- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobilhasználat külföldön
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pcnet
addikt
Partíciónál arra gondoltam, hogy ugye SSD-n van 30 giga fenntartva linuxnak. Ezzel a 30 gigával, hogy gazdálkodjak? 15 giga /home és 15 giga/root, vagy toljam el az arányt valamelyik irányába? Nem nagyon vágom még linux alatt mi hova kerül, melyik partíció fog hízni, melyik legyen nagyobb?
-
pcnet
addikt
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni! Linux Mint 17-et használok 2 hónapja. Előtte Min 16ot és fél évig Ubuntu 12.04 LTS-t. Szóval kb 1 éve vagyok Linux felhasználó. A napokban jöttek 4es szintű frissítések, fel is tettem őket és elkezdett rosszalkodni a rendszer. Először ha energiatakarékos módba kapcsolt a monitorom, akkor nem tudtam életre kelteni. Megmozdítottam az egere, a monitoron a led narancsról zöldre váltott, de csak annyit írt, hogy "No signal". Egy ctrl-alt-backspace megoldotta, újra bejelentkeztem és jó volt. Jöttek újabb frissítések, ahogy láttam Nvidia és alaplapi videókártyámhoz is, aztán x-server. Ezután meg pont fordítottja történt, hiába állítottam energiagazdálkodásnál 5 percre a monitor kikapcsolási idejét, tök random kapcsolt ki a monitor. Volt mikor egy óra után, volt mikor fél óra után. Utána akartam nézni energiagazdálkodásnál, tálcán jobb klikk és rendszerbeállítások, de azt írta ki, hogy valami fájl nem található. Gondoltam egy reboot helyre teszi a lelki világát, de bejelentkező képernyőig jutottam, beírtam a jelszavam, majd fekete képernyő egér mutatóval. ctrl-alt-F1-el próbáltam nyitni terminált, de csak fekete képernyő villogó kurzorral. Próbáltam más asztali környezettel belépni Cinemon variánsokkal amit alapból feltesz a Mint, de ez a hibaüzenet fogadott:
Van mód arra, hogy működésre bírjam a jelenlegi rendszeremet? Ha igen, akkor hogy? Live módban lementettem minden fontos cuccomat, ha bukna a mutatvány, akkor újra Ubuntut tennék fel. Csak nem tudom melyiket? 14.04 LTS vagy 14.10? Cinnemonnal szeretném használni, mert számomra az a leg kezelhetőbb, átláthatóbb Win után. Dash-al nem vagyok nagy haverságban, nem tudtuk megszokni egymást.
30 giga hely van linuxra szánva. Eddig nem volt /home-om, mert úgyis mindent vinyóra mentettem, linux pedig SSDről futott. Mekkora partíciót érdemes áldozni /home-nak? 15 giga /home és 15 giga /root okés? Vagy mit ajánlotok?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest