- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Elnézést, erre nem reagáltam akkor, mert egy-két hétre félre is tettem a témát (közbeszóltak IRL dolgok, amik fontosabbak voltak, mint a RuneAudio-s tökölésem).
A helyzet az, hogy megpróbálkoztam vele, de borult is vele a RuneAudio - instabil lett. Végül inkább előástam egy régi Draft-N-es Ralink chipsetes Cisco USB wifi dongle-t, ami csak 2,4 GHz-en működik: azzal - a RuneAudio újrahúzása után - csont nélkül megy a wifi. Egyelőre úgy néz ki, hogy hálózati zenelejátszóhoz az is elég, amit ez a Cisco adapter tud.
A segítséget utólag is köszönöm, neked és Vladinak is.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
Miután az eredeti topikból a topikgazda kedvesen elirányított ide, itt folytatnám.
Előzmények.
Előzmények #2Adott egy Raspberry Pi 2 Model B+, rajta egy Arch-alapú, hálózati zenelejátszási célú disztró (RuneAudio) - ez egy 8 GB-os, class 10-es micro SD-re van amúgy telepítve, mint háttértár. A célom az lenne, hogy működésre bírjak vele egy TP-Link Archer T2U-t. Ez egy MediaTek MT7610u chipsetes wireless AC dongle, van Linux támogatása. (Az AC miatt lényeges a dolog, a túltelített 2,4 GHz-es sáv miatt próbálok minden itthoni gépet az 5 GHz-es sávon használni wifin, kábelezés pedig hosszú távon nem játszik.)
Raspbian-os leírást találtam arról, hogyan lehet működésre bírni Pi-vel a dongle-t [link], ami mindennel együtt nem tűnt különösebben Raspbian-only leírásnak; de én a make parancsnál elakadok. Jelenleg ez a kimenet: [link].
A korábban a topikban kapott tanácsok alapján kerestem és telepítettem gcc compilert, illetve linux-raspberrypi-headers csomagot (legalábbis azt feltételezem, hogy ez lehet az én esetemben jó csomag), a kimenet ezek telepítése utáni eredmény.
A RuneAudio felületén amúgy nincsen grafikus csomagtelepítésre mód, Windows-os notebook-ról PuTTY-al próbálkozom terminálból. (Arch-alapú, tehát van pacman.) Előre is köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest