- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Egy szervert üzemeltetnék be, eddig van rajta DHCP, Bind DNS, Samba, létre van hozva egy domain, kész vannak a felhasználók, csoportok, van rajta Kerberos és most jönne az SSSD, de az istennek se akar működni, elindul, csak nem szedi át a felhasználókat AD-ből Linuxba, ezt a hibát dobja, mi lehet a probléma:(Mon Mar 7 00:14:32:851044 2016) [sssd] [check_file] (0x0400): lstat for [/var/run/nscd/socket] failed: [2][No such file or directory].
(Mon Mar 7 00:14:32:862503 2016) [sssd] [ldb] (0x0400): server_sortnable to register control with rootdse!
Egy pár konfig:
Kerberos
[libdefaults]
default_realm = xxxxx.lan
dns_lookup_realm = true
dns_lookup_kdc = true
[realms]
xxxxx.lan = {
kdc = server.xxxxx.lan
default_domain = xxxxx.lan
}[domain_realm]
.xxxxx.lan = xxxxx.lan
xxxxx.lan = xxxxx.lanSSSD
[sssd]
config_file_version = 2
services = nss, pam
domains = xxxxx.lan
debug_level = 9[nss]
[pam]
[domain/xxxxx.lan]
id_provider = ad
access_provider = ad
krb5_keytab=/etc/krb5.keytab
krb5_realm = xxxxx.lan
ldap_id_mapping = true
default_shell = /bin/bash
enumerate = trueJa, Debian 8-as szerver
-
Ide is, hátha innen jön hamarabb válasz:
http://prohardver.hu/tema/linux_abszolut_kezdoknek/hsz_16653-16653.html -
5 órája próbálja átméretezni a GParted a partíciót, valahol meg lehetne nézni, hogy hol jár, addig tudom, hogy kiadta a resize2fs parancsot, de folyamatjelző nincs, esetleg konzolból előhozható merre jár. Illetve, ha megszakítanám a folyamatot az adatvesztés, vagy sem?
Mert kiadnám konzolból a parancsot, amit kiírt a gparted, aztán ott csak van folyamatjelző, mert azt se tudom nem e ütközött hibába, vagy min tököl ennyi ideig.
Amúgy 1,4TB-s partíciót méreteznék át 1TB-ra, 900 giga adatot tartalmaz, -
No, megint én, a fájlrendszer rendberakva, csak az a probléma, hogy ez a Fedora LiveCd nem tartalmaz egy normális particionálót, van valami Disks nevű valami, ahol le tudnám formázni a lemezt, meg csatolni, meg csupa haszontalan dolgot tehetek, arról most nem értekezek, hogy mi történt a szegény, egyszerű kis Gnome-al, valami szörnyűség van helyette.
Tehát, olyan LiveCD kéne ami legalább egy GPartedet tartalmaz, ajánljatok egyet.
Szerk: Megoldottam, van GParted LiveCD
-
Van egy vinyóm ext2-re formázva, átméretezném, de nem igazán sikerül, mert kiírja, hogy hibákat tartalmaz és nem tudja kijavítani, mert read-only módban van. Tudom van valami fsck parancs linuxban, de Windows alatt vagyok, tehát olyan eszköz, program kéne, ami Windows alól el tudja végezni a hibaellenőrzést és a javítást is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- PC Game Pass előfizetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3108, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3058
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest