- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cadeyrn
aktív tag
Tudja azt valaki, hogy mi pörgeti fel azt a disket, amin van egy csatolt ext2 bootnak és egy nem csatolt ext4 ubuntu 12.04 alatt?
hdparm -y /dev/sda ( sdb a minipci-e ssd, az a root ), majd ~1 perc múlva ubi felpörgeti, és lövésem sincs, miért. -
cadeyrn
aktív tag
apt-get install thinkfan
vim /etc/thinkfan.confvalamint mindent thinkpad kérdés előtt erősen ajánlott a keresés a "Lenovo ThinkPad " topicban
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
McSzaby #19318 üzenetére
Tudom, hogy nem akarsz scriptelgetni, megírtam neked
#!/bin/bash
# ma
DATE=`date +%Y-%m-%d`
# honnan
SYNCFROM="/home"
# hova
SYNCTO="/mnt/backup/home"
if [ ! -d ${SYNCTO} ]; then
mkdir ${SYNCTO}
fi
# a törölt cuccoknak
SYNCBACKUP="/mnt/backup/home-torolt-${DATE}"
if [ ! -d ${SYNCBACKUP} ]; then
mkdir ${SYNCBACKUP}
fi
# másold át, archive-ként, minden joggal, másold a törléseket is, de a törlés helyett
# mozgasd a syncbackup mappába a törölnivalókat
rsync -av --delete --backup --backup-dir=${SYNCBACKUP} ${SYNCFROM}/ ${SYNCTO}/
exit 0chmod 0755
és tedd a /etc/cron.daily-beNem teszteltem, de majdnem ugyanezt használtam évekig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest