- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Homokféreggel is pózolhatna a OnePlus 15
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Felpúposodott egy Galaxy Ring, a Samsung besegített
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Redmi Note 13 4G
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 17 - alap
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lenry
félisten
válasz
lionhearted #34101 üzenetére
ZFS alatt diszket cserélni (bővíteni!!) azért rendesen szívás
wut?
zpool replace tank régidiszkid újdiszkid
User részről kész, ő nyilván meg resilverel, de a kötet továbbra is használható -
válasz
Keverni? Amikor egymás mellett fut 200 gép egy Power vason, az keverés?
" másra van szükség adott funkcionalitáshoz, más-más az optimum... de szükség törvényt bont,"
Igen, ezért kérdeztem, hogy mi az, ami az adott céloknek egyszerre meg tud felelni"A fizikai diszket nem tudod könnyen költöztetni?"
Lássuk, nagyobb diszkre költöznél, akkor a RAID tömböt macerálni kell. Meghal egy diszk, RAID macera. Partíciókat kell macerálni. Stb. Egy qcow2 esetén meg a NAS-nak mindegy, mi van alatta.A plusz réteg meg minden VM esetén megvan, szóval...
"Nem tudom ki hol találkozott enterprise-szal, vagy én vagyok túlságosan közel a hiperkonvergenciához, de mifelénk nincs a compute node (legyen az kvm vagy kubernetes worker) lokális diszkjein megőrzendő adat."
Hát, mi sem ezt mondtuk, hanem hogy a VM diszkjén van adat. És khm, az sem szokás, hogy a VM local diszken, az adat meg SAN-on, akkor már a VM is a SAN-ról fut, a hostban nem is kell legyen diszk. (BTW a SAN storage is mit csinál, valamilyen saját filerendszeren tárol, szóval az is egy plusz réteg, csak nem látod. Azt se feltétlen látod, miről van kiosztva neked hely.)
BTW most muszáj volt némi gépet local diszkre tenni nálunk, mert volt olyan alkalmazás, aminek az optikán lógó SAN lassú volt (másik 20 gép szó nélkül fut róla) , és csak local diszken hajlandó normálisan működni (magyar bérszámfejtő cégek gyöngyének cucca).
Itthon meg nincs storage
Szóval ha akarnám sem tudnám egy redundáns, külső SAN-ra tenni.
-
bambano
titán
válasz
"Nem tudom ki hol találkozott enterprise-szal,": otthonra kell neki nas. nem enterspájz hiperkonvergált vállalati ócskavastelep
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Napelem
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen videókártyát?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Tudományos Pandémia Klub
- BestBuy topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Antivírus szoftverek, VPN
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3363
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- APC UPS 950VA (BX950MI-GR)
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest