- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Magisk
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Mobilhasználat külföldön
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
Üdv,
Elsősorban linuxos rendszergazdáktól kérnék segítséget. Lenne egy digitális rögzítő, ami linux alapú szoftverrel van ellátva. Van ennek egy NAS-ra kimentő szolgáltatása. Ehhe kérnék egy kis segítséget, a mappastruktúra helyes beállításához.
Itt van a rögzítő által engedett beállítási lehetőségek.
Mi a helyes kitöltése a dolognak? Hova kell / jel és hova nem?
Megköszönném, ha valaki segítene. Rég szenvedünk ezzel a dologgal.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Speeedfire #11331 üzenetére
Köszönöm. Meglesem.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Speeedfire #11328 üzenetére
Köszi, ez a crunchbang érdekes lehet, még soha nem láttam. Most még a Lubuntut néztem, de nem tudom milyen. :S
Egyébként nem járnék jobban ha egy ubuntut takarítanék ki minden felesleges progitól?
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Régebb használtam ubuntut és tök jó volt, de aztán maradtam a windows-nál mert a meló miatt elkerülhetetlen. De csak jó lenne a linux a dög lassú windows mellé. Egy olyan disztribúciót keresek, ami könnyű, ultra könnyű. Semmi másra nem kell, netezni, egy évben egyszer meg filmet nézni. Fontos, hogy a jelenlegi windows alatt 5 órás akkuidő cserébe legyen több és a boot is legyen sokkal gyorsabb. Egyetlen gond, hogy kicsit különc a notim...ez azért az hardvertámogatás és ezen át a megfelelő energiamegtakarítás miatt szerintem fontos.
A gépről: CPU AMD Athlon II Neo K125, AMD M785 lapkakészlet(AMD K10), ATI4250VGA, INTEL SSD , meg van valami amd rs880 chipset is...mindez 12" -on.Ti melyik disztribúciót tudnátok javasolni?
-
V.Stryker
nagyúr
Az nem értem, hogy miért ilyen lassú a böngészés Ubuntu alatt.... Hihetetlen lassan tölti be az oldalakat. Mitől lehet?
-
V.Stryker
nagyúr
UP
-
V.Stryker
nagyúr
Üdv mindenkinek.
A bőség zavarában már nem tudom, hogy melyik disztribúciót válasszam.
Tudnátok ajánlani disztribúciókat? (régen többet próbáltam.)
Ami kéne:
-legyen jól felszerelt alapból(openoffice,stb.)
-mp3 támogatás, filmnézés lehetőség(pl. MPlayer)
-DVD írás
-NTFS fájlrendszer támogatása. (jó lenne,ha nem csak olvasná,hanem írná is.)
-a netezés meg ugye a Linuxnál nem problema
-jó windows emulációJó lenne,ha alapban benne lenne minden és nem nekem kéne belerakni, mert azt nem megy nekem.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
--=Gefi=-- #3844 üzenetére
Köszi. A Suse lesz a nyerő.
Régen is az jött be.
Egyébként nem tudod véletlenül,hogy honnan lehetne leszedni a suse-hez azt a 3D asztal cuccost? -
V.Stryker
nagyúr
válasz
--=Gefi=-- #3842 üzenetére
Csak felhasználó szinten.(Netezés, filmezés, dvd írás,zene hallgatás, szövegszerkesztés...csak a szokásos.
) És nem lenne rossz,ha a további csomagokat, drivereket nem konzolban kéne telepíteni....
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok!
Nos, elég régen linuxoztam már. Most épp ráérek picit ismét. MIt ajánlotok, melyiket érdemes kipróbálni most? (UHU, Ubuntu nem kell) -
V.Stryker
nagyúr
Pálinkás jó reggelt!
Tudnátok abban segíteni, hogy ha fennt van nekem egy linux, történetesen Suse és mondjuk fel akarom rakni a helyébe az UHU-t, akkor a grubot hogy lehet törölni? Mondjuk gondolom felülírja az UHUé. És abban az esetben mit lehet tenni,ha csak le akarom szedni a linuxot és nem akarom, hogy egyáltalán legyen nekem ez az oprendszer választós indítóképernyő???
Tudom,hogy van az fdisk/mbr parancs amivel kitörlöm a master boot rekordot, csak az a baj,hogy nincs floppymeghajtóm már ......
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest