- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Huawei Watch GT Runner 2 – óra a futóra?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
Értem, és köszönöm.
Magam is utánagugliztam már, de ha esetleg tudnál / tudnátok valami nagyon jól érthető Samba leírást pluszban linkelni, akkor azt külön megköszönném.
A feladat ez lenne: 7 user van (A, B, C, D, E, F, G). Mindenkinek saját könyvtár, a szerveren elhelyezve. 2 user (A, B) írja-olvassa a sajátját, és a többiekét is, kivétel nélkül. A maradék bátor jedi (C, D, E, F, G)
pedig A és B könyvtárát nem tudja sem írni, sem olvasni, egymáséit tudják olvasni, sajátjukat pedig értelemszerűen teljeskörűen birtokolják.
Akkor egy Samba erre megfelelő? Amit olvastam, hogy a Samba az nem egy tartományvezérlőként funkcionál, hanem fájl és printer szerverként. Eddig nincs is gond, de akkor mi alapján kezeli a fentebb leírt jogosultságokat (ha kezeli), a könyvtár elérésekor jelszót / felhasználónevet kell megadni?
Köszi: HGyu
Bocs, ha nagyon lámázok, de még ilyen szerver-dolgokkal nem igen foglalkoztam, most új.
Új hozzászólás Aktív témák
- Witcher topik
- Hobby elektronika
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Huawei Watch GT Runner 2 – óra a futóra?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Háztartási gépek
- Windows 11: miért nem vált mindenki?
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- MiPC Játékok (Márc 30. UP!) Olvass...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- 27% - Samsung ViewFinity S70D Monitor 3840x2160 / 5ms / 60hz
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 3 13,3" - i3 1215U, 8GB RAM, SSD, jó akku, Thunderbolt 4 - számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi 11 Lite / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
pedig A és B könyvtárát nem tudja sem írni, sem olvasni, egymáséit tudják olvasni, sajátjukat pedig értelemszerűen teljeskörűen birtokolják.