- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Yettel topik
- Mobil flották
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Obi-1
őstag
válasz
ubyegon2 #19389 üzenetére
Ez kicsit hosszú ügy. Apám Firefoxban akar képeket feltölteni (pl. Vatera, e-mail), és utálta a GTK File Dialog-ot, mivel abban egyszerre csak egy preview látszik értelmesen, ő pedig sok kép közül választ.
A KDE File Dialog viszont olyan, amit ő elvár, ezért, sajnos, a KDE-hez vagyok kötve. A KDE-ben is csak külön csomagokkal lehet elérni, hogy a Firefox a KDE File dialogot használja...
-
Obi-1
őstag
válasz
perge666 #19384 üzenetére
Előzmény:
Szüleim gépére Linux Mint 16 KDE-t tettem fel a hétvégén, Windows XP leváltás miatt. Otthon klasszikus Ubuntu-Unity van fent a gépemen, tehát nekem is szokatlan a KDE. A KDE maradt csak megoldásként, mert Apám a Firefox File dialog-ban mindenképpen Tile Preview opciót akar. A Gnome Preview egyszerre csak egy képet mutat.A probléma:
Fénykép letöltés SD kártyáról - a tálcán feljönnek pár pillanatra a lehetőségek (importálás GwenView, importálás DigiKam, megnyitás Dolphin), de ez túl gyors Apámnak. Hogy tudom beállítani, hogy a DigiKam induljon el, és rögtön töltse is le a képeket? A DigiKam indítását mutattam neki, de túl sok lépés letölteni a képeket.Lehetséges megoldás:
1. külön script, parancsikon az asztalon
2. módosított parancsikon a Digikamhoz, hogy rögtön a letöltéssel indítson
3. Rapid Photo Downloader vagy Shotwell használata a KDE-ben?
4. valamilyen szinkronizáló program, rsync alapon?A 2-es tűnik talán a legjobbnak, de nem találom, milyen paramétereket kellene megadni.
-
Obi-1
őstag
Nem értem, miért írod, hogy dejavud van. Az Ubuntu témában már írtam ezt a problémámat, de csak most kaptam segítséget, ezért ide is beírtam.
A wubi valóban egy hekkelt Linux, de a google találatom alapján a normál particióra másolás nem szünteti meg a problémát. Megoldást még nem találtam.
A Wubi FAQ-ban az NTFS configot találtam, ezért azt használom. A shutdown kézi végrehajtása nem egy szörnyű hiba, bár az AT-s korszakra emlékeztet. Rákerestem az fstab-ra a wikipedián, gondolom az NTFS konfig is ezt piszkálja.
-
Obi-1
őstag
1. Desktop PC
2. Nem hardvergond
3. Ubuntu 7.04 (még csak Wubi)
4. Gnome
5. Még semmit sem kezdtem vele, neten megoldást nem találtam.A hiba:
Shutdown parancs után:
Deactivating swap - fail
Can't link lock file 6etc/mtab~: read-only file system (use -n flag to override - failA rendszer nem áll le, csak hardveres beavatkozásra.
A hiba az NTFS Configuration Tool telepítése óta jön elő. Leszedni nem akarom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mini-ITX
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest