Keresés

Aktív témák

• Vilmoskorte

tag

válasz funky #4924 üzenetére

Ha jártál az ATI oldalán, akkor találtál ott egy olyat, hogy ''Suse-readme''. Ezt el kellene olvasni. Így is valószínű, hogy boldogulsz, de kell a gcc, make, stb fordító eszközök, valamint kell a kernel forrás is.
    Ha viszont megnézed a linket, amit küldtem, akkor ott fogsz találni előreforgatott kernel-modult, amit csak fel kell telepítened. Ehhez is ott a leírás. De én is leírtam. Mit nem értesz, mit tettél eddig az ügy érdekében?

Gyakorlatilag leírtam, mit kell tenned. Az ftp-ről leszeded a megfelelő könyvtárból a modult, majd telepíted. Célszerű kilépni konzolba, ne fusson az X. Vagy még jobb talán, ha újraindítod a géped konzolba (init 3), ne legyen X. A már leírt parancsal telepíted (rpm -ivh xxxxx.rpm), majd beállítod. A 2 parancs a sax2-t hívja meg a megfelelő paraméterekkel. Ha ez megvan, akkor startx vagy reboot immár grafikusan.

Off: nem akarlak elkeseríteni, de a Radeon kártyák driver ellátottsága, azok minősége messze van a kívánatostól. Sajnos. Én 9600-ról léptem vissza fx5500-ra, pedig maga a kártya rosszabb, mint a 9600. Csak nVidia.

[Szerkesztve]

• Vilmoskorte

tag

válasz funky #4920 üzenetére

Mindkettőt elintézi neked a yast, azon belül a sax2. Megtalálod a menük között. Radeonnak nincs 3D támogatása alapban licensz okoból, megoldás:

ftp://ftp.suse.com/pub/suse/i386/supplementary/X/ATI/suse92/i386/fglrx/8.8.25/

Itt már fennt van a 9.2-höz is az új driver.
    1., rpm -Uhv fglrx*.rpm
    2., sax2 -r -m 0=fglrx -b /usr/X11R6/lib/sax/profile/firegl -i

Ez még nekem a 9.2-eshez volt. Menj fel erre a címre és az elérési utat értelemszerűen módosítsd. Maga az eljárás nem változott.

Aktív témák