Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- iOS alkalmazások
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Frawly
üzenetére
A Wi-Fi problémámat nem tudtam megoldani azóta sem. Annyit kizártam, hogy nem az IPv6 hibája, mert azt letiltva is rendszeresen előjön. Azóta a 2.37-es systemd is frissült 2.38-ra. A beállításokat is kézire raktam, fix IP, átjáró, Google-féle 8.8.8.8-as DNS. Még mindig szórakozik. Kezdem azt hinni, hogy a Wi-Fi modul haldoklik az X220-ban. Egyelőre most kilőttem a NetworkManagert, és a wpa_supplicant alapú wifi-menu-vel hoztam létre a kapcsolatot. Szerintem ez sem fog segíteni, de majd meglátjuk.
-
válasz
Frawly
üzenetére
systemctl disable networkmanager
pacman -S wicd wicd-gtk
systemctl enable wicdwicd-t próbáld ki, sajna a networkmanager-ből a legfrissebbek néha ezt csinálják más disztrókon is, ezt még a buta Ubuntu vonalasok is tudják.

Az ipv6-ot meg lődd ki inkább tesztelés helyett, ahogy growler kolléga említi.
Semmi baja nincs a wifi kártyádnak, ez a netszakadás nálam is előjön szinte minden nap totál ok nélkül. Mivel más eszközön marad a kapcsolat, csak a desktop nm-jével lehet gond. -
growler
őstag
válasz
Frawly
üzenetére
"NetworkManager visszaállítja alapállapotba (router IP-je a DNS újból). Ezt hogy lehetne állandóvá tenni?"
Hálózati kapcsolatok szerkesztése:
IPv6 beállításai: Mellőzés (opcionális)
IPv4 beállításai: Csak automatikus (DHCP) címek
DNS kiszolgálók: Google DNS, Norton secure DNS, Uncensored/nolog DNS ... stb.
Mentés.
NM, újraindítása.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- VR topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Vezetékes FEJhallgatók
- The Game Awards 2025 - Az összes bejelentés egy helyen!
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Netatmo Presence okos kültéri kamera / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4264, 92% Akksi
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest