- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy kell uninstallálni egy XUBUNTU op. rendszert, hogy törlődjön a bootoláskor felkínált op. rendszer választó menü is? (van XP is a gépen).
Köszi!
-
Anubis_9
addikt
válasz
ngabor2 #7103 üzenetére
Kicsit későn reagálok a válaszodra, mert jó ideig gond volt a géppel: nem indult be, mert lemerült az alaplap elem. És mire erre rájöttem...
Szóval: beírtam az "apt-get upgrade -f" parancsot, de jött a válasz, hogy nincs telepítve a root, vagy vmi hasonló. Ma fel akartam telepíteni a root-ot, erre a telepítés vége előtt nem sokkal ismét hibaüzeneteket kaptam. Egyik, másik.
Mi lehet a gond? Köszi!
Remélem, nem írtam hülyeségeket!
-
Anubis_9
addikt
Hát ha minden nap produkál ilyen error üzeneteket, akkor veszélyben is érezheti magát!
Ezt a frissítések telepítése után kaptam, ahogy tegnap is kiírta nekem ezt, szintén frissítés után. Plusz ma is volt még egy ERROR üzenetem, amikor mappát akartam megosztani és ehhez csomagot akart telepíteni.
Mi lehet a baj?
-
Anubis_9
addikt
Ha csak torrentet töltök le Xubuntu alól, de már magát a .torrent file-t is hálózaton másolom át a kisgépre, és ha a letöltés végeztével a nagy gépre másolom át a lejött és tömörített állományokat, szükségem lehet linuxos víruskeresőre? Veszélynek lehet kitéve az Xubuntu?
Köszi!
-
Anubis_9
addikt
válasz
#25954560 #7088 üzenetére
Megvannak a képek!
Ez a kép System monitoring közben készült, miközben SEMMI sem futott.
Ez a kép TOP parancsról készült. Szintén nem futott semmi a háttérben.
Ez a kép úgy készült, hogy az egeret körbe-körbe mozgattam, de ezen kívül semmi sem vette igénybe a CPU-t...
Végül pedig a beépített torrentezője általi letöltés közbeni eredmény.
Az érdekes az a dologban, hogy egy egyszerű egérmozdulat és a letöltés mennyire igénybe veszi a CPU-t...
-
Anubis_9
addikt
válasz
Jester01 #7085 üzenetére
Az miért lehet, hogy ha nem is csinálok semmit a kisgépen, 98-100%-ban terhelődik a CPU?
Amikor meg megnyitom az erőforrás-figyelőt, azt látom, hogy az összes progi együtt sem tekeri a CPU-t 20-30%-nál jobban... Pedig menüben beállítottam, hogy az összes futó programot listázza.
-
Anubis_9
addikt
válasz
Jester01 #7083 üzenetére
Időközben sikerült is a telepítés!
Az volt a baj, hogy a HDD és a DVD olvasó egy IDE kábelre volt kötve. Külön kötöttem őket és egyből minden OK! Köszönetet kell, hogy mondjak neked, mert a te ötleted miatt pattant ki a fejemből ez az ötlet!
500 MB-os SWAT partíciót csináltam a Linuxnak, ez elég nem? 3 GB-osra (EXT3) ment maga az XUBUNTU. Ez is OK?
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok!
Van egy problémám: leszedtem a hivatalos oldalról a 8.10-es XUBUNTU-t. Fel akartam telepíteni a kisgépemre, de eddig megy a telepítés. Vagyis még a grafikus felületig sem jutok el.
Próbaképp elkezdtem az adatlapomon szereplő nagy gépemen is az installációt, és egyből, gond nélkül beugrott a fentebb hiányolt grafikus felület...
Mi lehet a gond?
-
Anubis_9
addikt
Linux milyen file-rendszert "szeret" a legjobban? FAT32? Úgy tudom, NTFS írásával még mindig gond van.
FAT32 alatt viszont 4GB a maximális file-méret. Ez akkor okozna gondot, ha egy DVD5-ös méretű, tömörítés nélküli imagefile-t szeretnék letölteni.
-
Anubis_9
addikt
Tényleg, a Xubuntu minimális gépigényéhez ezt írják: "...you need 128 MB RAM to run or 192 MB RAM to install." és "you need 1.5 GB of free space on your hard disk" Az Ubuntuhoz meg 256 MB-ot írtak (At least 256 MB of RAM is required to run), ráadásul "Install requires at least 4 GB of disk space. "
Akkor inkább a Xubuntu-val próbálkozom! Köszi!
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok!
Ehhez a kisgépemhez milyen szabadon beszerezhető/letölthető LINUX-ot ajánlanátok? UBUNTU?
- NVidia Vanta
- Celeron 466 Mhz
- PC Partner alaplap (Socket 370)
- 256 MB RAM (100 Mhz)
- 80 GB HDDKöszi!
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok!
Van egy kis letöltő gépem.
- NVidia Vanta
- Celeron 466 Mhz
- PC Partner alaplap (Socket 370)
- 192 MB RAM (100 Mhz)
- 80 GB HDD.Amikor fut az Utorrent és 8 megával töltök, 100%-os a CPU kihasználtság, pedig semmi más nem megy mellette.
A LINUX jobb lenne nekem gépterhelés szempontjából?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest