem volt 2 GB, igy passz.
Amim van, garantaltan mukodo telepito, azt 1 command kiirni egy USB-be dugott cuccra, amirol utana tud bootolni a gep (en is errol telepitettem anno). Ez egyszeru. Az, hogy en ebbol neked olyan formatumot gyartsak, amit ez az "UltraISO" nevu valami ki tud irni USB-re, az egy csomo extra idobe kerul. Ki kell deriteni, mi ez az "UltraISO", mert soha nem hallottam rola, illetve, hogy mi ez a formatum, amire szuksege van, valamint azt is, hogy ami nekem van, abbol kozvetlenul elkeszitheto-e ez a formatum, vagy kozbe kell iktatnom egy USB-re irast, majd onnan visszaolvasast (amihez keresni kene valami kis meretu eszkozt, mert keznel csak 128 es 256 es 1 TB meretu van, ehhez meg inkabb valami 8/16 GB meretu kene, hogy te is ki tudd irni kisebb eszkozre). De jelenleg azt sem tudom, hogy Macen tudok-e ilyet csinalni. Szoval, ennek a kideritesere nincs hangulatom. Sorry.
-
Czo
addikt
válasz
Truman #38814 üzenetére
Be kell rakni egy usb-s telepitot es arrol egyszeruen feltelepiteni. A legegyszerubb, egy masic macen irni egyet (hogy lehet-e mas rendszer alol megfelelot irni, azt nem tudom, soha nem jutott eszembe kiprobalni).
A refitre mi szukseged van? Siman, mindenfele egyeb bohockodas nelkul kozvetlenul tud bootolni Windows-t a gep. Azert nem tudsz particionalni, mert a 32 bites Windows 7 az nem EFI kolpatibilis, MBR kellene hozza. A beepitett disk utility tud csinalni hybrid MBR/GUID particios tablat (MBR-kent olvasva az az 1 particio latszik, GUID-kent olvasva, pedig mindegyik). A 64 bites Windows 7 mukodik GUID particios tablaval, de ahhoz meg regi az EFI az iMacban (2-es EFI kene, de a abban a gepben meg 1.1-es EFI van).
Szoval, en felraknek ra egy 10.7-et, es annak a particionalojaval csinalnek egy Windows particiot es oda telepitenem a Windowst, ha ezt engedi (ha budapesti vagy, hozol usb-t neg tudom neked gyartani a telepitot).
Azert irom felteteles modban, mert ilyen gepen csak XP-t hasznaltam, ott pedig ugye 1 particio rleg volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Egyedi ékszerdobozka
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest