Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Obi-1
őstag
válasz
ubyegon2 #19389 üzenetére
Ez kicsit hosszú ügy. Apám Firefoxban akar képeket feltölteni (pl. Vatera, e-mail), és utálta a GTK File Dialog-ot, mivel abban egyszerre csak egy preview látszik értelmesen, ő pedig sok kép közül választ.
A KDE File Dialog viszont olyan, amit ő elvár, ezért, sajnos, a KDE-hez vagyok kötve. A KDE-ben is csak külön csomagokkal lehet elérni, hogy a Firefox a KDE File dialogot használja...
-
Obi-1
őstag
válasz
perge666 #19384 üzenetére
Előzmény:
Szüleim gépére Linux Mint 16 KDE-t tettem fel a hétvégén, Windows XP leváltás miatt. Otthon klasszikus Ubuntu-Unity van fent a gépemen, tehát nekem is szokatlan a KDE. A KDE maradt csak megoldásként, mert Apám a Firefox File dialog-ban mindenképpen Tile Preview opciót akar. A Gnome Preview egyszerre csak egy képet mutat.A probléma:
Fénykép letöltés SD kártyáról - a tálcán feljönnek pár pillanatra a lehetőségek (importálás GwenView, importálás DigiKam, megnyitás Dolphin), de ez túl gyors Apámnak. Hogy tudom beállítani, hogy a DigiKam induljon el, és rögtön töltse is le a képeket? A DigiKam indítását mutattam neki, de túl sok lépés letölteni a képeket.Lehetséges megoldás:
1. külön script, parancsikon az asztalon
2. módosított parancsikon a Digikamhoz, hogy rögtön a letöltéssel indítson
3. Rapid Photo Downloader vagy Shotwell használata a KDE-ben?
4. valamilyen szinkronizáló program, rsync alapon?A 2-es tűnik talán a legjobbnak, de nem találom, milyen paramétereket kellene megadni.
-
Obi-1
őstag
Nem értem, miért írod, hogy dejavud van. Az Ubuntu témában már írtam ezt a problémámat, de csak most kaptam segítséget, ezért ide is beírtam.
A wubi valóban egy hekkelt Linux, de a google találatom alapján a normál particióra másolás nem szünteti meg a problémát. Megoldást még nem találtam.
A Wubi FAQ-ban az NTFS configot találtam, ezért azt használom. A shutdown kézi végrehajtása nem egy szörnyű hiba, bár az AT-s korszakra emlékeztet. Rákerestem az fstab-ra a wikipedián, gondolom az NTFS konfig is ezt piszkálja.
-
Obi-1
őstag
1. Desktop PC
2. Nem hardvergond
3. Ubuntu 7.04 (még csak Wubi)
4. Gnome
5. Még semmit sem kezdtem vele, neten megoldást nem találtam.A hiba:
Shutdown parancs után:
Deactivating swap - fail
Can't link lock file 6etc/mtab~: read-only file system (use -n flag to override - failA rendszer nem áll le, csak hardveres beavatkozásra.
A hiba az NTFS Configuration Tool telepítése óta jön elő. Leszedni nem akarom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Bundle topik
- Formula-1
- Autós kamerák
- Gaming notebook topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali fotós kérdések órája
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Azonnali mobilos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 256GB 13" FHD Áthajtós érintős 1 év garancia
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes konzol + 6db játék garanciával hibátlan működéssel
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest