- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobvoi TicWatch Pro 3 - Wearzióproblémák
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andralin
aktív tag
válasz
Andralin
üzenetére
Két dolgot már megpróbáltam, de sikertelenül.
1. Létrehoztam a /root/.curlrc fájlt az alábbi tartalommal:
cacert=/etc/ssl/certs/saved_original/ca-bundle.crtÍgy rootként futtatva a curl -I -v https://google.com parancsot működik!
Viszont amikor a cron futtja, ugyanarra a #77-es SSL CA cert hibára fut.
2. Átneveztem a /bin/curl fájlt /bin/curlexe névre és létrehoztam egy scriptet /bin/curl alatt ezzel a tartalommal:
/usr/bin/curlexe --cacert /etc/pki/tls/certs/saved_original/ca-bundle.crt $@Ez elvileg a curl parancs kiadásakor mindig hozzáadja a --cacert opciót.
Rootként futtatva a curl -I -v https://google.com parancsot ez is működik, akkor is, ha az 1-es megoldást nem alkalmazom, tahát önmagában is jó megoldásnak tűnik a .curlrc nélkül.
Viszont amikor a cron futtja így a curl-t, akkor megint ugyanarra a #77-es SSL CA cert hibára fut.
Most már kezdem feladni, nincs más ötletem.

Tudnátok tanáccsal segíteni, mit próbáljak még meg, hogy yum-cron is használja ezt a szerencsétlen --cacert paramétert a curl-höz?

Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gigabyte alaplap topik
- World of Tanks - MMO
- iPad topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Elektromos autók - motorok
- hcl: Huawei Mate 10 kókányolás
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Chrome
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Ganacia / BONTATLAN NULL Perces!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3447, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3605
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest