-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
matyi19 #14453 üzenetére
A 32 vs. 64 bit kérdés a gépedtől függ, új gép, sok ram = 64 bit. (Speedfire-nek igaza van, cikkben is írtam, h 32 bites is kezeli a több ramot, de azért egyre inkább a 64 bit lesz az alapértelmezett, ezt választanám)
A továbbiak ízlés dolga, ezért is ajánlottam a korábbi cikket, ott vannak videók az asztali környezetekről linkelve. A két legnagyobb a KDE -erről HCL írt- és a Gnome, amiről a telepítős cikk is szól. Ezeket nem lehet egy-két mondatban leírni, ráadásul "menet közben" fogod megtudni, h ez-e Neked a megfelelő.
Esetleg szedj le LiveCD-s verziókat, nézd meg őket. Mondjuk csalós, mert egy CD-re töredéke fér a mindenféle extra dolgokból, mint rendes rendszernél, ezért pl. Gnome Shell változat lehet fapadnak fog tűnni.
Nekem Gnome Shell a kedvencem. KDE-t nem seretem, és Ő sem szeret engem. De mindenki mást fog mondani, mert nem vagyunk egyformák -
Speeedfire
félisten
válasz
matyi19 #14453 üzenetére
Ezek csak az asztali környezetek.
Gnome, kde ami "fullos", a lxde és az xfce könnyített verzió, lassabb gépekre ajánlott.
Kinézetre talán a kde ami windowsosabb, így könnyebb lehet áttérni rá.
Szóval, talán ezt mondanám nekem: Fedora 17 KDE Spin64bit vs. 32bit igazából mindegy, mert a kernel el tudja kezelni a 4gb fölöttit is a 32bit-essel is.
-
ViZion
félisten
válasz
matyi19 #14448 üzenetére
Szerintem pár Hsz-el feljebb van link Fedora telepítéshez.
Előtte azért lehetőleg mentsd le adataidat, ha még teljesen új dolog a linux, illetve olvass el pár leírást, nézz Youtube videókat amin bemutatják az asztali környezeteket.
Logouton van még pár cikk nálam is (Próbáld ki a linuxot címűt olvasd át, sok dolog van benne, ami segít választani), HCL bemutatta a KDE asztali környezetet korábban, azt is nézd meg.Köszi Speeedfire
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
matyi19 #14448 üzenetére
Ezt bármelyik népszerű, úgymond "desktop" disztróval egyszerűen meg tudod csinálni.
Én spec nem vagyok a híve az Ubinak, de ettől még próbáld ki nyugodtan. Egyébként kezdésnek az Ubit Wubival fel tudod rakni az XP alá, ha nem tetszik, akkor nyom nélkül el tudod távolítani XP alól. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest