-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
roseben
junior tag
Nem tudom mitől lehet ez, de a régi laptop 26másodperc alatt bootol, a jobb, gyorsabb meg több mint egy perc alatt. Már minden variációt kipróbáltam biosban. Gyári értékekre is visszaállítottam. Ez normális?
-
roseben
junior tag
Köszi a választ. Általában javasolják, hogy ezt a kettőt kapcsoljuk ki BIOSban linux telepítésekor.
Pár napja merevlemezt cseréltem (dual bootot már nem használok de egy szoftver miatt van tartalékban egy Windows-os SSD. Az történt, higy miután visszatettem a SSD-t amire Kubuntu van telepítve a laptop nem talált bootolható media-t. Frissített ugyan a Windows a fél óra alatt, de a linuxos ssd nem volt a gépben. Grubot így nem cserélhette le. A BIOSban az ...efi fálj elérési útvonala meg volt adva és onnan jött a kérdés, hogy miután aktiváltam a Secure bootot ez az opció már az efi fájl útvonala deaktiválódott' Na mindegy. Secure bottal meg persze megoldás híján újratelepítéssel most teszi a dolgát. -
roseben
junior tag
Üdv.,
Secure boot és fast boot kell vagy sem?
Melyik disztro támogatja jelenleg a secure bootot?
Valóban véd vagy inkább backdoor?
Ezek a kérdések fogalmazódtak meg bennem. -
roseben
junior tag
Köszönöm a választ. Ha nincsen a tárolóban a csomag akkor nem érdekel a téma. Nem fordítgatok. A kérdésem valóban hibás. Nem írtam oda, hogy ugyanúgy szeretném használni mint a mostani Kubuntu rendszert. De amiket írtatok abból az derül ki számomra, hogy maradok az eddigi hardveremnél.
-
roseben
junior tag
Szerintetek egy ilyen ARM laptopon a GNU alkalmazások hány százaléka fut?
Vagy az ARM lemezképről telepített rendszeren a tárolókban csak azok a csomagok lesznek amelyik rut ARM-en.
Onnan jön a kérdés, hogy emlékszem pár X86-os Asus androidos telefonra amelyiken nem futott jópár app.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen program, ami...?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest