- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomyLeeBoy
tag
Üdv!
Ubuntu mail szerveren (postfix virtualmaillel, ispconfiggal) van lehetőség valahogyan megoldani, hogy a pop3 kliensek ne törölhessék le a leveleket? Tehát ha valaki megkapja a hozzáférést a fiókhoz, és a kliense letöltés után törölni akarja a leveleket, az ne történjen meg.
Keresgéltem de nem sok infót találtam erről.
-
TomyLeeBoy
tag
Üdv!
Linux szerveren futó mysql adatbázisról szeretnék bizonyos időközönként automatikusan bisztonsági mentést készíteni. Ismer valaki jól működő módszert, programot a megvalósításra?
-
TomyLeeBoy
tag
Sziasztok!
Debian alatt akadt egy kis problémám samba megosztással. Adatmentés miatt egy ntfs partíciót szeretnék olvasni debianból. Bemountoltam, a partíció olvasása megy is. Ezt a partíciót szeretném elérni egy másik gépen win-ből, ezért megosztottam samba-val. Az összes megosztásomat látom a másik win-es gépről, csak ezt a mappát nem tudom megnyitni, ahova bemountoltam az ntfs-t.
Nézem a jogokat deb-ben, a tulaj root, másoknak olvasás jog sem, de nem is tudok adni nekik...Valakinek valami ötlete?
-
TomyLeeBoy
tag
válasz
Jester01 #10098 üzenetére
upnp off... És a szerver elérhető kívülről. Megoldódott.
Gondoltam azért beírom ha más is szenvedne ilyennel.
WRT54GL router van, és bekapcsolt upnp-vel hiába vannak forwardolva a portok, akkorsem elérhető kívülről a szerver. Ha kikapcsolom, minden ok.
Szerintem bekapcsolt upnp-vel is kellene mennie (ezért volt nehéz megtalálni a problémát), de a gyakorlat azt mutatja hogy nem...
-
TomyLeeBoy
tag
válasz
x123456 #10090 üzenetére
Szia!
tcpdump-al figyeltem a 80-as portot... Hát nem teljesen egyértelmű. Ha belső hálóról írom a domaint a böngészőbe, akkor egy csomó oda-vissza forgalmat jelenít meg a tcpdump a 192.168.1.1-től és afelé vissza. Ha külső hálóról próbálom, nem jelenik meg rögtön semmi, kis idő múlva 2-3 sor ugyancsak a 192.168.1.1-től és afelé, de emiatt teljesen nem tudom beazonosítani hogy honnan érkezett pontosan....
Talán még annyi, hogy az ip után van mégegy szám 192.168.1.1.1234 ami változik. Dea zt nemtudom mit jelent pontosan.
eval dialog-ra meg gugliztam mert nem tudtam mi az. Mondjuk még most sem.
-
TomyLeeBoy
tag
Erre is gondoltam már. T-online a szolgáltató és fixip van kérve hozzá. Azt nemértem hogy fixip van, tehát gondolná az ember hogy akkor üzemeltethet szervert mert amúgy minek a fixip. Mellette meg a levél küldés/fogadás simán megy, a http meg nem?! Spamot szórni lehet, de weblapot publikálni nem?!
-
TomyLeeBoy
tag
Sziasztok!
Nekem egy linux szerverrel lenne egy kis gondom, remélem jó helyre írom...
Tehát adott egy Debian szerver, levelezés, ftp, webszerver és egyebek mennek rajta.
Belső hálózaton minden tökéletes.
Domain írányítva az ip-re, router port-forward beállítva, levelezés, ftp és egyebek külső hálóról a domaint használva tökéletes. Viszont a webszerver (apache2) kívülről sehogy nem elérhető.Számomra kicsit érthetetlen. Ha valakinek van ötlete azt megköszönném.
Üdv.: Kev.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- BestBuy topik
- Horgász topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- BestBuy ruhás topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest