- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak 15 ezret kérnek ezért az autós fejegységért - hát olyan is
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Race-Face
tag
Nos, sajnos azt kell mondjam, a Mac még nem tart ott, hogy otthonra nyugodt szívvel ajánlani tudjam. Az ára szerintem annyira nem vészes, alap eMac bruttó 200 körül, a G5 hatszázezres indulója azért már húzósabb... de az mégis egy kétprocis rendszer - brutális teljesítménnyel. És macintoshéknál ez az ár tartalmazza az operációs rendszert és egy csomó programot, pc-mac összehasonlításnál érdemes ezt is figyelembe venni. (no meg persze úgy fair, ha az árakat ''neves'' pc - mac viszonylatban nézzük) Egy mai mac már többnyire szabvány hétköznapi alkatrészekkel bővíthető (pl. ram, dvd-író). Ugyanakkor a későbbi upgrade erősen korlátozott. Egy pc-t lehet szinte alkatrészenként cserélni, gyorsítani, mac-nél alaplap+proci adott, a körítést lehet némileg változtatni. Szóval ha majd lassúnak találja valaki a dual G5 2 GHz-est, kénytelen lesz az egész gépet lecserélni...
(húúú, de szívesen szidnék már egy ilyen gépet, csak itt lenne az asztalomon...''tetű mekinntossss!'')
Szoftver. Ízlések és pofonok, nekem az OsX annyira tökéletes, hogy szinte fáj, maga az oprendszer fantasztikusan gyors, látszik, hogy egy kézben van a hardver és a szoftver rész. Mondjuk nekem az XP-vel sincs bajom, csak nem kell naponta új programokat feltelepíteni ''kipróbálásiból''. Ja, de, van bajom, XP alatt maga a GUI érezhetően lassabb, de nem vészes.
Sebesség. Ez ugye nehezen összemérhető, de összehasonkításképp: a munkahelyi asztalom egyik sarkán mac G4 1 GHz, az ellenfél P4 (nem cerka, habár grafikai gép) 1,7 GHz. Mindkettőben 1 giga ram. Photoshop 6.0 alatt ugyanazokat a műveleteket végeztem mindkét gépen, és a mac néhol győzött... Általában ~10 %-kal dolgozott tovább, mint a pc. Figyelembe véve az órajel különbségeket ez azért szép eredmény a mac-től. Ezek után egy dual G5 2 GHz-et el lehet képzelni... (Sajnos még én is csak elképzelni tudom...)
Összességében a macintosh annak jó választás, aki egy bizonyos feladatra (pl. kiadványszerkesztés, zeneszerkesztés vagy egyszerű otthoni használat, internet, levél a nagymaminak) akar gépet. Állítólag minden feladatra van mac-es program, de pc-re több programot írnak, és könnyebb is beszerezni pc-s programot (igen, a vásárlásra gondolok).
Ugyanakkor akit elkap a Macintosh-életérzés, úgyis venni fog egy mac-et. Játszani meg egy pléjsztésönt. És pont.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Diablo IV
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Okos Otthon / Smart Home
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Egérpad topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- Xbox Game Pass [2025] - A májusi lista
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- i5 8500/ 16GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ Win11 ready/ garancia/ ingyen foxpost
- ÚJ GAMER PC // INTEL i5-12400F // 32GB RAM DDR5//AMD 6700XT //1TB SSD //2 ÉV GARANCIA
- Gamer PC R7 5700x 8/16 4.6ghz 2x16 32gb 3200mhz ram, rtx 3070, 1tb m.2 ssd
- Gamer PC - I7-4470, GTX 1060 6gb és 16gb RAM + GARANCIA
- Új! AKCIÓS! 4K DDR5 AM5 RYZEN 5 7600X 12x5.3Ghz RTX 4070 12GB GDDR6X 1TB M.2 4TB HDD 32GB Gamer PC
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest