Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Akciófigyelő: Jelentős kedvezményekkel veheted meg a Xiaomi 17-eket
- Sokkal jobb ajánlat lett elődjénél az iPhone 17e
- MWC 2026: Megérkezett a NXTPaper AMOLED
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- MWC 2026: Na, fussunk vele még egy kört!
- iPhone topik
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Race-Face
tag
Nos, sajnos azt kell mondjam, a Mac még nem tart ott, hogy otthonra nyugodt szívvel ajánlani tudjam. Az ára szerintem annyira nem vészes, alap eMac bruttó 200 körül, a G5 hatszázezres indulója azért már húzósabb... de az mégis egy kétprocis rendszer - brutális teljesítménnyel. És macintoshéknál ez az ár tartalmazza az operációs rendszert és egy csomó programot, pc-mac összehasonlításnál érdemes ezt is figyelembe venni. (no meg persze úgy fair, ha az árakat ''neves'' pc - mac viszonylatban nézzük) Egy mai mac már többnyire szabvány hétköznapi alkatrészekkel bővíthető (pl. ram, dvd-író). Ugyanakkor a későbbi upgrade erősen korlátozott. Egy pc-t lehet szinte alkatrészenként cserélni, gyorsítani, mac-nél alaplap+proci adott, a körítést lehet némileg változtatni. Szóval ha majd lassúnak találja valaki a dual G5 2 GHz-est, kénytelen lesz az egész gépet lecserélni...
(húúú, de szívesen szidnék már egy ilyen gépet, csak itt lenne az asztalomon...''tetű mekinntossss!'') 
Szoftver. Ízlések és pofonok, nekem az OsX annyira tökéletes, hogy szinte fáj, maga az oprendszer fantasztikusan gyors, látszik, hogy egy kézben van a hardver és a szoftver rész. Mondjuk nekem az XP-vel sincs bajom, csak nem kell naponta új programokat feltelepíteni ''kipróbálásiból''. Ja, de, van bajom, XP alatt maga a GUI érezhetően lassabb, de nem vészes.
Sebesség. Ez ugye nehezen összemérhető, de összehasonkításképp: a munkahelyi asztalom egyik sarkán mac G4 1 GHz, az ellenfél P4 (nem cerka, habár grafikai gép) 1,7 GHz. Mindkettőben 1 giga ram. Photoshop 6.0 alatt ugyanazokat a műveleteket végeztem mindkét gépen, és a mac néhol győzött... Általában ~10 %-kal dolgozott tovább, mint a pc. Figyelembe véve az órajel különbségeket ez azért szép eredmény a mac-től. Ezek után egy dual G5 2 GHz-et el lehet képzelni... (Sajnos még én is csak elképzelni tudom...)
Összességében a macintosh annak jó választás, aki egy bizonyos feladatra (pl. kiadványszerkesztés, zeneszerkesztés vagy egyszerű otthoni használat, internet, levél a nagymaminak) akar gépet. Állítólag minden feladatra van mac-es program, de pc-re több programot írnak, és könnyebb is beszerezni pc-s programot (igen, a vásárlásra gondolok).
Ugyanakkor akit elkap a Macintosh-életérzés, úgyis venni fog egy mac-et. Játszani meg egy pléjsztésönt. És pont.
Új hozzászólás Aktív témák
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Meghozta a régóta várt asztali Ryzen APU-kat az AMD
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- talmida: Változások 2. rész
- GL.iNet OFF topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Samsung kuponkunyeráló
- Revolut
- További aktív témák...
- 10genes kishibàs pc(i3-10105f/8gb/gt1030/win11/SSD/hdd)
- Apple iMac 21,5" 2015 Late / 8GB DDR3 / 1TB HDD / Bill+Egér 6 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760M i7 13700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Lian LI LANCOOL 207RX ADATA 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Strix B450F R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman S2 TG TT 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5500 8GB DDR4 256GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Samsung Galaxy A56 8/256GB - Kártyafüggetlen, Fehér, ÚJSZERŰ - 1 Év Garanciával
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(húúú, de szívesen szidnék már egy ilyen gépet, csak itt lenne az asztalomon...''tetű mekinntossss!'') 
TigerCat