- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pecze
aktív tag
Sziasztok!
Egy szervert üzemeltetnék be, eddig van rajta DHCP, Bind DNS, Samba, létre van hozva egy domain, kész vannak a felhasználók, csoportok, van rajta Kerberos és most jönne az SSSD, de az istennek se akar működni, elindul, csak nem szedi át a felhasználókat AD-ből Linuxba, ezt a hibát dobja, mi lehet a probléma:(Mon Mar 7 00:14:32:851044 2016) [sssd] [check_file] (0x0400): lstat for [/var/run/nscd/socket] failed: [2][No such file or directory].
(Mon Mar 7 00:14:32:862503 2016) [sssd] [ldb] (0x0400): server_sortnable to register control with rootdse!
Egy pár konfig:
Kerberos
[libdefaults]
default_realm = xxxxx.lan
dns_lookup_realm = true
dns_lookup_kdc = true
[realms]
xxxxx.lan = {
kdc = server.xxxxx.lan
default_domain = xxxxx.lan
}[domain_realm]
.xxxxx.lan = xxxxx.lan
xxxxx.lan = xxxxx.lanSSSD
[sssd]
config_file_version = 2
services = nss, pam
domains = xxxxx.lan
debug_level = 9[nss]
[pam]
[domain/xxxxx.lan]
id_provider = ad
access_provider = ad
krb5_keytab=/etc/krb5.keytab
krb5_realm = xxxxx.lan
ldap_id_mapping = true
default_shell = /bin/bash
enumerate = trueJa, Debian 8-as szerver
-
pecze
aktív tag
Ide is, hátha innen jön hamarabb válasz:
http://prohardver.hu/tema/linux_abszolut_kezdoknek/hsz_16653-16653.html -
pecze
aktív tag
5 órája próbálja átméretezni a GParted a partíciót, valahol meg lehetne nézni, hogy hol jár, addig tudom, hogy kiadta a resize2fs parancsot, de folyamatjelző nincs, esetleg konzolból előhozható merre jár. Illetve, ha megszakítanám a folyamatot az adatvesztés, vagy sem?
Mert kiadnám konzolból a parancsot, amit kiírt a gparted, aztán ott csak van folyamatjelző, mert azt se tudom nem e ütközött hibába, vagy min tököl ennyi ideig.
Amúgy 1,4TB-s partíciót méreteznék át 1TB-ra, 900 giga adatot tartalmaz, -
pecze
aktív tag
No, megint én, a fájlrendszer rendberakva, csak az a probléma, hogy ez a Fedora LiveCd nem tartalmaz egy normális particionálót, van valami Disks nevű valami, ahol le tudnám formázni a lemezt, meg csatolni, meg csupa haszontalan dolgot tehetek, arról most nem értekezek, hogy mi történt a szegény, egyszerű kis Gnome-al, valami szörnyűség van helyette.
Tehát, olyan LiveCD kéne ami legalább egy GPartedet tartalmaz, ajánljatok egyet.
Szerk: Megoldottam, van GParted LiveCD
-
pecze
aktív tag
Van egy vinyóm ext2-re formázva, átméretezném, de nem igazán sikerül, mert kiírja, hogy hibákat tartalmaz és nem tudja kijavítani, mert read-only módban van. Tudom van valami fsck parancs linuxban, de Windows alatt vagyok, tehát olyan eszköz, program kéne, ami Windows alól el tudja végezni a hibaellenőrzést és a javítást is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Apple asztali gépek
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Óvodások homokozója
- Synology NAS
- Spórolós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest