- Sokat fejlődött az Amazfit T-Rex
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen GPS-t vegyek?
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
kagzer #22354 üzenetére
Közben nézegettem a kártyádat - meglepett, hogy az fx 5200 készült pci-e kiszerelésben - és nem egyértelmű nekem specifikációja.
Lehet, hogy némelyik példán nem tud, csak 1.4-es opengl-t?
Ellenőrizd a glxinfo paranccsal:
glxinfo | grep OpenGLEz a sor kell:
OpenGL version string: 3.0 Mesa 10.2.7
Azt hiszem. -
Vladi
nagyúr
válasz
kagzer #22354 üzenetére
"Sajnos fogalmam sincs, hogyan kompatibilisek a pcie eszközök, szerintem 8asban 16os nem működhet."
Erre kérdezz rá egy vga-s topikban, de szerintem nincs akadálya, max lassabb. Már ha fizikailag belemegy."Azért kérdeztem így rá az atira, hátha az jobb ebben."
Ati egyértelműen jobb a nyílt driver terén. Nekem 4670-van, már évek óta nyílttal használom, minden megy, 0 cpu besegítést igényel. Lásd amit a kapitány is ír."Ennek driverét a 1.15-ös xorgtól nem támogatja az nvidia és csak a nouveau használható."
Igen, sajnos pont az van, amit fentebb is írtam. Vagy régebbi ati, vagy újabb nvidia kell neked. Vagy olyan disztró, amiben még van a kártyádhoz zárt driver. Ez konkrétan 173-as nvidia driver sorozatot jelent. Centos 6nál még van. Talán 2012-es ubuntu lts, vagy debian."Most egy FX5200-as nvidia van benne."
Az készült pcie válozatban? Mik vannak...Egyébként az a kártya 16-os? Mert ha igen, akkor az 1. kérdés már meg is van válaszolva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Azonnali fotós kérdések órája
- Sokat fejlődött az Amazfit T-Rex
- BestBuy topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged