-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sziasztok!
Van egy Zenwalk linuxom, amin a touchpad nem igazán úgy működik ahogy szeretném: nem lehet görget, kattintani tapizással. Ha nem tévedek a xorg.conf-ban kéne valamit átlőni, de ott mintha jól lenne ilyen szempontból beállítva...
Jó lenne, ha meg lehet oldani, mert most a gombokat kell használnom, és így elég lassú.
A Xorg.conf touchpad részlege így néz ki:
Section "InputDevice"
Identifier "Pad1"
Driver "synaptics"
Option "Protocol" "auto-dev"
Option "Device" "/dev/tp1"
Option "LeftEdge" "1700"
Option "RightEdge" "5300"
Option "TopEdge" "1700"
Option "BottomEdge" "4200"
Option "FingerLow" "25"
Option "FingerHigh" "30"
Option "MaxTapTime" "180"
Option "MaxTapMove" "220"
Option "VertScrollDelta" "100"
Option "MinSpeed" "0.09"
Option "MaxSpeed" "0.18"
Option "AccelFactor" "0.0015"
Option "SHMConfig" "on"
EndSectionSzerk:
ööö... a /dev/tp1 cucc nem is létezik... Ez lehet hibaforrás? -
Rá van írva, idézem:
Ha kinyitja ezt a csomagot:
A csomagban található licencek CSAK teljesen összeszerelt számítógéppel együtt értékesíthetők. Ha egy adott licenc asztali számítógép operációs rendszeréhez vagy alkalmazásához tartozik, akkor azt telepíteni kell a teljesen összeszerelt számítógép merevlemezére. Ez az előtelepítési követelmény nem vonatkozik a kiszolgálószoftverekre.Ha nem nyitja ki ezt a csomagot:
A teljes felbontatlan csomag értékesíthető másik rendszerépítő számára. Mivel a felbontatlan csomag nem minősül "egyedi szoftverlicencnek", ezért az értékesíthető önmagában, hozzá tartozó hardver nélkül. -
32 és 64 bites netinst csomaggal próbálkozom.
Bebootól CD-ről, bejön a telepítő, aztán a CD-ROM érzékelésnél meghal.
Ezt írja ki: "Nem találtam általános CD-ROM meghajtót." Aztán ezután leírja, hogy az IDE-s és SCSI meghajtók támogatottak, de vannak nem szabványos meghajtók és nekem olyan van. Dehát nekem IDE-s van.... -
válasz
ngabor2 #5857 üzenetére
Egyelőre most töltöm a 3 DVD-s verzióból az elsőt, hátha az tud valamit.
Nekem gyanúd hogy nem szereti az alaplapi (Marvell) IDE vezérlőt, de ki tudja. IDE kábel cserét is próbáltam, úgyse jó. Esetleg a SATA-s winyó (samu) bekavar? BIOS-ban is próbálkoztam, hátha ott van, de nem találtam semmit. -
Megpróbáltam felrakni a Debiant rendesen (nem virtualPC-re) netinst-tal, de a telepítője nem talál általános CD-ROM-ot, pedig IDE-s és már néggyel is kipróbáltam. Először valami PCMCIA konfigurációt kér (ott nem írok be semmit, ez nem latop) aztán floppyról akar drivert keresni, vagy kiválasztatni velem a megfelelődrivert, de ott se müxik egy se.
Ezt hogy lehet megoldani? -
-
Sziasztok!
Debian Linuxot próbálkozok virtualPC-vel működésre bírni. Az lenne a kérdés hogy ez sikerült-e már valakinek? Nekem sikerült feltelepíteni, de amikor bejönne a GUI egy hatalmas színesség tárulkozik elém, mintha nem lenne jó a felbontás vagy színmélység... A virtuális videókártya egy s3 trio.
Lehet ezt parancssorból átállítani??Remélem nem kérdezek hülyeséget...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- EAFC 25
- Yettel topik
- Le Mans Ultimate
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Synology NAS
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest