- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Egy kipróbált, működő megoldást keresnék akksihoz, amivel TLP felrakása nélkül konfigolható, hogy AC-n a töltés ne menjen 80%-nál tovább egy Thinkpad T14 Gen 2-n.
Rendszer: Ubuntu 22.04
BIOS-ban nem találtam ilyen megoldást.Egy ilyesmit találtam, de már kb 12 éves bejegyzés, lehet idejét múlt az újabb thinkpadeknél:
sudo apt-get install tp-smapi-dkms sudo modprobe tp_smapi
echo 40 | sudo tee /sys/devices/platform/smapi/BAT0/start_charge_thresh echo 80 | sudo tee /sys/devices/platform/smapi/BAT0/stop_charge_thresh
-
Pano
addikt
F34R és bob.zxr: Nagyon szépen köszönöm, így már tudom miként nézegessek! Ezer hála!
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Laptop vásárlás előtt állok és szeretném a véleményeteket kikérni. Szerintetek milyen laptopot érdemes vásárolni, aminek a legjobb linux támogatottsága van? Vagy milyen hardver komponensek legyenek benne?
A keret 210.000 Ft.
Sok helyen olvastam, hogy vannak laptopok/gyártók amikkel kínszenvedés linuxozni. Hát ha tudtok ilyesmiről. -
Pano
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Windows 7 mellé telepítettem a Linux Mint-et, azonban este a Windows 7 fogta és összerottyantotta magát.
Szeretném a biztonsági mentéssel helyreállítani (ugyanis szükségem van rá), viszont a Linux rendszerválasztó képernyője miatt nem tudom csökkentett módban elindítani, ugyanis nem adja be a lehetőséget. Van rá mód, hogy a linux mintes op rendszer választó képernyőt ideiglenesen kiiktassam, hogy el tudjam indítani a Windowst csökkentett módban? Nagyon nem szeretném újra húzni, amikor recoveryvel pár perc lenne az egész helyreállítás. -
Pano
addikt
Felkínálja a jar csomagot megnyitásra, vagy mentésre. Ha megnyitásra megyek, akkor nem csinál semmit, hanem újra felkínálja.
Parancsra ezt mondja:
panesz@panesz-GA-880GM-UD2H ~ $ java -version
java version "1.6.0_26"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_26-b03)
Java HotSpot(TM) Server VM (build 20.1-b02, mixed mode) -
Pano
addikt
Sziasztok!
Szeretném a segítségetek kérni, mert megőrülök!
Régen, akárhányszor próbáltam linuxot használni, mindig az volt a legnagyobb gondom, hogy nem tudtam az Istennek se böngészőben futtatható java-t telepíteni.
Linux mint-et tettem fel próbára, az vonzott benne, hogy úgy promózták minden szükséges dolog (flash, minden ami kell) már telepítéskor feltelepül, viszont java még mindig sehol! Csomagkezelőben feltelepítettem a sun java virtuális környezetet és a java plugint is, de a böngészőben még mindig nem tudok java alkalmazásokat futtatni (Chromium, Firefox).
Van egy futtatható jar fájlom is, ami kéne, mert egy elengedhetetlen progi, de azt se tudom használni, mert akárhányszor rákattintok csak az archivumkezelő hajlandó a tartalmát megnyitni, ami ugye engem nem érdekel
Tudna valaki tanácsot adni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Yettel topik
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest