- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
drup
junior tag
válasz
CPT.Pirk #27577 üzenetére
Webes gyorskereses szerint nekem ugy tunik, hogy ezt a hibat 2012-ben jelentettek eloszor itt:
2012 Oct
es azota sincs megoldas, 2018 februarba mar sokan kerdeztek, de nincsenek valaszok:
Ubuntu 17Nem vagy otthon angolban, de nekem ugy tunik, eszerint a hibajelentes szerint Ubuntu 18 a megoldas nvidia teren volt.
-
drup
junior tag
Ha mar vegre szabadon irhatok, nyitok egy uj tipusu problema megoldasra.
Ketfele Drupalt kellene telepiteni linuxra ugy, hogy ne lassak egymast es ne frissuljenek, ertelemszeruen egszerre csak az egyik mukodhet.
A lenyeg az, hogy az egiknek PHP 5.6 a masiknak PHP 7.2 allatt kell mennie.Win-en ez XAMPP reven megoldhato localhostos megoldassal, biztonsag kedveert akar webkapcsolat kiiktatasaval a tesztek idejere.
Linuxra mi a megoldas?
Drupalos forumon kerdeztem, de nem is ertettek a kerdest. -
drup
junior tag
válasz
ubyegon2 #27562 üzenetére
Tudja a fene, mirol beszelsz, nekem azt mondtak, az indulo menut a linuxban grub-nak hivjak.
Egyertelmuen irtam, aki tud olvasni, megerti, aki meg csak jatssza az eszet, az ilyeneket valaszol, mint te.
Na, megyek aludni, ha vegre valaki valaszol, megkoszonom, ha nem, legalabb ne baszakodjatok bvelem, eleg bajom van az unnepek elott.
-
drup
junior tag
Tudna segiteni valaki, hogy linux mint altal letrehozott indulo menuben hogyan tudom megvaltoztatni a listaelemek sorrendjet?
Kezdoben kerdeztem par naja, de nincs valasz. -
drup
junior tag
válasz
ubyegon2 #27514 üzenetére
bocs, ez kimaradt:
A csomagtelepítés különböző módszerei kifejezetten Kezdő téma egyébként.Igen, csak tudnam, hova mentettem a jegyzeteimet par hete.:-(
Egy mentoovre lenne szuksegem:
grub-bal keszitett menuben hogyan lehet megvaltoztatni a sorrendet?
Valamiert a memtest-et tette be a masodik sorba, jo lenne lerakatni az utolsoba, szerencsere eleg ritkan van ra szukseg. -
drup
junior tag
Hopp, mi lett Victorral?
Kivegeztek? -
drup
junior tag
válasz
ubyegon2 #27514 üzenetére
Hat, en meg ott tartok, hogy elinditom a terminalt es amit az megtalal, az van.
Ez a ,egoldas pedig olyan "wingyozos" variacionak tunik, hogy "csak toltsd ne es ne foglalkozz a kockazattal, hogy virusos vagy buheralt, csak hasznald.
Jobb szeretnem valami ellenorzott csatornaba beterelve maradni a "hagyomanyos" sudo-s telepitesnel. -
drup
junior tag
A linux kezdon kiderult, hogy nem kezdo tema, igy itt kerdezem:
Eddig tudtommal telepito csomag vagy gzip, vagy tar tomoritessel volt becsomagolva.
Most megjelent egy tar.xy csomagolasu telepito, ezt hogyan kell telepiteni? -
drup
junior tag
válasz
sh4d0w #27505 üzenetére
Hogyan kell donteni, hogy mikor melyiket, illetve azon belul melyik verziot kell telepiteni,
hogyan lehet kulonbozo verziokat hasznalni, hogy mindig csak az egyik legyen aktiv.
(Korabban ugy tudtam, hogy a xampp win, lamp linux, de olyan leirast is talaltam, amelyik szerint xampp is van linuxon.) -
drup
junior tag
XAMPP vagy LAMP teren van valakinek gyakorlata?
Most allnek neki megismerni a helyes megoldast.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Tőzsde és gazdaság
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Mozilla Firefox
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- BestBuy topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest